Mamici de zmeurici de iulie - august 2009 (25)
Raspunsuri - Pagina 17
pooh spune:
Mie imi face tuseu vaginal de fiecare data cand ma duc la control....la fel a fost si in prima sarcina....chiar nu stiu ce sa zic,eu am mare incredere in el,sper sa nu apara porbleme.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
21+
alfa_anca spune:
Salutare burtici!
adriana eu am probleme cu durerile de oase mai ales os pubian, care vad ca de azi s-a acceptuat fff mult. Nu ma doare in mod deosebit cand stau pe scaun ci dupa ce ma ridic si incep sa merg....e jale deja, nu imi vine sa cred ca au inceput asa devreme durerile astea...
Aseara am fost la medicul kinetoterapeut si mi-a dat sa fac gimnastica pe uscat si gimnastica in apa si masaj. Pacat ca nu au (nici nu stiu dc s-a inventat) masa de masaj cu gaura pt burta, va tb sa imi faca stand pe o parte. De maine incep si abia astept, sper sa se vada o imbunatatire dupa toate astea plus programul de 6 ore. Am momente cand nici nu mai pot merge de durere de spate si de oase de bazin....
Va pup.
Anca
de gandacel Elena (03.11.2007) si
21+ 
noce spune:
Fetelee, am fost azi la dr (control+echo). Doamne, ce se mai foieste bebelul (nu-i mai zic zmeurel, ca acum e mare
) Nici n-a putut sa-mi confirme daca mai are putzica. Desi, la cat ducea mana in punctul de interes, pare baietel! (Doar barbatii isi asaza comorile toata ziua, nu?). Cu manuta in gurita nu l-a prins nici acum. Se pare ca nu are acest obicei, poate nu o sa avem nevoie nici de suzeta. (poate fetele isi sug degetelele ca un preambul la roaderea unghiilor, iar baieteii cu ale lor
)
Ma bucur ca am vazut ca misca si cand nu simt eu. Azi la echo misca si eu nu simteam. Probabil ca eu simt miscarile mai ample.
Cat despre tuseu, mie mi-a facut la ambele controale (13s si 18s), e usor inconfortabil, dar nu dureros si nu sangeros sau mai stiu eu ce alte efecte neplacute. Am citit si eu ca nu e recomandabil, dar mi-a fost rusine/teama sa-i zic nu doctoritei.
Veste buna pentru toate fetele cu arsuri! A zis dr ca putem sa luam rennie (pachetul cu verde), chiar mai multe pe zi, ca nu e nici un risc. Le-am si luat si scrie pe cutie ca acesta combate mai multe probleme ale stomacului din timpul sarcinii. Great!
18+ 
Minunea Sfantului Nectarie
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
pogos spune:
moniland am ajuns la concluzia ca noi, pacientii, ar trebui sa ne informam f bine inainte de a merge la un medic, de orice specialitate. macar sa stim ce ne face sa sunt unii care sunt chiar varza. cand am nascut prima data din 8 fete cate erau in salonul ala de travaliu, doar eu si inca o tipa stiam de anestezie. celelalte habar nu aveau ca se poate naste si cu anestezie epidurala, daramite daca e bine sau nu.
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
in burtica
crisarh spune:
Fetelor, voi aveti dureri in noada? Cateodata cand ma ridic de pe scaun ma doare de parca as fi cazut tare in fund?Dintre voi, cate si de cand ati inceput programul de 6 ore?Si as mai avea o intrebare, unde mergeti voi la bazin? si la masaj? As merge si eu, dar nu stiu unde.
13+ 
pooh spune:
Cineva sa ma impuste!Am cumparat o paine cu masline si una cu ceapa,am vrut sa gust un pic din ele,si acum nu ma pot opri
Pooh,mami de Timea(15.06.05) si
21+
Moniland spune:
Poate la urma urmei noi ne panicam cu tuseul vaginal si cand colo el sa fie normal fara pb. 
Dar hai sa va mai povestesc, pana imi fierbe supa, cum am patit-o cu un dr. la care am fost ca trebuia sa-mi vad puiutii ca sunt bine
, pe la 14 sapt cred ca era.
V-am mai zis, si poate unele isi amintesc.
M-am programat la primul loc liber indiferent ce dr. era. Am nimerit la unul batran, cred eu pensionar ca nici macar nu gasea zoom-ul la ecograf. M-a trimis la baie sa golesc vezica. Eu deja panicata ca imi face eco vaginal sau control. Ma execut si golesc vezica. Ma pune sa ma dezbrac, vai de mine, e clar ma urca pe masa. Aproape ca imi venea sa ies afara din cabinet. Si incep eu cu texte de genul ca iau utrogestan si ca il introduc vaginal. ma gandeam ca isi face o imagine despre ce e acolo inauntru la mine si nu mai are chef de consult sau stiu eu ce avea in cap sa-mi faca. Si mi-a zis ca nu-i bine sa-l iau vaginal ca numai "zgandar" colul si nu e bine. Dar in puii mei eu ajung cu degetul la col??? Nu pun utrogestanul in vagin??? Ma rog. Si pana la urma mi-a zis ca nu e bine sa facem tuseu, dar sa ma duc sa ma dezbrac. Ok, de tuseu am scapat dar sigur nu scap de eco vaginala caci altfel de ce sa ma dezbrac? O lungesc eu cu datul ciorapilor si a chilotilor jos si zice ca o sa incercam o eco abdominala si daca nu se vede facem vaginal. Cand am auzit asta eram deja pe pat bucuroasa ca la 14 sapt se vede f. clar abdominal daca la 12 s-a vazut perfect. Dar fara chilotei si cu rochita ridicata pt eco abdominal.
Prin urmare cred ca habar nu avea ce face, dar eu am vazut doua inimioare ce bateau si deja eram multumita.
In concluzie, pana si pensionarul a zis ca nu trebuie umblat la col.
Cand am sangerat la 9 sapt de am fugit la urgente dr. de garda dupa ce a facut eco abdominat si puiutii erau ok si era doar dezlipirea de placenta, mi-a zis sa ma urc pe masa sa vada cat de abundent sangerez. Nu mi-a facut tuseu ca a zis ca nu vrea sa deschida colul, dar a bagat instrumentele sa vada cantitatea de sange, probabil doar in vagin.
Asa ca....
Nu zic ca nu ar fi cazuri in care se solicita examenul prin tuseu vaginal, dar doar asa de ochi frumosi, nu mersi.
18

siacob spune:
crisarh: eu din primele saptamani de sarcina am avut durerile de noada de care spui tu. Le simt de cele mai multe ori cand ma ridic din pat. Cand stau in picioare si ma misc totul e ok.
Moniland spune:
Fetelor care mergeti zilele astea la eco si va confruntati si voi cu burtica intarita, nu intrebati daca e normal? Ca la celelalte dureri de genul, spate sau burta cam gasesc explicatii dar astea par contractii si sper sa fie normale in perioada asta a sarcinii.
18

pogos spune:
oau, moniland, ce ti-e si cu pensionarii astia...
crisarh, pe la varsta sarcinii tale si eu aveam momente cand ma simteam bine si as fi mancat o caruta de ce mi se nazarea...
cat despre dureri de noada, eu nu am experimentat, insa de dureri de os pubian...doamne, zici ca ma rup.
noce dar rennie rosu si verde nu au aceeasi compozitie? stiam doar ca difera aroma. cel verde ar fi mai mentolat si poate de aia combate si greata...la mine ajuta o bombonica mentolata la greata.
Laura, mami de
Ana Catinca (25.09.2006)
si
in burtica