Mamici cu 2 pitici (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ada_S spune:

Crengu, parca l-ai descris pe Alexander cu mancatul....pana si felul cum cere san. Deja incep si eu sa ma agit ca ajungem imediat la 8 luni si al meu fecior tot de tzatza atarna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Ada,nu am facut ceva deosebit,m=am pus in locul ei si...m-am abtinut,ca de altfel,chiar v-as fi spus
Claudia,unora trebuie sa le spui de la obraz ca nu doar mersul e cel care indica nivelul de dezvolyare al copilului,dar,deh,unii...Trimit si eu adresa,chiar ma bucur ca ai cartea,tot ziceam ca o cumpar,dar n-am mai reusit
Crengu,nici Alex nu a fost fan lichide.Ii dadeam eu cateva ligurite de apa vara,ca mi se parea cald,ca dupa el,n-ar fi baut nimic.A,poate doar putin suc.
Cat despre tuse,of,nu stiu ce sa mai zic.saptamana trecuta,la control,ne=a spus sa continuam 10 zile cu puf in nas si nurofen seara+sirop de brad.Pare ca se curata,dar tot nu i-a trecut definitiv.Abia astept ziua in care sa nu mai tuseasca deloc.Dragul de el,seara la culcare,dupa rugaciune,ii spun sa-i ceara lui Doamne Doamne ce vrea si el zice"Doamne-ajuta sa-mi treca gatul,sa pot intra la Ioana fara masca"Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelutza77 spune:

Crengu,din experienta mea iti spun ca chiar le ajunge sanul ,ma refer de lichide ,eu la Bogdan iam dat doar san si nimik alceva pana la 6 luni si a fost si canicula ,trebuie doar tu sa bei lichide ,apoi de la 6 luni pana la 7 incercam cu papa cate putin sa se obisnuiasca ,abia la 8 luni am inlocuit o masa si incet ,incet acum papam de toate ,Bogdan mananca de toate cate putin ,dar nu condimentat ,nu prajit ,doar ce e permis ,ah nu prea pot sa mai scriu ca ma cheama,Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Cu papa la Ana n-am ce sa ma plang, desigur ca e complet diferit decat a fost cu Paul.
Sa nu dati cu rosii dupa mine, da' n-am insistat la faza "fara sare" - noi nu mancam prea sarat, si la un mom dat ar fi trebuit sa fac 3 meniuri diferite, na asta nu pot si gata.
Asa ca Ana e tare mare fan cartofi - i-am facut initial pireu (fara sare, cu unt) si i-am dat cu galbenus, sau cu carnita de pui. Ii place mult si mazarea - o fierb cu usturoi pe care il pun in blender cu mazarea, acum i-am dat si ii place si pireu de pastai - asta cu usturoi si cu bulion.
Fac supa dulce de vitel - si atunci ii pasez ei carnitza cu morcov, pe care il congelez in paharele si il combin mai apoi cu legume (cartof, mazare, orez). I-am dat si supa in care am pus miez de paine - painea o facem in casa, nu cumparam.
Asa, apoi iaurt cu paine, mamaligutza cu iaurt (aici ii pun un pic de sare... e groaznica mamaliga fara sare...) - astea dimineata sau cina.
I-am dat deja paine cu un pic de unt sau almete - e grozav de pofticioasa si ce papa Paul vrea si ea....
Le-am facut acuma budinca de vanilie - galbenusuri de ou, amidon, zahar (na, macar ca nu-i recomandat sub un an...) si lapte.
I-am dat Anei si gris cu lapte (in lapte de cumparat) si orez cu lapte - tot cu poftele ei, ii fac la Paul si vrea si ea... si cum ne cam plac astea la toti, sa vedeti voi cum fac gris dintr-un litru jumate de lapte... si orez la fel... si nu rezista pana a doua zi, uneori consortul mai mormaie ca na, iar s-a terminat cam repede
Cred ca asta e... asa, ieri am facut ciorba de legume - ceapa, morcov, patrunjel, telina mazare si conopida, un pic de bulion si ceva ulei la sfarsit (si frunze de patrunjel, desigur) si i-am pus la Paul cu smantana. N-am scapat de gura Anei pana nu i-am dat si ei... si molfaia de zor, serioasa - asa ca azi i-am pus din start o portie si ei, cu un pic de painica, si i-am zdrobit un pic legumele cu furculita.

Cam atata... Cand ma gandesc ce obsedata eram la Paul sa nu-i dau una sau alta - la Ana evit sa fie sarat, indulcit, albusul de ou nu i-l dau nici in forma "ou integral" pe ambalaj de biscuiti, cacao si altele pe care nici la Paul nu i le dau inca.
Si, uite asa, mancam si noi dietetic, oricum sotul nu si-a revenit complet.
Culmea e ca avem colesterol f mare - si eu si sotul - asta in conditiile in care mancam doar vita/vitel si pui...

Inca ceva, cand am fost la Cluj ia-m dat ceva mancare din borcanel - n-a prea incanatat-o pana nu i-am pus paine, cred ca nu-i mai plac pireurile prea fine, asa ca nu-i zdrobesc prea tare ce-i dau, oricum asa frumos molfaie ca un om mare, si cred ca-i face placere.

Ce ma zapaceste la Ana in ultimul timp e faza cu scrashnitul din dinti, of, n-am ce-i face numa' sa rabd dragu' de Paul m-a intrebat senin ca de ce face asa Ana... mi-a venit sa-i zic ca-i macina nervii la mama da' nu-i pedagogic [:d]

Pupici, fug la treaba

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=19" target="_blank">Clipe de viata 2008
1 martie 2009
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Iulia, of, ce dragut se roaga el la Doamne, Doamne.Scumpul de el.

Oana, eu zic ca e super ok cum ii dai.
Si a mea e pofticioasa dar vrea doar sa guste. Apoi, nu o mai intereseza , ia doua guri si gata.

Manueluta, deci se poate satura. M-am gandit si eu. Si o sa o iau treptat, atata timp cat e vesela si creste, nu ma stresez.

Crengu de iepurica Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Oana, saru/mana de actualizari.....
Ramasesem eu fara al doilea copil....dar daca ne ajuta Doamne-Doamne, poate va ajung din urma sa am si eu cu ce ma lauda....
Baiatul e mare de acum, nu mai e de scutece de mult, la anul merge la scoala.Insa chiar si asa, parca tot de tatza e....ca tot zicea Ada de al ei...
E mamos si se alinta si acum la pieptul meu.Din punctul asta de vedere nu duc lipsa de bebe...
Dar sper sa mai vina o fetita, daca vrea Dzeu, daca nu tot un baietel.sanatos sa fie!
Va pup!
Ma scuzati ca nu va adresez fiecareia personal cuvintele, insa pana ma obisnuiesc din nou cu voi, ma iertati...
Va pup tare pe toate!
La noi ,la odisee, mai mereu e cate o fata care anunta ca a pierdut...Sunt asa de speriata....

Mariaanna
9+

Mamica de si in asteptarea unui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelutza77 spune:

Mariana ,nu te gandi la prosti,totul va fi bine ,fi fericita de perioada asta ca e asa frumos si trece repede ,la fel crescsi bebei ..uf parca ieri am nascut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Marianna,gandurile noastre bune sper sa te ajute sa duci sarcina la termen si sa fie totul asa cum iti dorestiIulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Mariaanna, exact asa a fost cand eram gravidutza cu Ana, ii ziceam sotului ca iar a pierdut careva sarcina, de a ajuns sa ma certe ca nu ma mai lasa pe forum
Esti puternica, ai trecut printr-o experienta foarte grea, e normal sa fii speriata, dar roaga-te si gandeste pozitiv
Cu Paul am avut sangerare 4-5 sapt in primul trimestru, insa era mereu maroniu, la Ana am avut un singur episod si a fost rosu-rosu, m-au trecut valurile de caldura, l-am sunat pe medic, nu uit eu curand cum tremuram cu telefonul in mana seara, cand am iesit de la job, insa dupa ce am vorbit cu medicul mi-a impus singura sa fiu optimista si a functionat

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=19" target="_blank">Clipe de viata 2008
1 martie 2009
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

'Na seara!

Marianna, eu cred ca ti-ai platit partea de nenorocire; o sa fie bine de data asta. Fii optimista!
Oana, super! Te admir pentru relaxare si meniul fetitei tale. Mesele noastre din pacate nu o pot include pe Lucia prea curand caci gatesc putin, in rest, doar semipreparate, nu am timp prea mult. Pentru Stefan mai gatesc asa ca poate la meniul lui sa adere Lucia la un moment dat.
Crengu, acu' o luna jumate eram cam in aceeasi situatie cu Lucia, manca de parca era handi comparativ cu baietelul prietenilor nostri care nu-i decat cu 2 sapt. mai mare. Acum deschide gurita si papa tare frumos. Rabdare, nu forta. Cu sanul... nu stiu ce sa zic, eu am hotarat s-o intarc pe Lucia inainte de a deveni prea complicat.

Lucia mea papa borcanele, nu de oricare, are preferinte si pe drept cuvant ca unele-s cam naspa. Nu-i plac albiturile decat combinate cu tomate sau cu morcov. Meniul ei e cam asa: la 7 suge putin la mami si apoi primeste ceva supliment de lapte (suntem in curs de intarcare), la 10 papa cca 100g fruct ras cu ceva cereale si completare cca 60ml lapte praf, la 13 un borcanel de legume de 190g, la 16 iaurt cu fructe la borcanel, la 20 cca 150g cereale de noapte buna si inainte de culcare, pe la 22, mai bea vreo 120ml lapte la bibe. E destul de bine in principiu, zic eu da' merge prost caci nu prea mai vrea lapte din bibe. Daca-i dau o masa completa de lapte nu papa mai mult de 120 ml, indiferent de cat de flamanda e dar cereale, fructe sau legume baga cca 200g. O sa incerc sa-i schimb laptele, poate nu-i place Milumilul. In fine, inca nu i-am dat branza, ou si alte chestii de asta vreau sa ma mai inspir de la voi ca nu mai tin minte de la Stefan iar astia de aici nu se complica cu branzica, ou si alte chestii cel putin nu de acum.

Hai ca fug, pa, noapte buna!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput