***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(93)
Raspunsuri - Pagina 8
doxinu spune:
DidiAlex ambele
betty poate o deranjeaza vreo cusatura ceva.Si STEFAN trage de pampers insa cand ii spun de olita..............mama ce circ.De aceea zic ca asa m-am gandit io ca l-o deranja ceva.io am zica de ca la vara incerc iar sa-l las in chilotei,faza care am facut-o si vara trecuta,da' a mai trecut 1 an..............
Am citit ca daca il tot stresezi pe copil cu olita faci exact contrariul si ca este bine sa-l lasi apoi dupa o perioada incerci iar insa tot asa fara sa insisti prea mult,pana intelege si atunci totul o sa fie natural.Tot acelasi psiholog(nu mai retin numele sau cartea) zicea ca noi parintii vrem sa-i facem pe copii sa realizeze in primii 3 ani lucruri pe care copilul are timp sa le faca pana la 18(aici nu intra olita sau mancatul singur).Ne mandrim cu ei si ii impingem sa evolueze cat mai repede fortand astfel ritmul natural.............Sunt o gramada de lucruri....(dormit cu parintii,educatia pe strada.......cine ma intreaba stiu ce am citit insa cartea....nu stiu unde o am
Tre' sa caut cartea
doxinu spune:
Fetele sa nu radeti de mine.Vreau sa va intreb cat lapte beau pe zi puii vostrii?Sau cat lapte beau odata?
Acum am intrat si noi in rand cu bebicii si mi se pare ca bea cam mult lapte
dimineata:100-150ml
in timpul zilei 75ml de 2 ori si seara 100ml
E mult?
Acum fac o fudea cu lapte
ella_74 spune:
Ioana,
bea 300 ml la 6 dimineata si 300 ml seara la culcare; in laptele asta primeste cate 2 masuri pline de cereale Nestle, alea cu 8 de obicei.
Nu stiu daca e mult sau putin dar avand in vedere ca mananca cat o furnica, nu-mi fac griji;
Si tot din cauza ca nu prea mananca altceva, suntem pe lapte vitaminizat, Parmalat de crestere.
El bea si Dorna sau President, i-am dat si i-a placut dar laptele asta nu are decat grasime si nimic altceva.
Din ce-am citit ar trebui sa bea in jur de 400-500 ml/zi.
madaiulia spune:
Lavini iti sta tare bine cu cei doi copii in brate si se vede ca esti fericita. Bebe Doa e o frumoasa si imi pare maricica. Cand ai timp mai povesteste-ne despre ea si cum a reactionat Andrei.
Subiectul cu olita e de interes si pentru noi. Si Andrei plange uneori cand ii pun pampers si cere "coiotei", stie la ce foloseste olita, dar atat. De cate ori intru eu in baie e si el dupa mine, isi rupe putina hartie igienica, se aseaza pe olita, sta cateva secunde dupa care zice "gata, pacui kk, apuma steg cucu", se ridica si pleaca. Dar de spus inainte, niciodata, doar ne anunta dupa ce face in pampers. Si eu cred ca are un oarecare control, de cate ori il dezbrac pentru baie face pisu, azi a facut in vreo 3 reprize cu scurte intreruperi, clar voite si intre imi spunea "cucu pacu piciu pe pocio'". Si eu ma gandesc sa-l las doar in chilotei mai spre vara, poate constientizeaza asa.
Fetelor, eu sunt cam trista. O perioada de 4-5 luni o sa fiu singura cu Andrei, tati a plecat din tara in interes de serviciu. Ma ajuta mama mea care sta cu Andrei ziua si mai vin si socrii si-l scot la plimbare, deci nu ma pot plange ca imi va fi greu cu copilul. Doar in weekenduri o sa fiu doar eu cu el non-stop, dar tot ma simt aiurea. Cand e acasa mereu gasesc motive de suparare, de cele mai multe ori aiurea, dar acum a plecat doar de o zi si imi e tare dor de el. Iar Andrei seara la baita isi stie ritualul si dupa ce il spal si ne apucam de limpezit zice ca de obicei "apuma vine tata cu opopu'" si tata nu e acasa... Sper sa nu-l afecteze foarte tare ca e plecat, el se joaca, nu cred sa constientizeze foarte clar cum e cu trecerea timpului, dar totusi e o perioada destul de lunga.
Edit: am uitat sa-i raspund Ioanei, vad ca ti-a zis si Ela: Andrei bea 200-250 ml lapte dimineata si seara, uneori mai mananca si un pic de iaurt sau smantana, dar nu vrea nici un fel de paste cu lapte, nici dulci, nici mai putin dulci. Si eu stiu ca acum trebuie sa bea aproximativ 500 ml lapte pe zi, socotind aici si celelalte lactate pe care le mananca.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
Ioana13 spune:
Ioana, Patrick bea seara 250 ml, pe la 6 dimineata - 150 ml, iar la somnul de amiaz (asta trebe sa il scot, dar nu stiu cum, ca e mare amator) cam 250 ml.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
doxinu spune:
ella,madaiulia,Ioana13 multumsc.
Si io tot lapte de crestere ii dau ca a fost singurul care l-a acceptat.Probabil este mai aproape de gustul sanului
Am mai pus aici 4 poze
bettyR spune:
Ioana, eu am intrebat dr si a zis ca intre 400 si 600ml pe zi. Eu ii pun si seara si dimineata 250ml, seara bea tot, dimineata nu-l bea intotdeauna, cateodata chiar nu ii trebuie. Daca ii fac lapte praf, ii fac 7 masuri. Mai mananca de obicei un iaurt, mai rad cascaval peste legume, dar putin.
Madaiulia, e mult, si pe mine m-ar apuca depresiile ca nu rezist. Stiu de cand am fost 3 luni in delegatie. La copii nu-mi dau seama, probabil lor li se pare si mai mult, dar ei uita, asa mi se pare mie. Dar o sa treaca cumva, dupa o vreme te obisnuiesti cat de cat.
Betty 22+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada
CarlaV spune:
Saby are zile in care bea 100ml si zile cu aproape 1 litru, uneori nu are chef si doar il gusta. Ea bea lapte de capra bio, dupa intarcare am incercat cu lapte praf si nu-i place.
Carla, s.23 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
corap spune:
anais de la intarcat (8 luni) pana la 1 an jumate a baut maaaaaaaaaax 50 ml/zi. (adica bea cate 1 cana pe saptamana). dar de 2 luni baga in nestire, se trezeste si noaptea sa ceara (nu in fiecare noapte)
andrei la varsta asta bea 3*330 ml/ zi si uneori mai mult, in schimb nu prea manca altceva.
nu cred ca exista chiar o reteta stricta pt volumul de lapte/zi. conteaza si iaurtul, alte lactate si nevoile copilului. in general zic ca stiu ei cam ce le trebuie (bine, nu bomboane&porcarii, astea-s chestii care se xclud pt ca tin de igiena alimentara defectuasa imporimata de parinti - si eu nu ma exclud )
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
bettyR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap andrei la varsta asta bea 3*330 ml/ zi si uneori mai mult, in schimb nu prea manca altceva. c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07 margele, zorzonele si briz-brizuri |
Si pentru asta a crescut frumos si sanatos, asa-i? Ca Andreea seara ar bea mai mult si eu ii pun apa ca au zis dr ca nu-i bine atata lapte. Uneori ii mai dau, dar am fost cam stresata o vreme.
Betty 22+, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada