Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (75)
Raspunsuri - Pagina 17
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Chatonico, mitza frantzuzeasca, de-acum incolo tot asa o sa te "dixtrezi" Da, ai impresia ca iti infloreste bazinul catre "in jos", coloana ("noada cum se spune) pleaca la plimbare, am constatat ca daca nu m-as fi ingrasat ceva de speriat as fi fost acum cracanata, si cind vine cite un destept sa imi spuna ce greu se dilata oasele bazinului in timpul nasterii imi vine sa il bat, pt ca la cum ma dor mi-e greu sa cred ca se vor mai departa semnificativ. Cind stau in fund ma doare spatele, uneori nici nu pot sa maninc in fund pt ca asta mica da cu picioarele si cu fundicul in stomac. Sau pursi simplu nu mai incape nimic in stomac fara sa apese si mai tare pe diafragm - si-asa abia respir. Cind stau in picioare am impresia ca imi pleaca femururile la plimbare. cind stau pe spate ma cearta bebelina ca se aseaza pe vena cava si nu-i convine pe dreapta mai stau uneori, dar in general e neplacut pt ca efectiv "se varsa" bebelina de pe stinga pe sreapta si matzele mele de acolo, care au stat mai relaxate, protesteaza violent... si da, cel mai enervant este ca habar nu avem cind o sa se sfirseasca toate astea. adica o data precisa, nu abureala aia de DPN scos din carti vestea buna este ca cica o sa iti para rau dupa perioda asta. ![]() if you can't say something nice, then don't say nothing at all http://pisigri.blogspot.com/ |
aiurea, pisiko, sa creada mutu c-o sa-mi fie dor de perioada asta, sau poate sa zic asa doar de nervi, daca BBlina s-o tine de concerte non-stop
m-am miscat pina la urma, am fost si-am facut aprovizionarea, macar asa am mai uitat de durerile mele...
nu-s ce ne-am face fara net, ca doar cu carti am deveni mioape de-atita citit :) sau poate am fi fan TV?!

Fille du Sud
34 cu
Dragonbella Toulouse, la ville rose
Manuela77 spune:
Ina te inteleg destul de bine! Si eu am avut niste zile super nasoale saptamana trecuta..cu dureri ca la CM si presiune in bazin si ca se fie bucuria completa, contractii BH destul de dese. Am sunat la spital si m-au chemat sa vedem daca nu e vorba de o infectie urinara. Se intampla foarte des la gravide si pot debuta cu dureri din astea de care ne plangem noi, chiar in lipsa simptomelor pe care le stim cu toate (usturime si dificultate la urinat etc.). Daca e o inf. urinara e foarte important sa fie tratata ca asta intr-adevar poate declansa travaliul.
Oricum cel mai in masura sa te lamureasca este medicul tau. Nu ezita sa-l suni daca simti ca nu merge spre bine.
Asteptam vesti bune!
Manu 32+
Radu
Unde dragoste nu e nimic nu e!
Pisik06 spune:
Hello fetelor!
Mama, da v-ati aprins rau la subiectul ci vizitele. Hai sa zicem mersi ca avem parte de atentie, ca vedem noi cum ne descurcam cu musafirii nepoftiti. Cred ca daca eram undeva departe, duceam dorul oricui, oricat de enervant, numai sa ne calce cineva pragul.
Dar, sa revin la lucruri serioase: am fost la eco!
Doctorita a fost deosebit de draguta, se uitase in calculator si in fisa si vazuse ecografia de luni si datele problemei, si-a adus aminte de mine, ca am mai facut o eco la ea si ca am un bebe obtinut greu. Mi-a explicat, diplomata fiind, ca acum bebele este mare si spatiul de manevra mic si bebe sta chircit si ca e nevoie de multa rabdare ca sa masori totul exact si ca pot aparea erori. Sigur, ea a vrut sa isi scuze colega, dar era evident ca aia o daduse rau cu bata in balta. A masurat f meticulos totul si concluziile sunt:
- bebe e dezvoltat de 36 saptamani (varsta dupa UM este 35,5, deci suntem fix pe fix)
vs. o intarziere de 9 zile la eco de luni
- greutatea este 2780 gr
vs. 2485 luni
- cordonul este esarfa
vs. circulara la eco de luni
- colul este 28 mm vs.24 mm luni
- nu exista niciun semn de suferinta fetala, totul este perfect
- burtica este tare, mi-a recomandat repaos la pat, ca sa o mai tin 2 saptamani macar, a zis ca am colul scurtut si in combinatie cu uterul tare nu prea e bine si ar fi bine sa incerc sa o mai tin.
Asa ca suntem bine, ne-a venit inima la loc si cred ca o sa ii arat si dr. ecografia, chit ca ma cearta, eu zic ca e bine sa vada adevarul si decide el daca imi mai face la spital sau nu.
Astea sunt vestile despre noi, va multumesc din suflet pt suport si sfaturi si avand exemplul meu, cereti mereu o a doua parere cand nu sunteti sigure de ceva. E mai bine sa intrebi de 10 ori dar sa fii linistit, decat sa stai in tensiune.
sa nu uitam de galeria pt Ramona
si sa ii tinem pumnii stransi Mariei, sa fie bine nasterea si bebica ei sanatoasa!
35+
Ana Bianca
Manuela77 spune:
Novus ce bine ca mama ta te poate ajuta! Cred ca e persoana pe care ti-o doresti cel mai mult in preajma in lunile ce vor urma. Si a mea se va pensiona in vara si sper din suflet sa poata veni sa stea cu noi din cand in cand. Faza e mai complicata tot din caua mea
. Cand am plecat i-am lasat mostenire 2 catzei si o pisica...acum unde sa-i plaseze? Cine sa aiba grija de ei? Nimeni nu se complica...i-as aduce aici pe toti dar al meu nu suporta animalele de nici un fel 

Mie la faza cu intorsul la lucru asa devreme mi se zburleste parul. Imi inchipui cum o sa fiu dupa nopti nedormite, imbracat bebe rapid si dus la cresa apoi fuga la gara si ia trenul. O sa fiu dependenta de pompa de muls pentru ca nu vreau sa opresc lactatia (am colege care s-au muls pana la un an la lucru...intr-o camera speciala pe care o avem acolo). La cresa le dau fara probleme laptele tau daca il duci.
Manu 32+
Radu
pisigri spune:
Chatonico, sa stii ca desi ramin fidela promisiunii ca "altul mama nu mai face", chiar ieri ma gindeam ca probabil o sa mi se para ciudat ca dupa atita timp n-o sa mai miste nimic in burtica. Sotul ride de mine, cum o sa-mi mai mingii eu burtica in oglinda din hol, in timp ce vorbesc la telefon?? (da, ni s-a stricat receptorul ala mobil, nu stiu ce are si nu mai gasesc manualul de utilizare...). Asa ca...pe masura ce se apropie momentul..incep sa privesc cu alti ochi neplacerile astea
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
pisigri spune:
Hehehe, Pisik, deci pina la urma nu te-ai lasat
. Ma bucur ca ti-a venit inima la loc si ca toate sint bune si frumoase; cit despre decizia ta de a-i arata medicului tau rezultatul...nu stiu ce sa zic, poate ar tb sa te mai gindesti, sa nu se simta ofuscat...si vezi si parerea lui la echo. No, depinde ce mai spun si fetele...eu nu cred ca i-as spune, dar poate gresesc eu.
if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/
Manuela77 spune:
| citat din mesajul lui Pisik06 Hello fetelor! Asa ca suntem bine, ne-a venit inima la loc si cred ca o sa ii arat si dr. ecografia, chit ca ma cearta, eu zic ca e bine sa vada adevarul si decide el daca imi mai face la spital sau nu. Astea sunt vestile despre noi, va multumesc din suflet pt suport si sfaturi si avand exemplul meu, cereti mereu o a doua parere cand nu sunteti sigure de ceva. E mai bine sa intrebi de 10 ori dar sa fii linistit, decat sa stai in tensiune. |
Ce bine ca v-ati linistit! Felicitari pentru vestile bune!!! Uite ce usor se poate gresi la masuratori si te ingrijoreaza si te macina de numa
Bine ca e toul cum trebuie si bebelina creste frumos 
IliesClara spune:
Pisik, ce veste buna! Super 
BB e de treaba pana la urma. Dr a fost Bau-Bau. 
Cat de mult te respecta acest medic? In sensul ca sunteti cunostinte sau numai relatie medic-pacient? Nu s-ar ofusca daca i-ai arata eco de azi?
Ma gandesc sa nu ai de suferit pe urma... Sa nu iti faca faze urate din orgoliu, stii cum e... E important pt tine sa vina la nastere, sa se ocupe de tine, sa iti raspunda la telefon cand ai nevoie, mai ales acum pe ultima suta de metri.
Te-ai linistit si asta e important, ce mai conteaza daca Dr invata ceva din asta sau nu.
Clara
34+ cu Antonia si Iulia la purtator
Pisik06 spune:
Clara, Pisi, cu medicul acesta m-am vazut de 2 ori pana acuma, avem relatie medic-pacient, am fost recomandata lui de catre doctorita care mi-a urmarit sarcina.
El personal nu face eco, m-ar triomite la eco-ul spitalului. Eu ma gandeam sa ii spun ca m-am panicat, am stat ca pe ace, am reusit sa gasesc un loc la dr asta in care am incredere ca am mai facut o eco la ea si m-am dus. Of, chiar nu stiu...pe de o parte sa nu zica ca atunci nu mai e rost de eco la spital, pe de alta parte ma gamdesc ca e bine sa vada toate investigatiile....
35+
Ana Bianca
chatonel spune:
| citat din mesajul lui pisigri Chatonico, sa stii ca desi ramin fidela promisiunii ca "altul mama nu mai face", chiar ieri ma gindeam ca probabil o sa mi se para ciudat ca dupa atita timp n-o sa mai miste nimic in burtica.... Asa ca...pe masura ce se apropie momentul..incep sa privesc cu alti ochi neplacerile astea if you can't say something nice, then don't say nothing at all http://pisigri.blogspot.com/ |
io inca nu m-am pronuntat la BB2, insa de burta si de neplaceri sugur nu-mi va fi dor

Fille du Sud
34 cu
Dragonbella Toulouse, la ville rose