Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Citat:
citat din mesajul lui georgiana310

HELP!!!
Fetelor, ati vorbit voi zilele trecute despre aparat de ionizare. Din ala de e buna pt bebe dar... 100% si pentru noi.

As vrea sa va intreb pe cele care au vazut/cumparat : DE UNDE ATI LUAT??? Am intors azi orasul pe dos!

Multumesc mult si dau multi daca ma ajutati!

32+ Brisees

gia

Ozonizator. Eu intrebam daca substituie umidificatorul pt BB si cineva mi-a raspuns ca e mai degraba ionizator deca umidificator acel aparat. Intr-adevar nu scoate aburi.

Noi l-am luat de la Forever Living Products, dar nu mai stiu cu cat, doar ca are deja 5-6 ani. Exista in CJ-N reprezentanti.

Am mai vazut la o farmacie ceva asemanator, tot fara aburi, functiona pe tejghea (era proprietatea lor), eventual poti trece sa intrebi de unde il au. Este mai mare ca al nostru.
Farmacia este in Manastur pe Ion Mester intre cele 2 magazine second-hand.

Clara 34+ cu Antonia si Iulia la purtator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui IliesClara

Obiceiul cu "de mancarea"?

pai prietenii si rudele pregatesc supa (de regula de pui pt ca e hranitor si clasic), felul II si tort facut acasa (obligatoriu, sau macar prajituri de casa) + bere(pt productia de lapte) si merg in vizita la lauze si la BBi.
Vor sa o ajute pe mama sa nu gateasca, ci sa stea linistita ceva timp pana isi revine dupa nastere. Bebelusului ii duc cate o hainita (invariabil), body cel mai adesea sau hainite ramase mici de la popri copii.
Mancarea este mereu aleasa astfel incat sa faca parte din gama de alimente pe care lauza le poate manca (deci fara fasole, varza etc)

Obiceiul in sine nu suna rau, dar din pacate este destul de denaturat la oras, la tara inca se pastreaza in forma asta.
La oras rolurile s-au cam schimbat, adica lumea vine maxim cu un nectar de la alimentara si cu o savarina sau alta porcarie cu coloranti si o mica atentie pt BB, dar se asteapta sa fie servita cu cate ceva. Cu alte cuvinte nu numai ca lauza nu e ajutata si protejata, mai trebuie sa aiba grija sa aiba ceva in casa ca sa serveasca oaspetii
Ei trebuie sa fie poftiti in spatiul bebelui, pe acesta trebuie sa il pipaie nitel... ca sa vada ca nu e din plastic... si daca se poate sa mai si asiste la o alaptare - doua.... ca deh.... ce admirabila e maternitatea!..,. intre timp sa asculte in original povestea nasterii cu toate detaliile... ca poate ceea ce au aflat de la altii are lacune despre timpul exact petrecut in travaliu.

Pe urma pleaca incantati si plini de energie, pt ca un copil mic incarca pozitiv pe toata lumea... iar lauza si bebele raman storsi la creier si obositi.... sa deschida usa la urmatorii.

E mirific..

Clara 34+ cu Antonia si Iulia la purtator

Super prezentarea si groaznic de adevarata povestea!. De fapt, dramatic daca nu gasesti puterea sa te impui. Eu deja am inceput sa primesc indicatii ca TREBUIE sa tin copilul infasat, sa il scot de cap din baie sa creasca inalt, sa ....una, alta, ....DAR voi retine ideea cu biletul pe usa.
Oarecum eu sunt un pic mai "fericita" daca pot spune, deoarece locuim intr-un oras, iar parintii si rudele apropiate in altul, fff apropiate ca distanta (Braila-Galati). Insa acest aspect poate avea si un rezultat negativ, in sensul ca pe motiv ca nu sunt din ac localitate sa invoce sa ramane peste noapte la noi acasa sa fie prezenti si la baita copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Clara, inca o data, multumesc!

O sa incerc la FLP si eventual... sa merg la farmacie. I-am zis sotului despre el in treacat si acum i-a casunat ca neaparat avem nevoie si pentru noi si cu atat mai mult pt bebe!

Sper sa gasim si sa ne... ionizam cat mai repede!

Maria, se anunta Casia?! Apropos, super frumos nume!

32+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Ah, si am vrut sa mai zic ca sunt foate fericita ca aud de bien de Luana si ca am cunoscut povestea ei! E o luptatoare si am toata admiratia pentru parintii ei. De mamica Ayla, nu mai zic nimic: o femeie de admirat! Iar taticul... e adorabil cand intra sa ne dea vesti, intelegand cat de unite am fost noi in aceasta odisee, chiar daca nu ne cunoastem si probabil daca am trece una pe langa cealalta... ar fi greu sa ne recunoastem!

Dar ne cunoastem povestile si asta ne-a ajutat in atatea situatii...

32+ Brisees

gia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuela77

Timi o sa incerc sa fac ceva aranjament. Colegii care au copii mici mai lucreaza 4 zile (80%). Daca reusesc sa-l conving pe al meu sa faca si el a fel tot ar fi mai usor. Ar ramane 3 zile de dus la cresa.
Cu cresa iar e o problema. Sunt trecuta pe lista la 2 de cand am trecut de 3 luni de sarcina si inca nu am o confirmare. Sper sa fie loc pana in vara. E super daca ai copiii la o cresa aproape de lucru...sa fugi in pauza sa alaptezi, m-am gandit si la asta.... dar in cazul meu, cum fac naveta cu trenul ar fi prea greu...e super aglomerat mai ales dimineata...l-as chinui de numa sa-l car dupa mine prin gari.
O sa vedem ce va fi...oricum ma astept la ce e mai greu. Nici 6 luni cum ai avut tu concediu nu e mult...dar parca numai 3....

Apropos..si eu sunt tot din Timisoara

Manu 32+Radu

Unde dragoste nu e nimic nu e!

si tie

Eu de data asta imi leg vacanta de concediul de maternitate asa ca mai castig o luna.
O sa-ti fie greu sa-i lasi puiul la cresa, o sa culeaga tot felul de virusi dar o sa vezi ca sunt si unele avantaje.
Eu la inceput turbam cand venea acasa tot bolnavioara si astia toti imi ziceau lasa ca-si cladeste imunitatea unde mai pui ca la inceput plangea de mi se rupea sufletul. Tot imi ziceau fetele ca plange doar 5 minute si pe urma gata. Am stat si-am verificat, norocul lor ca au avut dreptate. Usor usor a inceput sa-i placa si sa se simta foarte bine la cresa, vad ca invata multe si are activitati pe care eu nu le-as face acasa cu ea, ii acopera si partea de interactiune sociala. Vazand ca-i place la cresa (chiar daca seara tzopaie de fericire ca vin sa o iau) nu mai mi-e asa de greu. Ar fi super daca ai reusi sa-l dai la cresa cu program redus si Sophie tot 3 zile merge la cresa. Sotu lucreaza o zi de acasa iar eu am renuntat sa merg vinerea...eh este aici o "chestie" ca poti sa-i iei 70 de zile parental leave care e neplatit dar am renuntat la banii ce-i luam pt o zi in plus pe saptamana pt a avea un pic de timp in plus cu fiica-mea. Cand e la cresa ne vedem foarte putin si aia printre treburi, incalzit lapte, inbracat, dezbracat etc.

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Buna seara fetele!
Am intrat sa va salut si sunt inca pe la pagina 10. Deci deocamdata recuperez ce s-a scris astazi in lipsa mea. Sunt tare curioasa sa vad ce a facut COCUFAN.
MONNVAS ca sa iti raspund la intrebare.......hm! Hai sa zicem ca s-au "speriat" cand au auzit de inducere si au iesit de bunavoie si putin ajutati.........de mine. Nu pot intra in amanunte, cert este ca au venit 100% natural, dar cu un ghiont din partea mea. Cand mi-a spus dr. meu sambata facem inducere Am incercat sa le dau eu o mana de ajutor "puturosilor". Dar nu voi dezvalui cum fiindca nu vreau sa dau nici o idee nimanui. Doar mamicilor peste termen pe PM

Florin 18.05.2002Teodor 01.03.2005BB3 - Petru - 33+

Mergi la inceput

Sunt acum la pagina 12 si voiam sa va intreb daca aveti idee cum si daca se poate scapa de reclama la dr. mom ca ma enerveaza de mmooorrrr!!!!

Mergi la inceput

Gia, si eu am fost super relaxata in cresterea puiului. Nu l-am tinut cu caciula daca eu nu simteam nevoia sa port caciula, desi toate babele (si nu numai... chiar mama mea) ma bateau la cap ca sunt nebuna si imbolnavesc copilul...

Cu niste limite insa, pe care mi le-am impus mai ales dupa prima (si ultima)internare a lui Eric in spital, unde m-am ingrozit!

1. Evit aglomeratiile in perioadele de viroze cand am copilul cu mine (chiar si acum!) - deci exclus magazine mari, spitale, etc.
2. Evit sa intre piciul nou nascut in contact cu bolnavi, fie ei si doar cu un nas infundat. NU AU imunitatea noastra, si n-am nici un chef de tratamente, daca pot fi evitate. De ce sa il chinui aiurea?
3. Orice bebelus are nevoie de o perioada de adaptare dupa nastere, si nu cred ca a-l aduce 'on purpose' in contact cu toti cei din jur ii poate fi util.

Nu vreau sa te supar, si fiecare isi creste copilul cum considera de cuviinta, insa mi se pare super importanta evitarea oricarei imbolnaviri in primul an de viata, si nu cred ca asta inseamna bagarea copilului intr-un glob de sticla.

Off... opriti-ma, ca sunt in stare sa 'negociez' asta pana maine...

Simona 34, mami de Eric Christian (02.03.05)

The 8th month = that month when you can no longer put on your shoes, or off your wedding ring...
[/quote]
Dar nu te oprim deloc SIMONA. Sunt intru totul de acord cu tine. Nu vorbim nici de glob de sticla dar nici sa ii expunem imbolnavirilor inutil
Am vazut ca flacaii nostrii sunt aproape de o varsta. Sa ne traiasca si sa fie sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna27 spune:

Buna seara burtici!
Am intart sa semnam condicuta.
Pisikma bucur pt vestile bune.
MARIA , RAMONA, DOAMNE AJUTA, BB SANATOSI SI NASTERE USOARA
Maya, suntem asa ca noi, mai tragem macar de 1 saptamana.
Si eu ma gandesc la cum va fi cu vizitele, sotul imi spune ca exagerez,...vom vedea la momentul potrivit.
Suntem cam obositi si am uitat ce s-a mai discutat....
ps un mare la Luana si la Monica si la tati multumim de informatii si de poze.
la toate si

35+

Mergi la inceput

COCUFANMARIA

Mergi la inceput