Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (277)
Raspunsuri - Pagina 4

aandreea27 spune:
valentina pozele sunt pe mail-ul comun la inbox,ramona andreea,aia sunt eu
andreea mami de bibu papacios(10.10.2007)

myral spune:
pe mine ma cam depaseste chestia asta cu exersatul la copii asa mici(poate repetatul) si iar se uita de joaca desi toate o dati exemplu, cum poate invata un copil partile corpului, cand va gadilati de ex, ziceti pupam burtica sau papam piciorusul sau mancam manuta, apoi ajungem la da-mi manuta sa o pap si o va da singur ceea ce inseamna ca intr-un final stie care e mana. Eu atunci cand o imbrac ii zic acum bagam capul, apoi mainile, bagam piciorusele in pampers
etc., la nas facem tiiiit
, ochii ni-i acoperim si facem baaauuuu, cu gura mancam etc. Sau putem folosi o papusa, ursulet indragita sa-i aratam partile corpului.Cu cititul cartilor la noi merge fff bine folosirea interjectiilor si sa ne minunam de orice lucru pe care il vedem in carte, chiar daca e doar un mar. Ex woow ce mar mare si rosu!, sau ia uite ce face fetita!, imediat ii captez atentia, dar cel mai mult ii place cum face sor-sa mooooaaaamaa si repeta si ea mooaaa indiferent ce vede in carte
Hai ca am uitat ce mai vroiam sa zic. a...daEu cand am citit de fetita liei ca exerseaza cu ea de la un an alfabetul(desi poate a facut-o din joaca, de placere) primul lucru la care m-am gandit a fost saracul copil
Ma scuzati dar mi se pare chestia asta doar ca sa aibe mama cu ce se lauda ca doar nu o sa citeasca copilul de la doi ani. Sa-i arati culorile copilului, sa-i numeri degetelele nu mi se pare ceva exagerat dar alfabetul da
Cum am mai zis sunt multe lucruri pe care le poate invata un copil la varsta asta.Roxana sunt sigura ca si Bubu va sti (daca nu cumva stie dar nu va arata din cauza ca il presati
) tot ceea ce ar trebui sa stie la varsta lui
, adica ceea ce considera altii ca ar trebui sa stie.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

aandreea27 spune:
mari fii consecventa(eu nu am fost,a fost mama).
si eu aveam cu andrei aceeasi problema;in fiecare noapte se fataia si numai dupa ce simtea putin lapte in gurita,adormea la loc.am incercat sa il dezvat,dar facea scandal,imi era mila de el,ii dadeam si se relua cercul.dupa ce l-am lasat la mama,l-a lasat vreo 2 nopti sa maraie,acum nu mai are treaba.si doarme intins de pe la 9 si ceva,aprox 10 pana la 8-8.30 dimineata.si papa mult mai bine acum.
cum este sarcina?cum te mai simti?
andreea mami de bibu papacios(10.10.2007)

myral spune:
Deci mai sunt si altii care isi chinuie mamele noaptea credeam ca a ramas doar a mea obsedata de tzatza. Eu nu pot s-o las sa planga
daca plange un mimut si deja ma simt vinovata. II mai ies si maselele acuma, de fapt se chinuie cu gingiile umflate de vreo 2 sapt e fff tipatoare si ziua si noaptea
Cateodata se trezeste din 15 in 15 minute, cam de la 1 la 3 noaptea
chiar daca ii dau sa suga.Si cand ma gandesc cat mai dureaza pana ii cresc toti dintii si maselele ma apuca
A mea a inceput pe la un an cu dintii, deci doi ani jumate sigur
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

carpatina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonaiani Cerea tot mai des lapte pe timpul zilei. In tara cerea biberon noaptea pe la 2-4, si eu i-l dadeam ![]() ![]() Sa vedem la noapte ce se mai intampla ... |
Succes!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

carpatina spune:
citat din mesajul lui myral Eu cand am citit de fetita liei ca exerseaza cu ea de la un an alfabetul(desi poate a facut-o din joaca, de placere) primul lucru la care m-am gandit a fost saracul copil ![]() ![]() Cum am mai zis sunt multe lucruri pe care le poate invata un copil la varsta asta. |
Si de ce e ok sa numeri si nu e ok sa spui literele alfabetului? ... btw, mai e calea lunga de la litere pana la citit.. pastrand analogia cu cifrele... putem zice ca un copil de 2 ani nu-i musai sa stie sa socoteasca...
Mie nu-mi pare exagerat sa incerci.. face parte din procesul de invatare..
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

melaniatud spune:
Papanash - nu ma deranjeaza ca mananca noaptea cereale cu lapte dar se dezvatase singur de biberonul de ora 2.30 de pe la 5 luni. Eu ma bucur ca mananca si apoi adoarme la loc ca si asa e cam slabut

mandarinutza spune:
Am sters mesajul anterior, ca era cu diacrtice si nu se vedea bine, iata aici articolul referitor la cina in familie:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/840939/Cina-in-familie-benefica-pentru-cei-mici/
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze

papanash spune:
citat din mesajul lui melaniatud Papanash - nu ma deranjeaza ca mananca noaptea cereale cu lapte dar se dezvatase singur de biberonul de ora 2.30 de pe la 5 luni. Eu ma bucur ca mananca si apoi adoarme la loc ca si asa e cam slabut Melania, mamica lui Tudorica fara frica (05.10.2007) |
stai asa ca eu intelesesem ca ziua si-a mai bagat o masa. Daca e ok si pentru tine, lasa ca s-o regla el pe parcurs si cu asta, are stomacelul mic acum si de-aia mananca mai des.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz

www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze

Ghighi- filme

melaniatud spune:
Maine facem o saptamana de cand refuzam orice mancare gatita la pranz...ii imbogatim pa astia la babypoint...vrea doar borcanele...in rest mananca f f bine, branza topita sau calcica, banana, avocado, mar cu biscuit, iaurturi simple, danonino, lapte cu gris/orez, mar copt, out.
Ce sa fac? Vreau un sfat. Sa nu insist si sa-l las o perioada sa pape dastea? Vreau sa va spun ca se uita in castronel si parca stie culoarea si nu deschide gura... sau poate simte mirosul si daca nu miroase ca borcanelele nu mananca.
Pana acum manca pilaf cu pui, supa cu galuste, piure de cartofi cu ficatel...acum ii fac la 2 zile cate una din astea si refuza...l-am mai pacalit cu spanac cu cartof si carne de pui pt ca semana cu spanacul de la borcan