Burtici fericite de septembrie-octombrie 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 13

monica_dicut spune:
La grupe diferite dozari de anticorpi????? Eu stiam ca numai la Rh negativ la mama se fac dozari de anticorpi. Grupe diferite avem si noi si nu e o problema. Si parintii mei au avut si toata lumea pe care stiu dar n-am auzit pe nimeni sa faca dozari de anticorpi. Probabil ca ai Rh negativ tu????
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 10+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

Ellenuta spune:
neata burticutse,
hai sa va dau o .. sau mai bine un ceai .. ca vremea asta e de groaza.
stefi bine ai venit. baga repede 10 mesaje ca sa scapi de moderare si sa-ti apara mesajele in timp real.
tulibu eu am aflat la 6 saptamani de sarcina si o stare usoara de greata am avut incepand cu sapt 5. in schimb sanii nu ma dor deloc (la primul copil am crezut ca mor de durere de ) iar pofte nu prea am .. nici cu eva nu am avut ..
diamar si mie mi-e groaza de cum se va comporta eva cu bb2 .. e ff geloasa (desi are numa 1 an si 1 luna) .. eu sper sa reusesc sa-i impac ..
iulia ai mai avut dureri?
cristina nu stiu daca pot rabda 40 de sapt fara sa stiu ce e .. e o zuza la scutece care nu a vrut sa stie sexul .. laura_ioana .. l-a aflat abia dupa ceza .. o fetita frumusica.
alex dozarea de anticorpi NU se face cand sunt grupe de sange diferite, ci atunci cand sunt RH-uri diferite. ce rh ai tu si ce rh are sotul? daca tu ai pozitiv, e ok .. nici nu mai conteaza ce rh are sotul tau.
Elena de
Eva Maria (14.01.2008)
Eva creste mare Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun

coras spune:
neata fetelor!!!! eu am vazut cazul Cameliei la tvr1 oricum a postat cineva povestea ei in unrma cu 2 pagini am inteles ca se fac si greseli, am inteles ca politica spitalului la care voi naste si eu DAR CE NU AM INTELES DE CE TUTUNARU NU A DAT NICI O DECLARATIE? DE CE NU A DAT INTERVIU VLADAERANU? DR. CONSTANTINESCU? DE CE TAC TOTI? DACA NU ERA VINA LOR DE CE NU VORBESC????pe bune fetelor, eu inteleg ca o nastere e un risc mare, DAR DE CE SA NASTI UN COPIL HANDICAPAT din cauza ca nu ti se face cezariana fara aprobare? DE CE SA FALSIFICI FISA DE NASTERE? FISA DE TRAVALIU???
DE CE SA NU VORBESTI???????
VORBESTE TUTUNARU8+
in asteptarea unei petite blonde cu ochii albastri!!! Sofia stai la mama in burtica!

monica_dicut spune:
coras, sincer si la mine un doctor ce si-ar fi dat cat de putin interesul ar fi fazut la o eco sau la niste analize banale ca atat eu cat si bebe avem probleme. Putea sa-l scoata mai devreme si bebe ar fi trait bine merci si nici eu nu as mai fi fost la un pas de moarte.DIn pacate nu a fost asa si tragedia s-a intamplat.La fel insa simptomele mele semanau foarte mult cu cele de ultima luna. Insa eu am ales sa nu ma mediatizez. Tutunaru, la fel ca si dcotorul meu a facut bine la multe alte femei si la multi alti copii. Nu mi se pare corect sa imporsti un om cu noroi pentru ca a gresit o data. Arata-mi un doctor in lume aasta care sa nu fi pierdut un pacient in toata cariera si eu ma inchin in fata lui. Si evident ca la fiecare caz, familia considera ca ar fi putut fi salvat. Nu e chiar asa.
POZNICI CU NOI
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica 10+
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi O noua viata

alex25 spune:
Nu mai intelg nimic. Deci eu am grupa O1 pozitiv si sotul A2 pozitiv si mi-a spus ca va trebui dozare. O fi fost grabita? Nu o fi fost atenta? O sa intreb din nou cand ma voi duce la control, dar m-ati bagat in ceata! 7+
Da Doamne sa ne nastem sanatosi

alex1405 spune:
Buna fetele! Bun venit noilor burtici!
Eu vin cu o veste proasta, pentru mine.... Am vazut ca unele fete se "bucura" de greturi, ca stiu ca bb-le e bine. Ei bine, eu nu le vreau de loc, si pana acum nici nu le-am avut, dar aseara, in secunda 1 tuseam, in secunda 2 eram deasupra WC-ului :( . Sper sa nu devina ceva obisnuit....
Alex, si eu am grupa A2 RH negativ, iar sotul 01 RH pozitiv... Doctorul a zis ca dupa luna 3 incep sa fac tirul de anticorpi RH, sa vada daca incep sa produc anticorpi si sa fac rau la bb. Probleme apar doar daca fatul are RH pozitiv, ca sotul (si sunt 50% sanse sa se intample asta) iar corpul meu cu RH negativ sa-l perceapa ca pe un corp strain si sa incerce sa-l "omoare". Am inteles ca exista un vaccin care se face atunci cand sangele copilului intra in contact cu sangele mamei, ca sa impiedice acesti anticorpi sa se dezvolte (chiuretaj, amniocenteza, nastere-se face analiza RH imediat dupa nastere pentru bb si ti se face vaccinul daca el are RH pozitiv). Daca esti la prima sarcina nu sunt probleme, dar eu am un chiuretaj la activ, fara sa fi facut acel vaccin in 24 de ore dupa chiuretaj. Nu am stiut ca exista un asemenea vaccin, iar doctorul nu m-a intrebat de RH cand am facut chiuretajul, desi eu stiam ca il am negativ.... bine, si chiuretajul ala a fost facut foarte in graba....
Dr. meu mi-a zis ca pe masura ce copilul creste si daca are RH pozitiv (am dedus ca se refera la ultimele luni de sarcina), exista sansa ca sangele lui sa se amestece cu al meu prin cordonul ombilical, si sa incep sa produc anticorpi. Este foarte important sa stie daca produc acesti anticorpi pentru ca exista sansa ca bb-le sa faca icter nu's de care, sau alte complicatii sau chiar sa moara, si atunci ei urmaresc altfel sarcina si pot lua decizia de a termina sarcina inainte de termen (probabil cezariana pe la 8 luni, ceva de genul asta, daca am inteles eu bine. Dar a zis ca nu are rost sa ma panichez de acum pe tema asta, ca e foarte posibil ca totul sa fie bine, si am sanse 50% ca bb sa aiba RH-ul la fel ca mine.
Important e sa stim cand si daca se intampla sa produc anticorpi.
Fetele care mai aveti alti bb-i, daca mai stiti ceva in plus despre RH, spuneti-ne si noua, ca inca mai am de citit si eu pe tema asta.
Pup burticile!
Bibicu' mik
Noi - momente frumoase din viata
www.sardog.ro/" target="_blank"> Hobby 9+ ...si povestea merge mai departe

panda77 spune:
Parerea mea referitoare la cazul de la tvr este ca nu stim suficient. Si cred ca ar trebui sa facem presiuni ca si opinie publica pentru aflarea tuturor detaliilor unor asemenea cazuri, pt ca in Ro nu se ajunge niciodata la adevar. Si de obicei cauzele pentru care in tara asta se intampla atatea tragedii sunt mai complexe si mai ramificate decat par la prima vedere. Ganditi-va doar la sistemul de sanatate si la mentalitatea de la noi...In concluzie eu cred ca ar fi bine sa se verifice si sa se faca publice asemenea cazuri, pentru ca altfel nu vad sincer cum se pot evita pe viitor.
Panda, fudula mamica de www.flickr.com/photos/23506973@N07/" target="_blank">Ilinca - 15 iulie 2007 si 8+
countdown pentru samburel

alex1405 spune:
Alex, acum am vazut grupele, a ta si a sotului. Dozarea nu are nici o legatura cu grupa, numai cu RH-ul. Cu siguranta nu trebuie sa faci vreo dozare de anticorpi RH!
Bibicu' mik
Noi - momente frumoase din viata
www.sardog.ro/" target="_blank"> Hobby 9+ ...si povestea merge mai departe

alex25 spune:
Offff, multumesc pentru raspunsuri. Sper sa fi inteles ea gresit, o sa mai vedem!
App, fetele, voi la semnatura aveti varsta sarcinii dupa UM sau dupa ecograf? 7+
Da Doamne sa ne nastem sanatosi

diamar78 spune:
Despre sexul copilului v-am mai scris eu ca nu am stiut ce am dacat la nastere. Doctorul la care merg nu vrea sa spuna sexul. Poate de data asta o sa-mi spuna. Toata sarcina trecuta am spus ca e fata desi dr nu mi-a spus nimic. Asa simteam eu. La final am inceput sa am un presentiment ca de fapt e baiat si m-am gandit si la nume de baiat iar in momentul cand am nascut si mi s-a spus ca am baiat am primit bine vestea bucuroasa ca a iesit. Eu am nascut natural si fara anestezie, la 7 am ajuns la spital, mi s-a rupt apa si la 9,05 am nascut. Sper sa fie si de data asta la fel, desi nasterea a fost cam precipitata si David a primit 7/8.