Paris - 14 iulie?

Paris - 14 iulie? | Autor: Fomalhauti

Link direct la acest mesaj

M-am apucat sa planific o excursie in Franta (la Disneyland, dar si cateva zile la Paris).

Sa includem data de 14 iulie in sederea noastra la Paris? Se intampla ceva interesant/impresionant/amuzant pentru copii? Sau e mai degraba inghesuiala peste tot?

Daca vrem sa vedem parada putem ajunge cu o jumatate de ora inainte? Cam atat rezistam noi sa stam degeaba la marginea strazii....Sau ca sa vedem ceva ar trebui sa asteptam cu orele? In conditiile in care nu intentionez sa-i tin pe cei mici in brate, fiindca sunt doi...

Sunt si focuri de artificii? Altceva? Daca suntem acolo, cum aflam programul de distractie?

Se intampla ceva special in alta parte, aproape de Paris? Undeva unde se poate ajunge cu tren/RER....

La Disneyland se intampla ceva special? Eu ma gandisem sa evit in mod special ziua de 14 iulie, asa cum evit si week-end-ul la Disneyland...

Cam multe intrebari, multumesc anticipat pentru raspunsuri....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Personal, te-as sfatuii sa nu fii in Paris pe 14 iulie! Parada militara se vede frumos la TV, dar nebunia de pe langa...cred ca-ti imaginezi si singura.

La miezul noptii parca e un foc de artificii la tour, dar ca sa ajungi, ok mai circula transportul in comun, dar pt. intors acasa, hotel, doar taxi si la fel i-ti imaginezi cum e.

In 2007 sotul meu a defilat, desi tentatia a fost mare sa merg la Paris si sa-l vad, am stat acasa linistita si am inregistrat transmisia.A fost la focurile de artificii, deci chestia cu transportul in comun o stiu din sursa sigura

Mai sunt concerte prin piete publice, lume multa si...nu tocmai de buna frecventatie.

Acum, tu hotaasti! Si eu voi fii la Paris de 14 iulie, dar defilarea tot din fatza televizorului prevad sa o privesc!Din 15 iulie avem bilete la Disney si noi.

Voila!

editez sa-ti spun ca ar fii amuzant pt. copii sa-i duci la muzeul Playmobil, daca le plac jucariile playmobil.

http://www.fra.cityvox.fr/visiter_paris/playmobil-funpark_51515/PhotosLieu?numphoto=176970#photoAnchor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu am fost la Paris de Bastille Day! A fost foarte frumos, as mai merge odata. Noi din prost noroc ne-am nimerit asa.
Locuiam in Bordeaux cu colegii de servici si ne-am hotarat sa mergem la Paris un weekend si numai bine ca ala a fost weekendul. Ce mai, o minunatie! Parada militara, artificii pe ritm de muzica, de 1 ora, seara, langa Turnul Eiffel, superb.
Am ramas surprinsi ca in ziua aia intrarea la Versailles si Louvre a fost gratis!
Pt mine a fost usor ca nu am avut copii, nu stiu cum ar fi cu copii dar baniesc ca ar fi ok ca doar si mamicile din Paris merg acolo cu pruncii lor.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Multumesc pentru raspunsuri....Una alba, una neagra...

Si multumesc pentru informatia despre parcul Playmobil, chiar nu stiam de el...Eu aveam in plan Parc Asterix, Mer de Sable, France Miniature, Chantilly - Muzeul calului, Versailles, catacombele, canalizarea, La Villette (si pana acolo cu vaporul pe canalul St. Martin), doua acvarii si Zoo (tot doua). Cam multe....Ramane de vazut ce iese...

Mergi la inceput

Hai sa facem schimb de adrese de visite noi stam o luna la Paris

Noi incepem cu Disney, avem posibilitatea sa mergem zilnic timp de o luna daca vrem, Parc asterix si la noi, playmobil, turnul, muzul de ceara, Grevin parca ii zice, zoo , ceva castel medieval, o plimbare cu un trenulet prin Paris, plus un tur cu bus-ul pe la toate monumentele, asa ca sa-i plimbam pe socrii care vin sa ne vada pt. o saptamana si SHOPPING la greu pt. mine!

Mergi la inceput

Eu am o gramada de planuri....nu-mi lipsesc decat banii...Sper ca ii voi avea peste doua, maxim trei saptamani. Deocamdata m-am gandit sa mergem in iulie, dar daca vad ca pana am eu banii preturile la avion "sar" prea sus, amanam pentru august....Nici nu stiu exact cat stam, la cate planuri am eu, ar trebui vreo trei saptamani (dar intervine iar problema financiara - eu am modul meu de a face planuri, intai le fac "grandioase" si apoi mai "tai" pe ici-pe colo...)

Dar care e treaba cu Disneyland? Ce fel de bilet este cel cu care poti merge zilnic timp de o luna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Noi am fost anul trecut la parada. Nu ne-am strofocat prea mult sa ajungem la timp, habar n-aveam la ce ora incepe, nici la TV nu ma uitasem niciodata. Dar cum petreceam week-end-ul la Paris, am zis hai s-o facem si pe asta. Prima chestie e ca toate statiile de metrou de pe Champs Elysées si imprejurimi sint inchise. Ceea ce noi n-am stiut. De asemenea, circulatia e reglementata - vorbesc de pietoni, masinile sint interzise pe un perimetru mult mai mare. Am mers (si i-am tirit pe copii dupa noi) vreo 2-3 km, am facut un super ocol. Si am ajuns tocmai bine sa vedem ultimul sfert de ora din parada. Mie mi-a placut atmosfera, aplauzele cind au trecut pompierii, parasutele, tancurile, avioanele. Copiii n-au retinut mare lucru, erau miriiti si obositi. Focul de artificii nu l-am vazut pt ca a trebuit sa ne intoarcem acasa. Imi pare rau ca n-am stiut ca se pot vizita tancurile, cred ca l-ar fi interesat pe Alex.

Fomalhauti, daca poti sa mergi in iulie cred ca e mai bine, in august preturile sint mai mari, ca e in plin sezon turistic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

eu as include 14 iulie in excursie fie si doar pentru ca e un eveniment special din viata orasului pe care vrei sa il vizitezi deci nu poate fi decat interesant ca experienta:)

Eu nu am fost niciodata la defilare dar in schimb admir in fiecare an www.cheminsdememoire.gouv.fr/telechargement/Image/Defile14juillet2006.jpg" target="_blank">avioanele ca pe astea le vad de la mine de acasa. Pentru ele nu trebuie neaparat te inghesui pe Champs Elysées (ba chiar nu stiu daca se vede mare lucru de acolo) ci doar sa fi plasat intr-un loc oarecare pe axa Arc de triomphe-Concorde-Bastille-Nation-Vincennes, ele oricum ajung pana in afara parisului.
La focurile de artificii de la tour eiffel am fost insa, acolo e super, trebuie doar putina rabdare pana cand se intuneca (pe la 22h00)

Oricum, toate detaliile despre manifestarile de 14 iulie o sa le gasesti in timp util pe siteul orasului www.paris.fr

Pentru parcul asterix (care dupa parerea mea e deasupra disneylandului) io as recomanda inainte de vizita o re-citire /re-vizionare a benzilor desenate sau filmelor cu eroii respectivi (Asterix, Obelix, Idefix etc) altfel se pierde mult din umorul parcului si e pacat.

PS Uite un subiect vechi de tot despre obiectivele pariziene:)

Mergi la inceput

Multumesc.

Marox, unde sunt tancurile alea? Ca suntem baietuti....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Si noi avem in plan sa ajungem la Paris in iulie, dar la inceputul lunii.
Delphin, cu ce trenulet va plimbati? Ca as vrea sa mergem si noi

Mergi la inceput

Pt. trenuletz:
http://www.promotrain.fr/accueil.htm

Iar pt. Disneyland, am cumparat in promotie pasapoarte anuale, 1 adult = 1 copil gratis. Cu aceste pasapoarte poti intra timp de un an cand vrei, de cate ori vrei insa cum noi vom fii in Fr doar o luna si vom locui la aprox. 25 km de Disneyland, http://www.chateauvarennes.com/index.html, vom profita din plin.
Le-am luat la jumatate de pretz, fatza de pretzul oficial, destul de convenabil zic eu.

Revin despre parada, e intadevar impresionant, si la fel tot ce se intampla pe 14 iulie in Paris, dar doar atunci cand nu ai copii micuti pe care trebuie sa-i porti in bratze si pe care nu poti sa-i chinui purtandu-i chiar asa peste tot. Cel putin din din punctul nostru de vedere. Chiar in vacanta fiind, noi preferam sa respectam programul copiilor, atata timp cat sunt inca mici.

Mergi la inceput