Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)
Raspunsuri - Pagina 5
aandreea27 spune:
melania,mai rau decat o saptamana sunt doua,noi atata am avut.simptomele erau tot astea:urla paap paaaap,dar cand ii dadeam orice fel de mancare gatita fugea de langa mine,cu o viteza greu da banui la un copilas de un an si o luna,avea atunci.in conditiile in care el era fan asolut al ciorbitei,tocanitei,al mancaii gatite in general.ei eu m-am gandit sa nu ii mai dau.l-am lasat inca o saptamana(poate unele dintre voi nu sunt de acord)in care nici macar nu i-am dat sa guste mancare gatita,dar aveam grija sa mananc in fata lui.incet incet i s-a redeschis apetitul ptr mancare gatita:de la o lingura la doua,apoi un sfert de castronel si tot asa,acum nu mai sunt probleme.la noi astea au mers.
andreea mami de bibu papacios(10.10.2007)
myral spune:
Carpatina pur si simplu asa mi se pare mie
prea mult la un an, adica eu nu mi-as invata copilul, si degetele sunt doar 10 (la maini) literele sunt mai multe
Prefer sa ii arat florile, copacii, fructele, nu am timp acum dar mi se par altele mai importante la varsta asta, cu numerele a fost doar un exemplu nu are nevoie de cartonase si altele .Fiecare e libera sa invete copilul ce vrea
dar nu trebuie sa ne ingrijoram ca altii sunt mai destepti, zic si eu
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
papanash spune:
Melania, incearca sa-i pasezi mancarea, eu asa am facut cand o refuza si mi-a mers.
Myral, fiecare mamica face ce crede ca e mai bine pentru copilul ei, unele ii lasa sa se joace-n legea lor, altele ii stimuleaza cum considera ca e mai bine, nu-i corect sa judecam pe cineva pentru ce face sau ce nu face. Mie mi-a placut mult cum arata camera fetitei Liei, carliontata dulcetica, plina cu jucarii frumoase si atractive, si de afise cu tot felul de imagini. Si o inteleg perfect , asa cum spunea ea, ca ce sa faca toata ziua,ii arata afisele si ii spune cifrele, literele, fetita uneori le retine . Ca doar nu o obliga sa spuna literele si cifrele, totul e in joaca, la joaca.Fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare si inmagazinare a informatiilor. Pentru mamicile care inca stau acasa cu copiii e perioada in care pot profita de atentia lor si ii au sub observatie intreaga zi astfel ca stiu cand vor sa afle ceva nou.Ca nu mai sunt bebelusi sa stea in pat/tarc toata ziua, exploreaza acum fiecare coltisor din casa. Pentru mamicile care mai au inca un copil e mult mai greu, atentia e impartita spre amandoi.
Lia, felicitari pentru fetita frumoasa si isteata, vino mai des pe la noi sa ne mai impartasesti din experienta voastra.
Luy, voi ce mai faceti ? Parca te intrebasem odata de unde ai cumparat baloanele de sapun. Printesa okioasa si vorbareata ce mai face?
............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
myral spune:
Si ca m-a lasat putin Elisa, deci dupa numarat nu urmeaza neaparat socotitul, poti numara cuburile florile si altele fara sa socotesti, dar dupa alfabet pasul urmator cred ca e cititul, nu? Atunci de ce inveti literele? Poate sunt eu mai inapoiata asa si nu imi dau seama. Dar cum am zis fiecare invata ce si cum poate. Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
cecilia L spune:
Melanie e o perioada grea pt tine, stiu ca te simti neputincioasa ca nu papa si nu mai sti ce sa-i dai, dar daca papa ce enumerai tu, da-i o perioada, decat nimic e mai bine asa.....asta as face eu.
Adi,Sabina sanatate multa voua si la pitici.
Valentina, sanatate multa si voua, e tare greu pt tine...ce ai mai facut cu soferitil![]()
Bernix, am tot vrut sa te intreb, unde ai dus-o pe Degetica la bazin???
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi
asa crestem
myral spune:
Papanash, asa e scuze tuturor, probabil ca exagerez, dar iar a inceput discutia asta cu educatia , eu nu cred ca sunt copii lasati in legea lor totusi, cel putin nu aici la noi
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
ANDREEA11 spune:
Sincer si mie imi pare mult prea mult ca un copil de 1 an sa invete literele. Fara suparare
.
Numerele imi par mult mai usor de invatat pt ca se pot asocia cu un grup de obiecte (ex. 1 mar, 2 pere....). Insa si astea cred ca este potrivit sa fie invatate dupa 2 ani incolo. Acum mi se pare mai potrivit sa invete lucruri practice cauza - efect (ex dc pui mana pe aragz faci arsi, dc te urci pe scaun esti sus etc) si denumiri (cum zicea aandreea27 cu invatatul lucrurilor din sifonier). Acum fiecare face cum crede cu copilul sau, nu cred ca ar tb sa se supere cineva ca eu , de ex. nu sunt de acord cu metoda aplicata.
Eu sunt pentru invatare de placere si doar dirijata aceasta invatare.
Bineinteles, dc copilul este atras de a invata literele de ce, nu! Insa nu fortat, nu insistat. De aia ieri l-am dat ex pe Cristi al Ceciliei drept un copil precoce (Cecilia, asta cred eu sper sa nu te superi
) pentru ca mi s-a parut ca in cazul lui nu s-a insistat f mult pe actiuni, el a prins f repede. Nu-l cunosc personal insa din ce povesteste Cecilia asa imi pare (apropo, sper sa mai ne povestesti de el , ca mie imi face o placere deosebita sa citesc despre el
, il stie si mama, si sotul si nasa din ce le povestesc eu despre el).
Toti copiii sunt deosebiti, cred ca toti au un talent pe care, cum zicea Adi, trebuie sa-l cultivam. De ex Cris le are cu dansul si nu glumesc. Are miscari sincronizate brate picioare, miscarile sunt greoaie e adevarat, insa sunt legate. Eu zic ca pt un copil de 1 an si jumate danseaza f bine. Simte ritmul, il schimba la momentul potrivit. Plus ca in momentul in care aude o linie melodica, bate ritmul cu manuta, ceea ce mie imi pare un lucru deosebit. Am zis ca de la 3-4 ani dc va ramane asa pasionat vom incepe cursuri de dans. Aaaa si nu se rusineaza. In decembrie am fost la o petrecere si a dansat in mijlocul cercului facand uz de toate figurile pe care le stia, de atunci si pana acum le a imbogatit
.
papanash spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui myral Papanash, asa e scuze tuturor, probabil ca exagerez, dar iar a inceput discutia asta cu educatia , eu nu cred ca sunt copii lasati in legea lor totusi, cel putin nu aici la noi ![]() Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997) |
pai discutia continua fiindca unele au despre asta o parere pe care o tot amintesc
Si da, cred ca putin mai multa permisivitate sau indiferenta fata de parerea altora care e diferita de a ta, n-ar strica
.............................................................
Mama de papanas Andreiutz
( 02.10.2007 )www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze
Ghighi- filme
Lia_B spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui myral Eu cand am citit de fetita liei ca exerseaza cu ea de la un an alfabetul(desi poate a facut-o din joaca, de placere) primul lucru la care m-am gandit a fost saracul copil Cum am mai zis sunt multe lucruri pe care le poate invata un copil la varsta asta. |
Myral, eu nu exersez de la un am alfabetul. Plansele cu litere le-am luat pentru desenele hazlii de pe ele, fiecare plansa fiind o poveste fantastica (poveste: un doctor s-a suit pe un dulap in mijlocul oceanului pentru a consulta un delfin - sfarsit)
Litere le-a invatat datorita cubului cu forme care are pe o fata literele A si B. Fetita le-a regasit, dupa ce ne-am jucat cu cubul o perioada, pe hainuta catelusului vorbitor, pe cuburi, pe planse si era incantata. Litera O a invatat-o pentru ca a descoperit ca daca o pune ne nas gaura se potriveste, pe X pentru ca l-a confundat cu + de pe cubul cu forme si la descoperit apoi pe mingea de fitness pe vare scrie ALEX, L i-a placut ca il tine usor in mana, etc. Deci prin joc si descoperire in fiecare zi. Cifrele semenea. Si toate cunostintele despte litere forme culori si cifre sau intarit datorita programului Baby Smash pentru care ii multumesc foarte mult lui Adimercedes. Fetita cere BS foarte des.
Si ca sa nu uit, voiam de mult sa-ti spun ca nici eu nu am fost de acord sa-i fac ROR-ul fetitei (stiu ca mai intrebai asta pe forum).