Maple-syrup babies - mamici de Canada

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mona, sarumina de info cu kefir, o sa ma uit prin magazine, sa incerc in cele arabesti... Tu vorbesti serios cu scutecele? Adeca de-alea de care purtam noi cind eram copii? Despre stroller si alea-alea te intreb cind apuc sa ma documentez :)

mQQm, pui tu, te rog, link-ul de la Mona pe prima pagina? Ca l-as citi dar acum n-am chef si nu mai am mult si-mi iau o pauza de job si-atunci o sa am timp.

Doamnelor, am facut turul magazinelor de materniteu de la mine din cartier - si am 2 moluri f. mari si 2 mai mici, plictisitor pina peste poate, niste culori de kko in timp ce mgazinele regular sclipesc de rosu si portocaliu, nadragi de trei lei... In fine.

Ce aveam de spus e ca la Thyme Maternity este oferta la creme, cumperi doua primesti trei. Mie mi-au facut bine cea de vergeturi si cea de sini de la care am primit esantioane, asa ca mi el cumparam oricum, dar m-am preocopsit cu una in plus, am ales tot vergeturi. E 20 de dolari una.

Llaura, cred ca eu adopt metoda unei prietene, legat elastic intre nasture si butoniera la pantaloni fancy care-i veneau bine pe picioare si fund... Am fost f. dezamagita vineri de ce-am gasit pe la specialitaturi. SI mai vor si 50 de dolari pe-un tricou!!!

Mie mi se tot pare ca misca bebe, sint ridicola, nici n-am intrat in sapt. 14. Colegu' ride si zice ca se misca, dar nu bebe, ci urmarile la cit maninc :)) Da' eu tot am senzatii... :)

Voi uitati? Ca eu uit de la mina pina la gura. Uit, adica, in mijlocul propozitiei. Vorbesc si, ups!, gone, am uitat despre ce vorbeam.

Noapte buna, iar am mincat prea mult si trebuie sa-mi pun burdihanul la orizontala :)
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Buna dimineata, dragutele, si bine ai venit, Irina O sa creasca ceva po****tia Albertei anul asta. Cum e, ninge la Fort Mac? Eu inca sper ca astia cu meteo is prosti tare, ca aseara au zis 20 cm azi
Interesant ce spuneti voi cu scutecele lavabile, desi tare mi-e teama ca in stress o sa cam uit eu de grija planetei.
De cumparaturi n-am avut timp, oi naviga eu cumva si prin saptamana asta, incerc metoda cu elasticul
In rest mai am patru saptamani de munca nashpa, abia astept sa se termine.
Va pup, o duminica placuta sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Salutari tuturor!Mai, ma misc din ce in ce mai greu, iar burta a coborat un pic...de vineri intram in saptamana a 38-a, iar eu o tot tin in dereticat si aranjat camerele si hainele in dulapuri. Plus plimbari zilnice de doua ore in parc cu fiu-meu. Unde mai pui ca nu vrea sa luam liftul-inca locuim la bloc, desi doar la etajul al 3-lea- deoarece o data au fost vreo 2 defecte si acu' nu mai are curaj sa intre...deci bag "sport" la greu, urcat de scari, cu rucsacelul cu camioanele lui in spate si cu el de mana.
Simona, da, scutece de bumbac, dar astea sunt mult mai smechere decat cele folosite de mamele si bunicele noastre, ehe...cele mai scumpe au tot in ele, lining si waterproof covers, si se folosesc exact ca pampershii, doar ca le speli si usuci si refolosesti,ba chiar iti mai ajung pentru un copil...in jur de 25 $ dar daca comanzi peste 12 te scoti mai ieftin. Eu m-am zapacit de tot in noianul de informatii gasite pe Net, insa pana la urma am reusit sa comand tot ce voiam.
Iata niste linkuri aici...si cele mai mici preturi din ce am gasit eu:
http://www.momandbabyboutique.com/index.php?main_page=index&cPath=1&zenid=381912d34ef64d7f60cad7373e3fb71d

http://www.nurtured.ca/Scripts/prodList.asp?idCategory=67
eu am optat pentru cele prefold din bumbac netratat chimic plus covers, din motive de pret, dar o sa comand si cateva all-in- ones pentru schimbari rapide ori iesiri.

Mergi la inceput

Simonna, eu am nascut primul baiat in Germania si am primit totul de la spital inclusiv chilotii si tampoanele, nu mai vorbesc de cele necesare pentru baby.Aici, in privinta chilotilor asa voi face si eu, am cumparat o duzina de ieftinituri din bumbac numai buni de aruncat.
Eu ma gandesc cu groaza la contractiile de dupa nastere, la fel de dureroase ca cele din timpul nasteriiam avut cateva episoade nasoale dupa prima nastere, dar din fericire m-am descurcat fara calmante, colega mea de salon insa a avut nevoie continuu de ele.
Am uitat sa va zic cat seamana ultima perioada din sarcina asta cu prima...am aceeasi pofta nebuna de Nutella ca si atunci in ultimele trei saptamani. Asa ca de vreo saptamana cumpar borcan dupa borcandar o savurez dupa masa, ca nu vreau sa-l privez pe baby de nutritious food. Dupa ce nu m-am atins de ea ani de zile, acu' sunt obsedata si mi se pare deliciul deliciilor.

Mergi la inceput

Mona, ce contractii dupa nastere??? Hai, baga-ma in sperieti, ca de-alea n-am avut!!! (Sau poate nu le-am simtit, avind in vedere ca eram nu manga, dar sub influenta... :)) Pe bune. Cind am nascut eu a fost luna plina, cel putin asa isi explicau asistentele de ce s-au nascut de doua ori mai multi copii decit de obicei. Asa ca era ingramadeala in saloanele de mame, iar pt. copiii au mai sterilizat repede un salon, ca n-aveau unde sa-i puna!
Asa am ajuns eu cu inca 3 mamici intr-un salon de 2 paturi in care numa n-au mai suprapus alte doua paturi si imparteam tot ce aveam, including tip-uri despre cum sa te mulgi, stai, bre, asa, ca ma doare de-mi ies ochii din cap!
Si nu-s care ruda super-inteligenta a adus o cutie de bomboane de ciocolata umplute cu... visinata!!! Asa ca seara, noaptea adica, dupa alaptatul de ora 12, ca cica aveam sase ore sa ne plece alcoolul si tigara din singe, ne duceam pe scarile de incendiu cu o bomboana si o tigara, toate patru, poshteam bomboana si tigara, ne faceam, literalmente, peste oboseala aia, manga, dar manga!,, si reuseam sa dormim citeva ore in ciuda zgomotelor si strigatelor pe care le auzeam din salile de nasteri...
Nu cred ca as mai face acum asa, de zis, totusi, ca el cunoasteam pe toate de la cursul de nascut, dar eram relativ nebune! Oricum, daca n-am fi fost asa cazute in cap nu supravietuiam la mizeria si nepasarea din Maternitatea aia!!!

Revenind la oile noastre, chiar o sa studiez chextiunea cu lavabilul, dar numai dupa ce mai creste Zarzara, macar 3 luni o sa stau cu pampersul regulamentar ca si-asa o sa-mi sune apa in cap de oboseala!

Irina, asa, umple-ma de invidie, eu sint epuizata, azi am iesit sa ma plimb, frumos si soare la Montreal, m-a dus Colegu' cu masina pina unde mi se nazarise mie si, pe cind am ajuns acolo, am vrut inapoi, ca behaiam de somn. Si am dormit doua ore dupa-masa, aparent au incercat sa ma trezeasca dupa o ora, cum cerusem, dar n-au avut pe cine :)

Si acum, evidet, mi-e foame! Nu degeaba am mincat doua portii de ciorba de fasole la prinz :))

Pupici, o seara buna,
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina82 spune:

La noi in Fort Mac e soare astazi, orasul e inzapezit iarasi dupa snow storm-ul de ieri, si drumurile inca nu au fost prea bine curatite. Dupa accidentul care l-am avut in prima saptamina dupa ce sa prins bebeul, conduc mai ceva ca o broasca testoasa.
Si mie mi-i somn in timpul zilei, insa incerc sa ma iau cu treaba la serviciu, citeodata cind nu am ce face - ma dau batuta si ma relaxez sezind pe scaun. La weekend, dorm cit incape daca sotul e acasa.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Mona, sarumina de info cu kefir, o sa ma uit prin magazine, sa incerc in cele arabesti... Tu vorbesti serios cu scutecele? Adeca de-alea de care purtam noi cind eram copii? Despre stroller si alea-alea te intreb cind apuc sa ma documentez :)

mQQm, pui tu, te rog, link-ul de la Mona pe prima pagina? Ca l-as citi dar acum n-am chef si nu mai am mult si-mi iau o pauza de job si-atunci o sa am timp.

Doamnelor, am facut turul magazinelor de materniteu de la mine din cartier - si am 2 moluri f. mari si 2 mai mici, plictisitor pina peste poate, niste culori de kko in timp ce mgazinele regular sclipesc de rosu si portocaliu, nadragi de trei lei... In fine.

Ce aveam de spus e ca la Thyme Maternity este oferta la creme, cumperi doua primesti trei. Mie mi-au facut bine cea de vergeturi si cea de sini de la care am primit esantioane, asa ca mi el cumparam oricum, dar m-am preocopsit cu una in plus, am ales tot vergeturi. E 20 de dolari una.

Llaura, cred ca eu adopt metoda unei prietene, legat elastic intre nasture si butoniera la pantaloni fancy care-i veneau bine pe picioare si fund... Am fost f. dezamagita vineri de ce-am gasit pe la specialitaturi. SI mai vor si 50 de dolari pe-un tricou!!!

Mie mi se tot pare ca misca bebe, sint ridicola, nici n-am intrat in sapt. 14. Colegu' ride si zice ca se misca, dar nu bebe, ci urmarile la cit maninc :)) Da' eu tot am senzatii... :)

Voi uitati? Ca eu uit de la mina pina la gura. Uit, adica, in mijlocul propozitiei. Vorbesc si, ups!, gone, am uitat despre ce vorbeam.

Noapte buna, iar am mincat prea mult si trebuie sa-mi pun burdihanul la orizontala :)
Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985
Simona, esti tare haioasa..imi place sa te citescdar de unde stii ca porti o Zarzara si nu un baby boy? Se zice ca de obicei mamica simte ce e bebe..poate de aia...
De Thyme am aceeasi parere, preturi mari pentru marfa de kko, culori aiurea si tesaturi de slaba calitate, dar a trebuit sa-mi iau 3 pantaloni, la altele nici nu m-am uitat. La Motherhood Maternity si mai jalnic stau lucrurile. Bine c-am scapatde grija hainelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Irina82 - bine ai intrat in clubul nostru. Deci voi inca mai aveti zapada... Noi am scapat pe moment, sper sa nu mai vedem ninsori anul asta.

Mona - deci te apropii de nastere... Mai e atat de putin, chiar ma gandeam cum vor fi pt mine ultimele saptamani, mai ales ca e iulie, caldura mare, etc... Am emotii de pe acum!
Sa ne tii la curent cu toate.

Simona - ai dreptate cu magazinele Thyme Maternity, am fost si eu zilele astea sa imi aleg cate ceva, dar totul mi s-a parut fff scump si de proasta calitate. Cu toate astea, ar trebui sa mai imi iau o pereche de blugi sau pantaloni cu elastic, in astia ma simt cel mai bine. La sutiene preturile sunt f piparate, nu mi-am luat decat unul sport,care e bun si pentru alaptat, si bine am facut ca nu mi-am luat si altele, pentru ca duminica am trecut pe la Walmart sa ne uitam la patuturi, etc...Si la iesirea din magazin, trecand printre rafturi, am ajuns la sutiene si chiloti... N-am stiut ca si cei ce la Walmart au sutiene pt alaptat, etc. Si preturile acolo erau la jumatate fata de cele de la Thyme Maternity. Plus ca bluzite frumoase gasesti si la Winners sau in alte magazine...

Cam atat deocamdata, am fugit ca am treaba!

22+

Mergi la inceput

Na-ziua!

M-am citit la sezatoare, Olga simte ca naste saptamina viitoare :)

Olga, pe bune? Incepem galeria?

Confesiune publica: em m-am enervat in Thyme ala si m-am dus la Value Village. Luat 4 perechi de nadragi cu elastic, 3 scurte si una capri, iesit la 20 de dolari toate 4. Le-am spalat si asta-i! Si ma mai duc, ca eu sint zgircita!

In alta ordine de idei: cine-a facut amnio sa-mi spuna si mie ce recomandare de stat la orizontala dupa procedura exista, ca mie dashteapta aia de la spital mi-a zis ca nici n-am nevoie sa conduca altcineva, vin pe picioarele mele si plec tot asa imediat dupa procedura.
Iara eu sint programata la amnio pe 9 si pe 15 plec in Mexic.... Cit timp ia sa se inchida gaura aia pe care-o fac ei in sacul Zarzarei???

Mona, e Zarzara tocmai pt. ca eu vreau baiat si incerc sa repet povestea de la fiu-meu. Despre care la eco mi-au zis mereu ca e fata si noi ne-avind nume l-am botezat Patrunjica. Cum bwebe-ul cu nume de fata a iesit baiat, incerc sa reeditez povestea. Dar cihar am un feeling ca Zarzara e fata... La Radu am avut mereu feelingul ca e baiat, chiar si cind se uita doctora in monitor si zice: e fata! eu ii spuneam ca nu, no way, e baiat.

Pupic, pe miine, aveti grija de voi!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Na-ziua!

In alta ordine de idei: cine-a facut amnio sa-mi spuna si mie ce recomandare de stat la orizontala dupa procedura exista, ca mie dashteapta aia de la spital mi-a zis ca nici n-am nevoie sa conduca altcineva, vin pe picioarele mele si plec tot asa imediat dupa procedura.
Iara eu sint programata la amnio pe 9 si pe 15 plec in Mexic.... Cit timp ia sa se inchida gaura aia pe care-o fac ei in sacul Zarzarei???

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

iaca mai citesc si pe la voi
eu am facut amnio: te tin acolo pe un scaun inclinat cam 1/2 ora dupa (eu chiar am adormit) si pericolul trece, zic ei, in 24 de ore
eu am facut intr-o dimineata, am avut dureri surde seara, dar am stat NUMAI in pat iar a doua zi m-am dus la munca

Mergi la inceput