Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (276)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Roxana, sanatate multa lui Bubu.
Voiam sa-ti spun ceva, sper sa nu te superi, roaga bona sa nu-l mai lase la desene animate si la muzica, de aceea le prefera pt ca sunt cele care le aude mai des, de unde raspunde si la cererea cu telecomanda, sau sa-l lase mai putin....asta cred eu si am dedus de la Cristi, de ceva timp l-am mai lasat sa se uite pe mimimax(tas), deja are desene preferate si personaje preferate,acum imi pare rau, desi timpul de joaca, citit sau alte activitati nu s-a modificat, dar cere mereu Bibi Tina sau animalia(mimalia), mica printesa(iesa), cand nu vrea ceva incepe placa bibi tina....nu spun ca se uita mult, dar nu mai vad nimic la TV ,cere ''Tas'' daca schimb programul, dimineata cum deschide ochii tas tas.........ca sa revin la bona, cred ca ar tb sa insisti sa faca altceva cu Andrei(ai recomandarea dr), daca intradevar face sigur se vor vedea progrese, nu intr-o zi doua, dar dupa o saptamana-doua sigur.

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

sa va spun ce surpriza mi-a facut azi Cristi, mi-a spus ''taci'' de cateva ori....nu-mi dau seama de unde a invatat asta, dar vorbeam cu o prietena la tel si mi-a turnat un ''taci'', apoi cand vb cu tati iar.....clar nu era el centrul atentiei.......

aaaaaaaa vreau si eu parerea voastra, cum il desprind de fusta mea, nu mai vrea sa stea nici cu tati daca nu sunt in camera...simt ca ma sufoc, daca o mai tin in ritmul asta

Cecilia si Cristian Matei(07.09.2007)

poze noi

asa crestem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diwana spune:

Cecilia,ce-i drept, iau eu mai des initiativa decat sa-l las pe el, vezi doamne ca sa nu se plictiseasca, si sa-l stimulez, si sa-l fac dashtept, dar lui nu-i place asa, se joaca cu ce-i dau, dar nu asculta ce trebuie sa faca si nu se uita la ce fac eu, face tot ce vrea el caposul. Azi am scos iar din ascunzatoare literele si cifrele, i le-am mai dat in vreo 3 ocazii pana acum, doar ca inainte nu i le puteam lasa, fiindca le baga in gura, acum le imprastie pe sub pat, pe sub dulap, pe sub masina de spalat , dar ii atrage atentia ce-i nou, si periodic ii atrag atentia si celelalte jucarii mai vechi. Le ia prin rotatie, si incet incet le trece pe toate in revista. Mai nou e ocupat sa plimbe tricicleta prin casa, s-o rastoarne si sa invarta rotile, sa bage, si imediat, sa scoata literele din cosul tricicletei . Dar ma descurajeaza cand vreau sa-i arat sa spunem, in carte, calul, si el imi tot trage cartea ca sa vada ce vrea el, eu vreau sa-i arat prima pagina, lui ii trebuie ultima pagina, eu vreau sa deschid cartea, el vrea s-o inchida, si tot asa . Vreau sa-l invat literele, ma apuc sa i le aranjez, sa i le zic, el da urgent cu mana peste tabla, si se duce naibii munca mea, o iau de la capat cu ale mele, el o ia de la capat cu ale lui
Rabdarea, perseverenta si tactica, cuvintele cheie (cred ca am cheia gresita )

Diwana si pitic Rares (14.09.2007)

filmulete Rares

Piticul se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Roxana, refacere rapida micutului Bubu!
Andrei nu reactioneaza de nici un fel la incercarile mele de al invata cate ceva, in schimb de cate ori vine la noi amicul lui cel mai bun(un baietel mai mare cu o luna decat el, vecin de bloc), lasa totul balta si alearga in bratele lui. Il soarbe din priviri si il imita in tot ce face pustiul. Andrei ca tot asa il cheama, stie o multime de cuvinte si nu-i tace gurita o clipa. Tare m-am mirat cand l-a raspuns la salut, i-a facut chiar si bezele, iar cand a plecat tati l-a ingnorat pur si simplu. Deja am informat-o pe mamica lui Andrei cel mare ca i-am facut program de vizita!
Pe mine cred ca ma paste o frumusele de raceala. Cred ca de la stansul rufelor mi se trage, ieri am iesit sa le stang si eram cu parul ud, asa ca astazi m-am trezit cu o durere de gat, iar acum a inceput sa-mi curga si nasul. Sper sa-mi treaca repede, iar sambata sa fiu in forma maxina.
Va sarut cu drag pe toate, fara preferinte si va urez somnic linistit si vise placute!
Maine la 7 sunt in picioare, trebuie sa o duc pe Alexandra la logoped si pe deasupra sa-l car dupa mine si pe Andrei

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=22" target="_blank"> Clipe de viata 2008 - va1 si va2

Mergi la inceput

Cecilia, eu nu stiu ce sfat sa-ti dau sa-l desprinzi de fusta ta, eu dimpotriva as vrea sa fie al meu putin (putin) legat de fusta mea, as vrea sa-l vad mai afectuos. Poate daca mergi cu o prietena/tati/mama ta (persoane pe care Cristi le agreeaza) in parc, si tu pleci putin, sau stai, dar sa preia putin prietena/tati/mama ta atributiile tale , si poate in parc, atent la alti copii, la jocuri, nu o sa observe ca mami nu-i chiar mami si o sa accepte sa se joace/stea si cu altcineva. Sau cand vine tati acasa, ii spui lui Cristi ca trebuie sa iesi sa cumperi ceva, eventual ceva pt. el, sau ii spui ca nu mai este lapte pt. Cristi, si trebuie sa iesi sa cumperi, ii spui ca te intorci repede si ca la intoarcere, o sa va jucati si o sa-i citesti, etc., si iesi din casa (nu-i musai sa chiar iesi din bloc, stai in fata usii 10 minute, si apoi intri si ii dai ceva si te joci cu el, asa cum i-ai promis. Ma mai gandesc, asta am zis asa repede.

In rest, chiar si cu "taci" tot bravos zic. Mi se pare fantastic cum invata copiii mici sa vorbeasca, sa se descurce, sa foloseasca ce au invatat in contextul corect.

Sa stii ca si Rares are desene preferate (ma rog, secvente) si cantece preferate pe care le vede pe youtube zilnic, si as prefera si eu sa nu se mai uite atat, insa am ajuns aici, fiindca de multa vreme primul lucru pe care il face dimineata este sa-i dea drumul la calculator, are o lumina albastra tare faina si atragatoare, si dupa ce intamplator a descoperit ce face, l-a butonat la greu, asa ca pt. a evita stricarea calculatorului si tastaturii, ii dam o ocupatie. Nu sta decat vreo 15-20 minute max., dar n-as vrea sa devina prea atras de asta. Ne tot gandim cum sa facem. Am masca calculatorul, dar nu prea avem cum, si nu putem nici sa ne dispensam de calculator, sotu' are de facut teza de doctorat, eu am forumul ), deci suntem in cautare de idei. Daca stiti ceva, va rog sa ne ziceti si noua cum sa-l dezobisnuim

filmulete Rares

Piticul se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA11 spune:

Seara buna!
Furam la targul de la Muzeul Taranului Roman unde ne intalniram cu Antonia si Mandarinutza. O frumusete mititica si f cumintica, mergea de manuta frumos. Mi-a placut tare mult acolo! Am luat unt, smantana, lapte ecologic, mezeluri maramuresene, cascaval, miere si palnica. MMMMM, toate sunt delicioase!!! Nu am mai mancat asa ceva niciodata! Branzeturile am inteles ca le pot gasi in piata Vitan si mezelurile mai sunt in piata Amnzei si Domeni, si am zis ca ma voi duce acolo sa mai cumpar.Deci, pt cele interesate stiti unde sa va duceti la cumparaturi Am luat martisoare si felicitari si o icoana pictata inauntrul unei coji de ou. Este superba!! Pacat ca nu o pot pastra eu...am luat-o pt cadou.
Nu prea ne-am uitat la case ca am inghetat la zgait ochii si imi uitasem si aparatul foto, as ca am zis ca mai mergem o data cand o fi mai cald.

Mergi la inceput

Valentina, sanatate multa . Iti urez o noapte odihnitoare, ca sa poti s-o iei de la capat maine
Am plecat la nani. Noapte buna tuturor.

filmulete Rares

Piticul se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Seara buna!
Nu am citit nimic din urma, dar nu puteam pleca in concediu cu datorie, asa incat:
Om de zapada intr-o zi cu vant (de-i zbura palaria de pe cap...si probabil ochii la brau...sau poate e orb si aia sunt nasturii...in cazul asta, halal croitor
Papagal verde

Noapte buna!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Mai, eu nu inteleg ceva, e cumva o moda acum sa stie copilul literele si cifrele de la varsta asta? Si la ce ii foloseste? Cecilia ai scris mai devreme ca TOTUL SE REDUCE LA JOACA SI JOCUL IL ALEGE EL, mi se pare EXCELENT cred ca asa trebuie procedat.Si eu ii las cartile la indemana chiar daca a rupt destule pana acum (am si de la Isabela deci are de unde sa rupa)Elisa rasfoieste cu interes chiar si revistele mele (mami e preferata) Azi am realizat si eu ca stie cateva culori, habar nu aveamca desi ii arat si explic nu credeam ca a inregistrat. Cum a zis si Cecilia la noi totul e o joaca si daca asa invata si culorile sau sa numere foarte bine. Dar nu insit cu explicatul sau cititul daca ea nu vrea, in nici un caz.Pe Isabela nu am stresat-o cu invatatul de la varste fragedesi va asigur ca e f desteapta le-a invatat pe toate la timpul lor si destul de usor fara multa bataie de cap. Eu vreau copii normali nu geniiAdica sa nu intelegeti gresit, trebuie sa invatam copiii si au atat de multe la varsta asta de aflat, dar mai trebuie sa-i lasam si sa se joace cum vor ei, doar de asta sunt copii, nu? De invatat o sa invete toata viata.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Cecilia, dar tati se joaca cu el asa cum te joci tu? Eu ma gandesc ca daca are o ocupatie interesanta cat esti tu putin plecata uita macar un timp de tine Adica sa se joace tati ceva ce ii place lui fff mult.Diwana pai nu trebuia sa-l obisnuiti cu calculatorul Acum puteti sa-i gasiti o ocupatie mai interesanta in timpul care trebuia sa stea la calc, eu zic ca o sa se faca cald afara in curand si o sa stam din ce in ce mai mult la aer asa ca tot mai putin timp pt calcElisa nu se uita la tv doar la reclame, iar la laptop ii pun f rar cate un cantecel, in rest ar vrea sa se uite la poza cu tati nonstop cand e plecat.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)

Mergi la inceput