Maple-syrup babies - mamici de Canada

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

margravidutz, majoritatea merg o vreme pe virfuri. At least, toti copiii pe care-am apucat eu sa-i vad in perioada lor de toddleri au mers o vreme asa. Da' le trece, pe principiul garantat : "ai vazut tu adult care sa mearga pe virfuri?" :)

Lily, cum pronunti Timea in romaneste? Cu accent pe e? Scuzati dar eu l-am auzit intr-un singur fel :) Da'n engleza? I devine AI?

Daiopri, o sa-mi ia banii, nu m-au intrebat ce virsta am. Ceva o sa-mi deconteze aia la asigurare, bine ca o am. Si bine ca nu m-am grabit s-o cheltui pe altele...

Acu' ma tenteaza teribil sa vad ce si cum cu CSST-ul, ca teoretic lucrez in mediu toxic... acu' nu-s cit e de toxic. Da' infirmiuera m-a intrebat deja daca vreau sa-mi trimita aplicatia si eu, ca tembela, cu chef de munca, am zis ca nu. Da' daca eco de vineri iese bun am plecat la CSST.

Gata, venit Colegu' cu mincare, plecat bucatarie ca delirez de foame!
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

salut turor burticutelor si mamicilor.
Simonna vad ca ai pus o problema care ma intereseaza mult. Cea a CSST-ului. Si eu lurez intr-un mediu toxic( fac pictura deci utilizez zilnic culori , solventisi verniuri).Am un sef cam naspa. MI-a propus ca-mi micsoreaza programul de lucru dar automat se micsora si salariul. Nu am acceptat. Avem si noi drepturi .... nu!!!!
I-am spus ca-mi voi depune dosarul la CSST pentru a inceta lucrul caci lucrez intr-un mediu toxic.Pina aici totul o.k.
Odata dosarul acceptat avem dreptul la 90% din salariu.
Am vorbit cu doctorul meu si am complectat niste formulare.
Tin sa spun ca eu am incetat lucrul imediat stiind ca este foate nociv mediul unde lucrez. Mai ales ca am avut 2 antecedente (2 sarcini pierdute... si eu cred ca acesta a fost motivul _mediul toxic)
Initial trebuia sa lucrez pina dosarul se aproba. Dar simteam ca-mi face rau sarcinii si am incetat imediat. Au trecut de atunci aproape 6 saptamini.
Am vorbit la CSST si le-am explicat situatia.
Acolo am dat peste un imbecil de aget care lucra doar 2 zile pe saptamina. .... si a inceput timp de 2 saptamini doar sa-mi dea telefon lunea si sa-mi spuna ca seful meu nu vrea sa coopereze si sa-i trimita lista cu produsele cu are eu lucram.
Am facut o plingere si mi sa schimbat agentul. Am dat peste o tipa foarte misto. M-am intalnit cu ea si am mers impreuna la mine la servici si a constatat si analizat toate produsele cu care lucram.
Dosarul a fost acceptat in 2 zile .... dar inca nu sa terminat.
Au trimis raportul medicului meu si acesta mi la dat personal. MI-a spus ca nu trebuie decat sa dau un formular sefului meu si sa astept linistita.
Asa am facut. I-am dus sefului raportul. Este scris ca trebuie sa-mi platesasca un salariu pe prima saptamina de cand am incetat activitatea si apoi inca 2 salarii la 90% pe care CSST i le va rambursa. Se facusera 4 saptamini de cand eu am incetat lucrul si eram fara salariu. Idiotul mi-a spus ca nu poate caci contabilul este plecat in vacanta in Mexic si va veni saptamina viitoare. Voi vedea poate ca voi rezolva. Daca nu... Alte plingeri la CSST alti nervi ...
Nici doctorul meu, nici agentii de la CSST , nici pe formulare nu erea scris caci eu sunt cea care trebuie sa trimit prin posta sau sa faxez Inca o data toate formularele cu semnatura si parafa medicului meu si sa le trimit si la CSST si la CSSS"
Am descoperit singura pe internet. Am crezut ca de asta se ocupase medicul meu. Dar nu... La CSST nu ajunsese nici un raport.Le-am faxat saptamina trecuta.
Sper ca in sapamina asta ce vine.... sa fie absolut totul reglat caci au trecut deja 6 saptamini si simt ca inebunesc. Imagineaza-ti ce se putea intimpla daca eu continuam sa lucrez in acest timp. Mai ales in perioada cea mai vulnerabila a sarcinii.
Fa demersul din timp si trebuie sa te tii de capul lor cu sute de telefoane. Este o birocratie mai mare ca in Romania.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Bonjour/Hello Maple Bummies/Bedons d'erable

Ne inscriem si noi cu una bucata sarcina, azi 10 saptamani implinite, si domnisorul Victor (100% maple toddler/ de esenta artar de Dambovita).

Noi la triplul test nu am ajuns inca (La Victor l-am facut pe la 12 sapt) si mi-am dat seama ca tipa de la Procrea mi l-a programat prea devreme, saptamana viitoare, pentru ca dupa ultimul CM sarcina ar fi cu 1 saptamana mai mare, dar nu este, mi-a confirmat doctorita la echo la 8 saptamani. Asa a fost si la Victor dar cum stiam exact data conceptiei, i-am spus direct doctoritei ca am ciclul la 35 de zile si a facut foarte bine programarea, echo a confirmat acelasi lucru.
Stim noi mamele ce stim !
Asa ca trebuie sa sun sa ma reprogramez, macar o saptamana mai tarziu (n-o sa fie martisor de 1 martie, o sa fie cadau de 8).

Intrebare, testul de urina mi-a iesit neconcludent ca cica ar fi fost contaminat (am eu o banuiala de ce dar nu zic ca mi-e rusine )
Acum trebuie sa-l repet dar am dat de alta dandana, in urma unui virus contactat de la iubitul meu fiu am facut infectie la ureche si sunt pe antibiotice. Oare daca iau antibiotice, asta nu influenteaza (contamineaza) rezultatul analizei ?
O sa le intreb si asta la clinica dar ma gandeam sa intreb si aici, daca acum avem unde scrie pe teme dedicate !

Legat de CSST, nu se da si pentru sefi toxici ? Am deja un raport de la ambulanta care a intervenit dupa o runda, nu prea lunga ca eu eram pe jos inainte sa arunce careva prosopul. Glumesc, o sa supravietuiesc, baiatul nu e tip rau, doar ca e cam badaran si-si vede numai interesele lui, restul nu conteaza, genul ala de calca si pe cadavre. Plus ca nu stia ca sunt insarcinata, dar a aflat ! Ca de atfe toti de pe aeroport la ora aia, si am avut ceva audienta ca eram in fata la Burger King. L-as avea totusi cu ceva la mana pe nesimtit, o fi el manager, dar la modul cum a tratat problema, ca nu m-a luat in birou sa discutam linistit, sa ma lase sa ma linistesc dupa runda pe care o avusesem deja la telefon, pot s-o pun macar de-un burn-out vreo luna doua cat imi trec greturile ?

Nu mai stiu despre ce s-a discutat, desi nu sunt decat trei pagini si in mod normal am antrenament de la sezatoare, imi place subiectul si o sa mai intru, mai ales ca presimt finalul odiseei foarte palpitant. Eu si Simonna avem acelasi due date, s-a mai intamplat asta pana acum pe sezatoare sau la mamici de Canada ? Mai ales ca s-ar putea sa nastem la acelasi spital, in functie de alegerea Simonnei, eu am ales deja.

Noapte buna si pe curand,

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna dimineata!

Matgravidutz, unii copii merg pe varfuri, unii cu talpile indreptate spre interior, altii spre exterior, din ce imi amintesc eu pana la 2 ani ar trebui sa se remedieze, dar cel mai bine intreaba doctorul si daca el considera ca nu-i nici o problema, atunci nu-ti mai face griji. Razvan a mers o perioada cu talpile indreptate spre interior si i-am facut masaj o perioada pana cand s-a indreptat.

Daycare-ul te-ar costa in jur de 1000-1100$. Atat costa aici la noi in cartier la copii mai mici de 2 ani jumatate.

O zi buna tuturor!

Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Si eu! Si eu ma inscriu pe lista Chiar ca ai avut o idee inspirata, mQQm!!! Auzi tu, maple-syrup babies

Sunt colega cu mQQm si cu maya de la mamaici de zmeurici, sunt in 18 saptamani acum si am facut pana acum dublu test la 12 saptamani si inca un test la 16 saptamani implinite. Urmeaza sa fac eco morfofetala la 19 saptamani implinite.

Ma bucur mult sa avem si noi, mamicile( si viitoarele mamici)din Canada un asa subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Pe cand sa ma apuc sa va raspund si io, iaca navalira astia pe mine. Asa ca revin. O sa culeg de prin postari ce pot si sa incropesc o lista si sa pun si linkuri la subiectul vech si ce mai gasesc... ca avui liber in weekend...

Hold on!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.20]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Ne primiti si pe noi?
Fetita mea, Anna Laura, are aproape 13 luni.

Noi locuim la granita intre Québec si Ontario, deci cam stim ce se intampla si in « lumea » québécoasa, si in cea ontariana.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Noh, iata-ma-s!

Am incropit acolosha o lista sa ne vedem mai bine. Orice sugestie e apreciata, mai ales ca dupa capitolul asta impartim atributiunile.

Bine ne-am adunat, romanitza, tu zi numai cand sa te mobilizez cu aquafitul si te "pester" io, nu mai scapi. Deocamdata te mai las pana vin din vacanta, pe 25 fi pregatita!

Simonna, hai ca vad ca tu scrii in weekend si eu in timpul saptamanii, cred ca ne-om intelege de numai. Io una nu pricep, cum adica voi trebuie sa platiti pentru testele prenatal??? Pe-aici inca n-am auzit de asa ceva... Pe-acolo cu conceduri si scutiri nu ma pronunt, unu, ca nu-i la fel, doi, ca io-s pe barba mea, deci nu primesc nik de niciunde. Cate saptamani ai aniversat?

Khristin, unde ai fost sa vezi bb la privat? Eu m-am uitat pe la UC baby si tare ma tenteaza, acu' poate primesc ceva de ziua mea...
Imi dai detalii pls de pret si ce a intrat in el?

Magdone, imi pare rau ca va dor dintisorii, trece cumva...

maya, este primul copilus la tine?

Diana, poate ca depinde de antibiotic, dar eu stiu ca dupa ce termini un tratament de infectie urinara trebuie sa astepti 10 zile sa eviti fals negative. Eu zic sa le zici la dr sau la lab.

mami de Arianna Timea, uite iau o piatra-n gura, esti prima pe care o cunsoc pe forum din Alberta. Oare de ce nu intra de pe-acolo? La voi banuiesc ca nu-i chiar asa de frig, nu? De colici eu nu stiu nimic, sigur stie altcineva ceva remediu.

Daiopri, pupam martisorul mic si scump!

Crinia, scoatem majoretele? Sa dai un semn cand vine...

Ok, cred c-am recuperat acum...

Cine se mai scarpina? Mai iubitelor, eu am ajuns sa nu pot dormi cum trebuie... eticehtele, tivurile si cusaturile au ajuns spaima vietii mele. Ma trezesc noaptea de tzshpe ori, ma tot foiesc si ma sucesc, pana la urma imi sare somnul, nu zic ce ma enervez!

Votez si eu, nebautoare convinsa, la un pahar de vin de-ala dulce si tare, a la lacrima lui Ovidiu. Asa ceva...

No hai ca mai viu, io-te cat am scris...

Edit: anca74, te-am "procesat". Bine ai venit!

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mom me  www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
#1     #2     #3  [-0.20]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

mQQm- uite aici linkul cu clinica aia din Miss unde iti da poze color,un cd cu poze is filmulete si e cam vreo 200,zic din amintiri,asa ca mai bine sa ii suni. eu m-am multumit cu poze alb negru la amindoi ca la primul m-am trezit tarziu,a zis ca dupa 24 sapt nu mai imi face si la no2 am zis ca sa nu imi iasa vb,nu mai merg-dar eu am facut 5 eco la fiecare,deci abveam dovezi
http://www.uc-baby.com/en/contact/index.php
Pupici tutror!

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

mQQm .... eu mai am o semi adolescenta acasa. O fetita de 10 ani Alexia. Am incercat de ceva timp sa-i mai oferim
un fratior dar... au fost doar doua incercari nereusite. Doua sarcini pierdute la 6 saptamini. Toate acestea in ultimul an....
Imagineaza-ti stresul....dar doctorul de aceasta data a spus ca totul este foarte bine. Bebe are deja 14 saptamini, se dezvolta foarte bine,iar analizele imi sunt bune .Alexia este foarte incantata. Nu asi avea de ce sa ma ingrijorez in privinta sarcinii doar ca in prezent trec printr-o perioada foarte stresanta
si mi-e frica sa nu-l stresez si pe bebe. Problema este ca va trebui sa plec de urgenta in Romania unde ma asteapta o mama bolnava.Nu mai am pe nimeni in Romania care sa ma ajute in afara de cativa prieteni. Din familie nu mai am pe nimeni.
Asta este problema noastra a tuturor care si-au lasat in urma acasa
parintii. Culmea este ca mama mea are visa pe 5 ani, i-am depus actele de parenare de peste 1 an , chiar imi propusesem sa merg in Romania acum in martie sa o aduc aici... dar acum este deja grav bolnava si este de nedeplasat.
Asa ca va trebui sa merg eu dupa ce-mi voi rezolva treburile aici.
Imi este o frica de avion de mor! Nu stiu cat voi sta in Romania dar nu vreau sa stau mai mult de 2 luni caci nu am de gand sa nasc acolo.

Vreau sa va mai spun ca daca nu-l aveam acum pe bebita cred ca o luam razna. Ma face sa fiu mai puternica . Il iubesc la nebunie!
Vad ca m-am insirat cam mult dar parca imi face bine sa comunic cu voi.
Va pupacesc pe toate!

Mergi la inceput