Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 14

monica_dicut spune:
Eu dupa UM ca la ecograf poate fi uneori mai mica uneori mai mare. Drept pentru care eu personal am ales de a merge dupa UM. Oricum este orientativa.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 10+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

alex1405 spune:
Alex, am mai cautat pe net, si am gasit ceva, chiar aici pe forum (pun citatul). Se pare ca 01 cu A2 e o combinatie naspa, dar daca faci ce trebuie, nu au de ce sa existe probleme. Dr. ta chiar stia ce spune.
Citat: |
citat din mesajul lui Steluta Buna, Sunt insarcinata in 25 de saptamani. Am inteles ca ar exista o incompatibilitate de grupa de sange intre mine (grupa O) si sotul meu (cu B). Am citit despre asta si pe un alt forum. In principiu efectele acestei incompatibilitati la primul bebe consta in ceva complicatii dupa nastere (icter pe o perioada mai lunga). Insa la al doilea bebe, trebuie musai sa fac aceste dozari cu anticorpi. O sa va dau mai jos cateva din informatii aflate. "Incompatibilitatea de grup sanguin ABO poate sa apara doar in cazul mamelor OI si cu copii AII, BIII sau ABIV. Uneori, mici cantitati de hematii din sangele copilului traverseaza placenta si determina formarea, in circulatia mamei, a unor anticorpi mai speciali, de dimensiuni mai mici care reusesc sa traverseze placenta. Acesti anticorpi distrug o parte din hematiile copilului si determina icterul mai intens, pana la forme mai grave, care poate sa apara la unii nou-nascuti. Se pare ca in cazul combinatiei mama OI si copil BIII reactiile sunt mai grave decat in cazul combinatiei OI-AII." "Nu sunt si nici nu vei avea probleme cu sarcina si respectiv copilul atat timp cat vei face urmatoarele analize: in a 3-a luna de sarcina trebuie sa mergi la Institutul de Hematologie pt. recoltare sange, analiza de imunohematologie - dupa aceea trebuie sa revii la acelasi institut pt. aceeasi analiza si in luna a 7-a. Este vorba de anticorpi A imuni / Titru care trebuie sa fie absenti si respectiv Anticorpi B imuni/ titru care la fel trebuie sa fie absenti." Eu sunt curioasa daca s-a mai confruntat cineva cu o asemenea problema. Steluta ![]() |
Bibicu' mik

Noi - momente frumoase din viata
www.sardog.ro/" target="_blank"> Hobby

coras spune:
Monica eu nu am improscat cu noroi pe nimeni si nici nu cred ca am exagerat, e adevarat, dupa cumama spus, orice nastere e un risc asumat!!DAR PE MINE MA REVOLTA LINISTEA SI FAPTUL CA NU VORBESC DESPRE ACEST CAZ, SA NU SE DISCULPA DE CE NU VORBESC? DE CE NU DAU EXPLICATII UNEI FAMILLII DISTRUSE DE CE NU INVATA SA FIE DEMOCRATICI SI EUROPENI PANA LA CAPAT?? am inteles ca tutunaru e un om extraordinar care e ff deschis cu pacientele am prietena care a nascut cu el, dar sarcina ei a fost minunata nu a avut nici o complicatie practic asta a nascut cu moasa Carmen, tutu nu a facut altceva decat sa o coasa si ea era ff multumita, dupa aia nici nu a mai cautat-o la salon alerga ea sa ii dea plicul, deci TUTUNARU DACA IUBESTI DECMOCRATIA SI LIBERA EXPRIMARE VORBESTE!
gata am terminat, mi-a trecut supararea dar dezamagirea si indignarea nu!
Va pup8+
in asteptarea unei petite blonde cu ochii albastri!!! Sofia stai la mama in burtica!

monica_dicut spune:
Hmmm eu am A2 si sotu O1. Citisem si eu ceva anul trecut cu grupele ca mi-am adus aminte acum. Dar nu zicea nimic de dozare, adica nu era cazul, ci trebuia doar avut grija la nastere pentru ca bb era predispus la icter mai grav... Acum, la mine in familie mama are O1 si tata A2 si sincer va spun ca nu am avut nici o problema la nastere. Sincer nu prea mai stiu ce sa mai cred. Toate informatiile astea sunt cam contradictorii si eu deja m-am zapacit de cap desi am mai trecut printr-o sarcina.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 10+

alex25 spune:
Iti dai seama cum sunt si eu?
Ma rog, sper sa fie bine, doar asta conteaza si daca trebuie facuta dozare ma duc si gata! 7+
Da Doamne sa ne nastem sanatosi

monica_dicut spune:
coras, eu n-am zis ca tu improsti cu noroi ci presa care din pacate nu prea se documenteaza inaiante de a face anumite afirmatii. Tu saraca nu ai nici o legatura cu cazul ci doar ti-ai exprimat mahnirea fata de ceea ce se intampla. Eu sincera sa fiu nici nu pot sa stiu daca asa s-a intyamplat si daca asa a povestit mamica, precum scrie in ziar. NU stiu. Imi pare rau ca m-ai inteles gresit . Iti dai seama ca eu sunt printre primii care ar trebui sa fie scarbiti si indignati de doctori si de sistemul sanitar...
POZNICI CU NOI
Monica 10+

Ellenuta spune:
si noi avem la fel .. eu A2 si sotu 01 .. si nu am avut probleme la prima nastere ..
Elena de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun

mami25_7 spune:
Fetelor,stergeti-ma din lista,ieri am fost la dr ,dupa ce cu o seara inainte am avut sangerari si dureri mari de burta,sarcina era deja oprita din evolutie.Va doresc in continuare sarcini usoare si sa aduceti pe lume copilasi sanatosi si frumosi.Altceva nu pot spune.

panda77 spune:
mami, suntem alaturi de tine! multe dintre noi stim prin ce treci...nu-ti pierde increderea si incearca din nou, vei vedea ca straduinta iti va fi rasplatita!
Panda, fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007 si 8+
countdown pentru samburel

alex1405 spune:
mami25 7, imi pare rau... sa ai noroc mai mult data viitoare si sa ai parte de copilul pe care ti-l doresti.
De cate ori vad ca iese cate o fata ma trec fiori...
Monica, nu cred ca e cazul sa-ti faci griji, decat daca mama are 01 cred ca e cazul de tir de anticorpi. Dupa cate am vazut, are oarecum legatura cu grupele de sange si compatibilitatea pentru transfuzii. http://www.biochimie.lx.ro/linkuri/fiziologie/compatibilitate_grupe.html 0 nu primeste decat de la 0 si de la A nu, pe cand A primeste de la 0...
Bibicu' mik
Noi - momente frumoase din viata
www.sardog.ro/" target="_blank"> Hobby 9+ ...si povestea merge mai departe