Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (64)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Eva f interesant postul,bagat la cap.saptamana viitoare incepeti zici,va urmam si noi,imediat la 3 zile.pana la urma cu ce aliment incepi?eu as merge pe cereale apoi legume.

Minunea a venit! de printisor Luca Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

neata, mai pe la prinz. scriu repede inainte sa plecam pe afara:)
anamona, superbe pozele!!! sa va traiasca printesa! copiii Sabinei sunt ce mare s-a facut Gheo, parca mai ieri punea sabina poza cu testul II
ada, felicitari pt iepuras! norocosilor, a aparut fara nici un simptom.
nu am reusit sa citesc tot, revin dupa plimbare.

alexa(23.10.2004), cipri(02.11.2008) si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Draga mea, pai noi incepem saptamana viitoare diversificarea pt ca saptamana viitoare facem 6 luni, duminica pe 8...e cazul

o sa revin in cursul zilei de azi cu cateva spicuiri din schitele mele, e f mult si adaptat pt Noah, dar sunt si unele lucruri care se potrivesc tuturor si le voi posta.

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

aaa, de fapt la sfarsitul saptamanii viitoare
Stiu ca Luca e nascut pe 8, dar fiind 22 sau 23 cand ai zis, am socotit scurt in gand ca mai e muuult pana pe 8, am uitat ca e luna scurta. Apoi am si ramas cu impresia ca veti incepe dupa 6 luni, parca asa te-ai exprimat o data, dar s-ar putea sa fi retinut gresit.
Oricum ar fi, multa bafta si sa auzim de un apetit foarte bun!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008

Nerantula, pai uite care sunt indiciile ca trebuie inceput (stiu sigur ca le stii, le enumar ca sa ma fac inteleasa)):

6 luni: Indicii ca bebe e pregatit sa primeasca si altceva in afara de lapte ( hrana semisolida/solida ):- dezvoltat motoriu - poate sta bine in semisezut;
- bebele este matur neurologic - stie sa spuna cand nu mai doreste mancare (intorce capul de la san, biberon, etc.);
- arata interes fata de ce mananca ceilalti membri ai familiei, pofteste, saliveaza;
- doreste sa apuce singur mancarea- poate face cu degetelele pensa bidigitala
- i-a disparut reflexul de impingere in afara a alimentelor cu limbuta ( n-are rost sa-i grabiti inainte de asta - va fi un esec total)
- pana in jurul acestei varste nu se formeaza unele enzime digestive foarte importante, eliberate de intestine, si procesul de digestie este foarte dificil, intestinele pot suferi datorita malabsorbtiei.
- in jurul varstei de 6 luni intestinele mature secreta proteina imunoglobulina IgA, care protejeaza si imbraca intestinele, prevenind trecerea alergenilor periculosi(ex, soia, lapte de vaca, grau)
- daca se renunta prea de timpuriu la o masa cu lapte in favoarea altui aliment, exista riscul ca aportul de calciu sa fie insuficient, ceea ce poate afecta mai tarziu dezvoltarea oaselor si a dintilor micutului.

Noi le avem pe toate asa ca la 6 luni e un moment propice, nu mai aman. Daca simteam ca mai e de stat pana la 7 luni stateam. Noah mi-a transmis ca e momentul la 6 luni, ca sa zic asa.

Si mai avem o maaaare problema: trebuie sa intoarcem spatele catre el cand mancam pt ca are o privire de caine batut, scoate niste sunete dureroase si a inceput sa puna mana pe noi cand mancam la modul "sunt si eu aici".
Nu se mai poate sa il lasam asa.
Si oricum cu o lingurita pe zi, apoi doua, ajungem la o masa inlocuita mai tarziu.
Eu, una, nu mai rabdare, sotzul meu si el e nerabdator sa ii dea cu lingurita. Eram insetata de cunoastere, cam stresata, dar acum ca am aflat multe sunt zen, relaxata si am chef sa ii dau ca, saracul, cere.

Eva, mami de Luca Noah (08.09.2008)

Sunt cel mai frumos din Universul acesta

-----------------------------------------------------------------------

" There is only one pretty child in the world, and every mother has it. (Chinese Proverb)

Mergi la inceput

Andy,Tzitziri,Cd ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

salutare tuturor!
felicitari pt dintzishori!! deja se vede ca au crescut boboceii!
noi ne distram de cateva zile facand balonashe la guritza, sufland si shuierand, bolborosind...uda tot in jur...dinti-pas!

Eva, super conspect! multumim! cam asha mi-am facut si eu parerea despre diversificare.

noi suntem bine, Razvan papa din nou 3 mese diversificate...nu cantitati f mari, dar sunt multumita, plus in jur de 500 ml lapte...dintre care 150-210 sunt cu cereale
azi nopate l-am culcat in patutul lui. a dormit nemiscat pana la 4.30, cand a papat...apoi 5.30, papa iar si 6.30, l-a intors tati din nou pe spate...s-a trezit la 8.30, in liniste...l-am gasit scrijelind cu unghia husa de la patutz

cereale: Novalac cu prune uscate si caise. i-am mai luat cu mar si biscuit, tot de la Novalac...nu-i plac si acum le amestec in piureul de mere...de la Nestle..ceva..somn linistit, parca si nu i-au placut...am mai avut de la milupa cu orez...nu i-au placut. asadar, ramanem pe novalc cu prune

poze noi cu bebelushul
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

salutare tuturor!
felicitari pt dintzishori!! deja se vede ca au crescut boboceii!
noi ne distram de cateva zile facand balonashe la guritza, sufland si shuierand, bolborosind...uda tot in jur...dinti-pas!

Eva, super conspect! multumim! cam asha mi-am facut si eu parerea despre diversificare.

noi suntem bine, Razvan papa din nou 3 mese diversificate...nu cantitati f mari, dar sunt multumita, plus in jur de 500 ml lapte...dintre care 150-210 sunt cu cereale
azi nopate l-am culcat in patutul lui. a dormit nemiscat pana la 4.30, cand a papat...apoi 5.30, papa iar si 6.30, l-a intors tati din nou pe spate...s-a trezit la 8.30, in liniste...l-am gasit scrijelind cu unghia husa de la patutz

cereale: Novalac cu prune uscate si caise. i-am mai luat cu mar si biscuit, tot de la Novalac...nu-i plac si acum le amestec in piureul de mere...de la Nestle..ceva..somn linistit, parca si nu i-au placut...am mai avut de la milupa cu orez...nu i-au placut. asadar, ramanem pe novalc cu prune

poze noi cu bebelushul
Razvan

Si noi tot Novalac cu prune si caise, ii pplac foarte mult

am mami si Razvan

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Eco
Crina

Mergi la inceput

aseara l-am vazut ca se ridica in palme...imi zisese soacra-mea ca l-a mai vazut, acum cateva zile...inca nu sta f mult asha, dar ma bucur tare!
bebelushii in jur de 6 luni, cum stati la capitolul asta? sau poate sunt si bebei precoce! am vazut-o pe Carla ca sta de ceva timp asha!

scoate sunete precum: abo, mbu, pfhu si sufla la greu, umfland obrajii. e haios tare!

Eva, chiar ca tr sa-i dati si lui cu lingurita, e clar ca pofteste!
alateieri eram cu Razvan in brate si mi-am luat ceasca de cafea sa beauo gura, fara sa ma gandesc ce se va intampla si Razvan a apucat de ea...
stiti cumva daca bifidus e interzis in sarcina? a mancat cineva activia in sarcina (ma intreba cineva)?

poze noi cu bebelushul
Razvan

Mergi la inceput

normal, Angelynna, au gusturi comune, deja!

poze noi cu bebelushul
Razvan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudinna

aseara l-am vazut ca se ridica in palme...imi zisese soacra-mea ca l-a mai vazut, acum cateva zile...inca nu sta f mult asha, dar ma bucur tare!
bebelushii in jur de 6 luni, cum stati la capitolul asta? sau poate sunt si bebei precoce! am vazut-o pe Carla ca sta de ceva timp asha!

scoate sunete precum: abo, mbu, pfhu si sufla la greu, umfland obrajii. e haios tare!

Eva, chiar ca tr sa-i dati si lui cu lingurita, e clar ca pofteste!
alateieri eram cu Razvan in brate si mi-am luat ceasca de cafea sa beauo gura, fara sa ma gandesc ce se va intampla si Razvan a apucat de ea...
stiti cumva daca bifidus e interzis in sarcina? a mancat cineva activia in sarcina (ma intreba cineva)?

poze noi cu bebelushul
Razvan

eu am mancat la activia in sarcina....si manac si acum cand alaptez,mi-a fost de mare ajutor mai ales in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

neataaaa!!
avem un iepuraaasss!!!!!!!!!! i-a spart gingia jos si se vede deja cum iese, pe stanga!! rad ca proasta!!
boo, e posibil sa fie un dinte, amalia avea jos si acum vad ca i-a aparut si sus unul.

felictari iepurasilor....ia uite cum cresc boboceii nostrii....
mamicilor sa ne spuneti si noua cum o sa va descurcati cu alaptatul de acum incolo :)

Mergi la inceput