Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (74)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Rivali sanatate tie si puiului! Daca stai in sectorul 3 si ai zis de spital de pediatrie, ai fost la V. Gomoiu? Ca eu ma bucuram ca stau aproape de spitalul asta, in caz de Doamne fereste!...

Monica Elefantica 37+ CRI

CASA LU' BEBE

Nu vorbesc de V Gomoiu ci de G Alex,

Multumesc fetelor pe urarile de bine

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

m-am prins....incercam sa aplic chestia cu vizualizatul tensiunii 120 cu 70 sit a plecat sotul sa ia morcovi si dopegyt

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Monvas

salariul acela mediu pe unitate este neimpozabil.

Pt invatamant am cautat detalii mai multe:

INVATAMANT

Art.36 (5) Personalul din invatamant beneficiaza si de urmatoarele sporuri si ajutoare: f) un salariu de baza platit de angajator mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia va beneficia de plata unui salariu de baza. Acest ajutor se acorda inclusiv din venituri proprii.

- CONTRACT COLECTIV DE MUNCA nr. 2895 din 21 din 29 decembrie 2006 UNIC LA NIVEL NATIONAL PE ANII 2007-2010 - publicat in Monitorul Oficial cu numarul 5cc din data de 29 ianuarie 2007

Art. 51 In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
.................................................................................................................
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

In conformitate cu art. 11(1) din Legea nr. 130/1996 privind contractul colectiv de munca, Art. Clauzele contractelor colective de munca produc efecte, dupa cum urmeaza:
.............................................................................................
d) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din tara, in cazul contractelor colective de munca la nivel national.

Aceasta prevedere este perfect aplicabila. Solicitati acest drept banesc unitatii dumneavostra scolare, in scris, cu nr. de inregistrare. Temeiul e drept este, asa cum s-a aratat mai sus, art. 36 alin. 5 lit f din CCMUNR Invatamant.
Mai mult decat atat, incepand cu anul 2007, cuantumul acestui drept se ridica la valoarea unui salariu mediu (simpla medie aritmetica) pe unitate. In acest sens:

Art. 51 c) din CONTRACTUL COLECTIV DE MUNC#258; nr. 2895 din 21 din 29 decembrie 2006 UNIC LA NIVEL NA#354;IONAL PE ANII 2007-2010:

Īn afar#259; de ajutoarele prev#259;zute de lege, la care au dreptul, salaria#355;ii vor beneficia #351;i de urm#259;toarele ajutoare:
un salariu mediu pe unitate, pl#259;tit de aceasta mamei, pentru na#351;terea fiec#259;rui copil; dac#259; mama nu este salariat#259;, so#355;ul acesteia beneficiaz#259; de plata unui salariu mediu pe unitate;

Pentru conformitate, Monitorul Oficial cu num#259;rul 5cc din data de 29 ianuarie 2007 (atentie, e vorba despre Monitorul Oficial - partea 5 !)

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Daca tot suntem la dezvaluit profesii, io va pot ajuta daca aveti de gand sa va publicati memoriile de gravida am terminat Litere.

Monica, si eu am inceput cu Litere... am contiunat cu Dreptul, practic deja de cativa ani, dar tot visez sa ma retrag undeva si sa scriu ... memoriile macar

Incerc sa-ti raspund punctual, stai putin sa ma lamuresc ca sa nu va induc in eroare

Revin asap.

36+ cu

Uite Monica, sper sa te ajute.

Concediul prenatal+postnatal (de maternitate) este de 126 de zile, dintre care minimum 42 trebuie efectuate dupa nasterea copilului. Asadar, cererea nu se poate depune inainte de trecerea acestor 42 de zile de la nastere dar nici mai tarziu de 60 de zile incepand cu ziua a 43-a, asadar depui cererea in max 60 + 43 de la data nasterii.

126 de zile are concediul de maternitate, concediul de crestere a copilului este cel de 2 ani.

Intr-adevar ai dreptul la (minim) un salariu mediu pe unitate, cf. CCM la nivel national, asa cum iti raspunsese si Simona. Am spus minim pentru ca CCM la nivel de unitate are prevederi cel putin la fel de favorabile.

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rivali spune:

Monnvas, daca lucrazi in inv in contractul colectiv de munca la nivel de ramura ai dreptul la 2 sal,iti pun ul link cand il gasesc. Mai ai dreptul si la o prima de la sindicat.

Vlad Andrei ( 4.01.2007) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Buna seara burtici,

Am recuperat foarte greu din urma caci azi nu mi-a mers netul si am avut niste nervi...

Clara, multumim pt. informatii, mai ales ca pe mine ma intereseaza domeniul caci lucrez in invatamant!
Stii cumva daca se primeste ceva la nastere de la sindicatul din care faci parte?

Leeloo, unde mergi la cursurile prenatale?

Fetelor, voi ati inceput sa va cautati un medic pediatru pt. bebe?
Credeti ca trebuie sa fim luate in evidenta de pe acum?

Va pup pe toate si va doresc o seara linistita!

35+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Rivali

prima de la sindicat este fixa de 100 ron?
Tu cum stii?

Imi trimiti si mie, te rog, info daca ai pe PM sau in plen (daca pui cate un spatiu e ok)

Mercic

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanatugs spune:

Buna seara mamici dragi!
Acest subiect ramane unul de suflet pentru mine, pentru ca daca totul ar fi mers bine anul trecut, acum as fi fost alaturi de voi si as fi nascut si eu prin aprilie. Dar nu ca sa va intristez am intrat, ci ca sa va urez tutror nasteri usoare si copilasi sanatosi!

Monnvas stiu ca mai ai putin si vreau sa-ti urez si eu nastere usoara si intalnire minunata cu bebe!! Si multumesc pentru incurajarile tale frumoase!

"Unii se plang ca trandafirii au spini, eu multumesc cerului ca gasesc trandafiri pe spini." W. Shakespeare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

pisiko, inceteaza cu nervii si-ai sa revii la tensiuni mai joase

clara, eu nu am impresia ca sotul tau s-a suparat degeaba la eco... si mai cred ca nu si-ar permite nimeni sa te lase necusuta sau mai stiu eu ce, tocmai de frica gurii lui

florinela, scuze de confuzie, am fost aiurita complimente pentru sotul scorpion neinfricat

Fille du Sud 34 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Fetelor, multumesc pentru parerile voastre legate de nume. Intr-adevar, Brisees bine de la numele grecedc BRISIS dar eu am vrut sa il mai "latinizez" un pic, asadar am decis sa ii spun Brisees - asa se scrie, asa se citeste, vorba filmului :)
Pentru mine suna ca o raza de soare dar, cu atatea "guri deschise" dupa auzirea numelul m-am gandit serios la parerea fetitei cand va mai creste. Eu acum ii spun Bris... si imi zambeste sufletul cand ma gandesc ca asa o voi alinta!

PISIK CLARA DENISA FLORINELA si tuturor fetelor care mi-au spus parera lor sincera . Clara, foarte "documentat" raspunsul tau, ar putea cu succes sa tina locul unei prefate a unei carti cu nume pt copii .

RIVALI, sa ti se faca bine puiutul si sa treceti repede de perioada asta. Ma gandesc, oare daca platesti o asistenta sa vina acasa, nu e mai simplu?! Zic si eu...

Cine mai urmeaza la "livrat" bebei?

la burtici!

32+ Brisees

gia

Mergi la inceput