Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (74)
Raspunsuri - Pagina 6
millie spune:
Ciresica eu am fost si am vorbit deja cu un medic pediatru pt bebe,in evidenta se ia dupa ce iesim din spital,am inteles ca si in spital te intreaba la ce medic pediatru o mergi cu copilul.
monica 38+ Lara
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui PetraTudor Am sa incerc sa sun maine la Primaria de care tin eu (acum s-a terminat programul cu publicul) sa vedem daca lucreaza doar cu anumite banci. |
Te rog, sa ne spui si noua ce afli... si eu sunt in aceeasi situatie. Tare ma tem insa ca fiecare primarie are cate o banca preferata, dupa principiul asta am ajuns sa am card bancpost, bcr (pe-astea 2 nici nu le mai folosesc, nici nu le-an inoit, ma gandesc cateodata daca ei inca imi "administreza" contul si o sa ma trezesc ca am datorii la ei), brd si Transilvania (pe-astea 2 le folosesc acum).
Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa
AMR 10 saptamani
millie spune:
Denisa si eu stiu ca primariile nu lucreaza cu toate bancile,cel mai bine e sa te intereseszi cu ce banca lucra primaria de care aparti
monica 38+ Lara
denisamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui IliesClara
|
Pisi, daca TA e mare, ia hapul si totul va fi bine, nu dauneaza la bebe, in timp ce TA mare-da. Morcovii sunt buni si ei... la o serie de kestii, de exemplu fac blanitza lucioasa.
Denisa-Madalina 30+ cu Adela-Marisa
AMR 10 saptamani
IliesClara spune:
Prime
din cate am aflat exista mai multe surse de banuti dupa nastere:
- prima de la servici (se depune cerere cat de repede dupa nastere, ideal nu mai tarziu de 6 luni dupa nastere)
- prima de la sindicat (asta nu stiu cand se cere)
- prima de la primarie (se solicita la inscrierea BBlui la certificate)
- trusoul BBlui (idem mai sus)
acestea se dau o sg data
- indemnizatia pt cresterea copilului care se da dupa ce conc. de sarcina si lauzie expira (adica acele 126 de zile) si intri in conc. pt cresterea copilului, pana ce acesta face 2 anisori. Multi spun la asta bani de maternitate.
acesta se da lunar
o colega a nascut in august si uitati ce imi scria la un moment dat intr-un email:
"Salut Clara,
Am depus la scoala si am si primit banii aceia de ajutor sau prima pt nasterea fievarui copil acum in decembrie...se procedeaza astfel: dup#259; ce nasti, scrii o cerere cu subsemnata....., angajata....mama copiilor....solicit a mi se acorda prima de nastere (ceva de genul asta) conform legii. anexez copie dupa certificatul de nastere al copiilor...
... mai este inca un premiu de 200 lei de la primarie si trusoul care e 150 lei, dar astea se depun dupa ce nasti la primarie (cand va merge Luci sa le faca certificatele de nastere fetelor atunci va depune tot acolo si cererile pentru astea 2 chestii).
Banii de premiu (cei 200 lei) ii ridici de la Primarie dupa vreo 2-3 saptamani, iar cei 150 pentru trusou mult mult ai tarziu... vei avea un numar de asteptare si cand iti vine randul ridici banii ...mie din august inca nu mi-a venit randul...Despre alte premii sau ajutoare nu mai stiu nimic...
Iar pentru maternitate si alocatie sunt niste formulare tipizate care trebuie depuse in maxim 60 de zile de la data la acre trebuie sa intri in maternitate (in cazul meu...eu am intrat in maternitate din 16 decembrie si trebuie sa depun actele pana maxim in 16 februarie)."
...
adica nici vorba sa primim noi banii imediat dupa nastere.
Am inceput sa pregatesc cererile ca sa ii fie mai usor lui sotz cand merge la primarie si la sertvici la mine. O sa le pun pe emailul comun, poate va foloseste.
Iulia si Anto 34+ si mami
Clara
Maria_K spune:
citat din mesajul lui inapreda Maria, v-ati reconsiderat alegerea in privinta numelui sau Casie e numele de alint pentru Casandra? Oricum, ambele sint titi. Gina 33+ bebe Ian Alexandru Poze AMR |
Ina, sotul meu vrea neaparat sa o cheme si Maria, iar mie mi se pare asocierea Maria-Casandra prea "telenovelista" asa ca am decis in consiliu de familie sa inlocuim Casandra cu Casia.
Maria 38+ Maria-Casia
vine bb!
Pozele noastre
Maria_K spune:
citat din mesajul lui PetraTudor Maria, tu ai intrebat daca ai voie in spital cu mingea de travaliu, sau ... mergi pur-si-simplu cu ea? 36+ cu |
Petra eu am intrabat doctorita si zicea ca ma lasa sa o duc, dar mai nou mi-a zis ca s-au cumparat 3 mingi si la clinica (le-am si vazut cat am stat internata), deci ma scuteste de un efort. pe una din gravidute am vazut-o folosind mingea.
Maria 38+ Maria-Casia
vine bb!
Pozele noastre
rivali spune:
citat din mesajul lui georgiana310 RIVALI, sa ti se faca bine puiutul si sa treceti repede de perioada asta. Ma gandesc, oare daca platesti o asistenta sa vina acasa, nu e mai simplu?! Zic si eu... |
Georgianasi eu vreau acelasi lucru dar conditia sa plec de la spital a fost sa fac tratamentul acolo si dimineata sa il vada dr. Eu figurez ca internata.
Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 34+