***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(93)
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
ancamari spune:
Chiquitita - La Multi Ani!
Ella - La Multi Ani!
Sa fiti sanatoase, iubite, fericite si implinite!
scuzati intarzierea!
Eu am reusit sa fac bronsita, nu am dormit noaptea trecuta, ma indop cu medicamente, imi e teama sa nu imbolnavesc copilul, i-am dat oscillo preventiv.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu ; poze oct ; poze nov ; poze Craciun ; poze ian09
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tamaraspt spune:
anca multa sanatate.
Si Matei este bolnav. Ieri in a 15 zi de varicela a inceput sa faca febra. Dupa amiaza avea 38.5 si de aseara peste 39.5. Nu am reusit sa o scad cu nimic, parca a scazut putin cu sosetele cu otet. La 5 cand am venit de la dr avea 39.6. Ne-a vazut un pediatru, dermatolog, orl-ist si dr radiolog. Are otita care este la debut si laringofaringita. Dar tot nu reusesc sa-i scad febra. Nu mai stiu ce sa fac.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
www.dropshots.com/tamaraspt#albums/Filmulete" target="_blank">Filmulete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ioana13/Ioana13.jpg)
Ioana13 spune:
V-am spus ca i-am dat lui Patrick tratament homeopat pt facut kk normal, ca el face de cind era bebe tot cacareze, ca oitele. Dupa o saptamina de cind a luat remediul, a inceput sa i se schimbe kk. Facea de 2-3 ori pe zi, dar numai cacareze, rar facea si normal si se chinuia tare. Acum face la 2 zile, dar muuult. Se goleste de tot. Si termina rapid si fara atita chin.
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)
ancamari spune:
Tamara - imi pare tare rau de voi, sper sai scada repede febra lui Matei! Pe prima pagina la "fulguleti" scrie dupa cum urmeaza:
Noi nu am fost asa de grav, stiu ca DidiAlex si alte fete mai informate vor contrazice o parte din ce e scris mai jos.
Febra
Daca temperatura este > decat 37,5-37,6 gr C, este stare subfebrila, se trateaza prin hidratare corespunzatoare: 10-15 ml de ceai la 15 minute; comprese umede pe frunte si sosete cu otet diluat, adecvarea imbracamintii.
SUGESTIE:
Nu incepeti administrarea simultana a 2 anti-termice. Ci numai daca unul singur nu face fata si temperatura se mentine mult timp crescuta.
Daca temperatura > 38 de grade Celsius, se folosesc antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - iar, la temperatura > 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.
Metodele clasice de scadere a temperaturii mari, peste 39-39,5 gr C: comprese cu prosoape ude, impachetari in cearceaf ud la temperatura camerii, bai caldute racite progresiv. Plus necesitatea unei bune hidratari (apa, ceai, orice accepta bb). La nevoie se folosesc si sarurie de rehidratare.
Temperatura se masoara cel putin la fiecare 8 ore; iar cand bb are febra mare la 4-6 ore si ori de cate ori il simtim ca frige, este apatic si moale. Nu se ia temperatura dupe ce bb plange sau a mancat; poate fi fals crescuta.
Febra netratata sau tratata incorect poate duce la copilul mic, pana in 4 ani, la convulsii febrile. De aceea, este bine sa aveti in casa diazepam intrarectal, ce va fi folosit doar in caz de asa ceva.
Anca si Andrei Cristian (28 mai 2007)
poze sept-oct ; poze nov-dec ; poze ian-febr ; poze martie ; poze iun-iul ; poze mai-iun ; poze intalnire 11 mai ; poze vacanta corfu ; poze oct ; poze nov ; poze Craciun ; poze ian09
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/doxinu/doxinu.jpg)
doxinu spune:
vas nici sa sper nu potinsa sa sti ca sunt mai mult de cat recunoscatoare lui DUMNEZEU pentru minunea ce a facut-o cand mi l-a daruit pe STEFAN.Mi-a placut sa-l alaptez si am savurat fiecare clipa petecuta cu el(ca noi toate de altfel
).
Citeam un articol psihologic in care se explica ca un copil este programat sa se intarce la varsta de 7-8 ani si ca foarte putini copii renunta de buan voie.Se considera ca in jurul acestei varste copilul nu mai are aceeiasi nevoie de mama caci intra intr-un grup(scoala) si-si doreste independenta.
Acum nu era sa asteptam pana ce nu mai au nevoie de noi.
Tu faci cum crezi ca iti este mai bine.Io am ales ca in timp ce-l intarc(impropriu spus,caci el a inceput intarcarea si io am terminat-o,am luat pastile caci se razgandise iar io nu stiam ca asa o sa fie)sa nu-l duc departe de mine in acest fel "socul" sa fie dublu ci am infruntat alaturi de el "durerea".In prima seara am plans amandoi,el ca se razgandise,iar io ca luasem pastile si nu ii mai puteam da
.pna la urma totul a fost bine.El mananca orice si io sunt odihnita si mult mai calma sa fac fata uraganului numit "STEFAN"
ckristina spune:
tamara, prietena noastra homeopat ne a spus ca febra scade cu comprese cu apa(la temperatura camerei) puse pe picior in spatele genunchiului(sa l uzi des in zona asta, nu neaparat sa i pui sa stea acolo); noi inca n am incercat pentru ca n am avut nevoie;
sanatate multa si multi pt matei
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
bettyR spune:
tamara, sper sa scada febra lui Matei.
Ancamari, sanatate!
Doxinu, si eu am citit chiar azi ca auto-intarcarea sau pierderea interesului pentru supt (deget, biberon, suzeta) se intampla intre 3 si 7.
Eu mor de somn ca Andreea imi da trezirea mai nou la 6 jumatate, si doarme putin noaptea, a ajuns la 7 ore, dar recupereaza ziua 3-4, insa eu ca desteapta ma plimb ca e frumos afara sau cine stie ce fac. Si cand se trezeste ma ia de buna, acum l-am lasat pe tati sa se ocupe de ea in seara asta.Abia astept sa ii iasa maselele sa scapam, toata ziua e cu mana in gura si balele ii curg ca la robinet, si nervisorii pe masura. In seara asta am iesit afara un pic fara carucior si dupa un ceas de plimbat ma rugam de ea sa intram in casa, ca mie mi se intarise burta rau, cand credeam ca am convins-o, urca 4 trepte, se prindea unde ajunge, se intorcea inapoi.Atata merge pe jos ca ma sperii cateodata.
Betty 24+
, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ella_74/ella_74.jpg)
ella_74 spune:
am pierdut PM-ul asa ca scriu aici cu riscul de a fi off topic...
Carstea,
te rog sa-mi spui daca stii... in Tesco gasesc pampers chilotei nr 5 si lapte Parmalat de crestere?; vom pleca inainte de Paste la Londra cu o si n-am de gand sa car ceva de aici, decat 2-3 bucati de pampers cat sa avem pe avion.
Sotul meu deja comenteaza pe tema cu laptele, ca de cate ori am fost la LO lui nu i-a placut laptele din UK desi a incercat mai multe tipuri si ca mai bine sa caram de aici pentru O; io nici nu ma gandesc, pai pentru 9 zile cat stam, ar insemna sa caram 20 de cutii de lapte.
Cand am plecat cu o la mare in septembrie ziceai ca ne mutam de acasa, asa multe bagaje aveam; macar atunci le-am carat cu masina dar acum ce naiba facem?
DidiAlex spune:
tamara, imi pare rau de situatia asta incerta in care sunteti. pana se da un diagnostic alterneaza metodele de scadere a temperaturii.Nu stiu ce sa iti zic..
ella, de ce nu il treci o perioada pe lapte praf. te scapi de o grija aia de schimbare de mediu ..
Io il am pe r acasa, astept sa se faca 9 sa merg cu el la pediatru. E umflat tot pe partea stanga. are un oki rosu si obrazul tare..nu spune ca il doare urechea.
Domnitelor cu copii mai mari, cum ii invatati sa va spune ca ii doare ceva? ca asta al meu nu zice nicioadata nik, doar daca e evident.
DidiAlex spune:
tot io..in rodu de dimineatza..
am sunat la pediatru si mi-a dat programarea la 10.
hai sa va povestesc unele boacane pe care le face ...mama..adika subsemnata..
4 martie 2009
Drumul de la gradi pan acasa dureaza un secol. mai stam prin park, mai jucam un sotron, David fuge cu tricicleta in strada..
Robert la usa de la intrare: Mami, fac pipi, faac pipi.., adika e urgent..asa ca ii dau cheile sa mearga in casa..si io raman sa il conving pe David ca ccc calatoria cu tricicleta s.a incheiat si ramane jos si noi mergem pe scari..Eh, se mai tranteste un pic pe jos, paguba mare ca nu ma impresioneaza, nu avem spectatori...asa ca vine el incet incet pe scari..dar Robert sus a reusit sa deschida usa dar nu reuseste sa isi de-a jos geaca..asa ca alerg repede la el...si il las in baie..si ma intorc la Aschiutza..care... -a inkis usa la intrare si a rotit si cheia... Deci io cu R era in casa, inchisi si David pe scari, cu cheile in usa. Robert ma intreaba de ce nu vine David..ca nu e bine sa il las pe scari singur ca face prostii
parca io nu stiam
. In secunda urmatoare ma duc in baie, iau mopul, deschid geamul si il bat pe propietar in geam. norocul meu e ca stiam sigur ca e acasa, ca ne-am intalnit cu o vizitatoarea de-a lui, la intrare..deschide omul geamu si ii zic sa vina la noi. Nu prea repede, ca omul de Craciun fusese operat de schimbare de aorta si are si 80 de ani. Si vin ei, mister si Dna care era la el, ne deschide usa..si imi zice..sa am o cheie si in casa. Am una, dar in boxa ca am mai ramas pe afara..dar in casa nu. Mai aveam alternative, sa chem pe cineva din strada, ca interfonul mergea..sau imi sunam colegu sa vina de la servici..dar 15 minute..cine stie ce facea D singur.
Deci nu mai las cheile in usa
Alta..la fel de buna
22 decembrie 2008
plec io cu copii la gradi..hi hi hi..ha ha ha..povestim noi cate in luna si stele. Era cam ceatza, o liniste de mormant, nu m-am intalnit cu nici o masina in cale, 1,6 km. Soata era acasa, cu parintii lui, la noi in vizita atunci. ajung la gradi, opresc masina si cobor cu fraza deschisa in converstatie cu Robert, si trantesc usa de la mine si dau ocolul masinii sa il scot pe R. Pauza. uitasem cheia in contact, deci nu se decuplase sistemul sa imi deblocheze usile. Copii legati in scaune. Hm...Telefonul il avema la mine..sa sun soata dupa cheie celalata..dar nu imi suradea deloc situatia..Asa ca ma intorc la R, ii zic sa isi de-a jos centura..a reusit..ura..nu si-o deschisese niciodata singur, nu e voie, si il pun sa treaca in fatza sa apese butonul sa deschida usile..nu reuseam sa ii explic care..ii zic sa apese pe cheie, sare singura din contact..si a reusit baiatul mamei..
sa va mai zic
cand revin..sa va povestesc cum eram io linistita la o vizita in spital, David a ajuns la intrerupatorul care deschidea usile si chemase liftul si se urca in el..asta in iulie 2008---
De la fiecare trag o invataminte: nu mai cobor din masina fara chei, la usa la fel, nu il mai las singur din okii ca nu e mik, voi aveti patanii similare sau sunt doar io mama ranitilor si tre sa invat din experinete proprii