Maple-syrup babies - mamici de Canada
Raspunsuri - Pagina 12
Mona_B spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Daiopri da, da, nici la mine nu s-a verificat cu al doilea mea mare. Motanul a avut 4,154 si ma asteptam pisoiul sa fie la fel. Si uite asa m-an trezit cu el la app 3,800 si muta de uimire:) Sa nu mai zic ca nu am hainute mici, ca am zis la toata lumea ca eu fac copii mari ![]() Ca sa nu mai zic ca la a doua sarcina am adunat si mai multe kg ![]() ![]() Vroiam sa zic, Simmona ca asa si eu imi venea sa mananc intruna din cauza ca imi era greata si foame. Si cele mai multe kg am adunat in primele luni, cand alte tante slabesc. Khristin, Magda, ati scapat d ece ati adunat in 9 luni? Ceva secrete? Olga si eu am luat o gramada si la prima sarcina dar si la a doua si mai mult. Bine ca esti mai relaxata. Hai ca mai aveti putin si tu si Mona. Cand incepem galeria? Llaura, sarcin ausoara si tie! Ieri am iesit pe afara si a dormit pisoiul o gramada. Ar tb sa imi scot "funduletul" mai des pe afara, da nu mai vine odata vremea frumoasa:(( Cand suntem in casa o tine doar in mataieli. Noroc ca noaptea doarme acceptabil si nu am concerte ca altfel ![]() ![]() Numai bine tuturor |
si desi nici eu n-am masurile unui manechin- nici nu vreau, ma simt bine in pielea mea- iti dau cateva tips pe care sunt sigura ca le stiai deja. In primul rand, nu te compara cu nimeni, telul sa fie atingerea conditiei fizice ideale adecvate tipului tau structural. In al doilea rand, da-ti timp...un an asa, si nu te apuca de diete, ca nu sunt eficiente, ti-o zic eu care n-am tinut nicicand vreuna si n-am sa tin decat daca as suferi de vreo boala care mi-ar impune-o. Ceea ce eu numesc dieta ideala e un stil de viata sanatos, alimentatie cu adevarata valoare nutritiva, nu junk si aici inteleg zaharul rafinat, aditivii si excesul de grasimi. Mancarea preparata cu manuta ta e sfanta, stii exact ce bagi acolo. Cumpara o carte despre valoarea nutritionala a alimentelor si ai grija la portii.Despre miscare...asta e alta poveste, depinde ce miscare faci, un program de exercitii e ideal, dar motivatia lipseste majoritatii..si mie de multe ori.
Iti mai scriu PM daca doresti.
Noapte buna tuturor
Mona
fil_lily spune:
Am intrat si eu putin inainte de culcare.
Puiutza mea a avut colici toata ziua
.La un moment dat am inceput sa plang cu ea,nu mai stiam ce sa-i fac sa se calmeze.A dormit doar in intervalul in care ne-am plimbat(am reusit sa profitam de vremea frumoasa
).Mi-e asa de mila cand plange de numa.
Anul asta vreau sa merg in tara cu ea, deci trebuie sa ii fac pasaportul canadian sau sa o trec pe pasaportul meu(romanesc).Cred ca pana la urma raman la varianta cu cel canadian, ca pt. a doua varianta trebuie sa ne deplasam personal la Toronto.Trebuie sa ma hotarasc mai repede.
Ma duc si eu in pat ca acusi se trezeste Arianna.Cred ca este racita ca respira sacadat( ori sunt eu obsedata, vorba sotului).Azi i-am tot urmarit temperatura, nu a avut febra, dar ca sa ma linistesc ,daca si maine respira asa, tragem o fuga la doctor.E greu sa fi mamica( admiratia mea pt. mamicile cu 2 sau mai multi copilasi
).
Gata am fugit la culcare
Pe 1 februarie a venit pe lume Arianna Timea
CriPOD spune:
Of, fill_lily ce necajeala! Si eu am patit cu fiu-miu una asemanatoare, in prima zi acasa, plangeam si eu, si el, nu stiai care mai tare. Dar nu iti da nimeni nimic pt colicii aia? Sper sa treceti repede peste faza asta.
khristin, io as sta linistita, da' eu nu prea as vrea epidurala, you know? Mi-e mai frica de acul in spate decat de nasterea naturala. Go figure...
Asa ca acolo pe la 3.250 ar fi perfect, mai bine sa creasca mare dupa ce iese de-acolo.![]()
Daiopri, mare plimbaret martisorul pisoi. Schimba decorul acasa, poate ii place mai mult. Hai ca am citit in weekend si ti-am ramas datoare cu un raspuns, l-am scris la vremea lui si la sezatoare... Pepitul vine ca rezultat al unui contract prenuptial
adica noi vorbiram in tineretile noastre de al treilea, dar doar mie mi se fixa pe creier. Mi-a luat vreo 5 ani sa-l re-inoculez sotului, incercat-nimic, dup-aia sot prin somaj, nu avut sotu' chef, dup-aia sot cu-n picior pe intoarcea in Ro, nu avut cu cine, plus copila care se opunea total cu cosmaruri noaptea si tot tacamul, dup-aia o sarcina pierduta, trebuia sa vina in aprilie anul trecut. Ei si-acum. Sotul tot panicat, ii lua vreo luna sa faca "contact" la creier. Happy ending. Asa ca, cum o fila tine cu fabrica, numai tu stii. La mine acum a fost totul ready. If you ask me, incepui prea devreme, nu ca terminai prea tarziu.![]()
Apropos, Donia, iti imaginezi faza in care le-am dus hainitele lui fiu-miu asistentelor d ela nou nascuti si m-am tot codit, pana la urm mi-am luat inima-n dinti si le-am intrebat... daca plange dupa ce plec cu el, ce sa-i fac? De ce ar plange? Astia cred ca nici nu mi-l dadeau.![]()
Mona, are 22 de sapt. Nu fac amnio, am facut deja CVS la 12 sapt. Cu hainele eu chiar nu-s stresata, ca mi se termina contractul in 3 sapt, dup-aia ce gasesc prin casa si intra pe mine, se poarta.
Alberta, imi pare rau de complicatii, sper sa nu faci diabet gest, iti tin pumnii. Si tie Olga, ce complicat...
Olga, cumpara-i tigari de-alea herbal sa vezi cum se lasa el de fumat in no time. Asta daca nu ia un taxi si se duce singur la aeroport.![]()
Chiar bine faci ca ai trecut la instructie, nu incerca sa duci mai mult decat poti.
Cu kg dupa sarcina, eu ma abtin, nu de alta dar nu vreau sa enervez pe nimeni. De 2 ori. Poate data asta o fi altfel si la mine, who knows.
Ieri ma balonai ca never before, stateam sa explodez, nu altceva. Cred ca nici bietul pepit n-avu loc de joaca pe-acolo.
Mai viu, ca m-am intiiiins...
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
romanitza spune:
Revin si eu dupa o absenta lunga de pe forum, motivata de o saptamana ingrozitoare la munca... De-abia astept sa termin odata cu munca si sa vina bb-ul.Bineinteles, o sa inceapa alta munca
, dar macar va fi placuta.
Felicitari, Crinia!!! Sa va aduca numai bucurii bb-lina!
Ieri am avut si eu ecografia morfofetala, bineinteles ca tehniciana a tras monitorul spre ea, sa nu vad nimic si si-a vazut linistita de treaba... Nu ne-a confirmat nici daca e fetita ori ba, asa ca sper ca macar saptamana viitoare sa aflu de la doctor... Asta daca vrea sa ne spuna.
Ce m-a bucurat este ca ne-a spus totusi la final ca bb-ul e perfect din punctul ei de vedere, totul e normal si ca pare un copil sanatos. Ne-a dat si vreo 3 pozici, pe care le vom adauga la albumul foto...
Vad ca vorbiti de kg in sarcina si nasteri,eu de-abia am intrat in saptamana 20 de sarcina si am luat doar 2 kg. Sunt si micuta si slabuta, nu cred ca voi lua prea mult... Cu toate ca nu stiu daca este vreo regula.Oricum, nu conteaza, ce ma intereseaza este ca bb-ul sa fie sanatos!
19+
Mona_B spune:
Mqqm, e bine daca nu mai tre'sa mergi la munca, asa chiar nu mai ai probleme cu hainele.
Nici eu nu vreau epidurala de data asta, am avut la prima nastere dar acum zic pas, mi-as dori sa fiu cat mai unmedicated possible.
La noi, sotul e cel fixat pe 3 copii, habar n-am de ce, dar el e singur la parinti si si-ar fi dorit mereu frati/surori. Faza e ca mi-a dat si mie de gandit de ceva vreme si parca nu mai sunt asa hotarata sa ma opresc la doi, iar 40 something e o varsta frumoasa pentru inca o sarcina, in plus te revitalizeaza.
Mona_B spune:
Romanitza, mutzenia asta cred ca-i caracterizeaza pe majoritatea ecografistilor; eu i-am zis de la inceput ca am intrebari la care astept cat de cat un raspuns. Faptul ca avea monitorul intors spre ea pe durata investigatiei l-am inteles, dar apoi mi-a aratat si explicat totul. Spune-i din capul locului ce vrei sa stii si daca e posibil, ar trebui sa-ti raspunda atunci. Mie la Mount Sinai unde am avut amnio mi-a placut cel mai mult cum s-a desfasurat totul, comunicarea excelenta si monitorul a fost permanent pozitionat incat am putut vedea totul.
CriPOD spune:
Da, Mona, la Mt Sinai am facut si eu cvs, da aia sunt profesionisti. Astia unde te trimit pt echo la privati nu sunt dr ci tehnicieni si nu au voie legal sa isi dea cu parerea prea mult. Ca ltfel cine ar mai avea nevoie de dr care interpreteaza.![]()
Romanitza, feliciari pt rezultatele bune, asa vor fi si cand ajunge raportul la dr tau. Exact asa a fost si la mine, ne-a povestit dup-aia, ne-a dat poze, dar cand citesti ca in alte tari au in tavan monitor flat si vad totul, parca ma enerveaza. Oh, well si gratis si cu pretentii.
Unde ai facut echo asta?
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
romanitza spune:
Da, Mona, ai dreptate cu tehnicienii astia... dar mai ales cand totul e ok, nu inteleg de ce nu te lasa si pe tine sa privesti...
Ori am nimerit eu una mai plicitisita... Ca tot am "norocul" asta ![]()
mQQm - l-am facut de data asta la un cabinet undeva pe Finch cu Victoria Park, unde trimite de obicei dr. Pairudeau. E f aproape de locul meu de munca, asa ca mi-a convenit. Dar nu mi-a placut tacerea din cabinet 
Oricum, ma bucur ca totul e ok.Sper sa aflu mai multe data viitoare la doctor, cu toate ca il vad prea plictisit si grabit sa comunice cu pacientele...

19+
Denisam spune:
Salutare,
Vin si eu sa va felicit pe toate si sa va urez nopti usoare, si sa scapati repede de kg.
Teoria cu al 2-lea e mai mare,la mine nu a mers, fii-miu a iesit la 39s cu 2930
spre deosebire de sora-sa la 39 si 5 zile cu 3500- si ambii prin cezariana, ca de unul a fost lenes iar la cel mic nu era bine as risc din cauza de bazin mic,etc.
Fii-miu insa a luat in primeel 3 luni cate 1,2kg pe luna, ca era rupt de foame si fara 2 biberoane de formula supliment nu ii faceam fata-e adevarat ca la 4 luni era mofturos si adormea la biberon,dar si-a revenit apoi.
Legat de kg- la prima sarcina 17
si am scapat in 3,5 luni de ele-DATORITA mersului la fym zilnic-adica 5 zile pe sapt, ca in primele 2 luni a fost mama aici si eu am inceput de la 5 sapt sa merg la sala.
LA a 2-a sarcina 14kg si am scapat cam in 7 luni de ele ca nu mergeam la gym decat de 2 ori pe sapt, ca oaveam pe fii-mea si sotu'lucra long hours-so trageti voi CONCLUZIA!!!
Acum de cand am inceput jobul,de 5 luni, din cauza iernii mizerabile si a statului pe scaun, am pus 4lbs
ca si la gym ajung doar de 2/sapt iar cand mergem la cabana iarasi pauza
.
Deci eu cred ca e vb de regim echilibrat cu exercitii cat de des posibil- pt abdomene e usor ca iei o minge din aia mare cu 10 lei si ai rezolvat-acum cica arde ceva aici,va pup si aveti grija de voi si Olga si Mona- sa aveti fun in square 1-luati si pt mine un capucino

Denisa cu Emma Andrea 3 ani si Mark Alex 1,6 ani
Donia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mQQm Apropos, Donia, iti imaginezi faza in care le-am dus hainitele lui fiu-miu asistentelor d ela nou nascuti si m-am tot codit, pana la urm mi-am luat inima-n dinti si le-am intrebat... daca plange dupa ce plec cu el, ce sa-i fac? De ce ar plange? Astia cred ca nici nu mi-l dadeau. |
Hai mai, putina mila pentru mamica aia tanara la primul copilas...
Aici iti dadeau si o asistenta dupa tine
Stai ca mi-am adus aminte ce vroiam sa mai zic. Noi am mers acasa cu fetita, am alaptat-o si am culcat-o si apoi am inceput sa ne uitam unul la altul: "Si acum ce facem?" Adica ai un copil... ce faci cu el? Ce urmeaza? Ce trebuie sa faca un parinte? Te uiti la copil? Sau ce?
Noroc cu asta mica, tot ea ne-a invatat...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.