*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (23)*
Raspunsuri - Pagina 10
bertha spune:
La multi ani, David Andrei si Diana Maria
Un banc de actualitate:
"Tragedie in Romania: 50.000 de romani morti. Dupa 2 zile apar ajutoarele.
Americanii trimit 1 milion de dolari, chinezii trimit 1tona de medicamente, italienii trimit 50.000 de romani ..."
Bayzapi, ce bine ca a iesit bine exudatul lui Raphael! E pe calea cea buna dragutul de el!
Mirtha, tocami vazui la Realitatea ce a fost asaera la Pilesti, masinile se intindeau pe 10 km...cumplit...si era o vreme brrrr
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
alra spune:
babyzapi, da de ce il exudarati pe ala micu? e racit sau ce pati?
la noi mucu e la ordinea zilei - cum scapam de unii vine laura cu altii fresh de la scoala. dar atata timp cat sunt numa mucisori, sunt multumita
ma laud - laurei nu ii mai facem continuu tratamentul pentru astm
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Olivia26 spune:
Andy, ce ma bucur ca in sfarsit ai incredere in tine in ceea ce priveste alaptatul si in lapticul tau, cu siguranta se va vedea si la cantar! E posibil sa aiba efect si faptul ca papi mai bine dar cel mai bine cred ca lucreaza autosugestia Si al meu are zile in care nu doarme deloooc si zile in care doarme...poate si la voi e doar o perioada trecatoare. Pup pulpitele pufoase.
Davidutzul a dormit aseara de a rupt dupa reprizele de plans, asa ca nici nu a mai fost nevoie de supozitor. Atata doar ca s-a cam trezit toata noaptea dar a supt si apoi a adormit la loc.
Citat: |
citat din mesajul lui Andy08 Otilia, ma prezint la apel. Hai ca am reusit sa mai scriu si eu. Nu apuc sa fac mai nimic, desi e si mama aici, deci am ajutor. Nu stiu ce ma fac cand pleaca.... Nu am timp de nimic pt. ca puiul meu de cand a facut 6 saptamani nu mai doarme ziua. Atipeste la san si cum il pun jos se trezeste, mai furam reprize de 15-20 de minute peste zi, dar si alea dormite iepureste...Nu doarme profund decat noaptea si nu inteleg de ce. E mic, ar trebui sa doarma mai mult. E drept ca nici afara nu prea iese ca aici e f. frig. Dar se vede pe el ca e obosit si nu poate dormi. Cu alaptatul e mult mai bine. Otilia, m-ai ajutat mult in demersurile mele de a produce mai mult lapte. Atata am citit ca daca nu mananci iti scade productia de lapte incat m-am pus sa mananc tot la 2-3 ore si rezultatul a fost pe masura. Produc mai mult lapte (care e mai gras) si reusesc sa mai si mulg seara, dupa ce adoarme piciul, ca sa-i dau completare tot laptele meu in serile cand nu se satura. Stiu ca o citeam pe Mamiseli care zicea ca atunci cand o pune pe Mirunica la san simte cum sanul se strange si incepe sa produca mai mult lapte si ma gandeam ce bine de ea. Ei, acum simt si eu chestia asta si sunt tare multumita. Asa ca mancatul des, ceaiul de fenicul si mulsul cu pompa cred ca si-au facut efectul. A! Si bebe pare mai greu si s-au umplut pulpitele . Abia astept sa mergem la controlul de 2 luni sa vedem rezultatele. Despre kilograme, pe mine sa nu ma intrebati ca eu sunt disperata ca se duc, nu ca raman. Am si eu 50kg in sfarsit si arat si ma simt bine, dar cred ca ma voi intoare la 43 in curand...vai si amar... Cu diversificarea, eu vreau sa o incep cat mai spre 6 luni (dupa 5 luni in mod sigur). Aici se dau cereale la inceput, apoi legume si apoi fructe. Am o schema undeva, unde zice cand sa bagi si carne, oua, peste etc. Dar noi mai avem mult pana acolo...deocamdata ne pregatim de primul vaccin. Se fac 4 intr-unul la 2 luni aici si cred ca va fi suparat puiul mic.... Olivia: Cum e Davidutzul? Andy, mami de Andrei |
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008
Povestea nasterii
Sunt baiat mare Poze de la 3 luni
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
malinas spune:
citat din mesajul lui babyzapi Neatza mamici scumpici! Malinas dr de la Medlife care face eco se numeste Stamate Mircea (Spataru e ortoped) e super bun dr, de regula se respecta programarile, dar nu intotdeauna. Totul tine de pacienti cum isi respecta ei ora de programare. Costul unei eco sold este de 60 ron, mai intreaba si cand faci programarea sa nu se fi scumpit (chiar si asa mai mult de 70 ron nu cred sa fie). Strumficu a fost foarte cuminte nu a plans deloc nici la eco sold nici la eco transfontanelara. |
Ai dreptate, am corectat.Stamate Mircea a scris si pe trimitere, doar ca eu eram in cap cu dr Spataru de pe forum.Saru'mana de info legat de preturi, o sa sunam sa facem programare.
Ma bucur ca exudatul lui Raphael a iesit bine, imi pare rau insa ca e anemic.Parca numai de probleme aveti parte si nu stiu de unde ai atata energie.Ma bucur insa sa vad ca esti omtimista.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Olivia26 spune:
Si David si-a dereglat somnul si in ultimele 2 sapt s-a trezit uneori si de 4, 5 ori sa pape si cu toate astea a luat 500g in 2 sapt...deci nu stiu ce sa spun, as zice sa-i dai in continuare la cerere, daca ii dai la san, poate ca simte nevoia de afectiune nu neaparat sa pape, al meu de multe ori nici nu suge cine stie ce...eu cred ca pana la urma o sa-si regleze singuri somnicul, cel putin asa sper
citat din mesajul lui malinas Buna, am fost ieri cu soricelul la control la dr Oraseanu la clinica Diagnosis.Am asteptat 30 de minute peste ora programata , fiindca el a avut o urgenta si a intarziat, asa ca, atunci cand l-am dezbracat pe David pt consultatie acesta a inceput sa urle ca din gura de sarpe.Prin urmare, s-a uitat la el expeditiv si a decretat:nu crede ca are displazie de sold, dar pt orice evenualitatea ne-a trimis sa facem eco la dr. Stamate Mircea de la Medlife Grivita, nu pare sa fie anemic, dar pt orice eventualitate sa-i facem analize, exclus sa-i dam fier fara analize.Ne-a mai zis ca 3 mese pe noapte la un copil de varsta lui inseamna prea mult si ca el nu se odihneste suficient din aceasta cauza si nu asimileaza suficient chiar daca mananca, deci trebuie sa incercam sa-i scoatem macar o masa pana la 4 luni. Trebuie sa doarma singur in camera, astfel incat, sa se poata odihni toata lumea. Mi s-a parut un tip care isi cunoaste bine meseria, altfel nu ajungea profesor doctor, si cu mult bun simt. Acum...am si io cateva intrebari la cele care au fost la dr. Stamate Mircea de la Medlife Grivita: 1.se respecta programarile? 2. nu plange bebe cand il da cu gelul ala rece pe pielicica?David e de obicei un copil cuminte la consultatii, dar dupa spectacolul de aseara prefer sa fiu pregatita. 3. Cat costa ecografia? Multam Un gand bun pt Ginye si Stefanut . _ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008) poze |
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008
Povestea nasterii
Sunt baiat mare Poze de la 3 luni
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
malinas spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Olivia26 Si David si-a dereglat somnul si in ultimele 2 sapt s-a trezit uneori si de 4, 5 ori sa pape si cu toate astea a luat 500g in 2 sapt...deci nu stiu ce sa spun, as zice sa-i dai in continuare la cerere, daca ii dai la san, poate ca simte nevoia de afectiune nu neaparat sa pape, al meu de multe ori nici nu suge cine stie ce...eu cred ca pana la urma o sa-si regleze singuri somnicul, cel putin asa sper
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 noiembrie 2008 Povestea nasterii Sunt baiat mare Poze de la 3 luni Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
Asa cred si eu, ca are nevoie de afectiune si de aia se trezeste.Si nu am de gand sa-l privez de asta.Dar, deseara, ne vom culca in sufragerie.Incercam.Am zis sa facem lucrul asta in weekend, ca daca nu dormim ...macar sa ne putem recupera, mai ales sotul, care mai trebuie sa si munceasca.Sper sa reusim.
Un gand bun pt Ginye si Stefanut .
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
anes spune:
Fetelor, vad ca vorbiti de dereglatul somnului..! Asta cam asa-i si la noi! De unde Remusica nu se trezea decat o data si atunci pe la 5.oo-6.00 dimineata, acum se trezeste la 2, 4, 5,30, 7,30,8 plus/minus 30-40 min.
Nici in prima luna nu se trezea asa, ci doar de doua ori!
Si am observat ca se trezeste mai ales din cauza durerilor de burta, nu ca sa suga. Intr-o noapte s-a trezit tipand de nu mai stiam ce sa-i fac! Nu se linistea nici la san nici plimbat in brate..in nici un fel! Dupa ce a dat gaze, s-a linistit.
In mod normal, cand se trezeste, Remus se foieste, icneste, fosneste si asa il aud... nu urla. Noaptea, vecinii nu stiu ca avem BB mic.
In fine, sper sa fie o perioada trecatoare ca eu sunt tare rea de somn . Eram pe doua carari doua zile daca mergeam inainte la o petrecere toata noaptea!
http://community.webshots.com/user/anes74
Mami de minune Remus (10.10.2008)
anca_27 spune:
Malinas si voi faceti planuri pt deseara? Zibe e deja la al doilea somn pe azi in patut....sa vedem......
Mami de Sara (8 dec 2008)
Povestea nasterii
Poarta-ma, mami!
_
Bazar pentru Sonia si Andrei
Emma este iubire
Mirtha spune:
Bertha ma bucur ca nu aveti urmari negative. E bine ca s-a reglat frumos adica fara a ramine cu ticul acesta al leganarii"cu viteza".Probabil unde nici nu ati abuzat de el si nici nu l-ati aplicat cu violenta.
Fetita verisorei mele mi-a provocat un imens sentiment de mila si frustrare. O vedeam prinzindu-se cu minutele de urechi si incepind sa se legene singura in patut la modul dur in sensul ca simtea nevoia sa atinga laturile patutului fie cu coatele , fie cu picorusele. Cand o lua sotul meu in brate devenea calma , incepea sa ii mangaie fata , sa ii pipaie obrajii, il apuca de nas si...era linistita. Nu stiu ce sa spun decit ca nu imi doresc sa asist la asemnea manifestari din partea Evei. Pe mine ma durea cind o vedeam asa iar daca doare , nu e de bine.
Oricum suptul degetului in viata uterina e un argument pe care eu il gasesc neexploatat in literatura de speialitate si nu poate decit sa imi dea de gandit , in sens pozitiv. Ma bucur ca discutam pe tema asta pt. ca uite mie spre exemplu imi scapase gestul asta intrauterin care imi da usor sperante ca nu-i asa un capat de tara suptul degetului sau a suzetei. Eva incepuse sa isi suga mina , degetul , pumnul , manseta de pe la 2 luni . Si atunci sub amenintarea "deformarii boltei palatine" cu inima strinsa , deloc impacata , am introdus suzeta. Pe care nu o utilizez intensiv ci cum ai spus : "in caz de urgenta"
M-as mai intinde la discutii dar sunt extrem de obosita . Sotul a aterizat azi dimineata la ora 5 . Bine ca l-a inteles directoarea si i-a acordat o zi din concediu ca era imposibil sa plece la drum iarasi la ora 8.
citat din mesajul lui bertha Mirtha, de ce sa aiba urmari neplacute leganatul copiilor? E demonstrat doar ca le face placere sa fie leganati usor si alintati. La noi leganatul pe picioare era o solutie de urgenta, pt cazurile cand era extrem de agitat si cand spatele meu nu mai rezista plimbarilor prin casa cu un bb maricel. Si in niciun caz nu-l zguduiam violent stanga-dreapta, era o miscare usoara si linistitoare. Daca el a papat la san pana la un an si 4 luni, n-avea nevoie de leganat, se consola imediat cu tzitzi, in general, oricat de agitat era, dupa 2-3 gurite de laptic se linistea si adormea cu sanul in gurita. Din pacate, galusca papa numai daca vrea, daca nu ii e foame, tipa cu putere, cand e agitata o plimb, ii vorbesc, o mangai...pt ea sanul e pt masa, nu pt consolare. Din cate am observat, nu toti copiii care isi leagana capul ca sa adoarma, au fost leganati in copilarie. Colega mea de banca din liceu avea momente cand, ca sa adoarma, isi legana cu mare viteza capul, efectiv te ingrozeai daca o vedeai. Nu a fost leganata niciodata, nici pe picioare, nici in carucior, pur si simplu a descoperit placerea asta pe la 4 ani... au dus-o parintii la medici de specialitate, care ba i-au prescris somnifere usoare, ba i-au sfatuit s-o lase in pace ca e o chestie asemanatoare suptului degetului...s-a reglat in timp, o mai apuca atunci cand era f obosita sau agitata, e o chestie de autocontrol pana la urma. Ma intreb daca nu e cumva vorba si de o anumita constructie interioara, pt ca sora ei isi sugea degetul, desi era in liceu. O facea inconstient, in timpul noptii. A scapat numai purtand manusi fara degete, pt ca se trezea imediat ce simtea ca nu poate manevra degetul mare cum dorea. Probabil gandul te duce imediat la concluzia "bai, astea nu erau pe treaba lor", insa te asigur ca erau fete f destepte si normale din toate celelalte puncte de vedere. Prin diverse carti pe care le-am citit, parerea majoritatii autorilor este ca aceste obiceiuri proaste sunt mai degraba rezultatul unei lipse de afectiune pe care o resimt micutii, dar nu sunt de acord cu asta, stiu o gramada de cazuri de copii care-si sug unul sau mai multe degete si sunt adorati de parinti. De altfel, am vazut multe ecografii care arata bbii sugandu-si un degetel, deci placerea asta exista inca dinainte de nastere. Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008) poze Cum s-a nascut Ioana |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Va dores rezultate cit mai bune la analize. Pe la 6 luni le facem si noi si am de pe acum o stringere de inima. Dar sa nu punem raul inainte .
citat din mesajul lui malinas Buna, am fost ieri cu soricelul la control la dr Oraseanu la clinica Diagnosis.Am asteptat 30 de minute peste ora programata , fiindca el a avut o urgenta si a intarziat, asa ca, atunci cand l-am dezbracat pe David pt consultatie acesta a inceput sa urle ca din gura de sarpe.Prin urmare, s-a uitat la el expeditiv si a decretat:nu crede ca are displazie de sold, dar pt orice evenualitatea ne-a trimis sa facem eco la dr. Stamate Mircea de la Medlife Grivita, nu pare sa fie anemic, dar pt orice eventualitate sa-i facem analize, exclus sa-i dam fier fara analize.Ne-a mai zis ca 3 mese pe noapte la un copil de varsta lui inseamna prea mult si ca el nu se odihneste suficient din aceasta cauza si nu asimileaza suficient chiar daca mananca, deci trebuie sa incercam sa-i scoatem macar o masa pana la 4 luni. Trebuie sa doarma singur in camera, astfel incat, sa se poata odihni toata lumea. _ "You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008) poze |
Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0