Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (76)
Raspunsuri - Pagina 8
cris_tinaus spune:
Hello fetelor!Am ajuns si eu la un pic mai tarziu..am avut o noapte groaznica, de la 3.30 n-am mai dormit, am recuperat putin de la 7 pana pe la 9. Acum imi lacrimeaza ochii intr-una si n-am chef de nimic.
LA MULTI ANI Petra!
Maria, am pus cate o majoreta, poate o determinam pe Casia sa iasa in brate la mami si la tati.
Felicitari cocufan
Bine ai venit si bebe Sorina-Maria, sa fii cuminte, papacioasa si frumoasa si sa umpli de bucurie viata lui mami si tati.
tuturor
Cristina 35+ si Ana
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
curea spune:
Transmit in numele Monicai - alias Ayla 21 felicitarile ei sincere pentru Cocufan si bb Sorina Maria "Ma bucur ca a scapat cu bine si asa maricica printesa.m-am tot gandit la ea azi-noapte ca trebuie sa ii fi facut ceva sa nu stea atata cu apa rup".
florinela79 spune:
Bine ai venit pe lume Sorina Maria , mami Cocufan sa fii sanatoasa alaturi de fetita si familie, sa te refaci usor !
Petra La multi ani!,sa fii o viitoare mami fericita, bucuroasa si sanatoasa, cu un ghiocel frumos si dragalas!
MariaK, poate mai trebuie putintica rabdare...mai este pana la 40 sapt ....poate totusi va vrea bebita mai devreme afara .
...................................
Clara, mie mi-a facuit cu sonda eco transvaginala...pana la 16 sapt., dar tu nu ai intrebat de ce este nevoie de eco transvaginala in cazul tau?, ai cumva o cezariana sau o opertaie prin zona, sau o alta problema...? (atunci ar fi explicabil).
Sa recunosc la mine se vedea totul mult mai bine la transvaginala (pentru ca sunt grasuna si am peretele abdominal gros), ceea ce la sonda pe burta mai putin (eu chiar am intrebat de ce nu-mi face-ti intravaginala....si a zis ca nu mai este indicat de la 18 sapt si se vede bebe pe deasupra). Tie iti provoaca dureri sonda aia?, spune-i la medic ca nu esti deacord..pana nu-ti da o explicatie.
35+
Florinela
cris_tinaus spune:
Clara, am uitat sa iti raspund, eu de tuseu vaginal n-am avut parte deloc in sarcina, banuiesc ca a fost totul in regula si nu mai aveau sens masuratorile de col si plimbatul unor degete prin niste locuri
Eco vaginala am facut una singura, prin saptamana 15..cand a venit si iubi si sincer cred ca a fost mai mult sa vada el cat mai bine bebitza. Oricum cred ca toate controalele raman numai la latitudinea dr. si la ce crede el ca e necesar.
Cristina 35+ si Ana
http://picasaweb.google.com/cristinahiticas/Bebelush#
SimonaMami spune:
Clara, eu nu am facut niciodata (nici la prima sarcina, nici acum) vreo ecografie transvaginala, iar de minunatul tuseu n-am avut parte decat o data la inceputul fiecarei sarcini, pentru a confirma ca s-a inchis colul si uterul are dimensiunile normale. ATAT.
Si cand ma gandesc ca eu eram ingrijorata ca nu imi face control pe masa niciodata dupa aia... Recunosc ca nu imi plac foarte tare controalele astea...
Simona 34, mami de
Eric Christian (02.03.05)
IliesClara spune:
Multumesc fetelor pt pareri.
Simona, Florinela, Cristina - ultima data (la 32sapt) nu ar fi avut nici un motiv sa ma "caute" cu eco intravaginal. Spunea ca vedea colul ca e lung si inchis la transabdomial. Doar nu vede exact cat de lung.
Pai, stau si ma intreb, daca tot e metoda periculoasa si nu se indica dupa trim I, pt atata lucru dupa sa ne folosim de ea?
La inceput am inteles: uter in retoversiune, sacii embrionari se vedeau greu. Aveam si un strat cat de cat de grasime pe abdomenul inferior... deci era justificat.
Apoi a inceput tarasenia cu colul, ca e lung, ca e scurt - se schimba de la o zi la alta, in functie de cine si la ce ecograf ma examinau. Am inteles-o si pe asta.
Dar la 32 sapt nu am mai inteles.
... Si azi merg iar, imediat.
Dar, iau toporul cu mine, jur! Am stat atata sa tin sarcina ... in pat... si pt niste milimetri ... ne riscam asa pe ultima suta.
Clara 34+ cu Antonia si Iulia la purtator
silvia4 spune:
La multi ani, Petra! Sa ai o nastere usoara si bebe sanatos si papacios!
Felicitari, Ramona! Refacere rapida si mult laptic! Sa fie sanatoasa Sorina si sa va umple sufletele si casa de bucurie!
Mie nu mi-a facut niciodata ecografie transvaginala, insa controale pe masa aproape de fiecare data. Asta si pt ca aveam contractii.. Azi ma duc la control! Am asa niste emotii!!! Sper sa nu-mi spuna ca nasc curand.. Am avut o noapte urata, mi se parea ca o sa nasc.nAveam fel si fel de sezatii ciudate, cred ca aiuram.. Si cel mai nasol mi se pare ca nu ma sculam sa vad ce se intampla, daca intr-adevar nasc sau imi joaca mintea feste..Eram aproape sigura ca nasc dar refuzam sa iau atitudine.. Foarte urata noapte! Sper sa nu fie asa cand intr-adevar o sa inceapa travaliul!
Silvia 35+ Natalia (cred)
florinela79 spune:
Fetelor unde sunteti?
Cred ca m-am trezit foarte tarziu, adica pe la 13.00....si ma plictisesc de nu mai pot pe vremea asta...nu imi vine sa fac nimic...am rufe de stran, de calcat, sa citesc nu am chef...ce vreme uff.
Ziceau fetele de tuseu, eu am avut placerea de a urca pe masa la fiecare vizita la medic mi se verifica colul, membrane, miscari fetale...etc. Nu m-a durut niciodata, acum in ultima perioada de sarcina parca am simtit o jena minora (probabil de la faptul ca a zis ca incepe sa scurteze colul)
Florinela
carmenada spune:
Va salut si eu dupa o noapte in care am reusit sa dorm 8 ore fara pauza, nu am mai facut poteca la baie si nici nu m-am mai foit de pe o parte pe alta... Poate din cauza vremii - ieri a nins toata ziua ca in povesti, a fost prima zapada ....serioasa de iarna asta. Aseara am avut o pana de curent si am petrecut o seara romantica la lumina lumarii, fara calculator, fara televizor .
Nici nu mai stiu ce vroiam sa raspund si cui.........
Petra, sa fii sanatoasa, fericita si sa ai o nastere usoara si un bebe cumintel si grasunel.
Cocufan, felicitari pentru Sorina , sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea, iar tie reface cat mai rapida.
Clara , in legatura cu controalele, eu am facut pana acuma 4 echo transvaginale si control pe masa la fiecare intalnire, adica la 2-3 saptamani, pentru ca, la cate contractii am avut, doctorita a vrut monitorizare constanta a starii colului.
Carmen 33+
olishka spune:
Eu nu am facut niciodata control pe masa si nu mi-a spus niciodata nimic de col...dar nici nu l-am intrebat. Am considerat ca daca nu-mi zice nimic e ok. La ce imi foloseste sa stiu cati mm are? Sigur daca era ceva neinregula imi spunea. Eu am mare incredere in el.
Merg sa ma pensez ...doar ca mi-e asa de groaza sa ies din casa pe vremea asta...noroc ca e aproape.
Va
Olga 30+ David