***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007**(93)
Raspunsuri - Pagina 14
madaiulia spune:
La multi ani! Ella si petrecere frumoasa la munte!
Lavini refacere rapida!
Betty si Andrei e din ce in ce mai lipit de mine, mereu striga prin casa "sa vina mama mea", dar cand plec la serviciu uita. Cred ca ei nu au inca foarte clar notiunea timpului, asa ca le este mai usor. Lui Andrei cand a plecat sotul i-am zis ca se duce la serviciu si mereu cand intreaba de el ii reamintesc si zice singur ca e la serviciu si se intoarce cand termina. Sigur se va adapta si Andreea cand vei pleca sa nasti si va fi si mai bucuroasa de revedere. Am citit ca e bine cand te intorci cu bb mic acasa sa aduca o jucarie pentru cel mare, ca dar din partea fratiorului nou venit, sa-l accepte mai usor. Si apoi cand vin vizitatori sa nu mearga direct la cel mic, intai sa se joace un pic cu cel mare, care deja intelege mai multe si astfel nu se mai simte neglijat.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
ckristina spune:
Ella,Chiquitita,
sonia,sa va recuperati repede si sa ajungeti cu bine acasa
noi am repetat analizele pt alergii; au aparut 3 alimente noi: alune,mar si morcov!!!au scazut valorile la caseina,lapte,cal si hamster si au disparut cartof,cod si caine....poate om scapa si noi anul asta ca valorile sunt mici;
betty, felicitari pt fetita;eu pt bebe2 tot fetita as vrea;
lavini, ma bucur ca sunteti bine; va astept la o plimbarica prin pit
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!
Arthurana spune:
Multumesc mult pt. faptul ca nu ne-ati uitat si pentru info de preturi. Pai sunt aceleasi preuri ca aici.
Despre Jacob: Este f. simptatic si vorbeste cu propozitii de cate 2 cuvinte, este f. activ, alearga non stop, este slab si nu mananca decat ce-i place si ne cere de dimineata ciocolata, biscuiti. Ii plac mult fructele si mananca multe. Nu pune gura pe legume, sau carne. F. rar mananca putin pui. Mamanca bine de tot lactate, iaurt, iaurtel de baut, branza. Ar manca ciocolata tot timpul dar nu-i dam decat 1-2ori pe sapt. Nu bea lapte de vaca ci numai soya pentru ca a avut alergie la lapte ca sugar si asa s-a obisnuit cu gustul. Nu stiu ce vom face in ROm, pt. aici ba un tip de lapte soia cu gust de vanile. Sper sa gasim si in ROm.
In rest, mi-e tare dor de familie si cateva locuri din Buc.
Ma chinui sa slabesc cateva kg mancar ca nu am reusit sa dau jos nimic dupa nastere. De fapt eu am slabit mult cand am alaptat apoi cand am oprit am pus 10Kg...:( Toata ziua alerg dupa el si nu apuc sa manac ceva cald sa stau jos si eu ca omul..iar seara epuizata si flamanda recuperez. Este cum e mai rau!!! Ma duc in schimb la o sala langa casa o ora zilnic si stau pe elliptical.
Va pup
bettyR spune:
Madaiulia, merci de sfaturi, sper sa nu nasc prea repede sa apuce sa dea mama vacanta la copii si sa vina la noi sa stea ea cu Andreea.Pare mai mare fetita din burta si e puternica ca loveste si se vede deja, tot imi face burta valuri si nu am numai 24 de saptamani, nu stiu ce o sa faca pe acolo pe la 9 luni.Cu mama cred ca ne va fi mai usor ca se va ocupa mult de Andreea si are si tehnici tare bune. Is lipiti tare de noi si ma gandesc ca e normal ca daca numai cu noi stau, eu sper sa nu sufere prea mult, dar sigur o sa se si bucure ca doar ei i-am facut o surioara cu care sa doarma si sa se joace.
Ckristina, merci de felicitari, imi pare rau ca apar noi alergii, dar poate scapati acuma cat e mica de ele ca aveti grija si pe viitor nu vor fi probleme.Mosteneste pe cineva din familie? sau are pur si simplu. Oricum e tare ciudat cu alergiile si greu.
Kay, sanatate multa Soniutei si va asteptam acasa!
Betty 24+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Zapada
DidiAlex spune:
Arthurana, medicamente sa iti ai, pt orice eventualitate, sa nu le uiti pe cele de voma si diareee. Si, copii in general chiar daca mamanca aceleasi produse, ca aspect, isi vor deregla sistemul si isi vor reveni abia cand vor reintra in mediul lor. Nu e regula generala. Maria de Ralucami stiu ca nu a avut nici o problema. David al meu a avut mereu o deranjare la burtica cand am fost in ro, Cel mare niciodata; baietelul pretenilor mei au avut probleme aici la mine, in DE, si-a revenit la o sapt de ro.
Alina24, ai mei cand sunt raciti cu muci multi au si un scaun moale, aparent diaree, datorata mucuzitatilor inghitite. Ma bucur cand scrii
Lavini, draga de tine. Incearca sa iti fixezi niste prioritati, restul, cum s-o ajunge si timp pt ele. Nu stiu cum e la voi, andrei are cu 1 an mai putin decat avea nr 1 al meu la aparitzia lu David.
1. L-am alaptat pe David, cu toate ca am vrut deseori sa renuntz, dar mi-am spus ca daca pe nr1 l-am alaptat 9 luni trebe si pe puiul mik sa il alaptez macar la fel. Numai Pepsica stie cat m-a ajutat, si alaptarea colectiva de aici
2. nu am schimbat nimic din programul meu cu R, vreo 3 luni. il duceam la culcare, poveste..etc mergeam in park doar cu el, asa cum mergeam si inainte de david. il alaptam pe D si plecam, cel putin 1 ora. De la gradi il luam pe placa atasata la carutz. (kinderboard)
La fel R a fost socat cand a vazut ca-l alaptez, nu ma lasa initial, ca ii da el milch (lapte)cu foamei (cuvant inventat de el-pufarine). ii spuneam ca nu are dinti, ca nu poate tine capul..niciodata ca e mik. Nr 1 al meu imi spune si acu: ca el este putin mik.
Stii ca in cartea totul se intampla pana la 6 ani, autorul scria ca venirea lu bb mik acasa este identica cu aducerea amantei sotzului, si impartirea timpului: intre noi si ea.
Evident, ca sunt unele lucruri care nu merg asa ca atunci cand aveam doar unul, dar e bine sa privesti inainte si nu inapoi. Ma opresc sa iti scriu cum se vor intelege peste 1,9 ani
Sper sa te refaci cat mai curand posibil, imi pare rau de problemele avute, aspectul asta nu-l cunosc. am stat imediat in fund cum am nascut dar stiu ca la nr 1 ma urmarise cateva luni bune
vas spune:
Ceau!
Ella, LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!SA FI SANATOASA SA TE POTI BUCURA DE BOB SI DE INTREAGA FAMILIE.
Vroiam sa va intreb cum adorm bebelusii vostri. Eliza sub nici o forma nu vrea sa adoarma singurica in patrut. Deocamdata e la tzitzi si adoarme dar daca reusesc sa o intarc (daca) cum vom face????
Lavini, ce frumos povestesti Parca mi-e dor sa fiu si eu cu bebe mic.
Betty, ce scumpa e Andreea. imi place mult asta http://flickr.com/photos/rbeatrice/3227527829/
Va pupam.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
corap spune:
didi, si-al meu andrei e "putin mic". cateodata e "putin mic si putin mare", daca ii convine sa fie mare, de ex cand vine vb de ciocolata
cand s-a nascut anais eu am incercat sa impart timpul intre ei, cu momente de exclusivitate pentru fiecare. de obicei andrei nu era de fata la alaptat, dar si cand era de fata nu l-a impresionat prea mult. a acceptat-o pe sora-sa usor in lumea lui, i se parea ceva distractiv, o papusa mai mare. eu am avut pb ca sarea la ea in patut si o zmotocea, ii ducea jucarii si le arunca peste ea...
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
margele, zorzonele si briz-brizuri
An@ spune:
Ella, la multi ani!!!!!!! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de baietii tai!!
mami de Ana (22 mai 2007)
monicoasa spune:
LAVINI, sa traiasca printesa, sa va bucurati de amandoi
De fff mult timp nu am mai scris
dar va citesc.... nu tot timpul, imi mai sare cate o pagina , doua
F. interesante subiectele postare de voi, chiar la capitolul gatit ramasesem in pana, dar am luat si eu o reteta (nu mai stiu de la cine)si am gatit, dar fara succes, ca pitiku meu nu vrea sa manince decat f putin.
Nu stiu ce sa ma fac cu el, refuza mancarea. Am fost in vichend la moeciu la munte, f. frumos s-a jucat in zapada, si m-am gandit ca de la aerul rece si curat sa i se faca pofta , dar in zadar.
Am vazut ca si Ella se plinge de Bobo,
Cand citesc cum maninca capsuneii vostri ma minunez, de unde are atata elan pitiku meu, ca toata ziua alearga, e ff vioi.
Eu sunt la Dr Stanciu(in bucuresti) in evidenta, ma duc la el la cabinetu particular, din sept nu am mai fost ca mi-a dat sa ii fac prevenar, a luat pe gura vaccinul LANTIGEN B, imunobaby, si de atunci nu mi-a racit deloc, dar ma gandesc sa il sun sa-i spun s a imi dea ceva de pofta de mancare, cu toate ca el nu da vitamine, incerc.
Mai e cineva la el?
ca nu prea imi raspunde pe telefon?
Sper ca nu v-am plictisit
va pup si sa auzim numai de bine
doxinu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vas Vroiam sa va intreb cum adorm bebelusii vostri. Eliza sub nici o forma nu vrea sa adoarma singurica in patrut. Deocamdata e la tzitzi si adoarme dar daca reusesc sa o intarc (daca) cum vom face???? Sunt mamica poze 13.05.2007 |
O sa-ti raspund io ca suntem intaracti de 3 saptamani(mie mi se pare o vesnicie).Inainte de culcare ii dau canuta cu lapte apoi stau langa el pana adoarme.Se joaca cu parul meu si asa il ia somnul.LA inceput simtea nevoia de san caci nu putea dormi altfel,insa sa sti ca doar prima noapte este groaznica,a doua cere ceva si a treia deja doarme toata noaptea.O sa ti se para un miracol,ai sa vezi.
Dac se trezeste noapte sa nu-i dai in nici un caz lapte ci dopar apa.Cum sanul nu mai e(ipotetic vorbind) vrea sa-l inlocuiasca.DAca ii dai lapte se va trezi pentru lapte daca ii dai apap nu se mai trezeste noaptea.Secretul este sa nu cedezi.Ti-am zis greu este decat 2 nopti.DAca o intarci apa este cea mai buna cai laptele de orice fel ii vei da ii incarca stomacelul si in loc sa se odihneasca lucreaza si nu este bine,caci stomacelul trebuie sa faca pauza noaptea.LAptele matern se digera foarte repede si nu era o problema plus ca era(la voi inca este)"pansament" pentru stomac.
Nu te garbi sa o intarci daca mai vrea.Stefan s-a intarcat de la rosu in gat,cand daca sugea si simtea sanul ingura vomita.Asa ca de frica nu a mai supt.Io as fi continuat pana la 2 ani