*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 8
mar_ysa_28 spune:
Emotionant...am citit povestea nasterii care imi scapase...va pup dulce
Citat: |
citat din mesajul lui anca_27 Ce planta sunt...dadui si eu click mai nainte pe povestea nasterii ca mi-era dor s-o recitesc si ma duse tot la linkul cu poze...acu am corectat... Si zibe nu se mai trezeste...mi-aduc aminte de Cosbuc `si George nu mai vine` , pacat ca n-am margareta, `s-o trezesc`, `sa n-o trezesc`... Olivia , pup piciorusul pufos si-ndurerat! Mami de Sara (8 dec 2008) Povestea nasterii Poarta-ma, mami! _ Bazar pentru Sonia si Andrei Emma este iubire |
Denisa, super mami de Leyre Alexandra 08.11.08
www.flickr.com/photos/32020823@N08/" target="_blank">Fotografii noi cu bombonica mea
Povestea nasterii
mamiseli_11 spune:
Si noi am fost la dr azi, avem 6 kg fata de luna trecuta 4800 gr. Suntem mari de tot (spatele meu depune marturie). In rest toate bine, dezvoltata normal, vioaie, dr foarte multumita, a zis ca e un copil sanatos. Va pup, noapte buna.
Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
anca_27 spune:
Mav, sanatate multa , fte faina poza cu aperitivul, o sa aplic ideea...
Denisa, falcutzele dulci de bombonica, v-am admirat si eu pozicile, sunteti o familie taaaare mumoaaasa!
Fluturasha, e asa de bucalata Iulia , eu nu cred ca e o problema cu greutatea, asta e ritmul ei, arata ca un copil fericit si sanatos.
Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
Poarta-ma, mami!
_
Bazar pentru Sonia si Andrei
Emma este iubire
bertha spune:
Fetele interesate de aperitive, va rog sa aruncati un ochisor aici:
http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/aranjamente_aperitive_prajituri_etc_-690/?highlight=aperitive%20aperitive
Multumesc pt lamurirea cu pampersii, chiar vroiam sa intreb si eu, ca m-am saturat de cei fara elastic, intamplarea a facut sa nimerim alternativ cele doua tipuri de pampers.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Mirtha spune:
Bertha m-ai omorit cu aranjamentele aperitivelor din fructe! Si imi ploua in gura de nu mai stiu ce sa ma fac . Trec printr-un moment bulimic: soata e blocata pe drumul dintre Slatina si Craiova - adica in Bals si s-ar putea sa nu ajunga acasa pe la ora 2 . Se pare ca la Pielesti a avut loc un accident intre tiruri si nu au utilaje sa decongestioneze drumul.
A parcurs 700 m in 2 ore.
Mav sa inteleg ca te mai batea gandul, asa usor, spre un bb3 ? Edit- am vazut poza, am retunut ideea. Sa vezi ce bucatareasa ma fac pina la botezul fie-mii.
Fetelor ma bucur ca bebeii iau in greutate regulamentar si sunt sanatosi.
Trebuie sa remarc insa faptul ca prin toate cartoaiele pe care le am diversificarea este definita ca fiind introducerea unui aliment , a oricarui aliment in plus fata de lapte(Edit-inclusiv vechea noastra Herta Capraru , pagina 144 , capitolul ""De la 3 la 4 luni). Nu am gasit in carti ci doar pe net si la pediatrii ideea aceasta cu "sucurile de fructe" nu inseaman diversificare. Oricum ar fi important este sa alegem momentul optim iar copii sa aiba o crestere ponderala echilibrata. Sanatate !
Am mai gasit o nota interesanta in cartea Annei Bacus referitoare la somnul bebeilor incepind cu luna a 4 a. Vorbeste insa lapidar de o re-invatzare a bebelusilor cu somunul de noapte si ciclicitatea noapte - zi. Nu face alte trimiteri si nu da alte lamuriri. Sau daca le-a dat probabil mi-au scapt mie , printr-un alt capitol. Cert este ca lasa de inteles ca dupa luna a 3 a are loc o schimbare in metabolismul lor ceea ce genereaza treziri in cursul noptii similare primelor luni. Cel putin asta intelg din explicatiile ei lapidare. pag.54 Discutia este facuta chiar la capitolul "Luna a 4 a". Mai citesc si prin alte carti in ideea ca poate mai gasesc opinii similare.
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
bertha spune:
Mirtha, eu am incercat multe din aranjamente si mi-au iesit super, nu e atat de dificil cum pare. Imi pare rau pt sotul tau, of, numai pe drum sa nu te prinda vrmea asta...la Pielesti mereu sunt probleme, accidente, e o zona pacatoasa.
Cat despre somnul din luna a 4-a, s-ar putea sa fie ceva adevarat, cu Darius am experimentat multe nopti albe cam pe la 4 luni, il leganam noaptea ore in sir pe picioare, de atunci am zis ca daca mai fac un copil, nu mai pupa leganat pe picioare. Imi amintesc o noapte in care am adormit in fund in timp ce il leganam, paradoxul e ca eu dormeam, dar picoarele isi faceau treaba. Dupa un timp, si-a revenit, se trezea doar sa pape si adormea singur. Doamne, daca am avea si la primul copil mintea de la al doilea! Acu's mult mai relaxata.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Mirtha spune:
"picioarele isi faceau treaba"
Macar acum ati scapat de leganat fara alte urmari neplacute?
Am o verisoara ca nu a vrut sub nicio forma sa asculte sfaturile care i s-au dat - si crede-ma trei sferturi din cunostiintele ei au incerat sa o covinga sa nu procedeze asa, a pus-o gaia sa legene fetita pe picioare si acum are niste manifestari cea mica ....Ma apuca mila de bietul copil. Se leagana in tot patutul cind este lasata singura in camera (are 3 ani), isi incordeaza minutele si isi ia avint sa se legene , isi pune minile pe urechi - probabil simte oarecum nefast sub aspectul echilibrului leganatul dar fiind micutza nu poate renunta la leganat...ce sa mai dureros.
Off...cu soata imi vine sa merg sa-i bat pe mamelucii astia de la drumuri si desfiintez curba aia nenorocita de la Pielesti. Imi fac probleme si cu drumul ca a nins astazi toata ziua si dupa ce te intirzie niste imbecili pe drum cind vezi soseaua din nou libera tinzi sa o iei la goana, de mincat pe drum nu prea a putut ca benzinariile nu mai au la ore tirzii sandwichiuri iar masa la servici a fost pe undeva prin jurul orei 12.
Suntem singure in toata casa , mie mi-e frica de intuneric , cu luminile nu pot sta ca am culcat-o pe cea mica si tresar la orice zgomot.
Abia astept sa-l vad acasa.
citat din mesajul lui bertha Mirtha, eu am incercat multe din aranjamente si mi-au iesit super, nu e atat de dificil cum pare. Imi pare rau pt sotul tau, of, numai pe drum sa nu te prinda vrmea asta...la Pielesti mereu sunt probleme, accidente, e o zona pacatoasa. Cat despre somnul din luna a 4-a, s-ar putea sa fie ceva adevarat, cu Darius am experimentat multe nopti albe cam pe la 4 luni, il leganam noaptea ore in sir pe picioare, de atunci am zis ca daca mai fac un copil, nu mai pupa leganat pe picioare. Imi amintesc o noapte in care am adormit in fund in timp ce il leganam, paradoxul e ca eu dormeam, dar picoarele isi faceau treaba. Dupa un timp, si-a revenit, se trezea doar sa pape si adormea singur. Doamne, daca am avea si la primul copil mintea de la al doilea! Acu's mult mai relaxata. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008) poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
diamisha spune:
Buna seara, ladies!
Corina, Olivia, si a mea a facut febra si a durut-o atunci cand a facut Prevenarul. In 24 de ore, i-am pus 3 supozitoare, abia la al treilea a coborat temperatura de la 38,5. A plans foarte mult cand i le-am facut prima data, de fapt a plans pt ca a intepat-o de doua ori, o data pt Infanrix si o data pentru Prevenar (i-am facut si Rotarixul la 2 luni). In ziua aceea, a fost foarte agitata si speriata, iar seara a inceput febra. Drept urmare, am hotarat ca nu mai intep copilul de doua ori la rand, asa ca i-am facut primul rapel la Prevenar la 3 luni, apoi fac Infanrixul penta la 4 luni impreuna cu Rotarixul, Prevenar din nou la 5 luni, iar la 6 luni Infanrix Hexa.
Corina, inca ceva despre constipatie. Sonia mea facea in fiecare zi kk, dar facea foarte greu, cu plansete si picioruse stranse, adica o constipatie clara. Si aspectul "produsului" confirma constipatia, adica era foarte legat, nu imprastiat, cum fac bebelushii. Dr. mea mi-a recomandat un produs care a functionat la noi, se numeste Lass Baby (il gasesti in farmaciile care au produse Abocca) si este un fel de sirop din plante. I-am dat 3 zile si a reglat-o perfect. Face in continuare o data pe zi, dar face usor si normal pt varsta ei.
Mirtha, de acord cu tine, nici eu nu inteleg de ce nu se considera sucurile de fructe drept diversificare, dar mai ales nu inteleg de ce se recomanda inceperea diversificarii cu fructe, si nu cu legume. Mi se pare evident ca un copil va accepta mult mai repede un gust dulce (toate fructele au zahar, chiar si lamaile), de fructe, decat pe cel al legumelor, si se risca respingerea acestora din urma. Eu una nu vad fructele ca pe o masa, ci ca pe o mica gustare intre mese. Asa cum am citit in toate cartile de nutritie, fructele se mananca separat, pentru ca intra mai repede in digestie decat restul alimentelor si ne balonam daca le mancam pe post de desert la masa. De asemenea, cred ca trebuie sa ajutam copilul sa isi dezvolte reflexul de inghitire, asa ca eu intentionez sa-i fac supe creme sau piureuri, ca sa i le dau cu lingurita.
Fetelor, am si eu o ingrijorare legata de Sonia: are 68 de cm lungime la 3 luni si jumatate si mi se pare ca este prea lunga pentru varsta ei. Intrebarea mea este daca nu cumva aceasta crestere in lungime ii mananca mult din calciu...nu inteleg cum de a crescut atat, eu am 1,73 m, sa zicem ca sunt inalta ca si femeie, dar Claudiu are 1,82 m, adica este normal/mediu pentru un barbat. Oricum, la 6 luni vroiam sa ii fac primele analize de sange serioase, sa-i vad mai ales calciul si fierul, dar in ritmul asta, nu stiu daca nu ar fi bine sa i le fac mai devreme...
Botezul a fost frumos, linistit, desi ea plans foarte mult la biserica...o sa pun poze in weekend-ul asta...
Maine, o sa va scriu intr-un mesaj mai multe info despre dieta pe care am inceput-o eu acum 3 saptamani si am dat jos 7 kg deja. Cred ca sunt lucruri de care pot tine cont fara probleme si fetele care alapteaza. De ex, faptul ca rosiile si morcovii au foarte multe glucide si trebuie consumate cu moderatie...asta pe langa faptul ca trebuie renuntat la dulciuri, desigur......sau ca laptele ingrasa (bebelushii cresc cu lapte, nu?!)...
O seara frumoasa va doresc,
Diana, de Sonia (02.11.2008)
BraveGirl spune:
Diana, multumesc deinfo. vroiam sa te rog sa-mi dai si mie link-ul de la site-ul de unde ti-ai comandat produse de la kerastase.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
Mirtha spune:
Dia , da asa consider si eu. Inclusiv termenul "diversificare" implica o varietate de alimente .Cum pina la o anumita virsta laptele e singurul aliment , apare de la sine ca introducerea oricarui alt nutrient este o diversificare a alimentatiei pina atunci consistind intr-un aliment unic.
Mizez pe faptul ca sistemul digestiv nu este matur si nu face fata cu succes decit laptelui in primele luni de viata asa ca voi incerca sa introduc orice aliment cit mai aproape de 6 luni.(pe la 5,2 luni sau chiar incerc sa o lungesc pinala 6 luni). Caci problema nu este diversitate de opinii ci daca sistemul digestiv si nu numai (spre exemplu rinichii nu sunt apti de elimine toxinele decit de pe la 4 luni) este apt sa faca fata altor alimente decit laptele.
Da , Herta Capraru si Spock recomanda piureul din legume pasate sau supa-crema pt. inceput sugerind dincolo de incapacitatile sistemului digestiv , subliniate de ambii, faptul ca sugarul s-ar putea ca reactie , nu neaparat alimentara , sa refuze alimentul solid ( spre ex. morcovul pasat, sau pastarnacul pasat - excelent la aburi)deci nu neaparat pt. ca nu agreaza textura sau gustul ci pt. ca este ceva extrem de diferit fata de alimnetul lichid cu care au fost obisnuit. Si atunci recomandarea este sa se inceapa cu ceva asemanator lichidului.HC recomanda sucul de fructe si ca pe un mic desert dupa alaptare. Edit - ultimele cercetari intr-adevar par a confirma ca papilele bebeilor sunt apte sa distinga gusturile dulce , acru si amar si au tendintza de a opta pt. dulce.
Spock (ale carui opinii trebuie sa subliniez ca nu le impartasesc intotdeauna) are chiar un pasaj amuzant :"O fetita care primeste primul aliment consistent din viata ei are o expresie nostima si putin patetica pe fata ei .Pare dezorientata si dezgustata si isi increteste nasul si fruntea.Nu o puteti condamna : atunci cind suge laptele se duce singur acolo unde trebuie".
Vom vedea, Eva deja obsev ca are pupilele marite cind ii aduc la nasuc diverse alimente si cind sta cu noi la masa am senzatia ca ne imita si incepe sa molfaie , sa plecane din buzite. Stiu eu , poate ca este doar o impresie dar e una repetata.
Cu lungimea - inaltimea Soniei pot sa iti spun ca singurele date pe care le am acum sunt cele furnizate de Herta Capraru si de altfel subliniaza ca nu face consideratii deosebite in primul an de viata al bebelui pe marginea acestui subiect pt.ca saltul definitv al inaltimii survine la pubertate. Totusi ofera o schema 4+3+3+2sau3 cm adaugati la lungimea de la nastere/luna.
Totusi din cite imi amintesc existau si citeva probleme legate de o crestere masiva pe lungime/inaltime asa ca pt. elimina orice dubii consulta un peditru in care ai incredere.
Cind ai timp poate reusesti sa scanezi cumva dieta nutritionistului si sa o trimiti in mailul comun. Daca e personalizata sunt slabe sanse sa dea randament "universal" .Daca in schimb sunt niste reguli de baza poate da rezultat variabil in functie si de istoricul personei in cauza. Eu o voi incerca pe ideea ca rau nu cred ca imi poate face daca presupune mai degraba disocieri sau rationalizari pe categorii de alimente.Multu".
Asteptam pozuci.
citat din mesajul lui diamisha Buna seara, ladies! Mirtha, de acord cu tine, nici eu nu inteleg de ce nu se considera sucurile de fructe drept diversificare, dar mai ales nu inteleg de ce se recomanda inceperea diversificarii cu fructe, si nu cu legume. Mi se pare evident ca un copil va accepta mult mai repede un gust dulce (toate fructele au zahar, chiar si lamaile), de fructe, decat pe cel al legumelor, si se risca respingerea acestora din urma. Eu una nu vad fructele ca pe o masa, ci ca pe o mica gustare intre mese. Asa cum am citit in toate cartile de nutritie, fructele se mananca separat, pentru ca intra mai repede in digestie decat restul alimentelor si ne balonam daca le mancam pe post de desert la masa. De asemenea, cred ca trebuie sa ajutam copilul sa isi dezvolte reflexul de inghitire, asa ca eu intentionez sa-i fac supe creme sau piureuri, ca sa i le dau cu lingurita. Fetelor, am si eu o ingrijorare legata de Sonia: are 68 de cm lungime la 3 luni si jumatate si mi se pare ca este prea lunga pentru varsta ei. Intrebarea mea este daca nu cumva aceasta crestere in lungime ii mananca mult din calciu...nu inteleg cum de a crescut atat, eu am 1,73 m, sa zicem ca sunt inalta ca si femeie, dar Claudiu are 1,82 m, adica este normal/mediu pentru un barbat. Oricum, la 6 luni vroiam sa ii fac primele analize de sange serioase, sa-i vad mai ales calciul si fierul, dar in ritmul asta, nu stiu daca nu ar fi bine sa i le fac mai devreme... Botezul a fost frumos, linistit, desi ea plans foarte mult la biserica...o sa pun poze in weekend-ul asta... Maine, o sa va scriu intr-un mesaj mai multe info despre dieta pe care am inceput-o eu acum 3 saptamani si am dat jos 7 kg deja. Cred ca sunt lucruri de care pot tine cont fara probleme si fetele care alapteaza. De ex, faptul ca rosiile si morcovii au foarte multe glucide si trebuie consumate cu moderatie...asta pe langa faptul ca trebuie renuntat la dulciuri, desigur......sau ca laptele ingrasa (bebelushii cresc cu lapte, nu?!)... O seara frumoasa va doresc, Diana, de Sonia (02.11.2008) |