Campanie de responsabilizare a autoritatilor (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Copilutzu, multumim tare, dar articolul citat de tine este din 2005, despre legea anterioara, cea care a fost respinsa. Da, ma pregatesc de clocit, scriu pe "fiv in europa", dar nu am abandonat campania. E o perioada un pic mai statica, asteptam sa convoace dna Barbu urmatoarea sedinta de lucru pe proiectul de lege, nu tine de noi - suntem oricand gata sa participam si o vom face.

Noi continuam demersurile administrative (chestii plicticoase, dar indispensabile - corespondenta, jde mesaje, updatari) si mai aveam cateva proiecte in lucru, printre care o aparitie media de impact, speram sa revenim cu stirea ferma in cateva zile, cand vom avea confirmarea.

De asemenea, Grupul de Initiativa "SOS Infertilitatea" este invitat pe 20 mai la Ateneul Roman, unde se va tine Gala Societatii Civile - suntem in concurs la categoriile "sanatate" si "buget -, eficienta +". Spre deosebire de premiile Carol Davila, unde ni s-a spus cu o sapatamana inainte care sunt castigatorii, aici nu se va sti de dinainte. Se va afla strict la fata locului, in direct, ca la Oscaruri. Eu zic ca aveam ceva sanse la categoria "buget -, eficienta +" - o sa vedem, tineti pumnii, caci ar fi o mediatizare exceptionala si ne-ar aduce enorm de multa credibilitate/recunoastere. Proiectul nostru, aici: http://www.galasocietatiicivile.ro/participanti.php?view=proiecte&editia=&project=42

Mergem inainte! :)

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copilutzu spune:

Luca .. scuze in euforia mea am vazut data din sus-ul pagini din stanga.. nu am vazut si data din jos-ul paginii..
Am citit la FIV ca ai intrat in linie dreapta!!
Dreapta si lina sa fie!!!

PERLUTZA sufletzelul meu!


Are we there yet???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Sa zic totusi ca, in ciuda aparantelor, se lucreaza la campanie. Zilnic. Din pacate, suntem acum intr-un viraj periculos, incercam sa descâlcim lucrurile pentru ca nu cumva sa ne trezim proiectati in zid.

Cu siguranta cititorii atenti de forum stiu despre ce vorbesc.

Cum vi se pare articolul asta de proiect de lege (in alcatuirea caruia nu am fost consultati DELOC)?!

Citat:
Art. 17 - Conditiile specifice fecundarii in vitro sunt urmatoarele:

a) consimtamântul scris al partenerilor;

b) obligatia de a dovedi existenta riscului de transmitere a unei boli genetice incurabile;

c) efectuarea interventiei într-un centru specializat;

d) obligatia de a stabili cauzele infertilitatii;

e) examinarea embrionului inainte de implantare, in scopul depistarii eventualelor riscuri de transmitere a unor boli pe cale genetica.


Da, e SF. :( Si nu e singura faza dubioasa, am facut o lista de nereguli si am trimis-o oficial catre initiator, sa nu se depuna Doamne-fereste proiectul de lege in forma asta.

Incercam sa facem tot ce tine de noi sa continuam munca pentru un proiect de lege documentat, cumpanit si inatacabil.

---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

doamne fereste..astias nebuni...cum pot sa puna astfel de conditii??inseamna ca nu stiu nici macar ce presupune FIVul

nu pot sa cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Sa mentionam si aici ca ieri -25 mai, ora 20 a avut loc o emisiune despre infertilitate si campania noastra la postul local Argest Tv cu participarea colegei noastre Mirimir, careia ii multumim mult si ii tinem pumnii pentru un rezultat mare la bHCG, ea fiind in prezent in asteptarea rezultatului fiv.

Subiect deschis special avem aici

Emisiunea a fost vizionabila in direct on line, insa vom reveni si cu inregistrarea.
Mai multe detalii si poze si pe blog :http://.

Ioana
animalutele mele iubite Noua generatie de pisicuti

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Infertilitatea este o boala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Am pus pe blog si inregistrarea primei emisiuni la care a participat Mirimir, cea de la AlphaTV din Pitesti: http://.2009/04/13/dezbatere-tv-despre-infertilitate-la-pitesti/

Va amintiti ca, inainte de ultima emisiune de la ArgesTV care a putut fi urmarita in direct online, Mirimir mai participase la o emisiune tv la un post local - acum am intrat in posesia dvd-ului cu inregistrarea. Multumim lui PSJ pentru upload-ul inregistrarii.



---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

De asemenea, in urma participarii la Gala Societatii Civile, proiectul nostru a fost preluat si va fi promovat in cadrul programului "Comunicatori pentru societatea civila". Compania este onoranta, in programul de promovare sunt incluse institutii culturale prestigioase si ong-uri puternice. Actiunea de promovare a cauzei infertilitatii va incepe dupa sesiune, o data cu vacanta universitara.


Citat:
Începând din acest an, sub umbrela Galei Societatii Civile, proiectul care promoveaza si premiaza spiritul civic în România, se va derula un nou program pilot - “Comunicatori pentru societatea civila”. Acesta vine ca raspuns la una dintre marile probleme cu care se confrunta cea mai mare parte a ONG-urilor si institutiilor culturale din România: lipsa de vizibilitate a proiectelor desfasurate si, implicit, a oamenilor de comunicare ce o pot genera.

Prin proiectul „Comunicatori pentru societatea civila”, echipa Galei Societatii Civile îsi propune sa pregateasca o serie de studenti de la facultatile de comunicare si sa le asigure stagii de practica într-o serie de ONG-uri si institutii culturale. Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National este partener în acest program deschizând usile mai multor institutii culturale în care studentii vor fi implicati în campanii de comunicare.

Începând de saptamâna viitoare, timp de trei luni, cei 20 de studenti îsi vor începe stagiile de practica în institutiile pentru care au optat. Lista ONG-urilor si a institutiilor culturale din care au putut alege cuprinde: Muzeul National de Arta al României din Bucuresti, Muzeul National de Arta Contemporana al României, Muzeul National de Istorie a României din Bucuresti, Muzeul National al Satului, “Dimitrie Gusti”, Muzeul National al Taranului Român din Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Bucuresti, Muzeul National “George Enescu”, Teatrul National Bucuresti, Opera Nationala, Ateneul Român, Asociatia Sfântul Stelian, Chance for Life, Alternativa 2003, Fundatia Special Olympics din România, Asociatia Româna Anti-SIDA, SOS Infertilitatea, Fundatia Tineri pentru Tineri si Asociatia REACT.


Mai multe detalii in comunicatul de aici: http://www.strategic.ro/pr/gala-societatii-civile-formeaza-comunicatori-pentru-societatea-civila.html

De asemenea, sa notam si pe topicul de campanie pagina dubla pe care SOS Infertilitatea a obtinut-o in revista Tabu, nr. din luna iunie: http://.2009/05/26/infertilitatea-nu-este-un-tabu/

In ciuda aberatiei de proiect pe care se pare ca senatorul Urban l-ar fi depus la Senat si care aduce grave deservicii seriozitatii luptei cu infetilitatea, am decis ca noi, Grupul de Initiativa "SOS Infertilitatea" sa continuam consultarile pentru un proiect de lege DOCUMENTAT si RESPONSABIL.

Au trecut europarlamentarele, dna Sulfina Barbu s-a mai eliberat, speram sa restabilim o intalnire de lucru curand, cu participarea specialistilor in domeniu.

Practic, relansam campania, o reluam de unde a destabilizat-o parodia aia de proiect de lege facut pe genunchi. Stati asa sa raman gravida si ma intorc pe baricade. :)


---------------------------

New pics: http://villaprovence.wordpress.com/english/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaele spune:

Luca Doamne ajuta!!! asa te vrem gravida !!!!!!!!!

Puisori dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Luca mai ai putin si faci testul. Iti tin pumnii sa fie cu noroc.

elena +33 Ana Maria & Matei Stefan AMR 5 sapt
Burtica mea la 28 sapt
Lucrusoare bebelusi
Camera piticilor

Povestea noastra in Tabu

***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucaLuca spune:

Suntem in vacanta, si noi dar mai ales parlamentarii, asa ca am decis ca vom relansa campania la toamna cu actiuni publice (ceea ce nu inseamna ca intre timp stam degeaba pe planul asta; dimpotriva, am cooptat noi membri si sustinatori si ne-am apucat de hartogarie).

Dar n-am putut sa pierdem ocazia recentei mediatizari in domeniu generate de ce s-a intamplat la clinica Sabyc pentru a atrage atentia asupra vidului legislativ din Romania.

Deci Grupul de Initiativa "SOS Infertilitatea" a difuzat un comunicat:

http://www.comunicatedepresa.ro/In_Romania_nu_exista_un_cadru_legislativ_privind_reproducerea_umana_asistata_medical~NTQ3OTM=

http://www.comunicatemedia.ro/In_Romania_nu_exista_un_cadru_legislativ_privind_r_ic28287.html



De asemenea, sa semnalam aici ca se vorbeste despre demersurile SOSINf intr-un articol al prestigiosului Deutsche Welle (inca de dinainte de comunicat):

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4504020,00.html?maca=rum-aa-top-913-rdf

Mergi la inceput