ce metoda e mai buna?
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
alsa, in ce zona stai? Cumnata mea are fetita la o gradi particulara in Mogosoaia si a putut sta cu fata. A patit la fel ca tine cu 1 cresa si o alta gradi particulara unde fata nu s-a adaptat de loc. Aici, dupa 1 saptamana s-a cerut la program lung si sambata era tragedie ca de ce nu merge.
mina spune:
Hai sa fiu eu pentru contra: e mai bine sa o lasi acolo, dar gradual. In prima zi ii promiti ca vii in juma de ora (si chiar vii in juma de ora), dupa aceea cresti treptat la o ora, apoi treci la repere mai putin fixe legate de evenimentele din gradinita (cand ceilalti copii se aseaza la masa) si tot asa. Fiecare faza poate sa dureze chiar si o saptamana daca-ti permite timpul. In felul asta fetita va sti ca nu o lasi acolo indefinit, va fi sigura ca vii cand ai promis si va capata incredere.
Sunt de acord ca (poate) ar fi mai usor pt copil sa stai cu el acolo, dar sa te fereasca sfantul sa ajunga la concluzia ca ea vrea sa stea la gradi cu tine langa el, ca uite, in primele zile s-a putut....
Si da, chiar exista pericolul ca ceilalti copii sa vrea si ei parintii langa ei, ce, ei de ce nu ar putea? Va dati seama ce "bucurie" este asta pentru parinti ai caror copil poate ca tocmai ce s-a obisnuit ? (eu am patit-o si tare greu a fost sa ii explic lui Matei ca eu nu pot sta cu el acolo desi mamica lui X poate....).
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
ipearina spune:
Alsa, trebuie sa faci exact cum crezi tu de cuviinta, nu cum iti spun educatoarele din "proprie experienta".
Si eu mi-am dus copilul la gradinita la 2 ani, trecand prin doua gradinite particulare.
La prima gradinita l-am lasat acolo din prima zi program prelungit, furisandu-ma. In prima zi a stat cuminte, nu si-a dat seama ce se intampla cu el. A doua zi asa si asa, insa din a treia zi nu a fost chip sa se dea jos din bratele mele, desi am stat acolo cu el 3-4 ore. La fel si in urmatoarea. Educatoarele incercau sa-mi spuna ca e mai bine sa-l "smulga" din bratele mele, eu sa plec si sa-l las chiar daca urla. Nu am acceptat, asa ca l-am mai tinut o luna acasa ca sa mai uite
, si am incercat la alta gradinita (sincera sa fiu, la prima nu mi-a placut deloc personalul, copilului nici atat).
La a doua gradinita le-am spus din start ca va trebui sa ma lase sa procedez cu el CUM VREAU EU. Si asa a fost. L-am lasat la inceput 2-3 ore, mai ieseam, mai intram, apoi din ce in ce mai mult. Au fost zile cand trebuia sa ma furisez, imi auzeam copilul plangand, dar nu urland; apoi a plans din ce in ce mai putin, ca dupa vreo luna sa-mi spuna pa si sa fuga la copii
. S-a adaptat pentru ca am procedat altfel, dar si pentru ca educatoarele erau altfel.
alsa spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri.....m-au ajutat sa ma mai linistesc.
Anya, eu stau in sectorul 5, si serviciul il am in sectorul 2, atat eu cat si sotul. Eu aveam referinte foarte bune despre gradinitele Arc en ciel, din sectorul 2, chiar am deschis un subiect despre ele aici, dar dupa raspunsurile primite si dupa ce am mai facut si eu sapaturi, nu stiu daca mai merita sa fac alegerea asta. Pentru mine ar fi tare greu sa o dau acolo, fiind destul de departe de casa. Si la inceput vreau sa o dau la program scurt, adica cu masa de pranz si dupa aia....fuguta acasa la somnic. O am si pe mama care ma ajuta, si e un mare avantaj. Mama sta apropae de mine, deci si ei i-ar fi greu sa bata atata drum. Asa ca acum incerc sa vad daca gasesc o gradi pe aici, pe langa noi.
Dar pentru mine e bine de stiut ca sunt si la noi gradinite care accepta sa stai cu ei un timp, cum spui tu, de cea din Mogosoaia, a cumnatei tale.
Mina, si ideea ta e foarte buna, poate chiar mai buna decat sa stau cu ea. O sa ma gandesc la asta.
Asa este Ipearina, stiu prin ce ai trecut. Ma bucur ca ai gasit o gradinita buna si ca ati trecut cu bine peste merioada de acomodare. La ce gradinita il ai?
Multumesc mult inca o data pentru raspunsuri.
MACARIE spune:
alsa , o gradi buna gasesti la Timpuri Noi...gradinita TI.MI.
eu mi-am dus fetita acolo , si daca vrei sa stai cu ea , educatoarea de acolo cu siguranta te va lasa....tot ce se face acolo este in sprijinul copiluilui . cauta ca au si site (nu stiu daca am voie sa il dau)
Tia spune:
eu zic ca e mai bine sa o lasi acolo, altfel ii creezi obisnuinta de a sta cu ea si tot va fi traumatizant cand vei decide sa nu mai stai
si mai cred ca este foarte important sa o pregatesti inainte (am postat si la subiectul sticky). nu stiu cum va functiona la fetita ta care deja are o istorie nefericita cu gradinita, dar cred ca merita incercat. sa ii povestesti inainte despre gradinita ca despre un loc nou si frumos unde sunt multe jucarii noi si copilasi cu care sa se joace, ca o lasi putin ca ai treaba si oricum te intorci sa o iei. la noi a mers exceptional...
succes!
lisaelisa spune:
Alsa,
O mamica scria, la un moment dat, ca atunci cand si-a dat copilul la gradinita nu a fost nici-o problema, deoarece educatoarea cand a vazut ca plange copilul, i-a dat o bombonica si copilul s-a linistit.
O alta metoda pe care am citit-o pe DC este ca educatoarea sa ii spuna copilului sa se uite impreuna pe geam cand pleaca parintele si sa-i faca semn cu mana "la revedere".
Cred ca mai tine si de implicarea educatoarelor ca unui copil sa nu i se para o tragedie ca este lasat la gradinita.
Ai putea chiar tu sa propui una din solutiile astea educatoarelor de la grupa.
lisaelisa
mami de ingeras dragalas
alsa spune:
Lisaelisa, multumesc pentru raspuns,dar sincer nu sunt deloc de acord cu metoda "bombonica", chiar imi repugna. In schimb, da, poate ar fi o solutie cu facutul cu manuta de la geam.Desi eu cred ca la mine n-ar tine.
Tia, si eu ma gandesc ca dupa perioada de stat acolo sa nu devina o obisnuita si sa nu dam in altele....Nu stiu ce sa fac...De pregatit, o pregatesc zilnic, uneori e bine, alteori....hm...,sa vedem. Cati ani avea copilasul tau cand l-ai dus la gradi? Tare m-as bucura sa fie si la mine la fel ca la tine.
andruskandu spune:
Salut!
Cand l-am dus pe Andrei la cresa (avea 2 anisori de-abia impliniti), tot asa a trebuit sa fac, adica sa-l las si sa plec. Cateva saptamani a tipat, saracutul, si se lasa greu smuls din brate... si-mi era asa de greu sa plec de-acolo...
Dar asa era politica acolo, nu eram lasati inauntru.
Chestia e ca in cateva zile a inceput sa planga din ce in ce mai putin. Adica de la cateva minute, la max. 30 de sec.- un minut.
Dar era luat in brate de cineva acolo, mangaiat, nu lasat sa urle de izbeliste... adica a avut cineva grija de el...
Acum merge fara probleme la cresa, ii place, oricum lui i-a placut in colectivitate. Imediat ce intra in sala, e invitat la masa, nici nu se mai uta dupa mine. Si simt eu, il vad multumit si fericit acolo.
Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa EMMA!
Poznele lui Andrei
Nasterea lu' Andrei
www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006