Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (77)
Raspunsuri - Pagina 15
Ciresica5 spune:
Florinela, acum am inteles...
Nu te-am intrebat intamplator despre asta... Acum cativa ani eu mi-am descoperit niste noduli in tiroida pe care nu am reusit sa-i tratez, caci, din pacate, nodulii nu se trateaza. Am vorbit cu endocrinologul, dar si cu un chirurg despre intentiile mele de a avea un bebe si mi s-a spus ca sarcina ar putea modifica nodulii, care ar putea chiar "sa o ia razna" si atunci sa afecteze sarcina. In fine, am ales sa fac operatie, medicii asigurandu-ma ca voi putea ramane insarcinata fara probleme. Pana acum asa a fost, iar acum nu-mi doresc decat ceea ne dorim toate: un bebe sanatos! ! De-asta te-am intrebat de legatura cu endocrinologul, caci vorba ceea: "vorbeai de funie in casa spanzuratului"
35+ cu
georgiana310 spune:
Felicitari noilor mamaici!!!
Sa va dea DUMNEZEU rabdare, sanatate si toate bucuriile unei mame! Iar bebeii sa fie sanatosi si sa creasca mari!
M-am intors si eu din weekend, am fost la ski - din nou, insa spre deosebire de luna trecuta acum nu a fost prea grozav... Am avut contractii de la cele mai mici miscari si m-am temut sa ma aventurez prea tare... Acum fac o baita si ma bag in pat!
In rest, toate bune?!
Sasha, stiam de smecheria cu tzitzi ca asa l-a adus mama pe lume pe frate-miu! Insa multumesc mult ca m-ai lamurit...
32+ Brisees
gia
cris_tinaus spune:
fetelor, harnice mai sunteti...
FELICITARI Pisiko, Grace30, ce de ghiocei incep sa apara...bine ca sunt sanatosi toti si deja vad ca marisori
Raportez si eu dupa weekend bebelina grasana de 2600 gr, care nu da semne ca ar vrea sa iasa in urmatoarele saptamani (spune dr. ca vreo 3...). Problema e ca nu stiu daca mai am eu rabdare pana atunci
Pt. Floryela si Maria Doamne ajuta sa iasa bebii sanatosi
tuturor
Cristina 36+ si Ana
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IliesClara DPN ecografic inseamna ca medicul iti calculeaza cat mai ai pana la nastere in functie de dezvoltarea BBlui (adica lungime si gramaj)? SI care fluctueaza de la un eco la altul? Daca da, atunci nu cred ca aceea este relevanta ca DPN, ci mai degraba cel calculat dupa UM. La o vizita de dimineata medicii de pe sectie purtau o discutie cu o doamna din salon legat de varsta sarcinii in privinta provocarii nasterii. Doamna sustinea sus si tare ca mai are numai o saptamana de sarcina pt ca bebele ei era dezvoltat de 39 saptamani. Cand si-a spus UM iesea pe ceas 37 sapt si 2 zile. Si medicii i-au explicat ca nu conteaza DPN dupa eco deloc pt ca fetii difera f mult. La aceeasi greutate pot fi la varste diferite de sarcina. Si daca bebelul ei e mare cat de 39SA, el totusi e dezvoltat cat de 37,2SA si nu are sens sa se grabeasca. Tot asa cum un copil de 9 ani poate parea de 12, dar nu functioneaza ca de 12 pt ca anatomic nu e pregatit. |
Echografia din sapt8-10, are o precizie destul de mare asupra DPN si este mai corecta decat UM in cazurile cu durate diferite ale ciclului menstrual. In rest... DPN e dat de UM, echografia nu arata decat nivelul de dezvoltare. (cum a zis si Clara)
Denisa-Madalina 31+ cu Adela-Marisa
AMR 9 saptamani
florinela79 spune:
Ciresica,dupa nastere or sa ne faca investigatii, mie mi-a zis ca o sa-mi faca tomografie sa vada ce face nodulul.
Tu nasti natural?
Ai luat ceva pe sarcina: eutirox sau novotiral?(eu luam novotiral pt. tiroida, deoarece hipofiza fiind telecomanda celorlalte glande imi puturosise si functia tiroidiana), dar pe sarcina mi-a intrerupt tot tratamentul.
36+
Florinela
doranna spune:
salutare si FELICITARI PENTRU PRIMII GHIOCEI!!!
eu am iesit din spital luni, dar n-am avut wireless pana azi si nu se punea problema de stat pe scaun... de fapt nu pot sa stau decat la orizontala, chiar si la masa...
m-am internat cu colul deschis la 32s, am stat 5 zile cu perfuzii cu gynipral nonstop, injectii cu amestec litic la 6 ore si 3 zile dexametazona pentru maturarea plamanilor bebelinei
luni am iesit, dupa ce au constatat ca s-a mai inchis un pic colul, dar e ff scurt si tb sa am mare grija... am interdictie la orice presupune pozitie verticala... cu alte cuvinte, numai la baie merg si ma mai mut din dormitor in sufragerie; nu pot sa stau decat pe parti si ma dor deja muschii, mijlocul, etc. in plus, n-am scapat de contractii, cu tot gynipralul su no-spa pe care le iau; am dureri la mers... de fapt am dureri si cand ma intorc de pe o parte pe alta; dar sunt extrem de fericita ca m-am internat in 32s+ si acum sunt deja in 34s+ ; sper sa rezist cat mai mult!!!!
va mai scriu zilele urmatoare!
inca ceva... bblina e f bine, ok la ultima echo, ok si la monitorizare; pacat ca mami n-a inteles exact ce trebuie sa faca atunci cand i-au zis doctorii ca are colul scurt; a crezut ca daca nu mai merge la serv si nu mai sta 8-9 ore pe scaun e suficient, dar n-a fost asa...
o seara cat mai buna si o noapte cu mult somn!!!
dorana 34+
Manuela77 spune:
Bun venit noilor ghiocei!!! Felicitari proaspetelor mamici Pisik06 si Grace30! Sa fiti sanatoase si sa va bucurati de minunile din vietile voastre!
Saptamana care vine se anunta plina de evenimente. Tinem pumnii celor care se pregatesc sa-si intampine puiutzii, sa treaca cu bine si sa aiba numai povesti incurajatoare pentru noi restul.
Tot respectul pentru fetele care au reusit sa duca la bun sfarsit sarcini cu mari probleme. Determinarea si disciplina voastra au fost exemplare. Cu siguranta efortul va fi pe deplin rasplatit de bucuria intalnirii cu puisorii vostri!!!
Manu 33+ Radu
Unde dragoste nu e nimic nu e!
mababei spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Monnvas Grace avea UM inaintea mea - ca in listuta fetele au fost trecute in functie de UM, iar ea era a 2a si eu mai la vale, acum nu se mai vede fiindca atunci cand se pune un pui pe prima pagina, mami dispare de la gravide, ca deh, a trecut la next level. Dar va puteti uita la capitolele trecute. Asa ca... nu va morcoviti asa usor. |
Ceva totusi nu se prea leaga! In capitolul 76 pe prima pagina Grace inca apare in listuta iar la UM scrie data de 22.05.2008, ori cu aceasta data nu putea avea DNP pe 31 martie 2009 - ar fi avut 43-44 sapt. Tot in capitolul 76 la pagina 7, Grace are la ticker-ul ei scris 33 sapt. si 4 zile iar in mesaj scrie ca medicul i-ar fi spus ca pe data de 18 martie, la 37 sapt., ii va face cezariana.
Daca UM ar fi fost pe 22.06.2008, datele scrise in ultimul mesaj s-ar putea asocia!
O sa ne lamureasca ea cand va putea!
mihaela
35+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!
Nikoleta20 spune:
fetele...
GRACE felicitari pt bblushi,sa fiti sanatosi si papaciosi...cred k trebuie sa fii tare fericita si mandra de perechea ta de ochisori.
noi suntem ok,dar am cam tavalit patul toata ziua...deh...cam leneciosi...
simina,am notat nr tau...asteapta un sms de la mine,ca sigur il vei primi......iar apoi...sa stii k voi pastra nr...sa iti intorc favorul.
va pup pe toate si acum ma bag la k cere bb portia...
Nikoleta 20 39+Mario Andrei
Asteptam cu drag minunea din viata noastra!!!
poze la albumul DC
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2009&month=2&day=26&babycount=1
Ciresica5 spune:
Florinela, eu am luat pe toata perioada sarcinii euthyrox, care nu afecteaza sarcina, este substitutie de hormoni tiroidieni. Am intrebat endocrinologul daca tiroida lui bebe functioneaza normal, mi-a zis ca da, de la doua luni. Oricum zicea ca inainte la nastere se facea o analiza de sange obligatorie tuturor bebelusilor, strans legata de tiroida. M-a sfatuit ca daca nu i se va face aceasta analiza lui bebe la nastere, sa i-o fac eu la un laborator.
Cat priveste nasterea... Eu as vrea natural, dar cine stie? Maine merg la ultima eco si vedem ce-mi va zice doctorul. Oooof... am mari emotii...
Te pup!
35+ cu