Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (13)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Mai fetelor, da' voi stati toata ziua pe DC?
Ca de ieri ati scris intr-o veselie.....
Felicitari noilor venite!
Mimi,eu sunt de parere ca cel mai bine e sa fii mereu sub observatia medicului,adica in spital, chiar daca nu e grav.
Odihneste-te mult si va fi bine.Injectii nu ti-a recomandat?
Ceva cu progesteron?
Voi imi cam faceti pofta cu ardeii vostri!
Si ce ma fac, ca nu gasesc de cumparat?
Apropo!
Eu mi-am cumparat iaurturi ....la greu.De la mici...la galetusa de 1kg.E plin frigiderul...
Dupa ce mi-a fost rau de la o sarmaluta, acu'bag iaurt!

Mi-ar placea si mie poze graviduta....Creata, sotul tau n-are studio mobil???

Mariaanna
7+

Mamica de si in asteptarea unui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi200 spune:

Pāi am inceput deja de la 12 sa fac progesteron injectabil, 100 mg, iar azi am coborit din pat numai ca sa merg la baie(- de 10 ori- si continui pentru o saptamina de injectabil.
Dar e probabil ca deja de marti s-au miercuri nu o sa mai pot sta acasa trebuie sa ma duc la sevici(am sa stau numai pe scaun), cu 4 zile de stat in pat o sa risc oricum dupa aia?
Mie rusine sa o mai sun iar pe doctorita mi-a spus clar 7 zile la pat si 1 progesteron pe zi, daca mai pun si cite un ovul seara oare exagerez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Eu am avut sangerari (pete maronii) si dureri cumplite de mijloc marti seara. Am hematom. Iau Utrogestan, nos-pa, magne b6. De atunci nu am mai sangerat. Sper sa fie bine. La mine s-a tras de la ridicatul baietelului meu de 11 kilograme si jumatate.

Citat:
citat din mesajul lui mimi200

Va rog, sint in panicā, sėnt ėn a 6-a sapt, astazi, dar asta noapte am avut avut niste scurgeri, e dezlipita placenta in partea posteriore superiore de 8x4mm,la ecograf mi-au spus ca nu e grav si ca nu trebuie sa fac efort, dar asta noapte am avut si o scurgere rozie, de singe proaspat dar diluata, zilele trecute le-am avut inchise la culoare, i s-a mai intėmplat cuiva sint disperata, deja faceam tratament cu ovule de progesteron 2 pe zi, de vinerea trecuta am ramas ft greu insarcinata...

Roxxy, mami de Matei scump si drag (29.11.2007) si o tare emotionata 9+

Mergi la inceput

Iti tin pumnii sa treci peste aceste saptamani grele si sa incepi sa te bucuri si tu de sarcina. As minti daca as spune ca stiu cum e (eu din fericire am avut parte de sarcini f uroare), dar vreau sa te incurajez ca dupa ce vei vedea rezultatul (adica cand il vei tine in brate pe bebe cel scump) vei uita absolut orice a fost greu.
Multa sanatate si putere iti doresc

Citat:
citat din mesajul lui M Oana

Indraznesc sa scot si eu capul, desi fata de voi, eu sunt un caz nefericit, am o sarcina ce n-a vazut Parisul, cred ca starea mea e proportionala cu dorinta pe care am avut-o de a avea copilasul meu intr-o buna zi.

Dar sa va spun de la inceput...
Am cutreierat pe la "Asteptand un ingeras..." timp de vreo 2 ani batuti pe muchie si nu am scapat de nicio procedura, nu am sarit peste niciun capitol. Am fost si "aspiranta optimista" si "inseminata" si "FIV-oasa", am devenit experta in analize hormonale si proceduri medicale, asta datorita primului sot care era posesor de oligoastenoteratospermie. Dupa 13 ani de incercari la liber si incercari prin cabinete medicale, dupa 6 inseminari si un FIV am ramas gravidutza cu gemeni, dar sarcina s-a oprit din evolutie.

Dupa ce mi-a intrat in moarte cerebrala si apoi si fizica prima casnicie, mi-a pierit si pisica, mi s-au stins toate cele dragi si am luat-o complet de la zero.

Vara trecuta mi-am refacut viata, am reaprins luminitele pe toate palierele, iar in loc de un alt animalut in casa, am zis sa ma incumet sa o iau de la capat cu proiectul bebe.
De data asta, dupa primele 2 luni de incercari am si ramas gravidutza, ca doar prea mult patimisem in prima relatie pe acest plan.

UM 25 decembrie 2008, iar DPN-ul e 1 octombrie 2009.
Pana aici toate bune si frumoase, poveste de succes si nu alta. Prima saptamana de sarcina a decurs sub semnul unei mari uimiri (cum, eu chiar pot fi insarcinata, fara tratamente, fara medici, fara calcule de ovulatie?). Dar pretul a venit cam de la 5 saptamani si 4 zile, asa cum spun si cartile de medicina in domeniu.

Numai ca la mine, e ca-n povestile de groaza, fapt pentru care nici nu am indraznit sa scot capul.
Eu care am jelit 15 ani ca nu am copii, ca Dumnezeu nu ma iubeste si pe mine, ca nu da un asemenea dar la o femeie care isi doreste din tot sufletul, am ajuns sa nu ma pot bucura de sarcina nici macar o secunda pe zi.
Inseminarile, FIV-ul, divortul si toate prin cate am trecut, mi se par apa de ploaie, parfum de lux fata de starile de acum.
Da, vomit, insa nu vomit o data pe saptamana, ci cel putin o data pe zi, iar starea de voma ma tine toata ziua.
Pofte? Nu stiu ce insemna sa ai asa ceva, stiu doar ca daca vad si apa in fata ochilor, ajung la baie sa o dau afara.
A fi ametit, nu mi se pare greu de suportat, insa a nu putea sta pe picioarele tale nici macar o ora pusa cap la cap intr-o zi, e crunt.
Arsurile? Chiar ma intrebam ce sunt? Acum habar nu mai am cum e sa nu ai asa ceva.
Medicii si toate fostele sau actualele gravidutze imi spun sa mai rezist pana la 12-13-14 saptamani. Dar sunt in 8 saptamani, am deja 3 saptamani de cosmar in spate, iar a rezista inca 4-5-6 saptamani, mi se pare inuman...................

Fetelor, sunt chiar singura in aceasta situatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi200 spune:

Iar doctorul de la ecograf a spus ca e mica suprafata deslipita de placenta, a scris 8x4 mm, sā nu ma preocup ceva important.... nu stiu cum sa traduc dar mi-a spus ca si cum ar putea fi normal dar noaptea cint am fost la baie am vazut ceva maroniu deschis bine diluat, si un roz diluat totusi eu zic ca nu s-a mai inrautātit intre timp situatia, s-au vreau sā mā mint singurā?

Mergi la inceput

Sper sa fie bine . Eu nu prea am cautat pe net pt ca eram sigura ca ma voi speria. Oricum stiam clar ca nici o sangerare nu e normala in sarcina, daramite insotita si de dureri ascutite de mijloc.
Oricum a stat mult mai linistita zilele astea si astept cu nerbdare eco de marti sa vad ce mi se spune.
De diseara voi introduce in vagin Utrogestanul ca deja ma scoate rau din circuit cand il inghit.

Citat:
citat din mesajul lui claucia

MOana, felicitari pentru sarcina...o sa treaca si starile rele, o sa vezi, stiu ca suna rau ca nu are nimeni o solutie, ar asta este cuvantul de ordine: vor trece. Si nu la 12-14 saptamani, eu zic ca inte 6 si 10 saptamani e cel mai rau. Eu am stari minore comparativ cu ale tale si totusi s-au ameliorat si astea. Asa ca si ale tale se vor mai imbunatati. SI nu zice ca FIV si toate cele au fost apa de ploaie, asa cum ai "uitat" greutatea si frustrarea si dezamagirea din perioada dinainte, asa in trimestrul II o sa ti se para nimic prin ce ai trecut. Si dupa, vine bb care e taifun in primele saptamani. o sa intelegi atunci de ce.
Hai, te pup si nu mai fi asa suparatica, incearca variantele de pe aici, un biscuite dimineata, apa minerala rece (mie una orice acidulat imi provoaca stari naspa) sau cu mancat putin sau nu prea, incearca si tu of.

Roxxy, imi pare rau ca treci si tu prin aceleasi chestii ca si mine, eu la inceput nu am fost deloc speriata pt ca doctorita care mi-a facut eco insista ca e f mic. dar dr meu, mi-a spus ca trebuie monitorizat oricum si m-am apucat sa citesc pe net si m-am enervat.
Acuma, doctorul asta la care am fost iar la eco (eu merg mai haotic, cand la unul cand la altul prin abonamentul de la servici, dar am si medicul meu precum si morfologiile stabilite :-)) mi-a spus ca atunci cand e sarcina mica mica hamatomul poate creste, inconjura embrionul si expulza. Insa asta se poate intampla la 3-4 saptamani. Dupa, cum e la mine, hematomul s-a retras destul si sarcina a crescut. Nu mai este cazul sa fie in competitie ca sa zic asa.
Tot el mi-a spus ca efortul nu e chiar ingrozitor in sarcina, si eu il lasam pe sot sa faca tot, sa o ia pe Alessia in brate sa o puna in scaunul de masina sa o mai duca repede in brate cand ne miscam mai repede etc. Dar mi-a spus sa iau 4 utrogestan pe zi, pana in saptamana 12 (asa am luat si in prima sarcina sub indicatia lui Tutunaru, la el eram atunci, ulterior m-am mutat, tot la prima sarcina) intravaginal. Intr-adevar provoaca somnolenta dar luate oral. Intravaginal au mult mai putine efecte adverse si se absorb prin mucoasa chiar daca par ca ies. Incearca sa le pui asa, ma gandesc ca ai nevoie sa fii intreaga la minte pentru Matei.

Va pupam

Clau 9+ si Alessia Maria 13 iulie 2007

poze cu noi

Mergi la inceput

Sa stii ca nu e devreme sa te manance burta. La fel am patit-o la prima sarcina. Aveam o senzatie ca si cum imi umbla ceva pe burta, nu prea stiu cum sa ma exprim. Era un fel de mancarime care ma gadila . M-a tinut vreo 2-3 saptamani.

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Salut fetele si burticile.
M-am amuzat copios cand am citit de fata care papa numai ardei copti...si acum cred ca m-a ajuns rasul...ca de cateva zile mananc numai icre
Am gasit unele foarte bune si probabil ca in curand mi se va face rau de la ele...dar pana atunci merg ....o nebunie
In rest nu prea mai am greturi ceea ce e cam ciudat...ca parca nu se mai intampla nimic ....ceea ce ma face sa tin pumnii fetelor carora le este rau ca le va trece asa cum se spune, aproape de 12 saptamani......Eu astazi am intrat in saptamana 11 si sunt fericita ca ma simt foarte bine. Cred ca ajuta si miscarea, plimbatul, aerul curat.....trebuie doar sa descoperim ce ne face bine. Eu cand ies dimineata si respir de doua ori aerul acela usor racoros, ma umplu de bine si optimism pentru toata ziua.
Am mai intrebat dar nu mi-a raspuns nimeni, mai incerc odata: pe voi va mananca pielea de pe burtica ? Poate incepe sa se intinda si sa creasca bebelusul. Eu ma dau cu deosebita incredere cu crema dupa dus dar sincera sa fiu cred ca e cam devreme, ce ziceti ?
O prietena mi-a spus sa ma dau si pe sani ca ajuta.
Astept si parerile fetelor care au nascut deja.....
Momente minunate cu burticile si bebelusii care cresc in ele !!!!

Mergi la inceput

Eu ma dau cu ulei de bebelus de cand eram in 3 saptamani. Ma ung pe burta, picioare, fund, sani. Ma dau cu cantitati f mari. Sper sa scap si acum fara vergeturi.

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Salut fetele si burticile.
M-am amuzat copios cand am citit de fata care papa numai ardei copti...si acum cred ca m-a ajuns rasul...ca de cateva zile mananc numai icre
Am gasit unele foarte bune si probabil ca in curand mi se va face rau de la ele...dar pana atunci merg ....o nebunie
In rest nu prea mai am greturi ceea ce e cam ciudat...ca parca nu se mai intampla nimic ....ceea ce ma face sa tin pumnii fetelor carora le este rau ca le va trece asa cum se spune, aproape de 12 saptamani......Eu astazi am intrat in saptamana 11 si sunt fericita ca ma simt foarte bine. Cred ca ajuta si miscarea, plimbatul, aerul curat.....trebuie doar sa descoperim ce ne face bine. Eu cand ies dimineata si respir de doua ori aerul acela usor racoros, ma umplu de bine si optimism pentru toata ziua.
Am mai intrebat dar nu mi-a raspuns nimeni, mai incerc odata: pe voi va mananca pielea de pe burtica ? Poate incepe sa se intinda si sa creasca bebelusul. Eu ma dau cu deosebita incredere cu crema dupa dus dar sincera sa fiu cred ca e cam devreme, ce ziceti ?
O prietena mi-a spus sa ma dau si pe sani ca ajuta.
Astept si parerile fetelor care au nascut deja.....
Momente minunate cu burticile si bebelusii care cresc in ele !!!!

Mergi la inceput

Manechin ai aratat. Super!!!!Eu la 20 de saptamani aratam cu erai tu la 34 .

Citat:
citat din mesajul lui creata2008

Oana, da, ai sarcina toxica, din pacate pentru tine. Nu pot decat sa iti tin pumnii, sa treaca repede starile nasoale si sa te obisnuiesti cu ideea ca asta e doar inceputul. Sincer, nu vreau sa te sperii, dar asta este realitatea. Va urma trimestrul 3, apoi nasterea, apoi urletele noaptea si dormit pe apucate, de dus si spalat pe dinti nu mai vorbesc, ca vor fi lucruri sfinte, colicii, dintii si cand crezi ca ai scapat de toate, vine ciclul!!! Daca vei avea fetita, evident! Ce vreau eu sa spun si sa fac este sa te incurajez. In stilul meu, putin amuzant, putin cinic si putin realist. Dar stii cum le vei privi pe toate cand puiul tau iti va surade pentru prima oara? Sau cand il vei auzi ca rade in hohote? Sau cand te va imita cu ceva haios? Sau cand va veni sa iti dea un pupic si sa iti spuna te iubeste?

Bun venit noilor burtici!

Lutoniana, eu nu m-am dat cu crema deloc, dar nu sunt un exemplu bun, deoarece nu aveam pe ce sa imi dau. Nu m-a usturat deloc burta, dar stiu ca fina mea se plangea de asta constant, dar prin trim. 3.

Ca sa vedeti ca nu vorbesc prostii, mi-am adus ca, inainte sa folosesc webshots-ul, foloseam flickr. Si am gasit pozele din sarcina, cele 2 shooting-uri, primul scurt, la 15 saptamani, si al doilea la 34 saptamani.

Aici eram in saptamana 15 http://www.flickr.com/photos/uic9999/975101603/in/set-72157601143394729/
Si aici in saptamana 34 http://www.flickr.com/photos/uic9999/2083214301/in/set-72157601143394729/ plus aici http://www.flickr.com/photos/uic9999/2083223253/in/set-72157601143394729/
Si cu o zi inainte sa nasc, seara, acasa http://www.flickr.com/photos/uic9999/2212284921/in/set-72157601143394729/

Hehe... ce vremuri, fetelor! Si acum sunt din nou graviduta, iupiiiii!

Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (9+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Multumim de aprecieri!

Mariana, de Paste venim in Piatra si poate veni cu lumini de studio dupa el. Daca te intereseaza un pret, da-mi pm.

Am fugit sa culcam copilul, noapte buna!

Creata 1 cu Creata 2 si bebe 2 pe drum (9+)
NOU!! Poze in studio
Poze Mariuca
www.youtube.com/profile_videos?user=uic9999" target="_blank"> Filmulete Mariuca
NOU! Blogul Creata la patrat
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona

Mergi la inceput