Pepenasi de iulie - august 2008 (93)
Raspunsuri - Pagina 15
anaco spune:
Multumesc iriss pentru informatie – o sa caut neaparat crema, ca nu vreau sa ma mai intalnesc cu gandaci prin casa!!!
Multam de asemeni Anka – am ras juma’ de ora cu formele de kk
, “kk o sa arate in toate culorile curcubeului si o sa semene dupa caz cu o chitfea, cu un piure, cu un spanac, cu o pastaie...”, mercic si dara_d, violeta29...m-am mai linistit putin, dar tot o sa urmaresc bine...si sper sa isi revina...

atb ce domnisor mare ai tu acolo! Cum sta el la tuns si frezat!!
mami fericita de buflishor Mara Alexandrina, 12.08.08
crestem...
ooka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui violeta29 Asa si ca s-o imit si eu pe Diarux: 1.E normal sa traga besinute toata ziulica, ba chiar si noaptea prin somn? 2.Bebelusii vostri tipa cand nu le convine ceva?Ca a mea tipa isteric.Iar daca nu o bag in seama dupa ce tipa de-mi sparge timpanele se pune pe plans 3.Ce parere aveti de iaurtul cu fructe de la Humana , ca eu m-am riscat si i-am dat azi si i-a super placut.Sunt o mama denaturata sau nu? Si cred ca vroiam sa mai intreb ceva da imi sta gandul la mancare la ora asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii minunea care ne-a luminat viata Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008 |
salu
1. io zic ca e normal, daca e gazoasa nu ai ce sa faci
2. tipa domne, tipa croncane, parca ai zgaria cu un cui un geam, da n'ai ce sa ii faci. Dupa ce te'ai chinuit 6 luni parca e pacat sa ii dai
3. mie iaurtul de la humana mi s'a parut foarte dulce, adica mult prea dulce. Plus ca io cred ca are ceva conservant ca nu se tine la frigider. Io cind ii dadeam iaurt il faceam eu. Asa ca nu stiu ce sa zic. Numa sa nu se obisnuiasca cu dulcegariile.

mami de Sofi
dana81 spune:
Neatza!!!
OOKA cum i-ai facut analizele lui Sofi?I-ai luat sange? ca as vrea si eu sa i le fac Clarei dar parca mi-e mila sa o intzep
VIO am luat de la o farmacie cemi-a cazut in mana, am sa pun poze sa vezi cana, e fff colorata si are ciuful dintr-un material cauciucat, nu e silicon
Si daca tot vb de retete am sa va dau si eu un de salata f usor de facut si fff gustoasa
SALATA DE PUI CU PASTE SI AMESTEC MEXICAN[b]
-450 gr amestec mexican din ala congelat
-un piept de pui
-300gr paste spirala
-o ceapa
-unt
-maioneza usoara( eu o fac dintr-un ou fiert si unul crud si adaug un borcanel de iaurt, sau uneori pun doar iaurt)
Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la racit. Se fierbe pieptul de pui se taie bucatele si se caleste in putin unt. Amestecul mexican se inabusa in unt si se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele cu ceapa cruda taiata solzishori si cu sosul de maioneza, sare si piper si [b] POFTA BUNA. E usoara si minunata!!!
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
ooka spune:
| citat din mesajul lui dana81 Neatza!!! OOKA cum i-ai facut analizele lui Sofi?I-ai luat sange? ca as vrea si eu sa i le fac Clarei dar parca mi-e mila sa o intzep VIO am luat de la o farmacie cemi-a cazut in mana, am sa pun poze sa vezi cana, e fff colorata si are ciuful dintr-un material cauciucat, nu e silicon Si daca tot vb de retete am sa va dau si eu un de salata f usor de facut si fff gustoasa SALATA DE PUI CU PASTE SI AMESTEC MEXICAN -450 gr amestec mexican din ala congelat -un piept de pui -300gr paste spirala -o ceapa -unt -maioneza usoara( eu o fac dintr-un ou fiert si unul crud si adaug un borcanel de iaurt, sau uneori pun doar iaurt) Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa la racit. Se fierbe pieptul de pui se taie bucatele si se caleste in putin unt. Amestecul mexican se inabusa in unt si se lasa la racit. Se amesteca toate ingredientele cu ceapa cruda taiata solzishori si cu sosul de maioneza, sare si piper si [b] POFTA BUNA. E usoara si minunata!!! ![]() MAMI de CLARA ANDREEA[b]06.08.08 |
scuze ca m'ai intrebat si ieri da am uitat.
I'am luat sange din manuta, ca la oameni mari. Da' Sofi nu plange, e cuminte si atunci o chinuie ma'sa.
, Acu daca a ta nu suporta sunt si cabinete unde iau un pic de sange din degetel
mami de Sofi
iriss27 spune:
| citat din mesajul lui atb Hellou din tura de noapte! Hai lamuriti-ma si pe mine cum e cu cei 85% pt. bebe 2, ca si eu vreau sa-l fac inainte sa implineasca Nicholas 2 ani, si zau daca am stiut pana acum ca nu se vor da decat 600 ron daca nu apuci sa lucrezi. Pe bune? Si mai am o intrebare: voi cat timp fierbeti sfecla rosie? ca eu am fiert-o mai bine de o ora si tot nu mi se pare fiarta calumea, bag furculita in ea si e tot tare, iar de gustat degeaba o gust ca habar n-am cum trebuie sa fie sfecla fiarta ca n-am mancat numai din-aia murata. si ce combinatii faceti cu sfecla?Diarux, uelcam tu za clabul celor cazuti din pat! Nu suna bine, dar n-ai ce face, se intampla cand nu te astepti, stai f linistita ca puteai f bine sa fi tu in locul sotului tau si poate tot asa se intampla. Pup baiatul! Vio29, sa-ti fie de bine cu ciupercile tale cu tot! )Vazut pozici noi de: -Nicholas de morcoveata cu problema lui existentiala -Timea de Iza, mini-mopul lui mami, careia nu-i plac sosetutzele, cu cercelusi noi, (sa-i poarte sanatoasa ) si o matusica frumoasa-foc -Andreea de Mina cu niste ochisori de un albastru incredibil, cu tot degetelul mare in gurita -Mara de anaco pe care n-am mai vazut-o demult, care a crescut mare si care e toata-toata mami, cu un super tortulet la aniversare -Sebastian de scumpi, ce frumos doarme el si cu piciorusele impreunate -Maria de xena, frumusica foc cu fustita ei cea scurta, cu caciulita rosie, curtata de un baietel si pedepsita in cui -Andreea de irolf papacioasa si jucandu-se cu masinutele cu fratiorul mai mare -Ami si Ari, doua printese dragalase si poznase Ei, am vazut si pozele cu mancaricile lui cuscra Anka, da le baga cineva in seama? cred ca vrea sa-mi faca musai in ciuda... eu care mananc numai pufuleti si lapte batut...Si mai lasati butoiul ala in pace, ia treceti toate afara ca azi-maine vine primavara! Eu mi-am dus in sfarsit cupilu la tuns, ca ii intra bretonul in ochi, si desi m-a tot batut la cap frizerita sa-l tund la zero, totusi nu am avut curajul, nu inca, probabil ca voi face asta mai la vara, deocamdata i-a scurtat bretonelul si i-a mai uniformizat perciunii. Zici ca nu-i al meu... M-am obisnuit cu el cu parul mare... De plans n-a plans ca n-avea de ce, dar nu statea o clipa locului, el sa prinda toate alea din jurul lui. Am pus cateva poze de la tuns, nu mai schimb albumul, daca vreti sa le vedeti sunt acolo, nu-s prea clare ca-s facute cu telefonul, si piciul era ca bagat in priza.Iar dau eu stingerea? Noapte buna atunci! ![]() Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 |
Sfecla, eu o fierb f mult ca sa fie buna de mancat. Daca ai oala sub presiune bag-o la aia vreo ora. Pe aragaz te apuca toamana pana iese. Mai poti sa o mai pui la cuptor, o speli, o invelesti in staniol si o pui intr-o cratita, tava si o coci pana cand infigi furculita usor in ea. Eu la cuptor iti recomand pt ca isi pastreaza dulceata.
Cei 85% eu cred ca se dau pt cele care intra dintr-un cic in altul, persoana care mi-a raspuns (si care nu s-a semnat) nu cred ca era foarte competenta. Articolul invocat de ea nu se aplica in cazul nostru, pt ca noi obtinem venituri cat stam in cic, doar ca acestea nu sunt profesionale.
Am studiat legea de mi-au iesit ochii si le-am trimis un mail documentat. Parca eu ar fi trebuit sa fac asta, nu ei sunt platiti (si de catre mine) sa cunoasca legile si sa ma informeze.

Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008) www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei
iriss27 spune:
Azi ma duc la Baby Expo. Am vazut aseara un reportaj de acolo, reporterita zice ca desi preturile sunt maricele, mamicile au dat buluc si in sptatele ei se vedeau standurile si era pustiu pe culoarele pe care de obicei nu ai loc sa treci.
Iriss
mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG
Bazar pt Sonia si Andrei 
violeta29 spune:
Neata la toata lumea!
Multumesc tare mult de lamuriri 

OOKA, da suntem cam 80% san deocamdata, dar perseveram cu diversificarea.Basinutele s-au intesificat o data cu diversificarea.Iaurtul de la humana nu era dulce(cu piersici a fost), ba chiar era putin acrut).Acuma uite si cand faci lapte batut din lapte de vaca desi nu il tii la frigider nu se strica, nu?Si nu are conservanti.
DANA, ce m-ai ghicit cu reteta aia, tocma vroiam sa intreb ce faceti de papa ca is iar in pana de idei.Mai naspa e ca n-am amestec mexican in casa , asa ca o las pe mai dupa amiaza.Cana e mai bine daca nu are ciocul ala din silicon, poate asa are mai multa trecere la Alexandra.
IRISS, spor la cumparaturi la Baby expo, si bafta la concursul de salsa
Azi incerc din nou cu morcovul, de data asta i l-am amestecat cu lapte formula, sa vedem daca o pacalesc.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta
de Alexandra Valentina - 2.09.2008
bujo spune:
Anna eu i-am dat suculet de la Little Bee si i-a super placut. Nu reuseam nicicum sa-l fac sa bea suc de fructe, si voiam ne-aparat sa-i dau macar putin ca e cam constipat si face cacareze. Si se scutura de zici ca-i dau matraguna. Si pe asta la papat instant. Si e bio deci ma declar super incantata, ca sa nu mai zic de pret. E 5 lei o sticla de 500ml, spre deosebire de Nestle care e 7 lei o sticluta de 150 park. Piure nu i-am luat inca de nici un fel ca pana acu i-am facut doar in casa dar de pasti o sa mergem la socri si crek ii iau de asta pt drum.
Ooka si io ti-as fi recomandat Zakinthos ca Turtu sau Thasos. Asta e mai linistita asa, nu e po****ta ca nu e foarte comerciala. Plus ca daca mergeti cu masina gasiti la vreo 10 km o plaja pustie absolut superba. Asta din povestirile si pozele unui coleg.
Vio sfecla rosie se fierbe macar 2 ore, ca e tare altfel. Tin sa cred ca e mai buna la cuptor da io n-am facut inca.
Denisa si io stiam de alocatia pt familie monoparentala da am uitat cu desavarsire, noroc ca te-a luminat Gini. Nu mai sta si mergi sa depui cerere, desi nu e foarte mare. Trebuie sa ai pana in 160 lei venit pe membru de familie. Acum s-ar putea sa intampini greutati ca tu stai cu parintii si nu singura cu copilul. Dar citeste aici
Io nu ma mai cramponez cu alimentele, daca simt ca e pregatit sa-i dau ceva nou, ii dau si urmaresc reactiile. Daca totul e ok ii dau in continuare. Banana ii dau de ceva timp dar nu foarte des ca-l constipa.
Vio relax cu basinutele, si Filip da o gramada. Daca mananca ca haplea trage aer. Asta de la biberon sau san cand suge, la solide nu prea trage aer.
bujo mami de Filip
boticelina spune:
Buna dimineata pepenime!
Narci, Ana si alte persoane indemanatice, am trimis pe mailul pepenasilor scanuri pdf dupa revistele Lucru de mina si Familia mea Creativ. Chiar, Ana_a pi unde iti mai plimbi galena ca nu te-am mai vazut...
Sfecla, eu o fierb ca la cuptor mi se pare ca iese cam cleioasa. O spal bine bine de noroiul de pe coaja si o fierb asa necuratata. Se fierb mai repede sfeclutele mai mici.
Vio si garga beshineshte la greu in somn, dar asta facem si noi, nu?
Iar de tipat tipa nene de-mi sparge timpanele, mai ales atunci cand vorbim intre noi si n-o bagam in seama
. Iaurt cu fructe de la Humana i-am dat si eu si nu-mi par deloc denaturata
, doar cam sparta la buzunar. Am luat doar din ala cu afine ca d-astea n-am la conge si-s bunute rau.
Io ieri am aflat "the hard way" de ce le facem la cupii branza calcica si nu le dam branza proaspata de gostat. Am stricat copiluuu
I-am dat branza din aia de cumparat si i-am facut matzisoare prastie, toata ziua a avut crampe, s-a stricat la burtica, s-a iritat rau-rau la fundan, arata ca o maimutza, nu va pot explica cum mirosea kk
, abia aseara pe la 10 i-a mai trecut durerea, imi venea sa ma dau cu capu' de toti peretii, ca abia dupa ce am vazut ca o doare mi-a trecut prin cap sa consult cartile de tehnologie sa vad cum se face branza proasptata din comert si asta e obligatoriu fermentata, si ma mai dau si mare branzareasa 
Asa ca azi suntem pe regim, cereale, banane, supica de morcov, sa-mi fie invatatura de minte 
Monica si gargaritza
Nancy
blogul branzarului vesel
"If you are unware of your choices, then you have none"
Serenity90 spune:
Neatzaa!!
Am dormit aseara k o ursoaica...cu hibernatu ma refer..nu la gabarit..da??
Gini ms mult de tot, habar nu aveam de alocatiile astea
si cu procesu la fel..nici nu stiam unde sa ma duc mai intai..am intrebat la legislative..dar...LINISTE!
Ankalaura Sa stii k la faza cu vaca nu m-am gandit..cred k ar fii fost mult mai usor...O sa dau o fuga pana acolo...eu am intrebat, da scarbele alea de acolo nu iti zic nimic..parca ar da bani de la ele din buzunar! Salvat retetele "economice" k ieftine suna urat..![]()
Mai am de citit dat nui timp acusica! Revin

)
cred ca vrea sa-mi faca musai in ciuda... eu care mananc numai pufuleti si lapte batut...
Nicholas Cristian 19.07.2008