***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(93)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Salutare!
Multumim pt ca ne-ati trecut pe listuta!
Desi cu intrziere....LA MULTI ANI pt ELLA si CHIQUI!
Arthurana ma bucur sa aud de voi... te asteptam acasa! Gasesti sigur lapte din soia cu vanilie.. este preferatul sotului meu
Lavini am citit cu emotie mesajul tau.... ma gandesc la reactiile lui Rares cand isi va vedea fratiorul si mi-e tare teama!
Am vazut ca sunt multe capsunici mofturoase; si piticul meu este pretentios mananca doar daca are chef si nu orice insa eu ii tin orele de masa cu sfintenie si fac tot posibilul sa nu-i dau mare lucru intre mese!Daca ar fi dupa el er manca doar cioco si "suc cu paiul"! Pediatra mi-a spus sa nu-mi fac griji atata timp cat bea lapte bine asa ca ma tin departe de vitamine!

cristina cu Rares
rares
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor pentru sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

betty, nu mosteneste pe nimeni; am stat cu sotul si am analizat arborele genealogic si la cat stim nu s cazuri de alergii; greu este ca nu prea am ce sa i dau sa manance; legume si fructe,nu pentru ca s tratate si se inroseste imediat, lactate-doar formula de soia pt ca restul de iaurtele,deserturi si branzici de soia au e uri si iar se inroseste;ea mananca multe terciuri facute cu grau,porumb,orz,orez(pe care le am de la tara si le macin acasa); asteptam acum legume si fructe proaspete; am luat de la o prietena rosii congelate intregi si i am facut o mancarica ... mititica ma intreba daca e papa... nu recunostea a fi mancare.eu sunt optimista si sunt sigura ca vor trece, iar iarna urmatoare sigur voi avea congelatorul plin de legume.

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Vas, pe Andreea o pun in patut cu laptele si stau langa ea intinsa pe pat, la noi patutul nu are o lature si e lipit de al nostru. Cand era mai mica o mangaiam pe cap si pe spate cand se intorcea pe burta, acum mai este dupa cum are chef, ca ori imi ia mana, ori mi-o pune pe cap sa o mangai. De obicei ma fac ca dorm si eu ca altfel incepe sa vb, sa imi arate nasul, gura, sprancenele si ii sare somnul.Singura nu a adormit numai de vreo 3 ori la amiaza cand era f obosita, i=am pus sticla cu apa in mana dupa masa si am iesit din camera si pana m-am intors era adormita. Gasiti sigur si voi o modalitate.Mutlumim de aprecieri, mai nou nu sta la poze ca sare intr-una si ies miscate rau.

Monicoasa, si a mea e pretentioasa si am avut un episod de nemancat de vreo 5 sapt pe la 11 luni, apoi au mai urmat cateva de o sapt, lua doar 2-3 gurite mici, mici. Ce pot sa spun din experienta mea, ca habar nu am de ce nu a mancat ca nu avea nimic, dr mi-au dat 10 zile de Vitam dar degeaba, dupa ce nu i-am mai dat lapte in timpul zilei deloc, a stat asa lesinata de foame 3 zile, dupa care a inceput sa ia mai multe gurite de mancare. Ii dadeam putin si des, cateva gurite, si in vreo luna, a inceput sa manance la orele de mese mai bine si am scos restul. Nu a mancat a mea nici la mare in vara si toata ziua alerga pe plaja si mergea in apa, degeaba, a baut lapte tot concediu, e drept ca ii ieseau niste masele, dar nu vroia nici fructe de m-a disperat. Acum mananca mai bine, dar daca nu am rabdare sa insist mananca f putin, si se trage sa iasa din scaun, o iau cu vorba, ii mai arat o jucarie, si daca reusesc sa o conving mananca inca pe atat. Intotdeauna s-a oprit dupa f putina mancare si eu ii dadeam pace pana pe la un an. Mama imi zicea sa ii dau o gura in plus ca e f putin, dar ma gandeam sa nu o stresez. Cred ca asa-s unii nu au stare pur si simplu, se satura dupa o gura doua si le trebuie inapoi la joaca. Nici eu nu pot sa ii iau jucariile din mana la masa, vine cu ele si zice 'pape mingea' si o pune si pe ea. Acum mananca mai bine, dar face o pauza de vreo 5-6 ore, adica mananca la 13-14 de amiaza, se culca la 3-4 si se trezeste la 7-8 cand iar mananca inca o data, dar mai mult. Si la amiaza mananca dupa ce fuge afara 2 ceasuri, azi am stat 3 ca era cald. I-am mai dat suc de portocale dimineata in ultima vreme si poate are efect, sau se mareste si ii trebuie mai mult.

Betty 24+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Fetele stiti ca ma plangeam ca nu mananca baiatul meu?Acum mananca la fiecare 2 ore si ar manca orice,da' orice.Toata ziua spune "papa" si mananca tot ce mancam si noi.Adica fara hazuri la mancare?PAi parca nu mai este baiatul meu.

Nu pot spune ca sunt trista ca s-a intarcat caci acum nu ma mai trezesc noaptea,pot sa-l mai las la mama si sa plecam si noi unde vrem,sa stam cat vrem...........adica parca ma simt libera iar,desi tare mi-a placut sa-l alaptez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Salut!!!

Imi pare rau ca nu am apucat sa intru de 1 Martie , dar va urez acum o primavara frumoasa alaturi de capsunelele nostre!

LA MULTI ANI Chiqui!!!

LA MULTI ANI Ella!

Eu am facut o "cura" cu Maria si mi-am dat seama ce repede creste puiutul meu. Si-a imbogatit vocabularul cu multe multe cuvinte, inteleg cam tot ce vrea sa-mi spuna si la radul ei intelege absolut orice. Canta mult mai frumos decat mine! Azi m-a durut sufletul ca am plecat si o perioada iar o sa fim despartite. Abia astept sa termin si cu licenta asta sa stau cu Maria cat mai mult, sa dormim impreuna, sa facem baitza cu spuma - asa cum am facut zilele trecute-, sa ne jucam....

Peste ceva timp oricum vine si sotul meu in Ro si atunci o sa redevenim si noi o familie, in adevaratul sens al cuvantului.

Am vazut ca s-a intrebat ceva in legatura cu laptele si o sa raspund si eu. La noi e in fct de toanele Mariei: are zile cand bea doar 400ml si zile cand bea cam 1.000ml de lapte (acum a trecut pe Aptamil Junior). Oricum NU bea mai putin de 400ml. Si zilnic are "doza" ei de lactate: iaurt, branza, sana etc. La faza cu branza de vaci m-a lasat paf: o mananca goala, cu lingurita ( maica-mea o mananca asa, caci are o deficienta de calciu. Maria a surprins-o mancand si de atunci o imita!) Eu recunosc ca nici la varsta asta nu sunt in stare sa mananc branza de vaci goala, ca simt ca imi sta in gat si nu pot sa o inghit.

Arthurana drum bun spre Ro ( zbor lin si calatorie linistita)! Spre deosebire de Jp, in Ro mie pampersii mi se par MULT mai scumpi. Ca sa nu mai zic ca sunt doar 2-3 sortimente si nu prea ai ce sa alegi!:( Acum folosim chilotei de la Pampers si vreo 32 de bucati sunt cam 37 ron (habar nu am cat e acum $). Noi am avut mult timp lapte praf din Jp si chiar fel de fel de "rontzaiele": biscuiti, napolitane, piscoturi pt copii.

Eu nu am ajuns la baby expo , desi imi propusesem sa merg anul asta, sa vad cum este atmosfera. Au avut reduceri? Sau cam aceleasi preturi ca in magazine?

Vreau sa imi pregatesc printesa cu o colectie de "primavara-vara" cu tricouase, rochite, sandalute si nu stiu de unde sa incep. Astept sugestii de la celelalte mamici de fetite.

Eu, "regina mama" mi-am luat un abonament pt masaj anticelulitic si imi fac niste tratamente cosmetice. ( faza comica: lucrez cu un coleg la niste traduceri. Tratmentele astea cosmetice- unele cu extractii , peeling si alte zapaceli care imi fac o figura de zici ca am luat bataie- mi le fac doar seara, cand termin toata treaba si stiu SIGUR ca nu ma intalnesc cu nimeni cunoscut. Revenind la coleg: pe la 10 seara isi da seama ca mi-a luat niste foi cu texte de-ale mele si se ofera sa mi le aduca. Eu aratam ca dupa " bombardament". Doar ce iesisem din mana individei care imi chinuise porii vreo 2h. Colegul se uita ciudat la mine, dar bunul simt il opreste sa faca vreo observatie. A doua zi ma intalnesc cu o amica de-a noastra, si ea ingrijorata imi zice: " bey credeam ca nu poti sa ne vedem azi, ca mi-a zis Colegu' ca ai o alergie naspa de tot, ca ti s-a extins pe fatza!" Ce stiu barbatii astia!?)

Mi-e dor de Elteka! Pe unde umbli? Vrei pontul pt fetitze cu funditze?;-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Alyna24, tot ce pot sa-ti spun e sa-ti urmaresti visul! Daca vrei cu adevarat sigur se va si putea intr-un fel sau altfel.
Chiqui, La multi ani si din partea mea! Ma bucur ca ti-a placut tortul meu, il astept si pe al tau. Cum te-ai distrat de ziua ta, ce cadouri ai primit? Am vazut-o si eu pe Liviuta (tiza mea, si pe mine ma strigau la fel cand eram mica) - o deranjeaza vreo maselutza?
bettyR, felicitari pt BB fetita!
Ella, La Multi Ani cu multa fericire si realizari pe toate planurile! La Multi Ani si pt clona (am uitat cum o cheama). Cum ati petrecut la munte?
Lavini, recuperare usoara - greutatile vor trece si vor fi uitate. Doar amintirel frumoase sunt demne de memorat. Ma bucur mult ca Andrei are acum sentimente bune fata de surioara.
Didi, de ce ti-ai scos semnatura?
cristinamaria, ce face burtica? Sa stii ca eu tot mai astept pozele cu Rares...

Am gasit o decoratoare pt camerele copiilor absolut minunata ca om si f priceputa profesional. Daca va intereseaza, va dau datele de contact.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Febr-Martie 09
NE JUCAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Ralucami, frumos ai scris!!!! vezi ca io tot astept poza aia, promisa de altfel, cu mama mariei

Liv, ce semnatura tu? Am avut una asa, in ultima perioada de gravidie..eh, cu multi ani . Io is aia fara floricele.. cred ca incurci persoana.

Elteka, mai scrie un rand p'aci ca subiectul e in moarte clinica, cum spunea Ella

Domneste lipsa inspiratiei pe plantatie

Lavini, am ramas in gand cu tine..si ieri cand facea David niste prostii, de ne cruceam, si radeam cu Robert..ca deh, e mik..dar e mai mare decat Andrei al tau, care e mare..in comparatie cu Teodora voastra...cercul vietii si relativitatea situatiei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Didi, nu incurc persoana. Pune-ti te rog o semnatura sa stim si noi cand e ziua baietilor tai.Tu esti atre prompta in a ne felicita, da-ne si noua o sansa sa ne luam revansa.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Febr-Martie 09
NE JUCAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

motive de apreciere.....:

1. Mama m-a invatat SA APRECIEZ O TREABA BINE FACUTA "Daca vreti sa va omorati intre voi, mergeti afara.De-abia am terminat de facut curat"
2. Mama m-a invatat ce e RELIGIA "Roaga-te sa iasa pata aia din covor"
3. Mama m-a invatat ce e LOGICA "Pentru ca asa am zis eu, de-aia"
4. Mama m-a invatat MAI MULTA LOGICA "Daca cazi de pe hinta si iti rupi gatul, nu te mai iau cu mine inoras"
5. Mama m-a invatat ce e IRONIA "Plangi in continuare, si o sa-ti dau eu motive pt care sa plangi"
6. Mama m-a invatat ce e CONTORSIONISMUL "Uita-te la murdaria de pe ceafa ta "
7. Mama m-a invatat ce e VREMEA "Camera ta arata de parca a trecut o tornada prin ea"
8. Mama m-a invatat ce e IPOCRIZIA "Daca ti-am zis o data, ti-am zis de un milion de ori: Nu exagera!"
9. Mama m-a invatat despre CICLICITATEA VIETII "Eu te-am facut, eu te omor!"
10. Mama m-a invatat despre SCHIMBAREA COMPORTAMENTULUI "Nu te mai comporta ca taica-tau"
11. Mama m-a invatat ce e INVIDIA "In lume sunt milioane de copii mai putin norocosi care nu au parintii lafel de minunati cum ai tu"
12. Mama m-a invatat ce e ASTEPTAREA "Asteapta numai pana ajungem acasa"
13. Mama m-a invatat ce inseamna A PRIMI "O sa ti-o primesti cand ajungem acasa"
14. Mama m-a invatat ce e UMORUL "Cand o sa-ti tai degetele de la picioare jucandu-te cu masina de tunsiarba, sa nu alergi plangand la mine"
15. Mama m-a invatat CUM SA DEVIN UN ADULT "Daca nu mananci legume, nu o sa mai cresti niciodata"
16. Mama m-a invatat ce e GENETICA "Esti exact ca taica-tau"
17. Mama m-a invatat despre ARBORELE MEU GENEALOGIC "Inchide usa dupa tine. Ti de pare ca te-ai nascutintr-un cort?"
18. Mama m-a invatat ce e INTELEPCIUNEA "Cand o sa fi de varsta mea, o sa intelegi"
19. Si preferata mea, mama m-a invatat ce e JUSTITIA "Intr-o buna zi, o sa ai si tu copii. Si sper ca o sa fie exact ca si tine"

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Ceau!

Doxinu, Betty, multumesc mult de lamuriri. Ioana sa stii ca ma gandeam la intarcat poate pentru ca imi doresc si eu sa dorm o noapte intreaga, mai ales ca imediat o sa incep serviciul si va trebui sa ma trezesc mult mai devreme. Ma gandeam sa profit dar parca imi e si tare draga cand sta la tzitzi si se linisteste asa repede. Chiar daca viseaza ceva urat cand imi simte sanul adoarme imediat la loc. E ceva frumos, si chiar ma gandeam la tine , esti chiar asa sigura ca nu vei mai avea nici un bebe? E chiar 100%? Pentru ca daca mai exista posibilitatea de 1% eu sa zis sa speri.

Didi, tu esti ca matusa mea care ne suna din strainate sa ne anunte a cui zi de nastere e. Si tot asa nu le are notate nicaieri pur si simplu le tine minte.

Ralucami, imi si imaginez ce gandea colegul tau.

Ioana, m-ai facut sa rad cu motivele astea.

Betty, acum am vazut ca fetitele noastre sunt nascute in aceeasi zi.

Sunt mamica
poze
13.05.2007

Mergi la inceput