Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (313)
Raspunsuri - Pagina 8
maraki spune:
Silvie, mi.a dat sa iau Salbutamol aerosol spray
ma opresc sa fac inhalatii pt ca am citit pe net si scrie ca cei cu probleme la inima nu au voie sub nici o forma plus ca sant reactii adverse care se lasa cu tahicardie, etc. Eu nu am ajuns inca la cardiolog si nu stiu cat de bine stau cu inima, cred ca e mai bine sa nu fac inhalatiile pana pe 10 martie cand sant programata la cardiolog. Acum mai e o chestie: pe net nu scrie ca se fac 2 inhalatii odata ci doar 1 singura si de 2-3 ori pe zi...mie mi.a spus de 4 ori pe zi cate 2 inha.....e foarte mult zic eu
Sa vb cu Jean pls si sa imi spui si parerea lui 
Bianca nu am intrat acolo ca nu am timp, trebuie sa il pregatesc de culcare pe Angelo ca e tarziu deja....ce vrei sa faci? sa iti pui inel gastric? asculta mai bine de sfatul Silviei 
revin maine,....noapte buna 
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
Biancas spune:
Silvia, problema mea e ca nu am vointa si sunt sigura ca orice regim as tine mai mult de o saptamana nu as putea ca sunt prea pofticioarsa. Problema e ca am sot care ma iubeste dar cum a spus si el nu are chef peste cativa ani sa imi dea medicamente cu pumnul. El ma sustine 100 %, de fapt a fost ideea lui de data asta. Am sa iti spun pe mess mai multe despre asta. Azi spunea medicul ca obezii sunt de fapt perosaone bolnave care au nevoie de ajutor. Am inteles ca in strainatate e foarte la moda operatia asta.
Daca stiti careva ceva de operatia asta u m-ar deranja sa stiu mai multe.
Ar trebui sa slabesc in jur la 30-35 kg ca sa fiu bine nu slaba ![]()
Maraki, nu e inel ![]()
Merg si eu la nani..
Noapte buna 
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
silvi_2005 spune:
Maraki azi e ed garda Jean si slabe sanse sa dau de el ca nu are semnal acolo ecat daca il prind la masa sau ceva, stiu ca Salbutamolul e cu corticoizi si clar face tahicardie si alte pb dar tu i-ai zis a dr ca ai pb cu inima? Stiu ca si Jeanmai lua din ala mai demult si lua si 2 pufuri o data dar de obicei numai cate unul de trei ori pe zi, eu zic sa respecti tart dat daca dr ala stia ca tu ai si cu inima pb inseamna ca stie si e ok sa il iei, ia numai cate un puf sa vezi cum reactionezi la ala.Daca ai omis sa ii spui mai bine ii spui telefonic daca ai ocazia sau consulti cardiologul mai intai
cred ca ti-a explicat cum sa il iei nu ca e o intreaga procedura
trebuie aspirat la jumatatea inspiratie...etc
.
Bianca te inteleg perfect ca in aceasi categorie de gatitoare pofticioasa sunt si eu
si trebuie a dau jos vreo 15 kg acum
. Eu iti zicea sa iei in calcul si riscurile astea, unele operatii chiar nu ies...unii au ghinion poate sau apar coplicatii neprevazute, iti ziceam asta nu ca te sperii ci doar pentru ca adesea aud povesti cu cazurile astea de la Jean, poate cei care nu au contact cu se intampla intr-adevar intr-un spital nu stiu. Daca totusi esti decisa sa faci interventia aigura-te ca mergi la cea mai buna echipa si tinem pumnii sa fie bine
eu am inteles ca nu e vb de inel ci de micsorarea stomacului de aceea ti-am si zic ca e destul de periculoasa. VB pe mess si daca te pot ajuta cu inf o fac cu placere
.
Fug sa termin prin casa ce mai am e facut cat mai e Alain la gradi, am fost si am luat si ceva legume si unt bun, ca am eu un sortiment preferat si azi ma desfat cu pizza la pranz si prajitura seara, o sa imi fac ceva bun
. Tot azi mai fac si o portie de zacusca de vinete ca am luat ieri mai multe la ceva oferta....ocupata zi
. Eu am revenit in forta asa cum am promis, am terminat si de calcat toate hainele, mi-am reorganizat dulapurile, am si terminat de pictat un tablou ce il incepusem de ceva vreme si ma lasase "inspiratia"
daca mai reusesc sa reorganizez si debaraua in we ma declar deplin multumita 
Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
maraki spune:
Buna ziua intr-o zi de greva a transporturilor ![]()
Iar este greva! Nu circula nici un mijloc de transport in comun pana la ora 3.30 dim.
Silvie, nu am nimic la inima confirmat de medic
Tensiunea e buna, bataile inimii bune, vreau totusi sa imi fac o electrocardiograma sa fiu eu linistita pt ca sant cam panicata de la povestea aia
Am hotarat sa sistez administrarea trat. pt ca imediat dupa inhalare am simtit ca ma apasa ceva in piept, ca o piatra mica simteam ca preseaza
Nu cred ca e in regula asa ceva, a durat toata seara pana m-am culcat. Eu sa fiu sincera aveam dispnee ( parca asa se numeste insufic. resp ? ) doar dimineata la sv. si asta a inceput acum de curand. Adica nu am astm sa spui ca este indispensabil spray-ul
Tu ce parere ai? mai are rost sa sun dr sa o anunt ca nu urmez trat ? pana nu fac radiografia nu am de ce sa mai ajung la ea...acum pe bune: putea sa ma omoare cu zile femeia asta mai ales ca nici nu m.a intrebat daca sufar cu inima ceva.....a spus doar ca pot face tahicardie si: "dar nu ti se intampla tie asta " Bine ca am cautat pe net si m.am lamurit.
Neaparat trebuie sa pui poza in drop cu tabloul facut de tine
Ce praji faci? 
revin.....
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
andiaroro spune:
ajung sa mai scriu si eu cate ceva...si-a restanta, mai ales la urari:
Tudor-La multi ani!
Sabina-La multi ani!
si
Toanca-La multi ani!
Imi va fi cam greu sa-mi dau cu parerea la ce s-a disc...ca au fost asa de multe
asta-i bine!
Giova-sper ca ati scapat definitiv de boli-cu mancarea va descurcati voi, asta sa fie baiul.
Maraki-poate tie iti trebuie un control mai amanuntit si sa nu omiti niciodata sa vb cu dr despre toate , eventualele, pb colaterale pe care le poti avea.
Bianca-eu nu as face asa ceva-vb strict despre mine aici.da, sunt de acord ca obezitatea e o boala, dar exista atatea mijloace de a scapa de surplus. operatie cu risc "0" nu exista, cum bine a explicfat silvia si sunt oameni, care au atatea pb dupa operatii impuse din motive medicale.tu ai vointa sa faci o fac acum, sigur mai ai un stoc bun si ca sa slabesti! numai sa te pui pe treaba![]()
despre noi: ne facem de cap cu mamaie pe aici si vedem si un aspect pozitiv al vizitei imeeens:a inceput alex sa-i raspunda sau sa repete dupa ea in ro (cam stalcita ro lui) si e haios ca ne si traduce noua, daca vede ca nu am inteles.
si e cam macho dl: meme e prea mica si prea fata ca sa inteleaga fr...
am reusit sa pun si cateva poze, restul zac nedescarcate pe camera:
http://home-and-garden.webshots.com/album/570293314bkjMXf
ana si alexandre (17.02.2006)
silvi_2005 spune:
Maraki eu in locul tau as suna doctorita sa ii spun si de reactii adverse, da dispneea e incadrata la insuf resp sunt ma multe tipuri, nu mai intru in detalii
. Pai fa-ti un consult amanuntit sa stai linistita, de multe ori de stress sau oboseala este senzatia de durere la inima dar rareori se concretizeaza intr-o afectiune cardiaca. Uite asta vreau sa fac azi http://mihaela-bunatati-din-bucataria-mea.blogspot.com/2008/03/muffins-panettone.html doar ca negasind inca tava de muffins pentru cuptor cu gaz
o sa o fac intr-o forma mare de briose. Cu tablourile, lasa ca pun eu mai incolo sa ma mai perfectionez
primul tablou facut i l-am facut cadou lui Jean de ziua lui in august ca nu stiam ce sa fac ceva mai deosebit, a fost foarte incantat ca nu se astepta
si ma sustine sa mai fac. Nu am nici un talent ascuns iti dai seama
colorez si eu acolo cu culori cica arta abstracta, din aia de face fiecare ce vrea si intelege apoi fiecare ce poate
dar ma relaxeaza si imi place, numai ca nu imi gasesc timp.
Ana am uitat sa te intreb azi la tel si nu pot intra pe mess, tu de care faina ziceai de la Francine din aceea fluida e buna? sau special briose ? Eu am luat fluida pentru ca cea pentru briose avea deja cica ou si lapte praf incorporat si eu vroiam simpla, de asta folosesti si tu ? Merci si pupici lui Alex dooooamne ce mare e , cum pui rar poze ma minunez ce mare a crescut. Super petrece si super tort si super urat sobo
. Tu ai facut minunatiile alea respectiv cozonacul ala si tortul alb? E alal ed care ziceai ca ai comandat pentru ornat ceva pasta speciala? Sunt superbe, vrem retete 
Am fgit sa il culc pe Alain ca abia acum am terminat de copt pt zacusca si pizza si nu a dormit nici el daca nu stau eu cu el 
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
Giova spune:

Noi suntem ok, am fost azi dim. la dr. Nu avem nimic nici la plamani nici in gat. la marco continui cu Stodal daca mai tuseste. de luni la gradi, sper sa nu-l intoarca, mai ales ca va incepe si inotul cat de curand.
Am inceput si eu de ieri sa mananc mai bine, ca tare slabita am fost.
Nu va spun ce m-a enervat ieri soacra de dimineata. cica mananca si tu ceva, forteaza-te sa nu pateasca ceva bb si sa tragem cu el toata viata. abia m-am abtinut sa-i vorbesc frumos in continuare, dar nici nu i-am mai raspuns la telefoane. Cum naiba poate sa zica asa ceva? crede ca ma bag la cura de slabire sau ce? ea nu a vazut ca tot ce mancam
dupa cateva minute? zici ca e nebuna domnule, nu intelege cu frumosul...poate incep sa urlu pe ea sa se potoleasca.
maraki bine ca ti-au iesit ok primele invesigatii. sa foie tot asa si dupa cele de la inima. atunci nu mai ai de ce sa-ti faci probleme. de multe ori atacurile astea de panica pleaca din capul nostru....
Bianca eu nu stiu ce sa zic, nu prea sunt de acord cu niciun fel de interventie, cu atat mai mult pt. asa ceva. Cel mai bine au explicat fetele nu are rost sa ma repet. Mai bine ambitioneaya'te si tine un regim, fa spor, nu cred ca nu esti ambitioasa, totul e sa ai vointa. al meu nu a fost fumator inrait...de la 14 ani fumeaza, de o vita ce mai. si uite cum s+a lasat....a avut ambitie in cele din urma, s+a gandit ca e mai bine pt. sanatatea lui. Cu un nutritionist bun si cu ambitie vei vedea ca vei slabi, treptat, nu trebuie sa pierzi surplusul cat ai zice peste.
Ana in sf. poze cu micul frantuz
. doamne ce faini sunt la restaurant, sa inteleg ca acolo v-ati sarbatorit cei 3 anisori?
Silvia voi cum sunteti? va refaceti?
_
Gio
19+ si Marco(06.01.2006)
poze
Biancas spune:
Buna si de la mine
Multumesc pt sfaurile date
, vad ca nici una nu sunteti pro operatie. Nu imi e frica de operatie, prefer operatia decat chinul unui regim alimntar.
Dar azi a ost si mama pe la mine si mi-a spus si ea sa nu imi fac operatia. Si sincer vreau sa fac operatia asta dar nu am incredere in medic, e un chirunrg no name de care a auzit Nelu ca el s-ar ocupa de astfel de operatii aici. Dar e...no name...nu cunosc pers pe care le-a operat, nu am auzit nici de el. Hmmm, ma mai gandesc, oricum operatia ma costa peste 3000 E si daca stau sa ma gandesc nu am luat niciodata legatura cu un nutritionist dar si ala costa bani si iar trebuie ambitie din partea mea
.
Giova, si eu am fumat 15 ani si m-am lasat cu tratamentul antifumat ...deci cu medicamente ca altfel nu cred ca reuseam Lumea mi-a spus ca si aici iti trebuie vointa, poate e asa dar nu ma stiu o persoana cu o prea mare vointa.
Silvi..ia pune abloul in drop. Iar te cocaresti...bine faci. Zacusca? Ioi ca a mea sta in camara..la toamna nici o sa mai pun ca nu mananca nimeni. Adica poate ca daca as scoate-o pe masa s-ar manca dar tot altceva mancam..![]()
Ana, multumesc de sfat, il apreciez 
Azi am fost la Real si am cumparat un pui la rotisor, am cumparat lipie libaneza si vreau sa fac saorma deseara
. Mda...si vorbesc de slabit 
Ma pregatesc de excursia de maine...trebuie sa ma apuc sa fac bagajul ca dimineata la 8.30 e plecarea
.
Mai revin ![]()
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi 1, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Poze cu noi 2, www.dropshots.com/biancas2" target="_blank">Poze cu noi 3
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
silvi_2005 spune:
Bianca nu te costa bani nutritionistul, vezi ca la Institutul Inimii sau la Daibetologie gasesti si iti face schema personalizata, in functie de tipologia ta si iti propui sa slabesti 2 kg pe luna nu 10 si in 12 luni se duc 24
. cu operatia dar scuza-ma gandeste-te numai cum suna iti taie stomacul si iti ia o bucata si il coase la loc
se pot intampla 1000 de lucuri care sa duca la peritonita, poata se reactioneze organismul f rau sa nu se mai prinda bine, stiu ce vb. Eu am lucrat in chirurgie vreo 2 ani si am si vazut o operatie de rezectie de stomac la unul cu ulcer perforat...nu era alta solutie si era un chirurg de 65 de ani extraordinar si zicea ca ii e teama ca sunt cele mai afurisite operatii ca nu poti sa fii linistit ca merge bine dupa, nu iti zic cat timp a durat pana s-a recuperat omul acela
sa te legi la cap la asa ceva nu stiu zau. In strainatet se face sutura cu laser au 1000 de posibilati de resuscitare daca e cazul si cu totul alte posibilitati de medicatie daca ar aparea ceva potoperator, nu se compara ce fac vedetele de fitze cu ce ar face un chirurg in Ro
hai ca ti-am facut capul calendar
tu o sa faci ce simti tu ca e mai bine. Si de aici luat un fel de pitta le zice, nu e chiar sa subtire ca lipia dar tot asa subtire si se taie si se pune in ea pui
mancam si noi ca eram mari fani. Pofta mare sa aveti! Nu sunt eu in zona sa atac zacusca ta
!
Giova merci de intrebare, suntem ok eu inca mai racita ca Alain desi am inceput cu o saptamana inainte, el e ok a luat si antibiotic ca avea amigdalele f mari si nu cedase febra dupa 3 zile. Nu te mai enerva pe soacra ta ca atat o duce capul
si eu cand eram gravida imi amintesc ca imediat ce ziceam ca ma doare ceva sau o sa racesc mi se zicea vai sa am grija de bb parca nici nu mai contam eu
dar nu luam in seama si acum daca zic ca sunt racita aud vai sa ai grija sa nu se raceasca Alain
Sa inteleg ca te-ai decis pentru gradi de stat? Daca sunt ok conditiile f bine faci ca nici sa dai 134 de milioane pe an pe gradi nu mi se pare normal
si nu cred ca merita atat de mult. 
Eu am dat un rateu cu prajitura mea
poate trebuia totusi copt in forme de muffins
mi-a iesit super la aspect dar e parca necoapta si se aduna in interior mi-a fost frica sa mananc am rontait un pic de coaja si gata
mai astept 3 zile pana imi vine randul la dulce si fac ceva mai bun. Azi l-am cam neglijat pe Alain cu treburile mele s-a uitat la Fratele urs si acum la ceva desene vechi Disney ceva selectie si s-a jucat mai mult singurel pelanga mine. Al meu e terminat dupa bucatarit aseara am facut vinete pentru baieti si a facut el cu mine maioneza
el mesteca eu puneam ulei, daca fac ceva ii trebuie si lui faina sa se joace in ceva castroane e total, bucatar scot din el.
anymony spune:
LA MULTI ANI SABINA, TUDOR!!!
Eu sunt la chisinau...botez miine o fetita- Althea Cristiana.
Traditiile sunt altfel ca la noi...asa ca...am sa vad miine..
Multumim de urari...am pus si ceva poze noi in drop de la petrecere.
Eu sunt pina peste cap prinsa-am ore si la Scoala Postliceala sanitara, asa ca...sunt very busy...
La noi toate bune, asa ca ne auzim pe saptamina viitoare.