Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (64)
Raspunsuri - Pagina 13
baby_boy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui luminita2008 Baby_boy, tin pumnii la vaccin! Si eu am luat cereale de la Nestle cu orez... deocamdata doar un tip, dar acum ma gandesc ca poate e mai bine sa fiu pregatita cu 2 tipuri, just in case... eu stiu asa: ca nu se introduc 2 alimente noi in acelasi timp. Daca bebe are vreo reactie mai urata la unul din ele, nu vei stii la care..... |
Lumi multumim... ai dreptate...n-o sa-i dau cereale deocamdata..,dar le am acolo la provizii.
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)
in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
EvaF spune:
citat din mesajul lui musettepink Eva f interesant postul,bagat la cap.saptamana viitoare incepeti zici,va urmam si noi,imediat la 3 zile.pana la urma cu ce aliment incepi?eu as merge pe cereale apoi legume. Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae |
Musette, sa stii ca as vrea sa incepe cu legume. Cu puree, direct, cu pulpa adica, legume facute la steamer. Vroiam crud initial dar tot citesc cu nitratii astia si cica nu ar trebui crud pana la 10 luni, cam asa. Prin pregatire la aburi mai scapi de ei. Nu o sa ii dau zemuri goale, mai ales ca e alaptat, scopul nu e sa il fac sa scada cantitatea de LP pt ca e exclusiv pe san, asa ca la noi sucuri in nici un caz. Avantajul legumei e ca e fada si apoi nu va respinge fructele. Daaaar, nu stiu cu ce leguma sa incep. Se pare ca morcovul care nu e crud constipa. Asa ca nu stiu, avocado, broccoli, ma gandesc. Avocado, broccoli, se pare ca sunt printre legumele cel mai putin afectate de pesticide dar nu imi vine neam sa incep cu ele. Asadar caut leguma starter.
Nu stiu de ce am un cui impotriva cerealelor, sa nu iei de bun ce zic, nu e o treaba obiectiva. Ba dimpotriva, medicii le recomanda, schema americana le prevede alaturi de legume/fructe, e o chestiune pur subiectiva la mine. Stiu ca sunt hipoalergenice, normocalorice, etc, dar am eu o reticenta asa. Plus ca nici nu am cercetat problema, sa ma uit pe cutii sa vad eu acolo ce si cum. Pana atunci ma pot razgandi dar as incepe totusi cu legume. Asa am pe inima si nu stiu de ce. Legumele/ fructele mi se pare ca ar avea aport vitaminic mai ridicat.
Cerealele acelea brusc asa...nu stiu ce sa zic. De la lichid la solid fara sa treaca prin semisolid parca parca ma tem.
Parca nu as merge pe ele deocamdata, le-as introduce pe la 7-8 luni si atunci o masura mica mica combinata cu fructe ceva, sa faca masa mai satioasa, atat.
De fapt eu mult timp am avut in cap sa incep cu banana, pana am vazut ca a inceput sa fie sensibil cu pielea, pielicica uscata, si o sa evit alergenii cat de mult. Probabil pasul 2 dupa puree de legume:puree de piersica, apoi mar, para, samd
Dar continuu sa citesc in notite, ma mai uit pe cutii la diverse, inca nu am hotarat sigur sigur. Mai ales ca iau singurica hotararea. Sotzul meu refuza sa isi dea cu parea, merge 100% pe mana mea (el e genul "indiferent cu ce vom incepe sigur va fi bine"), mama merge pe vechea schema ca pe aia o stie dar ma lasa sa fac de capul meu ca are incredere in ce fac, asa ca...imi storc creierii singura
Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)
Sunt cel mai frumos din Universul acesta
-----------------------------------------------------------------------
andy.p spune:
Eu tot citesc ba cu Alexia in brate ba cu ea la joaca..acum doarme.Se trezeste si o tulim afara ca s-a mai incalzit..sunt 2 grade
Musette Ce faceti?
Claudinna si eu am bagat Activia la greu in sarcina..m-a ajutat ff . mult.Am reusit sa o filmez pe piti cum se balanseaza vine tati si punem filmuletyl sa-l vedetiFelicitari ptr progrese cred ca e un scump.
Felicitari iepurasilor,...si la noi se vad incisivii de jos da in gingie,sunt ff aproape,iar de balosit la greu..Andy tot umbla dupa ea sa o stearga la guritza ca picura pe mocheta lui cu sosele
Eva m-am inspirat si eu din conspectul tau
anamona vazut poze superbeSa va traiasca mica crestina
Ange ,Crinutza e o frumoasa..sa va traiasca si voua mica crestina.
Noi azi am incercat legume adica morcov si patrunjel din supica...nici vorba n-a vrut sa mannce de fel
Cuscra pe unde umbli???
Alina ..mi=era dor de voi.
Oana hai mai zi si tu ceva ...Ce mai faceti??
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
baby_boy spune:
Ramo ca sa-ti raspund la intrebare... ce a enumerat Eva ..adica
- bebele este matur neurologic - stie sa spuna cand nu mai doreste mancare (intorce capul de la san, biberon, etc.);
- arata interes fata de ce mananca ceilalti membri ai familiei, pofteste, saliveaza;
- doreste sa apuce singur mancarea- poate face cu degetelele pensa bidigitala
- i-a disparut reflexul de impingere in afara a alimentelor cu limbuta ( n-are rost sa-i grabiti inainte de asta - va fi un esec total)
sunt prezente la Radu...pur si simplu cere..cand ii mai dau 2-3 lingurite de ceiuc...tot deschide gura ca ar mai vrea...pofteste la orice..nu mai pot manca nimic in prezenta lui.
Asa ca am hotarat sa-i bag suculetele..la care o sa raman vreo 2-3 saptamani..si apoi tocmai bine la 6 luni incepem cu pireuri de fructe..cereale.....
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)
in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
luminita2008 spune:
Noi tocmai am papat 30 ml cu lingurita... noi, adica Edi. pana acum n-au primit cu lingurita decat ceva medicamente, deci ptr noi e un pas inainte. Doar cu Edi am reusit, caci doar el m-a lasat sa ii scot bibele dupa 50 de ml supti. La Robi a fost jale, i-a fost foame tare, nu ma lasa deloc sa ii scot bibele iar apoi se saturase si nu mai vroia cu lingurita...
Ce am invatat:
- nu merge pe perne, nici chiar la 90 grade.... mai bine in bouncere, scoici, chiar scaun de masa, dar nu avem inca. Pe Robi l-as pune in scaun, aproape ca sta singur in fund, din proprie initiativa.
- nu ii pot hrani pe amandoi o data, nici pe amandoi cu lingurita, nici pe unul cu lingurita si pe altul cu bibele.... e greu cu 4 manute contra doua.... asta e cam nasol, caci ei ziua papa in acelasi timp, poftesc unul la altul chiar daca nu le e foame, deci nush cum o sa procedez.... mai am atatea de invatat....
Eva, inca o data merci pentru inca un post tare. Cat despre conspect, am vazut ca ai salvat si cate ceva din ce s-a scris aici, ceea ce e super! Chiar ma gandeam ca n-am salvat ce spunea babymom parca despre cartoful dulce (sau tot tu ai spus asta aici si eu deja le incurc... hi hi ). Orisicat, e f bine de retinut ce ai spus.
Luminita de Eduard Mihai si Robert Gabriel - 26 septembrie 2008
Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e teama de ziua in care n-am sa mai fiu eu…
poze cu gemenei dulci povestea noastra
GHIDUL MAMEI
Creste bobocelul Edi Creste bobocelul Robi
anamona spune:
Asa...
EvaF - super rezumatul - sper sa nu te opresti aici si sa ne mai impartasesti si din experienta practica ce urmeaza sa o dobandesti
cred si eu ca emotiile sunt mari, te-ai hotarat cu ce incepi?
Noua pana la urma doctorita ne-a recomandat supa de legume la pranz - se pupa si cu faptul ca eu voi incepe serviciul fix la 6 luni (concomitent cu diversificarea) si va fi astfel mai usor sa o pastrez si la san.
Sunt curioasa, in practica, in cat timp se inlocuieste o masa. Stiu ca in carti scrie ca intr-o saptamana, dar in realitate mai putem intampina unele hopuri.
Luminita - ziceai ca vrei o fata :) imi amintesc cand eram insarcinata si spuenam ca am o fata toata lumea incepea sa ma consoleze "Lasa ca si fetele sunt bune" - ii uram :) eu eram chiar bucuroasa ca o sa am o fetita si o sa ii cumpar rochite :) mai ales ca in ultimii 6 ani, am fost topita dupa nepotica mea Sofia - tot ce imi doream era o fetita la fel de scumpa si inteligenta ca si ea.
Cat despre biserica e vorba de Mavrogheni - sa stii ca in urma cu 4 ani cand ne-am casatorit erau mult mai umani...Taxele ca taxele dar ca preot sa arati cu degetul in biserica e foarte urat...
Alexa si mami - Gheo a fost mascota petrecerii :) iar in bsierica a ajuns pana si in altar de l-a scos preotul de acolo :)
Gaia - si eu sunt surprinsa ce coada e la Badiu, la Grigoriu ai prins bine doar 3 saptamani :) sper sa va intelegeti :)
uff si eu tre sa merg dar mai intai un papa-nicolau asteapta la rand si imi e cam tarsa sa plec cu asta mica dupa mine ( de dimineata sigur o sa lipsesc mai mult de 3 ore de acasa si nu as vrea sa plec fara ea)- vad eu cum fac poate in vreo 2 saptamani reusesc.
LE; EvaF vazut raspuns catre Musette
Gaia - vroiam sa il felicit pe Raducu pt apasatul pe butoane - mi se pare foarte precoce gestul :) micul geniu
Luminita - contul de gmail - putem trimite toate emailurile in ambele locuri, fiecare citeste unede ii place mai mult - mie cel putin mi-ar place sa imi descarc emailul direct in calculator- facem timesaving :)
angelynna82 spune:
Felicitari iepurasilor , la noi parca nu mai da semne asa de durere dar nici nu a spart gingia
Eva multa de conspect, a mea se incadreaza
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina
tzitziri spune:
Am prins finalul unei interventii ale drei Culcer la o emisiune pe Tvr1..nu am prins decat 2 minute, dar cred ca era vorba despre alimentatia deficitara a copiilor si despre faptul ca suntem pe primul loc (?!) din Europa la obezitate infantila. A dat ca punct de reper siteul www.ingrijireacopilului.ro/" target="_blank"> asta pentru eventuale nelamuriri sau intrebari.....
Musette, chiar ma gandeam la voi.Cand a fost cu 'diareea' v-am urmat, acum va urmam cu cresterea in greutate. Mai stii episodul cand nu ati luat deloc in greutate 2 saptamani....cred ca se intampla si la noi.Vedem maine daca chiar deloc sau foarte putin....
Laura, greu de tot de urmarit forumul acum.Fac fata cu greu!Deci nu prea papati....
"Diversificarea" noi cred ca o incepem luni...deocamdata am doua pareri ale dr care il vad pe David si vreau sa o aflu pe a treia.Pana acum parerile coincid, asa ca probabil de luni incepem daca se potrivesc si cu a treia...oricum e teribil de incantat de lingurita (ia Vigantolul seara si deschide singur gurita cand vede 'monstrul' apropiindu-se).
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
300 spune:
citat din mesajul lui claudinna stiti cumva daca bifidus e interzis in sarcina? a mancat cineva activia in sarcina (ma intreba cineva)? poze noi cu bebelushul Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
eu am mancat. Pe anda o stii :) pare in regula.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
claudinna spune:
multumesc de rasp cu activia!
anamona, eu n-am nimci impotriva contului
Luminita, chiar ma gandeam la tine cum vei face cu lingurita...
andy, abia astept sa o vad pe Alexia!
poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)