Pepenasi de iulie - august 2008 (93)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Ooka iam dat doar 2 doze si ia trecut.
Adina papa asa:
-6:00 6:30 120ml lapte
-10:00 10:30 fructe ozi, ozi cereale
-13:00 13:30 legume cu carnita sau fara
-16:00 17:00 gustare, branzica cu un fruct o zi, o zi iaurt
-cand papa gustarea la 16:00, la !9:30 papa cina , lapte 150-170ml, cand papa gustarea tarziu la 17:30 nu mai papa pana la 21;30 cand papa 300ml lapte cu 2 cupe de cereale.
Dupa asta la ora 22:00 e deja in lumea viselor.
Asta e meniu nostru.
Pupici voua

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Multumesc mult fetelor care i-ati urat sanatate lui Sebi. Sper si eu sa se faca bine, caci precum a zis Ooki lui ii sade bine in masina la plimbare nu in casa.
Nu stiu cine ma intreba ce i-a recomandat dr.-ul lui Sebi pentru aerosoli. Pina vineri trebuie sa ii dau de 2 ori pe zi 0,5 ml ventolin +1.5 ml ser fiziologic. Am noroc cu el ca sta ca la oza cu masca ai ala gura...sper sa il tina asa ca sa nu ne chinuim reciproc.

Flo eu i-am dat Eurespal lui Sebi cite 2,5 ml la 12 ore. Nu a avut nici un fel de reactie la el, la genul ca nici nu se deranja sa se trezeasca cind i-l dadeam seara si nici dimineata daca dormea.

Anilansa eu iaurtul il fac in felul urmator: Pun o oarecare cantitate de lapte intr-un vas ceramic (cam 1/4 dintr-un litru), adaug citeva lingurite de iaurt ( iar le pun la ochi), acopar cu o folie si il las linga aragaz (cam 2 zile dureaza la mine) pina cind vad ca s-a prins. Apoi incing cuptorul la 180 grade (putin mai mult decit mediu) si bag vasul acoperit cu o farfuriuta in cuptor, cu cuptorul mergind, timp de 10 minute. Se stinge cuptorul si se lasa iaurtul acolo pina se raceste. Se scoate si ii scurgi zerul. Eu folosesc un lapte bio cu un iaurt din aceiasi gama cu 3,8% grasime (parca asa erau amindoua).

Furnicute pentru moment le-am indepartat cu un fis de la Raid. Sper sa functioneze pe perioada indelungata, chiar daca se spune ca inseamna bogatie. Ankut stiu ca trag la mincare, dar in baia mica de la parter unde e doar o buda si o chiuveta nu prea au ce minca ...

Va las ca tre sa ma uit la niste vilute unde sa mergem de paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria-86 spune:

Pica ma bucur k sebi e mai binesi ca ai scapat de furnicutze
Va spusei de dim ca am facut vaccinelu si pana acuma seara eram putin stresata sa nu pateasca ceva si acuma ca nu are nimica sunt mai linistita . Sper ca si la noapte sa doarma bine.

Maria, mamik de Adinutza mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Salutare!
Ankalaura si eu astept factura pt depozitarea celulelor.
pica multa sanatate lui Sebi.
Serenity ce schimbare iti faci la par?
Fetelor va duceti la baby expo?Eu nu stiu ce sa fac,daca merg cheltui bani si parca nu m-as grabi sa-i iau scaun de masina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Fetelor, io tot fara ciclu mi-s. Acuma am si stari de greata, desi ma gindesc ca e foarte posibil sa mi le autoinduc psihic sau o fi din cauza c-am alergat o ora la sala si-am cam fortat nota.
Barbatu-meu nu vrea sa-mi ia test de sarcina ca cica am io pasarele, ca cica n-am cum sa fiu pregnanta din moment ce ne-am protejat, iar in satu' lu' peste unde stau nu egzista farmacie sa-mi cumpar singura. Si-uite asa stau si ma tot frec la creieri daca oi fi sau n-oi fi.

In alta ordine de idei am fost si noi la controlul de 6 luni, facut vaccin, totul e bine, Mara are 7.1 kg, totul e in regula.

ooka, intelepciunea po-pu-la-ra a moasei din sat zice ca sa-i introduc fructele fetei, dar la masa de la 5. Vad ca voi le introduceti la masa de dimineata. Hm.
Leguma din aia de care zici tu n-am pomenit, ai gustat-o?

anaco, Marele noastre sint amindoua diversificate de la 6 luni, si noi am inceput recent diversificarea, dar merge foarte bine. Pina acuma i-am dat avocado, morcovi, cartof dulce, pastirnac, fenicul si dovlecel. Toate legumele date separat pe parcursul a 3-4 zile ca sa urmaresc reactiile. SI totul a fost in regula iar Mara maninca foarte bine toate scirboseniile astea.

cam asta de la mine, hai, care se-ndura de mine sa-mi trimita un test de sarcina? Glumesc. Mai astept sa vad cind se indura barbatu-meu de mine.
Si daca chiar sint?...

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Hop si eu la raport, obosita, taraind un piciorus, haituita, ieri am stat acasa 1 ora! Am tarat si gargaritzoaica dupa mine ca mi-era ciuda ca toata lumea vrea o bucata din mine si io nu mai apuc sa-mi vad puiul. Asa ca a halit in masina (iaurt cu fructe + niste guri de tzitzi, asa, de politete, ca sa nu sufar io ), a dormit in masina, a socializat in timp ce io alergam cu diverse cutii in brate, giugiuk cupil...

Sefa mea e genu Elena Udrea, de-aia de calca pe cadavre doar ca sa parvina. Acu tre sa-i fac un dosar cu printuri de la toate lucrarile pe care le-am robotit eu in ultimii 3 ani! gizaz...

Garga e bine, huzureste, o iubeste deja pe mamaia Coca, azi era cat pe ce sa planga cand a plecat, creste ca o floricica, mananca tot, chiraie de nu ne auzim om cu persoana , goneste cu premergatoru si ne secera tibiile, au imbatranit pisicile cu 10 ani de cand e asa mobila

fier i-am dat si eu, profilactic, 6 saptamani, 9 picaturi pe zi, seara, in bibele cu cereale. N-a avut nicio reactie. Doza ne-a stabilit-o doc functie de greutate.

Eurespalul e bau-bau si la noi. De doua ori i-am dat, dar cu chin, cu icneli, vomitaturi. E exagerat de dulce...

Ooka te-am rezolvat cu cheagul, maine t-il trimit.

Si fiindca baby are aproape 8 luni, am trecut la branzica proaspata de gostat, am citit azi o ora etichete si am plecat doar cu un pachetel de branza Milli, f bunuta, si o cutie de Almette care e curata dar are sare, nu merge cu fructe. I-am luat si lapte de noapte, sunt tare curioasa daca o sa-i placa. (Am luat bonurile de masa, se vede, nu? Azi le-am luat, azi le-am spulberat, Ralu, elibereaza-mi si mie un colt din butoiul tau stylish, ca mi s-a pus pata ca-s prea cheltuitoare)

Monica si gargaritza Nancy

blogul branzarului vesel

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salutare

am spalat cupilu, am facut si curat acu zac prabushit. Leguma am gustat'o mai Turtu, are gust de cartoafa si e o cartoafa dulce mai speciala asa, am gasit'o pe wiki.

care stie o insula si o cazare misto intr'o insula din grecia? (de preferat mai in nord, nord est)

Turturico, cit despre test, astept cu muuuulta nerabdare, pupici la Mara si la familion

Boti ete ca traiesti si inca bini, io nu voiam cheag voiam consiliere si sa schimb o vorba cu tine, da' cind o fi vreme

Anka astept poze cu strutocamila de fel de mancare

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpi spune:

Serenity mersi pt. raspuns . Ce culoare te faci la par?

Turtu la fel si la noi, intai legumele si apoi fructele. Asa mi-a spus moasa, asa fac . Eu nu cred ca esti gravi

Pica ma bucur ca ai scapat de furnici.

Boti saracii pisoi , hai ca or sa vina si zile mai bune si o sa poti sa petreci mai mult timp cu Garga . Bine ca e fata bine si ca-i place cu mamaia Coca

pupiiiiiiii tuturor, ma bag la film

Sebastian, minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Buna fetele, din pacate fetita prietenei mele nu e prea bine. Nu misca, sta cu manutele si piciorutele tzapene. Nu i-au facut inca RMN ca cik din cauza ca nu poate respira bine de la pneumonie se misca si face degeaba. Cik tre sa mai treaca boala si sa termine cu mucozitatile. Am descusut-o un pic si am aflat ca de fapt fetita a dat de la nastere semne ca n-ar fi ceva in neregula. In primele 2 luni n-a luat decat 1 kil in greutate, a fost molcuta de la inceput si la 2 luni ea statea in picioare. Adik le tinea incordate tare. Ea a intrebat medicu daca e normal ci cik sa nu-si faca griji ca e ok. Nush care medic i-a zis asta, ca medicul de familie n-a vazut niciodata copilul desi a tot sunat dupa el. Cand a intrat in spital ca facuse fetita pneumonie a aflat si a sunat-o la spital si i-a zis ca dupa ce iese vine acasa sa-i faca fisa, crek de frik sa nu-l traga cineva la raspundere
Acum e la Gomoiu si i-a zis dr ca-i face RMN dupa ce scapa de pneumonie si ca e sigur o problema neurologica si cik chiar daca ii face acum sau mai tarziu tot aia e. Cum frate tot aia????? Ca problemele la creier evolueaza, chiar la ea s-a vazut ca intr-o sapt jumate nici n-a mai putut misca. Si ca problema e din nastere desi totul a parut ok. Sa va mai spun ca cel care i-a facut morfofetala este acelasi care ne-a facut mie si lui Cami?.
Saraca nici nu stie ce sa mai faca, se roaga toata ziua sa i se faca lui DD mila de ea. Se roaga sa o ia la El daca ii va fi mai bine, ca nu suporta gandu sa stie ca la 10 ani poate n-o sa mearga si ca o sa fie batjocura celorlalti. Offf ca mi se rupe sufletul.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Celule stem: si eu astept factura de depozitare.... Eu am platit intr-o singura transa toata suma, cam la o luna dupa ce am nascut am primit acasa doua facturi, una de 20 si alta de 12 milioane...

Vaccinul de 6 luni gratuit: si la noi au fost doua intepaturi si de data asta nimic pe gura...

Eu ii dau asa lui Lucian: dimineata 6 masuri de lapte adica aprox 200 ml lapte
la 12-12,30 legumele fierte in oala sub presiune cu f putina apa, intr-o zi cu carnita, o zi ficatel si una galbenus, apoi iarasi aceeasi succesiune...Pun la urma cand le pasez si putin ulei si verdeata... De regula mananca tot...
la 15,30 Fructele: mar cu para sau cu banana, plus o lingurita de branzica facuta cu lamaie si una-doua masuri de cereale (eu prefer cereale in loc de biscuiti)
la 18 iar lapte-cam 170-180 ml
la 21 lapte -200-220 ml lapte
Noaptea nu mananca....

Fier Hausman: eu ii dau 5 pic o data pe zi dupa sau in timpul mesei, timp de 3 luni. Lucian nu se stramba deloc, chiar ii place!

Am luat si eu praz...
Vita si peshte nu i-am dat inca, nici iaurt, ar trebui sa incep sa ii dau...
Am luat caise deshidratate pt Lucian, le tin in apa sa se umfle sau le fierb? A mai dat cineva la bebei?

Ciclul dupa nastere mi-a venit la 5 luni si la Adrian si la Lucian, in general regulat...

nush ce vroiam sa mai zic... pe criza asta!!!!

Mergi la inceput