Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (26)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doinique spune:

buna dimineata si de la noi. eu m-am trezit devreme azi, am spalat deja 2 masini adica nu e doar masina, azi vreau sa ajung la mama la curte sa stau in aer liber, iupiiiii,.
despre durerile de cap eui le-am avut aproape 3 sapt ajunsesem la disperare. la mine e de la tensiune adica dupa ce ca o am mica tot timpul acuma in sarcina scade rau. remediul, singurul este sa beti multe lichide si sa mancati rodii. nu glumesc, dr mea mi-a zis si vreau sa zic ca am 2 sapt acum de cand nu ma mai doare capul. cica rodiile stabilizeaza tensiune ai au si acid folic.
deci theea incearca sa-ti iei tensiunea cand te mai doare capul si vei vedea dc asta e motivul.
bine ai venit meleea, bb sanatos si sarcina usoara. trimite datele repede sa apari in listuta.
micaalsa asta e
va pupam si va dorim o zi frumoasa.
doina mami de rares alexandru.

15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

am sa fac si eu o lista a mea cu ce-am cumparat si am folosit

1. patut lemn + saltea cocos
2. patut pliant
3. cadita de baie cu suport + suport pe care sta bebe
4. carucior cu maner reversibil de la Hauck cu husa de ploaie si husa de iarna
5. carucior sport tip umbrela de la chicco ct0.5

6. scaunel de mas de la chicco polly (care a fost foarte folositor- are 3 pozitii l-am pus in el de la 5 luni) acum o sa luam altul pt ca Cezar l-a rupt intr-o zi si am vazut ca acum au scos un model nou fara roti in fata , doar pe spate si e f greu de manevrat

7. pompa de san
8. biberoane
9. scaunel de masina

de imbracat
1. body-uri
2. pijamalute cu totul cu capse in fata
3. sosete/caciulite
4. 4 costumase de scos afara
5. o paturica groasa si una subtire
6. finet mult - pt sters dupa baita, absoarbe fff bine apa si mult mai repede decat un prosop
7. tot finet i-am pus si acolo unde dormea cu capul in cazul in care ii mai iesea laptic schimbam doar chestia aia nu tot cearceaful
8. 3 cearceafuri cu elastic - au in carefour
9. aparatoare de pat, daca va luati de lemn

nu-mi mai vine in minte nimic acum..daca-mi mai aduc aminte o sa revin

n-am avut cantar si ar fi fost bun
n-am avut sterilizator si ar fi fost si ala bun
n-am avut scoica dar o sa luam acum

_
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 21+
it's a girl !!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pupici fetelor!

Sa imi dau si eu cu parerea in ceea ce priveste daca doarme sau nu copilul singur, leganat etc... am ajuns la concluzia ca e loterie . Daca e sa fie copilul agitat, poti sta si in cap, degeaba . E adevarat, conteaza enorm starea mamei si atmosfera din familie si important e sa iti mentii calmul, pentru ca altfel totul se amplifica.

De ce spun asta? Pai eu ma credeam o super mama. Totul imi iesea perfect (exceptand alaptatul, dar asta e o alta poveste). Maria a dormit din prima noapte de la spital singura, cumintica (s-a trezit o singura data!)! A dormit de la inceput in patutul ei cu o trezire noaptea pana pe la doua luni cand a inceput sa doarma toata noaptea. O verificam eu sa vad daca respira . Nu statea in brate deloc, decat in pozitie verticala, in nici un caz pt. nani. O puneam in patut la ora de culcare, ii dadeam drumul la cantecele, pupic si ieseam din camera. Baia era o placere, diversificarea a mers de la sine, nu a refuzat nici un aliment. Plimbarile - o incantare. Copilul crestea frumos si linistit.

Ma uitam in jur si nu intelegeam de ce sa plang celelelte mamici. Imi era clatr ca ele greseau pe undeva, doar e asa usor sa cresti un bebe .

Episodul II : S-a nascut Stefan. Prima noapte la spital, nu am inchis un ochi pana nu l-am luat in pat cu mine . Urla copilul meu ca din gura de sarpe daca nu eram in contact direct cu el. In primele zile il tineam la san non stop in conditia in care nu am avut nici strop de lapte, apoi in brate. Nu s-a "descocotat" din bratele mele decat cand nu am mai putut sa il tin . Dormea doar in brate si leganat. Imi amintesc cum faceam noaptea ture prin casa cu ochii pe ceas. Il tineam 5 minute in brate dupa ce adormea si apoi incercam sa il las in patut...urlete. Apoi mainile nu ma mai ajutau, am trecut la picioare. Cum??? leganam eu copilul pe picioare? eu care nu puteam concepe asa ceva? Da, trebuia sa dorm si eu cumva, asa ca faceam orice .

In conditiile astea s-a epuizat si calmul meu . In mai face 4 ani si inca se trezeste de foarte multe ori pe noapte si vrea sa ma stie langa el ... si asta noapte de noapte. Astept sa creasca si sper sa nu o tina asa pana in liceu . Cred eu ca mai rau de atat nu se poate si sper ca bb3 va fi un copil linstit ca Maria si vesel si lipicios ca Stefan .

Si ca gluma, sotul meu spunea la spital la Maria: "Dar de ce nu plange? E normal? Poate are ceva.", iar la Stefan: "Dar de ce plange atat??? Are ceva???"

M-am intins cat o placinta.

A, si ca tot ati discutat atat despre mese de infasat: eu o consider una dintre cele mai bune investitii. Nu vorbesc de masa completa ci de salteluta de deasupra unei comode (eu am avut o comoda obsinuita). Am avut si cadita cu masuta din acea cu rafturi, dar mie mi s-a parut inutila. Am folosit-o max. o luna pentru ca avea cadita foarte mica (una cu forme care mi se paruse indispensabila cand am cumparat-o ). La Stefan am folosit o cadita normala (ideal ar fi fost sa aiba un picior, cum am vazut intr-o poza, dar noi o puneam pe doua scaune) si am cumparat un sezlong din acela pt. bb mic. Iar de la 6 luni l-am trecut in cada mare, ca ma saturasem de umplut si golit cadita.

Va doresc multa sanatate! Si noi suntem raciti cobza adica eu si Stefan )

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriroxy30

BUNA ,FETELOR ! AZI AM FOST SI NOI SI AM LUAT REZULTATUL LA TESTUL INTEGRAT ( TT ),SI SUNTEM F BUCUROSI,AU IESIT BINE,RISCUL DE S.DOWN E DE 1:55.000,IAR DE DTN (DIFETTI DEL TUBO NEURALE) E DE 1:4.000.LUNI VOM MERGE SI LA URMATOAREA ECOGRAFIE,MORFOLOGICA,SI POATE ADAUGAM ATUNCI SI UN CARUCIOR !!! ABIA ASTEPTAM !

+18

felicitari,ma bucur mult

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_1979 spune:

Buna dimineta fete ! [beige]Blanca 0000 [/beige]daca scrie urgenta medico-legala intr-adevar se plateste 100% , sa mergi la contabilitate si sa intrebi pentru ca se fac greseli ! Eu pentru concediu medical am fost platita 75% , dar asta e , mai important e bebelul . Insa la tine ar trebui sa fie platit 100% .
Spuneti-mi si mie intre ce saptamani se face morfoligia fetala . Spuneti-mi si mie ce se vede acolo ! Sunt tare curioasa si astept cu nerabdare momentul cand o voi face , dar mai am ceva timp , desi parca as mai face un eco sa stiu ce-mi face bebelul . 19+
http://www.flickr.com/photos/34829328@N05/3280671919/
http://www.flickr.com/photos/34829328@N05/3273217411/
http://www.flickr.com/photos/34829328@N05/3268706599/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui theea

Buna seara eu tot va citesc dar de scris mai rarut.Foarte interesant subiectul m-ati bagat in priza cu cautatul si pe mine caci altfel ca o lasam pe ultima luna .
Eu de vreo 2 sapt ma trezesc in fiecare dim cu dureri de cap ,pe la amiaza ma lasa iar seara ma apuca iar.Problema e ca nu ma doare fruntea ci dupa cap .Doctorul nu stie de ce si nici nu mi-a dat nimic a zis ca probabil am o pozitie rea cand dorm .De aseara au inceput si starile de voma eu care nu am vomat toata sarcina au inceput acum la aproape 15 sapt.Mai are careva dureri de cap asa dese???
la burtici
15+

cezara

eu am asa dureri nasoale de cap,dar le rezolv cu,cafea
se pare ca sarcina asta o rezolv toata cu,cafea ii place la bebe si gata,

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jojo_miha

Of v-am citit printre randuri,atat cat am baut un ceai ca sa pot adormi.Pana la urma "m-a luat raceala" serios ,asa ca aveti grija de voi.La mine oscilo nu are nici un efect.
Ely nasterea normala va pleca de la 1000 euro ,eu asa am aflat de la o pacienta a doctorului tau.
Of ma duc in pat ca parca ma cauta somnul si sper sa nu-l ratez ,sper ca maine sa ma trezesc sanatoasa.
si aveti grija de voi.

Mami de Teodora Ioana(29.09.2007) si 19+tot cu

offfff ce nasol,multa sanatate,
si eu am fost racita,mi se infundau si urechile,oribil

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

si Ebonee a fost foarte cuminte de micutza,de la 3 luni (parca) nu se mai trezea noaptea sa pape,manca si iar somn,la fel s ziua,copilul meu dormea non-stop
pana pe la vreo 6 luni,s-a schimbat foaia si a inceput cu trezirile si urletele,doarme in pat cu mine ca sa po dormi si eu
in schimb a fost un copil foarte cuminte si nu am leganat-o de la inceput,imi era frica sa nu se invete asa,nu vroiam sa imi petrec noptile cu ea in brate.am facut tot posibilul sa nu fie leganata,ma crtam cu mama,soramea,tafsu` sa nu o legene,parca aveau toti asa un instinct de leganat copilul
in schimb,i-am cumparat un bouncer:
http://www.mothercare.com/gp/product/B001CDROIU/sr=1-3/qid=1235812168/ref=sr_1_3/279-9788761-9612268?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42824041&mcb=core
nu exact ca asta dar e un exemplu.
plus:
http://www.mothercare.com/gp/product/B000JF9L1U/sr=1-12/qid=1235812168/ref=sr_1_12/279-9788761-9612268?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42824041&mcb=core
doar ca arata ca o buburuza mare mare.

s-a jucat fata in ele,distrat si nu a mai fost nevoie de leganat.
depinde de fiecare copil,stiu unii rai care nu se mai opreau din urlat,mamicile cu cearcanele pana la barba,urat tare,plangeau si ziceau ca nu mai stiu ce sa faca,nu mai suportau :((
am auzit ca bebe2 e total diferit de bebe1,sper sa nu fie un rau su plangacios ca ii las pe amandoi cu tafsu si plec

pozici
vine BEBE 2
Ebonee (02.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Cornelia asa ziceam si eu ca tine de noroc...eu sper sa am si de data asta

v-am zis ca pe Cezar l-a gasit acum ca vrea in brate...mai nou vrea sa doarma numai cu noi in pat...de fapt cu mine sa se lipeasca de mine ...sper sa nu-l tina pre amult nici chestia asta

_
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 21+
it's a girl !!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

am pus niste poze daca vreti sa vedeti
o dadeam cu,crema:
http://good-times.webshots.com/photo/2070885150101671646VOeDFV
suportul ptr baie:
http://good-times.webshots.com/photo/2566316180101671646cTtUVC
buburuza:
http://good-times.webshots.com/photo/2397656170101671646vkAJSh
bouncer:
http://good-times.webshots.com/photo/2484535530101671646CGdKQW