Maple-syrup babies - mamici de Canada

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Hello!!! Am revenit si eu in Toronto, dupa o calatorie de cateva zile... ca tare mai aveam nevoie sa ma plimb

Ma bucur sa citesc ca sunteti bine si bbii la fel, asta e cel mai important. Eu am facut si double test si triple test si doctorul a spus ca au iesit bine, dar nu mi-a dat si alte amanunte: valori, etc. Parca intr-un fel e mai bine asa, nu mai imi bat eu capul cu interpretari si alea-alea...

Llaura - ce nume haios are doctorul asta al tau... Auzi, dr. Maioneza!Pai si cum de ti-a dat de facut analize cand de fapt trebuia sa mai astepti? Si eu am avut niste episoade cand imi venea sa il strang de gat pe al meu, dar asta pt ca nu-mi explica nimic din ce ma interesa pe mine. Imi spunea doar atat: cat timp nu te-am sunat, totul e bine! Lasa, ca vorbim despre asta data viitoare... Si eu stateam si asteptam cu sufletul la gura sa vina "data viitoare"

Alberta - am citit ca in ultimele 2 trimestre poti faci mult mai usor infectie urinara, asa ca trebuie sa bei f multe lichide, eventual suc de cranberries, asta ajuta. Si, bineinteles, analize la urina de fiecare data cand mergi la medic!

Diana - nu te mai enerva cu soacra, las-o sa vorbeasca singura... Cred ca majoritatea sunt la fel, a mea ma scoate din sarite mai tot timpul cu "sfaturile ei bine-intentionate". O las sa vorbeasca si imi vad de ale mele... Nu pot sa spun ca nu ma enervez pe moment, dar imi trece... Faza naspa e ca vom fi face-to-face la vara, ca vine aici pt 2 luni, atunci sa vaz cum mai reactionez. Cu serviciul, las-o mai usor, dar e dreptul tau sa ai alte conditii acum, cand esti insarcinata.
La eco de la 12 saptamani mi-au spus acelasi lucru si mie, ca bb e de fapt de 12 saptamani si 4 zile, in loc de 12 saptamani cum stiam eu. Nu e nici o problema, se mai modifica anumiti parametrii pe parcurs si se poate inversa situatia... De ex. mie mi-au spus la ultima eco(la 20 saptamani) ca bb are greutatea mai mica pentru varsta lui gestationala, dar va recupera pe parcurs. So, don't worry!

Simona - salutari lui Zarzara din partea zmeuricii mele

Pe mQQm nu am mai apucat sa o salut, ii doresc distractie placuta acolo, sa vina bronzata si relaxata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Cred ca doctorii mei au nume de mancare pt ca eu mananc toata ziua (nu-i corect sa dau vina pe bebe, asa sunt de fel si pesemne acum nu ma mai simt asa vinovata). Voi ati observat ce buna e branza? de vreo saptamana mananc de-a branza in disperare.
In rest sunt f frustrata pt ca nu mai am cu ce sa ma imbrac, pantalonii de gravida sunt prea mari si ai mei ma strang

Katiushca, vad ca nimeni nu stie doctori sau clinici in Surrey (eu nu stiam nici unde-i Surrey, m-am uitat pe harta ); poate ar fi bine sa mergi la ceva walk-in clinic de unde sa iei trimitere, poate asa nimeresti un medic cu care te impaci mai bine...ai grija de tine, imi pare rau ca nu am alt sfat mai util sau inteligent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alberta72 spune:

Hey Laura si eu mananc branza multa. Plus am facut o adevarata pasiune pentru kefir si stirred yogurt care seamana foarte mult cu ala din Romania.
Intrebare: fetele din Romania tot povestesc de niste tampoane speciale pentru lauze. Exista asa ceva in Canada? Tare as vrea sa cumpar caci imi aduc aminte la prima nastere dadeam pe dianafara cu tampoanele lor de la spital si aratam ca un macelar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Pe mine m-au sunat de la clinica apropos de Combitest
Cica Trizomie 18 a iesit bine (risc scazut 1:100.000) dar la Trizomie 21 a iesit risc moderat (1:890) drept pentru care trebuie sa fac si testul din al doilea trimestru, mai exact pe 5 Aprilie.
Eu nu prea m-am panicat, adica simt ca e aproape imposibil ca bebeul sa aiba ceva in neregula, si totusi un semn de alarma acolo tot am.

Si m-au mai sunat, tot de la clinica, sa-mi spuna ca cei de la CSST au raspuns ca nu tine de ei compania mea, ca fiind o multinationala trebuie sa ma adresez la federali (CSST-ul asta e quebecos ???), dar ca trebuie sa ma interesez eu, ce si cum. Asa ca am lasat-o balta. Macar sa fie bebe sanatos ...

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Romanitza, bafta cu socrii la vara ! Si eu i-am avut doua luni vara trecuta, si i-am lecuit, au zis ca data viitoare cand vin isi inchiriaza apartament Si nu m-am certat deloc cu ei, dar am adoptat o atitudine indifierenta si mi-am vazut de ale mele ca si cand n-ar fi fost aici (mi s-a reprosat, indirect, ca nu am fost o gazda buna, dar asta e, nu pot sa ma prefac, asa sunt eu).

Alberta72, si eu sunt cu Kefirul , e singurul care mai imi calmeaza greturile. Si in lipsa, bag iaurt la greu, i-am speriat pe aiai de la servici ca eu tot mananc cu iaurt (de la sandvisuri la pilaf !), le-am explicat ca doar asa intra si nu iese !
Cu tampoanele, nu stiu daca chiar scrie pe ele ca sunt de lauze, dar sunt unele mari, cat o zi de post ! Eu mi-am luat niste chiloti din aia de baba cand am nascut si mi-am pus chiar cate doua, ziceai ca sunt sumo, dar tot m-am patat, asa ca nu cred ca tine de marimea tampoanelor ...

Llaura, tot asa si eu cu pantalonii, cel mai confortabil ma simt in salopete (am vreo trei, din alea de gravide) doar ca nu se mai poarta, plus ca arat ca o balena. Dar asa de colo pana colo imi trag o geaca peste si nu se vede. Las ca vine vara si trecem la rochite !

Simonna, Mqqm, am uitat sa scriu apropos de coach. Pai eu zic ca nu aveti nevoie decat pana la epidurala ! Am citit ca mqqm n-ar vrea, ca ii e frica de ac, e drept ca a mai nascut de doua ori fara, dar eu toata sarcina trecuta doar la asta m-am gandit, ca trebuie sa-mi faca epidurala. Cand m-am dus la spital, desi n-aveam decat niste urma de contractii, doar asta spuneam EPIDURALA. Iar cand mi-au propus-o, desi nu aveam decat 3 dilatatie, am zis DA din tot sufletul. Si m-am asezat in pozitia corecta (ne aratasera astia la cursuri, aveam stagiul complet) si am asteptat acul ala salvator (care e unul mic, si iti da un spray care te freeze de nu simti nimic) de a si pufnit-o rasul pe anestezista. Restul e istorie ...

Ma duc sa ma pregatesc de servici,

Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si proaspata cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Diana, ne vedem la clinica :)) 5 aprilie, intreaba cind e RV-ul meu, 11 si un sfert sau si 45, nu mai tin minte, si hai sa ne mai intilnim o data :))

Mie mi-au spus 1 la nu-s cite sute de mii sau asa ceva pt. Trisomie 18 si 1 la 780 pt Trisomie 21. Acu, ca sa-l citez pe ala de mi-a lasat mesajul: ''it's borderline, therefore we ask you to take the second blod test'' si pe urma se re-calculeaza riscul.

M-am panicat o bucata in prima faza, pe urma am dat o tura de cartier, am citit ceva pe net si amnio se recomanda daca riscul e 1 la 250. Plus ca, daca soacra-mera avea toate gindurile si alea altea cind l-a facut pe Colegu... hei, hei... nu mai era Colegu'! :)
Asa ca la amnio ma mai gindesc. Dar miine imi fac R/V-ul, asa, pt. orice eventualitate si anulez daca trebuie.

Unde imi cumpar kefir???

Llaura, am probat eu neste nadragi de gravida (marimea 4) de la Parasuco... ce sa mai,meseriasi! Brodati de la genunchi in jos, cu gaurele, evazati si decupati ca petalele, super cool, da' nu mi-au intrat pe craci, daca e posibila asa ceva! Bei, ce m-am ingrasat! Si n-aveau marime mai mare!
Vreau sa zic ca se gasesc haine de gravide slabe! Jur, mi-am luat neste de-aia trei sferturi, 3 perechi de pantaloni scurti - daca n-aveam celulita asa vizibila de la cit m-am ingrasat in ultimele 3 luni puteai sa ma scoti derect pa podium la defileu! :)

Re: tampoane... hihihi, eu mi-am trait prima sarcina in Ro, acvum 10 ani... tre sa povestesc live cum era cu ''fleosc, tamponu' intre picioare!'', cine n-a trait-o nu ma crede!!! Ideea e ca eu mi-am cumparat cei mai ieftini chiloti cu putinta si ii aruncam cu tampon cu tot!

Re: epidurala... oh, yes, fara epidurala eu nu nasc. Punct. Stau pe masa aia si string din coapse, na! Mie mi-a ajuns o tura pe viu, a doua s-o traiasca altii, mie nu-mi lipseste!

Asta-i, aveti grija de voi!
Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Testele astea nu prea sunt litera de evanghelie ca au statistica in ele, oricum de la cat aveti voi la 1:250 e cale lunga, plus ca 250 ala sigur e ales sa fie acoperitor....eu zic ca treaba e buna. Fain era daca-l faceam si eu, acum mai am doua saptamani de stresat si depresat la maxim.
Simonna mama tu vorbesti vorbe cu masura 4, cand eu sunt 10 in vremuri de pace. Am ceva haine de gravida de la o prietena care a nascut anul trecut si cu care ma potrivesc, de aia stiu ca-mi sunt prea largi deocamdata. Dar tare mi-ar placea ceva dragut ca mi s-a luat de vesnicii blugi cu vesnicul pulovar pana-n genunchi. Noroc ca mai port halat si mai acopera.
Hai va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina82 spune:

Salut fetelor! Ma primiti si pe mine? Sunt mamica deja, am un baietel dulce pe nume Andrei (4 ani si 4 luni) si sintem in asteptarea unui fratior sau surioare, posibil sa avem chiar gemeni?!Sintem la inceput de cale, 6 saptamini si 5 zile si ma simt perfect, uneori obosita, insa foarte FERICITA!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Simona, kefir gasesti cred la multe magazine de produse alimentare; din pacate majoritatea nu au grasimea extrasa, eu am gasit unul ecologic cu 0.5% grasime foarte gustos- spre surprinderea mea, care nu suport lactatele cu procentaj de grasime mai mic de 2%, de la Pinehedge Farms, dar nu stiu daca se gaseste si in Quebec, insa mai mult ca sigur aveti si voi destule branduri ecologice acolo. Iaurtul si kefirul au mai multe beneficii decat laptele.
Iata mai jos un link care poate parea interesant unora dintre voi, despre cresterea si ingrijirea cat mai naturala a copiilor, si de fapt cate chestii nu ne sunt neaparat necesare:

http://ecochildsplay.com/2009/01/15/baby-essentials-that-arent-1/comment-page-1/
noi am achizitionat un bassinet iar baby va dormi cu noi, iar in loc de stroller vom folosi un ergo baby carrier si un sling, cel putin pentru o perioada...initial optasem pentru faimosul Bug-a-Boo, dar ne-am razgandit...cel putin deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

De asemenea am ales de data asta varianta scutecelor lavabile- nu radeti please- sper sa nu regret ulterior; investesti un pic mai mult la inceput, dar in total cheltuiala e mai redusa si au mai multe avantaje fata de cele de unica folosinta, asa ca eu zic ca merita.

Mergi la inceput