Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (74)
Raspunsuri - Pagina 8
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ciresica5 Stii cumva unde se depun aceste cereri? Cea pentru primarie se depune la primaria sectorului in care locuiesc sau la primaria sectorului in care nasc? |
Cu primaria sectorului in care nasti nu ai treaba decat pentru certificatul de nastere al copilului, restul se petrece la primaria sectorului/orasului unde isi are domiciliul legal mama. Eu m-am interesat pentru ca adresa mea din CI e... la 80km de Bucuresti (unde locuiesc, lucrez, nasc... )
Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa
AMR 10 saptamani
Ayla21 spune:
Buna seara burtici!
Sunt tati de Luana, si daca imi permiteti, intru si eu in discutie. Oricum, vreau nu vreau mai urmaresc subiectul si trimit Monicai conversatiile de aici. La burtici, burici (burice) si contractii nu ma bag.
Intreba cineva de indemnizatie/alocatie pe card. Ptr baiat asa am primit alocatie dintotdeauna. Lucreaza doar cu BCR-ul. Daca nu aveti, deschideti la BCR cont, va da o dovada de cont (nr cont, titular, etc si spuneti ptr ce anume va trebuie) si cu ea Primariemergeti la Primarie/Directia/Serviciul de asistenta sociala. Banii vor fi virati in contul respectiv.
Ptr prima de nastere veti primi de la primaria unde inregistrati copilul un bilet, ca ati/sau nu ati ridicat alocatia de nastere de la primaria unde s-a facut inregistrarea (negatie se numeste). Cu acel bilet veti merge la primaria de care tineti (si dosar desigur). Va vor trece pe o lista si banii ii veti primi acasa, de la factorul postal.
Botoseii arata cam asa. Tare simpatice ati fost.
Iar perla serii a fost cea cu mingea de nastere umflata intre doua contractii!
Am cont pe forum, dar mi se pare aiurea sa intru cu el la odisee. Oricum scriu in numele Monicai. Luana a ajuns la 1,410 kg Doamne ajuta! A incheiat saptamana 34, si de saptamana viitoare speram sa incercam incet incet trecere la biberon. (spre 1,500 kg).
La pagina ei am pus poze noi, si chiar deasupra de prima poza de inceput aveti trimitere (prin click) la alte pagini. Puteti lasa un comentariu la guestbook daca doriti. Va multumim ca ne sunteti alaturi.
_
I love you so much my tiny princess
mababei spune:
Buna fetelor!
Semnam si noi condica!
Bun venit noilor burtici, sarcina usoara si bebei sanatosi!
Bine ai venit Ileana, sa fii sanatoasa, mancacioasa si necolicoasa! Pentru mami, refacere rapida si mult laptic!
Am citit doar ultimul capitol, merg sa recuperez si mai din urma!
mihaela
35+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!
Ayla21 spune:
Galushca, mami de Ileana, felicitari ptr printesa! Frumoasa si durdulie! Sa creasca mare, sa fie sanatoasa, sa va bucurati de ea!
_
I love you so much my tiny princess
florinela79 spune:
Tati de Luana, am vazut pozele cu Luana mica si dulce, ce cumintica si firava, e frumoasa sa va traiasca sa fie sanatoasa sa nu mai aiba nicio problema toata viata ei , o imbratisam si pe mami Monica, doamne ajuta!
Rivali, insanatosire grabnica baiatului, sa-i scada febra sa scapati de spital .
Pisigri, incearca sa stai cat mai linistita in pat,nu te supara si nu te enerva, sistemul nervos ....tine-l sub control, sarea si efort putin.Fara ingrijorari...daca sunt elimina-le.
Intrebau fetele de pediatru si eu am luat legatura cu un pediatru, am discutat daca vine si acasa, daca este disponibil la telefon....cam atat, ne mai vedem o data pana la nastere.
Florinela
mababei spune:
Multumim tati de Luana pentru minunatele vesti! Aveti o printesa luptatoare! Si e atat de frumoasa!
mihaela
35+
Fii alaturi de noi si in saptamanile ramase!
alina.n spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denisamada
Cu primaria sectorului in care nasti nu ai treaba decat pentru certificatul de nastere al copilului, restul se petrece la primaria sectorului/orasului unde isi are domiciliul legal mama. Eu m-am interesat pentru ca adresa mea din CI e... la 80km de Bucuresti (unde locuiesc, lucrez, nasc... ) Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa AMR 10 saptamani |
Atentie si negatia se ia tot de la primaria din localitatea unde nasti.
31+ cu Maria-Natalia
Vine barza!
Maya25 spune:
Multumim pentru vestile bune despre Luana. Ce frumos creste! Tineti-o tot asa!
BB Ileana bine ai venit!
Eu iar ma confrunt cu o situatie naspa: spitalul in care sunt a intrat pe nepusa masa in carantina pt gripa azi de la ora 5 dupamasa pt 3 saptamani! Eu am avut tot timpul insotitor ziua, cateodata cand am fost mai rau chiar si noaptea, insotitor care mi-a adus si dat mancare si tot ce am avut nevoie sa nu trebuiasca eu sa ma ridic din pat decat pana la baie. Altfel nu ajungeam nici vorba cu sarcina pana aici, cu tot tratamentul lor miraculos. Acum de la ora 5 ma descurc singura, a trebuit sa-mi iau singura mancarea, sa-mi fac ordine singura si deja am contractii si dureri de col. Daca nu rezolvam ceva va trebui sa ma transfer inapoi in tara cat de curand, acolo pot sa o mai intind pana la termen stand in pat. Aici oricum de joi nu mai primesc nici un medicament desi abia o sa implinesc 36 de sapt. Si nici ajutor nu primesti, te descurci singura, daca poti bine daca nu poti sa nasti prematur, asa mi s-a zis, pt ca au spital f bun pt prematuri! Dar eu nu vreau prematur! Of, nu se mai termina relele odata!
Nu apuc sa tin ritmul la citit pe cum scrieti dar din ce am reusit sa citesc constat ca suntem mai multe care avem probleme aici, fiecare de alt fel dar tot stres se numeste.
Maya 35+
http://bd.lilypie.com/CHzwp1.png
novus spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui IliesClara
Nu as putea sa iti spun. Mamicile care vin la Cj sa nasca din BM, Sibiu, Bistrita, Zalau etc. ii inscriu pe copii la Cj. De aici au certificatul de nastere, dar cererile unde le-au depus... nu stiu. Similar functioneaza probabil si cu sectoarele ca si cu localitatile. Intreaba pe MariaK, ea stiu ca naste in alta parte decat domiciliul ei... si mai erau fete din Galati care nasc la Buc, sau din Buc care nasc la Brasov... Clara |
Primele se iau de la primaria de domiciliu dar in prealabil trebuie obtinuta o negatie de la primaria localitatii unde ai nascut ca nu ai luat banii de acolo
37+ cu Alexandra
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3
Monnvas spune:
Multumesc pt raspunsuri, nu dau nume ca mi-e ca uit pe cineva. Nu lucrez in invatamant, sunt cercetator la un institut al Academiei. Inteleg ca totul tine de contractul colectiv de munca. O sa il caut pe-ala sa vad ce scrie, nu ma bazez pe ce imi zic fetele de la resurse umane ca mi s-a intamplat sa-mi mai incurce neshte drepturi. Oricum, nu stiam de prima de la primarie si de prima de trusou. Daca are vreuna dintre voi un tipar al cererior pt astea, bagati aici!
Tati de Luana multumim pentru vesti! multi pentru printesa luptatoare si pentru mami!
Ioanatugs multumesc. Te astept cu vesti bune.
Gia imi dau si eu cu parerea. Sotul tau a avut o idee buna cand a propus Briseis, daca ar comenta cineva la varianta asta il trimiti la Homer si gata! Si eu ma alaturi Pisik-ai, care zicea ca singurul inconvenient ar fi ca o sa-i stalceasca lumea numele - la scoala si nu numai. Eu am avut parte de bucurii nu cu prenumele, ci cu numele de familie, care mi-a fost stalcit inclusiv la starea civila, cand m-a intrebat daca il iau de barbat pe cetateanul X-escu, si a trebuit sa-i explic ca daca ii zice X-eanu chiar ca-l iau!
Monica Elefantica 37+ CRI
CASA LU' BEBE