Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina
nu mai spun de Stefan cel mare sau Eminescu, cred ca nici n-au auzit de puzzle in viata lor, nu credeti?

Dar or fi aratat ei partile corpului la fix un an jumatate?

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia_B spune:

Si mai aveam ceva de completat:

literele sunt doar o modalitate de a-si exersa memoria asa cum retine denumirile obiectelor din casa, a jucariilor, a lucrurilor pe cale le intalnim in plimbarile noastre. Ea nu stie (nu intelege)ca sunt folosite pentru a scrie si a citi. sunt chestii pe care le intalneste in carti, pe jucarii, pe afisele publicitare si le recunoaste atata tot. Ce mare scofala! Nu e desteapta pentru ca stie literele (ci pentru ca le regaseste).

Eu cand am postat ce face fetita am vrut sa impartasesc moduri de activitati. Cand Sim a spus de Stefan ca la gradi asculta cantece in engleza si fac anumite miscari mi-am zis sa as putea incerca si eu. Fetitei i-a placut si exersam de zor. E o joaca care-i place. De ce sa ma supar ca Stefan facea de cand lucrurile astea. N-am luat-o decat ca pe o sugestie si acum fata stie si engleza si da si din maini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Citat:

pai de aia l-am dat pe tata exemplu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

aici iti dau dreptate, nu-l cunosc dar din ce povestesti despre dansul, asa e . dar si tatal meu e tare, n-a facut politehnica dar e mai tare decat toti inginerii pe care-i cunosc personal

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Danuta, sanatate tatalui tau! Sfatul Diwanei e f bun, aduceti un doctor acasa, cat mai repede
Celia, si Gh e tzatzilos....azi noapte din ora-n ora, dar cred ca din cauza racelii.Ce frumoasa e Andreea!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Diwana stii ca batranii sunt incapatanati..numai cum vor ei..

papansho sa stii ca si-al meu sot se implica mult,stie de toate:schimbat,spalat,hranit,scos la plimbare... La el e fain programul,lucreaza de la 7 la 15,rar cand se mai duce dupa masa la al doilea job..

Multa sanatate bolnaviorilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Picio, condoleante pentru Ur-Oma!

Adorabil micul-mare matroz pupacios! Si ma-sa bengoasa rau!

M-am tot perindat printre poze.. insa in niciuna n-am vazut ce cap are scaunul galben.... sa fie rata, sa fie pui? offff... sa vezi ca nu mai dorm la noapte

Hai fetele, concurs.. dati-va cu presupusul... ce cap are scaunul galben al matrozului... gofra pentru castigatoare

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Vai ce frumoasa este Andreea, fetita Celiei!

Rox , mamica

Mergi la inceput

Oricat mi-as dori goffre aia de la Bejique, zau daca am idee cine e in poza. Cred ca mai bine ma fac curier de merdenele pentru duamna C si ma duc sa i le duc la maison.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diwana spune:

Citat:

Despre educatie etc, pe mine ma amuza faza cu puzzle. pai tata n-a avut niciun puzzle si e cel mai tare inginer:))), nu mai spun de Stefan cel mare sau Eminescu, cred ca nici n-au auzit de puzzle in viata lor, nu credeti?

Sabina, perfect de acord cu tine, asta le zic si eu celor care cred ca ar trebui sa-i vorbesc de pilda lui Rares, in engleza sau spaniola, sau sa-l invat nu stiu ce, folosesc alte exemple, ideea ramane aceeasi , insa nu vad ce-i gresit daca vezi ca ii place copilului puzzle-ul, ca tot l-ai dat exemplu, sa-l lasi sa faca asta, sa-i cumperi altele noi, mai grele, mai colorate, cu avioane, cu flori, cu rame, cu pesti, etc.. Ma indoiesc ca vreuna din mamele de aici isi obliga copilul sa invete ceva, mie sincer imi pare imposibil sa-l obligi pe un copil de varsta asta sa invete ceva ce nu vrea, nu are inclinatie inspre acel ceva, asa ca daca un copil face puzzle, il face fiindca ii place, si se pricepe. Unuia ii va placea sa faca puzzleuri, altuia sa aranjeze lingurile, cutitele , furculitele in sertar (nu cunosc pe nimeni, dar nu e imposibil, putem lasa afara cutitele, ca sa nu ne isterizam ), altuia, sa se uite in carti sau sa i se citeasca, altuia sa invarta toata ziua rotile de la bicicleta. Nu vad de ce e gresit sa ii arati una alta, poate ii place, poate nu, daca ii place, continui cu treaba respectiva, daca nu, o lasi balta. Cineva de aici a pus un link odata cu o fetita de 2 ani care stia toate tarile lumii, pai ce pe ea au obligat-o credeti?, sau un copil de 2 ani care stia sa citeasca fiindca invatase singur in scurt timp urmarind-o pe maica-sa citindu-i. Tot asa de ce sa il inveti animalele, florile, copacii, ca poate lui ii plac astrele, constelatiile, de ce sa nu i le arati pe alea?
Si mai cred ca multi ar putea sa fie mai siguri pe ei, mai putin complexati, mai hotarati, mai curajosi, mai ambitiosi, daca parintii au grija de asta, prin joaca, iubire si respect. Eu de exemplu as fi putut poate fi altfel decat sunt, si este loc de mai bine cu gramada, in cazul meu, daca mama si tata ar fi fost altfel. Sa nu se inteleaga ca am niste parinti altfel decat extraordinari, iubitori si oricand gata sa se sacrifice pt. noi, la orice ora, dar daca ar fi stiut si ei mai multa psihologie , cred ca s-ar fi putut ameliora pe ici pe colo. Tata un om foarte glumet, cand desenam, imi spunea "acum scrie langa el ce e, ca sa se stie ) N-o facea cu rea intentie, era o gluma, dar acum cred ca mai toate stim, ca si daca e un cal cu bot de porc, tot o sa-i spui copilului ca e cel mai frumos armasar pur sange . Ei, dar chestii de genul asta, pot sa strice un copil mai putin increzator. Sau mama, din dragoste pt. noi, si grija, nu ne lasa sa o ajutam la bucatarie, ca sa nu ne fie greu si ne spunea "du-te ca nu poti tu sa faci asta" No, si acum are pretentia sa gatesc . Ei, pai eu nu pot, dar poate sotzu'

Diwana si pitic Rares (14.09.2007)

filmulete Rares

Piticul se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Celia,papanash,Sabina multumim

Mergi la inceput