*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 11
malinas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_27 Malinas si voi faceti planuri pt deseara? Zibe e deja la al doilea somn pe azi in patut....sa vedem...... Mami de Sara (8 dec 2008) Povestea nasterii Poarta-ma, mami! _ Bazar pentru Sonia si Andrei Emma este iubire |
Facem de zor, de fapt, imi fac singura curaj.Dar, ma gandesc ca, odata si odata, tot trebuie facut si pasul asta.Imi dau seama ca o sa-mi fie mult mai greu sa ma ridic din pat sa vin la el de 3-4 ori pe noapte, dar...sper sa reusim.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Mirtha spune:
Iza in cazul bebeilor alimentati cu lapte praf am cam gasit consens in ceea ce priveste recoamndarea de a incepe diversificarea la 4 luni.
Iar marul este sugerat in cazul lui Raphael , ma gandesc la antecendentele cu dermatita care de fapt a fost o alergie , pt. ca marul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai putin (hipo)alergenice alimente.
Citat: |
citat din mesajul lui babyzapi Neatza mamici scumpici! Am tinut evidenta acum cat papa bebe in 24 de ore : numai 720 ml , e foarte putin la 2 luni jumate papa 960 ml si acum doar 720 ml??? Eu diversificarea o incep de la 4 luni deja pt ca bebicu a fost exclusiv pe lapte praf de la nastere si plus ca este anemic tot de la nastere cand avea anemie severa, la o luna anemie secundara si acum are anemie, dar nu stiu de care ca abia a iesit rezultatul si inca nu am fost la dr pt interpretare...ufff! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Isabela fericita de Raphael Nicolas(23.10.2008) RAPHAEL si ISABELA Povestea nasterii |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
elilov3 spune:
ziua buna
mav si bertha m-ati omorat cu aperitivele
buei numai ma joc eu cred ca sunt bulimica as baga ca sparta in mine non stop...dr e si vede la productia de la lactobar....deh....tot inainte
bertha si Mirtha eu am invatat la niste cursuri de psihologie ca , copii leganati sunt mai agitati sufera de asa zisul sindrom al zdruncinarii acum nush cat o fi de adevarat insa ne zicea profa ca plang mai mult deat ceilalti sufera de un usor retard emotional ....bine numai intru in detalii de comportament si alte cele...a si zicea de dantura ca le da foarte tarziu dintii la acesti copii ..nu credeam dar vad efectele la nepoata mea...e jale de saraca sora'mea cu ea...deci eu am sarit peste aza cu leganatul pe picioare
izabela ma bucur ca rezultatele totul e ok....la voi chiar e recomandata diversificarea in legatura cu anemia..oricum relax se corecteaza
malinas imi pare rau ca soricelul a plans la control oricum eu zic ca va fi bine posibil sa nici nu aiba la sold nimic
Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008
botez
Nu iubi primavara, ci īnfatisarea unei anumite flori īn care primavara s-a īnchis; nu iubi dragostea, ci pe cel īn care dragostea se īntruchipeaza.
Antoine de Saint-Exupery
elilov3 spune:
bertha bancul chiar e de actualitate
andy ma bucur ca ai reusit sa reglezi productia de laptic.....tu iti doresti sa ai acea zvacnire eu ii zic sa mai imi dea pace la 2 h maxim eu o simt si incep tzitzi sa curga ion mai si glumeste cu mine 'mai mami ti s-au defectat robinetele si mie asa imi e un drag de el asa i-as face '...asa e mancatul e o cauza imp si somnul la fel
anca imi pare rau sa aud ca ai avut o noapte grea...vb ta ce mahhhh??? iar se defecteaza numai vreau
Eliza mamica de inger Ionut Pavel
si de
Dimitrie Gabriel 12.11.2008
botez
Nu iubi primavara, ci īnfatisarea unei anumite flori īn care primavara s-a īnchis; nu iubi dragostea, ci pe cel īn care dragostea se īntruchipeaza.
Antoine de Saint-Exupery
bertha spune:
Mai, eu nu mai inteleg nimic: dauneaza leganatul in general sau numai leganatul pe picioare? Si cum percep ei diferenta? Voi chiar nu leganati deloc bbii, ii tineti asa in brate ca pe o stana de piatra? Scuze de expresie, da' nu stiu cum sa ma exprim E clar si dovedit ca leganatul violent dauneaza, li se misca la propriu creierul in cutia craniana, dar leganatul tandru si usor, de alint, ce cusur are? Lamuriti-ma, please! Eu am leganat baiatul pe picioare cand si cand, dar in barte il mai leganam usor si e absolut normal, dezvoltat corespunzator din toate punctele de vedere, i-au dat dintii la timp, a sta in fund la timp, a mers la timp, de fapt tot in dezvoltarea lui s-a desfasurat conform mediei.
Imi amintesc cum povestea Creanga ca-si legana fratiorul, deci chestia asta se petrece de cand lumea, inseamna ca toti oamenii sufera de retard emotional.
Probabil ca de ce studiem mai mult, de-aia ne indoim mai mult de tot ce facem. Cine mai stie cum o fi, de fapt...
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
VM spune:
Vreau si eu sa intru in clubul vostru, asta bineinteles daca ma primiti.
Sunt o mamica fericita de doua minuni: Andreea (8 ani) si Alexandru (2 luni si 20 de zile).
Spuneti-mi cum sa procedez. Va citesc de multa vreme, inca de cand erati (mai toate ) la Odisee.
Va pup pe toate.
BraveGirl spune:
Neatza!
Sunt zombi, ca zanica mea a revenit la programul cu n-spe mese pe noapte ...acum doarme si eu trebuie sa ma apuc d etreaba.
Diana mersi de link, dar eu tot in pom sunt .
e o pagina plina cu link-uri. Unde trebuie sa intru? ufff, cred ca sunt eu mai grea d ecap.
Legat de regim. Si sotul merge las respectiva clinica. Tipa de acolo e o fosta colega de facultate. El nu a tinut mai deloc strict regimul, dar a dar 10kg in 3 luni si acum s ementine, desi regimul elipit pe frigider si doar eu il mai citesc . NU este personalizat. Exista mai multe 'retete' saptamanale. Cd mergi la consult iti da aceste retete intr-o anumita ordine. am vazutca sunt pe culori (sotull are yellow si parca si red) si numere. Cd nu reuseste sa ajunga ii spune ce nr trebuie sa tina sapt respectiva. Avem retetele pe mail. o sa incerc sa pun din ele pe mail-ul comun. Ideea e ca trebuie sa tii strict prima sapt, cd cica iti regleaza metabolismul.
Ma duc la treaba, ca acum se trezeste zanica.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
lauramiron spune:
Bertha, eu n-o leagan, n-am leganat-o nici pe Rebeca, si asta pentru ca am invatat din experienta lui sora-mea care l-a invatat pe copil leganat serios in brate si n-a mai scapat de leganat pana pe la 1 an si 4 luni...numai asa adormea, si avea deja 10 kg Dar sa stii ca nu s-a leganat apoi singur si e foarte bine dezvoltat din toate punctele de vedere, fara urmari emotionale sau treburi de genul asta, si are 8 ani.
In schimb eu plimb la greu , fac km prin casa (noroc ca am casa mare, ca altfel as ameti de atata plimbat) asa am plimbat si la sora-sa, si in timp ce o plimb, ma leagan eu foarte usor, nu-s cum sa explic, merg mai leganat ....asa adoarme. O tin sau pe umar sau cu burtica pe bratul meu atunci cand o doare, in special seara.
Acuma daca te gandesti ca parintii nostri, bunicii au leganat la greu....ar trebui sa fim toti retardati emotional, ceea ce nu e asa. Mama mea mi-a spus ca vreo 4 luni a stat non stop cu mine pe picioare si m-a leganat, isi punea o perna mare si eu pe perna si asa adormeam....si eu, si ea. Si n-am nimik, sunt cat se ppoate de normala
_
Laura, mami de bebe Ecaterina Sara (6 dec. 2008) si domnisoara Rebeca Mara (16 sep. 2005)
Poze cu noi
http://community.webshots.com/album/569566859Ywlnwo
alra spune:
mai, eu nu prea cred in toate povestile astea cu psihologii, traumatizari, sindroame, retarduri si alte alea.
eu cred insa in obiceiuri si ritualuri. deci cum ma duce pe mine capul: daca tu iti faci un obicei de a legana copilul pe picioare copilul numai asa se invata sa adoarma si unii vor cere asta si la varste mai mari (2-3 ani) si altii probabil ajung sa se legene singuri. eu v-am mai zis si cu alta ocazie - daca tu iti inveti copilul sa adoarma numai executand un dans artistic imbracat in costum de pirat, pai el numai asa o sa poate adormi si o sa iti pui costumul de pirat si in miez de noapte daca se trezeste.
acuma cu astia micii de tot, nu cred ca sta treaba chiar asa, insa parerea mea e ca trebuie facut un ritual cu care esti de acord si tu si el si pe care esti in stare sa il mentii. si cand ei mai cresc un pic si au nevoie de ritual deja sunt prinsi in el si e deja obisnuinta. nu stiu daca ma intelegeti ce balmajesc eu aici
eu cu nicole am tot incercat si am perseverat - ca in prima luna dormea numai cu mine in pat - sa o pun treaza in landou sa adoarma. ca nu adoarme de fiecare data asa, asta e, o mai iau, mai o pun la san sau ii dau sticla, o pun la loc, si tot asa pana adoarme. si ora de culcare vad ca mi-a migrat de la 2 noaptea usor-usor inspre 10 seara (uraaaaa!!!!)
pe laura pe la 2 luni si eu o adormeam leganand-o cu carutul si cu suzeta in gura si nu imi placea ca trebuia sa batai la carut pana imi venea rau si ea adormea greu si daca ii pica suzeta urla. atunci am eliminat suzeta si tot asa am incercat sa o pun treaza la nani, insa ii puneam un urs sa baraie (se opreste automat dupa juma de ora) si era ok.
eu am tot citit ca e gresit sa adormi tu copilul inainte sa il pui in pat si ca e mai bine sa il pui treaz, in orice pat decizi tu sa il culci (cu tine, la el in camera, oriunde) ca sa se invete sa adoarma singur si cand se scoala noaptea.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
monicus spune:
fluturasha23 te-am intrebat pentru ca si eu am fost acum vreo trei sapatamani sa ridic tipul de adeverinta. Am crezut ca s-a schimbat tipul de adeverinta. Am crezut sa intre timp astia de la servicii sociale din orizint au schimbat tipul de adeverinta/ Multumesc frumos de raspunsuri.
Te
Citat: | ||||
citat din mesajul lui fluturasha23 Da, pentru cei 85% din salariu. am depus la orizont si mi-au dat ei o adeverinta tip. Tabelul cu lunile contine 13 randuri. De exemplu eu am nascut in noiembrie si trebuia completat noiembrie 2007 - noiembrie 2008 inclusiv.
mami de Iulia 26.11.2008 http://family.webshots.com/album/570114812bdJlgG |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008) 9+ saptamani
pozele mele