Mamici antistres si licurici de ian-feb 2009 (137)
Raspunsuri - Pagina 5
DarkBendis spune:
Iulia, Dya
(da' asa am eu un feeling ca Dya a nascut deja!)
Selene, ma bucur ca Dariuta creste frumos si a trecut cu bine peste primul vaccin
Ttenzika, daca ii e foame la bebe mic, da-i sa pape Ca si noua ni se mai face foame in afara orelor de masa, d'apai lor
Dalma, sa-ti creasca mare-mare luptatoarea, e atat de frumoasa!
Crisspy, lichide cat mai multe, sunt si ceaiuri care teoretic cresc lactatia ... si mai ales pune pe bebe la san cat de mult. Ei au "growing spurts" la intervale regulate, cand cresc mai repede si au nevoie de mai mult laptic decat poate sa le ofere sanul tau...dar atata timp cat ii punem la san cat mai mult se "adapteaza" si productia (intr-o zi-doua).
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
DarkBendis spune:
Rein, mie mi-a zis taica-meu (medic nutritionist) ca nu are nimic de-a face "dulcele" din dieta cu bebe...numa' ca nu aduce corpului nimic altceva decat aport caloric mare (nema vitamine, proteina si alte chestii bune) si satisfactie temporara mamicii ... si se depune asa frumos pe burtica noastra (in cazul meu... chiar prea bine) Cum s-ar zice... asa cum nu trebuie sa ne indopam cu dulciuri la program de "fara bebe", asa trebuie sa avem grija si acum, cand dieta trebuie sa fie echilibrata. Mancat sanatos=laptic mult (da' un pic de ciucalata/praji/inghetata etc nu strica la nimeni)
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
deliafairais spune:
rein, EXACT asta e si problema mea cu dulciurile!
crisspy, ce dulce e bebe tau cand doarme cu guritza deschisa in 'O' pe umar!
micola, chiar a are par mare bebe tau! imi plac tare mult sprancenele lui, asa subtirele si frumos arcuite!
selene, ce fain ca a trecut daria de vaccin...mie imi e asa frica! david al meu a fost tare agitat cand i-a reactionat vaccinul asta din maternitate. atat a mai urlat de durere! oare la toate o sa fie asa dureros?
roxanaz, am vazut si pozele voastre. ce ochii frumosi are patrik! si cum seamana el cu taticul lui! si eva e o scumpica!
puiutzul meu are 7 saptamani!
rein spune:
Pai atunci, la cat mai multe kg in ce ma priveste. Eu sunt pe invers, VREAU sa ma ingras. Nu stiu cum sa fac sa nu pierd si cele 4 kg care mi-au ramas dupa nastere.
Ce mi-ar placea sa stau si eu prin zona aia unde se aduc torturi la mama si la nou nascut!
deliafairais spune:
rein...stai asa...ca n-am stiut ca tu vrei sa te ingrasi. eu vreau sa slabeeeesc! si da...aici e nebunie cu torturile! daca vrei facem schimb :)
puiutzul meu are 7 saptamani!
CADIA spune:
Naty, am reusit azi sa iesim in sling afara, o ora.Multumim frumoooos.
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
CADIA spune:
Fetelor, si pitica mea are bubitze la pasarica si spre funduletz, care ba apar, ba dispar.Dr. mi-a zis sa nu-i dau cu nimic si s-o spal la fiecare schimbare de pampers cu apa caldutza si sapun
Dar ce sapun sa folosesc ca cel de la Sanosan (pentru bebe)usuca mainile???
Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.
alinuk spune:
care mergeti la Baby Expo?
este intre 26 februarie - 1 martie la Sala Polivalenta
o intalnire mica acolo?
Alinuk
mamik de Andu mik si Teo voinik
nasterea - ca un cadou
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b43ab1fe6e90f0fd2caa0" target="_blank">fericire, implinire..un an de Teo!
www.flickr.com/photos/13087113@N06/" target="_blank"> franturi de viata
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=2ad52edce530b33f65f3b1&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">spicuiri de botez
...................................................
Nimic nu-i intamplator!
...................................................
micola spune:
De o ora plangem neintrerupt, ne doare rau rau burtica..
Nici pe suzi n-o vrem
Plang pe langa el, plangem amandoi
Cat ceai pot sa-i dau? i-am dat vreo 30 ml. sa-i mai dau? Baby calm ii dau
de 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!
IRA_LIZA spune:
Pupici la toata lumea, mamici, burtici, bebici!
Constatari ref la lactatie: multe dintre greselile pe care le fac intr-o zi isi fac efectul IN ZIUA URMATOARE!! cel putin asa mi se pare mie. Exemplu: daca azi uit/ignor/ma incapatzanez sa nu bea suficient ceai/lichid, deficitul de lapte se va simti si azi insa cel mai mult maine.
Duminica pe la 3 tre' sa mergem la un botez, asa k m-am apucat sa strang constiincios laptic dupa fiecare masa. Si uite-asa am inceput de azi sa am un program k la armata: imediat ce termina de supt cea mica mulg ce-a mai ramas si eventual inca putin din celalat san, astfel incat, de dimineatza pana acum, i-am asigurat o masa (cca 130 ml). Dupa muls beau ceaiul (cca 900 ml) astfel incat sa fiu hidratata bine pana la urmatorul supt. In timp ce beau ceaiul, pun la fiert ceai pt tura urmatoare, sa se infuzeze si sa se racoreasca. Taare sut curioasa nu atat pt azi cat maine daca programul asta - "muls & baut ceai dupa fiecare masa" are un efect vizibil. In orice caz, are efect asupra felului in care organizez povestea cu hidratarea, nu mai am motiv sa ma intreb daca si cat ceai am baut peste zi.
App de botez: cam cat ar trebui sa dam la botez? cat se mai da acum? avetzi idee?
Mai voiam sa povestesc ceva, insa pe moment nu-mi vine in minte revin daca imi aduc aminte...
Ira, mamica Elizei