Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (26)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Giova, cred ca acest carucior nu are separat landou si separat sport, eu am impresia ca landoul se transforma in sport. Uita-te la poza aceea de pe amazon ce am dat-o eu. De-asta mi s-ar parea ff util, ca nu mai ai atatea catrambaleli dupa tine

Ia uitati ce-am mai descoperit http://www.gracobaby.com/assets/demos/sweetpeace/index_resize.html
Mi-a picat cu tronc doar ca nu-mi dau seama pana la ce varsta se poate folosi.

Un simplu click va rog http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/CASTIGA-o-VACANTA-de-PASTE-la-HOTEL-ATLAS-Nisipurile-de-Aur-ALL-INCLUSIVE?user=1907

Bubulina mishelina
Nasterea printesei
Anamaria lui Iulia (23.03.2006) si 18+ cu
BB-lina noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Seara buna,dragi mamici de zmeurici!

Nu am mai scris demult,am mai citit cite ceva,saptamina asta avut fiica-mea vacanta si in afara de programul meu,i-am facut ei un program dragut,vizite la prietene,sanius,carnaval la piscina si acum tocmai ne-am intors de la biblioteca,si-a mai ales citeva carti de citit.

Foarte interesant tot ce scrieti voi despre patuturi si carucioare,scaunele de masina si tot ce mai trebuie.
Dat fiind faptul ca mai am o fetita de aproape 7 ani,am fff multe pastrate,nici nu-mi vine sa cred cite am tot cumparat,de la scaun de masina,la 3 carucioare,cintar,patut de calatorie,saltelute,lenjerii,etc.etc,unele le-am folosit de-adevarat si au fost 100%utile,altele le-am luat de moft si le-am folosit f rar sau deloc.In fine,am pastrat tot,in afara de un carucior (era Hauck,care se stringea gen umbrela si se rabata spatarul pe spate dar avea rotile mici,se misca greoi,l-am dat,nu l-am folosit niciodata cu drag)si hainute,oricum ii voi lua si la bebe noutati,nu?
In ceea ce priveste,comoda de infasat,am avut din lemn,exact ca mobila cam ca la Giova in poze,numai ca culoarea lemnului.Am avut desupra salteluta,a fost f comoda primele 8 luni,acolo o schimbam,ii faceam masaj,etc.De pe la 4 luni,cind cu incercarile de rasucire,mi-a fost mai greu si de pe la 8 luni nu am mai folosit-o pt ca era sa-mi cada chiar tinuta,era f mobila si vroia sa scape iar eu ca sa impiedic orice eveniment nedorit,am inceput sa o schimb pe pat,unde era loc mai mult sau puneam salteluta pe covor.Comoda era f practic facuta,se desfacea si putea fi folosita,mai tirziu,ca un dulap.
Am si salteluta de schimbat de montat pe patut,e buna dar am folosit-o tare putin,preferam comoda.
Sun comode faine de pus in baie,din plastic dar robuste,as avea loc in baie dar nu umplu casa de comode,una imi ajunge .
Camera lui bebe e goala dar mobila trebuie doar asamblata,mai luam covor dar asteptam sa vedem culoarea caruciorului .Oricum,in primele sapt il culcam pe bebe in dormitorul nostru dar apoi il ducem la el in camera dar mai voi culca cu el,pe saltea separat desigur.
Fiica-mea vrea sa se culce cu el,mai tirziu,cind mai creste .Cit va fi in vacanta de vara,poate mai dormim impreuna,in camera lui bebe:bebe in patut si noi pe saltea dar numai daca bebe doarme bine.

Ce va sfatuiesc pe cele la primul bebe este sa luati pt inceput doar strictul necesar,mai luati pe parcurs ce mai trebuie,nastem vara si ne putem deplasa mai usor si fain e ca pt inceput nu trebuie haine groase pt bebelusi,cit mai lejere,uraaa.In general,mie imi placeau body-urile cu capse si care nu se bagau pe cap,camasute fara volane si briz-brizuri,costumase simple din bumbac.

Acum cu scaunelul de masina-scoica-cam asa:cica cei de la ADAC au publicat in revista lor seriile celor care mai sunt valabile aici,nu mai vechi de 4-5 ani asa ca vom avea nevoie de alta,testata recent.Cea de la primul copil,care e ca noua,o vom folosi probabil ca balansoar,are si functiunea asta,ca norocul .Oricum,cu scoia se ocupa sotul meu,el e mereu cu noutatile astea la curent,l-am anuntat ca prin iulie vreau sa stiu ca a luat-o deja .

La carucioare iarasi tre'sa ma gindesc bine-bine.La fiica-mea am cumparat de la Baby Walz un Gesslein,modelul aici:
http://www.kinderwagen.de/Kinderwagen-14t/Gesslein-24c/Gesslein_F6_Loop_Kombi_inkl_S_Lift_Softtasche_und_Regenschutz-2638_article.html
Al nostru este bleumarin cu verzuliu,am fost ff incintata de el,roti mari care se umflau,spatios,nu scutura copilul,suspensii bune,mergea ca singur,l-am folosit in concediu la munte DAR ocupa mult loc in portbagaj si fiind lat,patrundea greu in magazinele strimte,era mai greu dar eu nu a trebuit deloc sa-l ridic,nu am avut de ce,aici peste tot sunt lifturi,lift aveam la bloc.Cind am venit in Ro,am luat un Hauck gen umbrela,o porcarie,asa cum am spus.Sincer,pe asfalturile din tara,cele mai bune mi se par cele cu roti mari care se umfla,cel cu roti mici scutura copilul,hop-hop.Intre timp am mai luat si unul tip umbrela,ff usor si practic,l-am folosit in concediile noastre pina spre 4 ani si chiar ca am umblat ceva.
Caruciorul mare il avem in garaj,arata f bine,e ca nou pt ca am avut grija,nu e decolorat,nu patat DAR sotul meu zice ca vrea sa-i luam si lui bebe unul nou si sa-l dam pe asta pe ebay.Insa as lua tot unul cu roti mari si umflabile sau ma orientez la un Quinny.Imi plac si cele McLaren,tip umbrela,unele sunt ff faine si par taaare robuste.Are cineva,cum se comporta?

Din pacate,wrap nu pot sa port,am probleme cu spatele,nu-s buna deloc la carat bebele in modul asta.

Grishca ,iti doresc multa sanatate si putere sa duci sarcina in bune conditii .

Blanca,Crixia si celelalte fete care au mai aflat culoarea carucioarelor,multe felicitari .

Felicitari tuturor care au rezultate bune la analize .

Fetele,mai scrieti pe-aci retete(Alinutza,unde esti?)ca-s cam in lipsa de inspiratie.Azi am facut lasagna,miine nu am nimic in plan,astept idei.

,mai vin io...mai citesc din urma!

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienuta79 spune:

Buna seara la zmeurici
Pot sa spun ca la noi a venit primavara,dimineata cand plec la munca sunt 0 grade iar cand ma intorc la sunt 20 de grade.Cred ca de la schimbul asta de temperatura,am si racit putin.Azi am facut ardei umpluti si sarmalute,ca nu am mai mancat de ceva timp si chiar imi era pofta.Maine sper sa ajungem si noi pe la magazine,sa ne mai uitam dupa carut.

Dienuta 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Danielle si eu am vaut tampoane pt. sani, dar pt. partea de jos am folosit tampoane facute de mine din vata invelita in tifon. astea mi=au fost recomandate, nu cred ca suportam tampoanele astea din comert pt. CM.
Micaalsa nu ziceam de landou, ci de scoica, caci am vazut-o langa carucior, dar nu stiu daca era inclusa sau nu in pret.
Leaganul e misto, l-am vazut si pe un site romanesc, dar pare pt. varsta destul de mica si avea un pret cam mare. si nici nu are atatea jucarii sau centre educative.
Alina ti-am ramas datoare cu un PM, sper sa reusesc sa-l scriu maine. si eu am avut primul carucior sportt de la Chicco, tot cu roti asa mari, foarte bun e si acum, dar parca vreau sa-i cumpar si ceva nou la bb2.

o seara faina sa aveti,.

_
Gio19+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinique spune:

buna seara,
blanca ti-am raspuns, dc te mai pot ajuta ti-am scris, spune-mi doar.
oricand cu mare placere.
vally ce s-a intamplat ca n-ai mai intrat de mult, sau n-am observat eu.
in alta ordine de idei, mamicile care vroiau sa se vopseasca au facut-o ca tare mi-as mai schimba si eu look-ul dar n-am curaj. am intrebat si eu la salon de o vopsea care sa nu ai contraindicatii dar mi-a zis ca nu e buna, calitativ, iar eu acasa nu ma fac ca am doua maini stangi. , nici unghiile nu mi le mai fac singura de ani buni dar sa ma vopsesc. hahahaha. oricum mi-am facut programare marti si pana atunci mai cer pareri.
nu am inteles f bine ce e aia scoica, adica am vazut poze dar in ce momente el zilei se poate folosi ca dc iau patut cand folosesc scoica?
si scaunul pt masina de la ce varsta se poate folosi?
eu nu am luat inca nimic la capitolul hainute dar am luat o paturica albastra ca mi-a placut mult.
micaalsa chestia aia care mi-a placut mie cand se foloseste?
of iar am scris prea mult, dar recuperam
doina mami de

15 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ely_cta spune:

Buna!Vad ca nici o veste despre targ...pana la urma raman acasa...am inteles ca mai vine unul prin mai!
Clara,eu la cadita ma refeream mai mult la suportul pe care sta ea,ca sa nu stai aplecata.Eu as lua ceva de genul http://www.mothercare.com/gp/product/B000JEAF9S/sr=1-20/qid=1235764373/ref=sr_1_20/278-5387757-3320213?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core si apoi poti sa pui si salteluta deasupra ca sa-i faci masajul si sa-l schimbi.Mi se pare draguta si practica!

Eu ma gandeam sa-mi cumpar dinainte pompa pt san si sterilizatorul,dar ascult la mamicile cu experienta...si aveti dreptate,nu prea are rost!Voi face o tura prin magazine,si daca imi vor trebui,punct ochit,punct lovit!Va multumim pentru sfaturi!

15 sapt cu David Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Bagai si eu un oki si-un monolog rapid...
Vazui si eu rezultatul la testul de defecte neurale (NTD, habar n-am daca asa-i zice in ro) e unu la douajceva de mii. Si de la echo de trim 2, unde totul e ok si la locul lui cu doua mici exceptii, dr zice sa nici nu-mi fac stres ca aproape sigur ca se rezolva fara interventie inainte sa nasc. Asa ca dam de beut.

In rest am cam scanat discutiile despre "utilaje", recunosc. La ce m-am uitat ma amuz sa vad ca chicco inca mai vinde scaunelele de masina alea cu rama metalica fara modificari majore din 1995. cand l-am adus in canada s-au uitat aia de la vama ca la masini straine. Masa de infasat eu am avut tot de la chicco, am vazut ca inca au si azi, masa de infasat era capacul vanitei. Locul preferat de joaca al fetei mele era in raftul de sub cadita.

Eu inca tot nu-s in mood de cumparat, cred ca l-oi alerga pe barbatu'miu pana face muschi, ca daca continui asa, am sa am strictul-strictului necesar. In rest, vorba astora, "on a need by need basis".
Am mai zis cre'ca, vreau sa-l tin in brate, in wrap, numai cu scutec, asa cateva luni. Dup-aia mai vedem. Norocul meu ca nu mi-l dau din spital pana nu ma prezint cu scaun de masina reglementar. Acu' vedem dupa ce raman acasa din aprilie cat m-oi plictisi, sparg bugetul? nah, nuo cred.

Am vazut la noi aici niste ligheane inguste si trasnparente, le zice baby-spa. Bagi bebelul acolo si numai capul i se vede din ciubarul ala, iar in jos acolo, o adunatira de maini, picioare, fundulete, ca nu mai intra un pai. Si pt ca sunt transparente sunt de tot haiul. Hihi.

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.19]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

micaalsa super legansul ala...eu insa n-as cumpara as aceva de frica sa nu se invete leganat, am un finut in mai face 2 ani si doarme pus pe o perna pe picioare si leganat

ca si cadita am asa ceva de la cezar http://www.mothercare.com/gp/product/B000IVU0M4/sr=1-15/qid=1235767296/ref=sr_1_15/278-0368797-9809658?ie=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=42855041&mcb=core
am gasit o cadita destul de mare cu suport ca sa nu ma aplec , incercati sa cumparati cadita cat mai mare ca s-o folositi mai mult timp

pompa de san e buna (aia de la avent cica e cea mai buna) chiar daca bebe suge bine tot o sa tb sa va mulgeti ca sa scoateti tot lapticul ca sa se faca mai mult data viitoare
eu sterilizator nu am luat , am folosit solutia de streilizat la rece de la chicco sau am fiert biberoanele

_
Adriana mamica de Cezarica (23 aprilie2005) si minunea din burtica 21+
it's a girl !!!

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

danielle, si eu ziceam ca masa de infasat e asa de moda doar, dar vad ca fetele au zis ca si-au rupt salele la schimbat pe pat, de aia am zis ca ma mai gandesc, oricum e pe la sf. listei sa zic.
Oh, vad ca ai pus mai multe links, thx a loot, de ajutor! Moses basket e super nice, si aici se folosesc mult cosulete de astea la inceput.

Patricia, imi surade varianta cu masuta de aia atasata la patut, asta daca nu o sa iau deja patutul cu una inclusa. Ma gandesc si eu la durerea de spate, mai vad.
Nu am pus sterilizator & comp. ca planuisc sa nu dau formula, sper sa-mi iasa, of, ca planurile de acasa nu se potrivesc mereu cu cele din targ. In caz de biberoane e folositor sterilizatorul asta? Stiu multe mamici care puneau apa la microunde asa ceva, intr-o caserola inchisa. Mai tre' sa vad...

alfa_anca, foarte buna experienta voastra, pe mine ma ajuta mult, asa e, fiecare are lista lui de prioritati, dar eu cel putin, care abia acum deschid site-urile de produse de bebe.. mi se par ori ca toate is inutile ori ca am nevoie de absolut tot... mai ziceti, mai ziceti.. ca e bun pt. documentare.

Giova, imi place si mie mobilier alb, tare dragut al tau. Sa mai revii cu listuta, cand mai ai timp, pls. Iau notite.

micaalsa wow, m-ai dat pe spate cu rotativul ala.. e suuuper tare! Of of, as vrea sa cumpar de toate, mi se par atat de dragute!

Dienuta79, ce harnicuta esti! Bravo! Eu cu mancarea nu prea ma dau (la facut), am luat niste vinete cred ca o sa fac o salata, ca ii place si sotului, si cam atat.

doinique, si eu voiam sa ma vopsesc, inca nu am facut pasul decisiv, chiar daca am primit acordul de la doctorita. Dar cat de curand cred ca o sa bag amoniacul pe par

19+

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Salutare dragi mamici,

Va scriem din aeroport. Are intirzire 3 ore avionul meu. Asa ca va mai citesc, am bagat si un Mc Donalds mic ( hihihihihi) primul de cind am venit in America. Nici in Romania nu ma prea omoram, dar tot mai mincam. Ah si mi se pare mai bun cel din Romania. E super ieftin aici - am dat pe un meniu Mc Nuggets 6 dolari dar daca ar fi sa-i transform in Ron, tot acolo ajungi.

ELI_CTA - acum m-am prins, cind ai zis de suport, te-ai referit la faptul ca, cadita sta pe un suport. Da, imi place mult si ideea ta. Mi se pare foarte practica si cu raftuletele alea dedesupt, e super ok si as putea sa-mi cumpar separat un suport pentru bebe in cadita. Am si eu neuronul mai scurtat. :)

Gata pupam,

Clara

Mami lui Bryce Mihai 16+

Mergi la inceput