Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (74)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

[/quote]
Rivali, cred ca acum poti avea cardul la orice banca, ma gandesc ca daca nu ar fi fost o mentiune pe formularul de cerere.

Ma mai informez si revin!
[/quote]

Nici pe site nu am gasit vreo mentiune.... Citez: "plata indemniza#539;iei pentru cre#537;terea copilului se poate opta īntre mandat po#537;tal la domiciliu sau cont personal ori de card deschis la o unitate bancar#259;. Dac#259; se opteaz#259; pentru cont de card īn cerere se bifeaz#259; aceast#259; variant#259; de plat#259; #537;i se va ata#537;a #537;i copia dup#259; extrasul de cont de la deschiderea acestuia."

Am sa incerc sa sun maine la Primaria de care tin eu (acum s-a terminat programul cu publicul) sa vedem daca lucreaza doar cu anumite banci.

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina.n spune:

Petra si pt cazul in care vrei pe card cred ca este ultima optiune din cele 3 din cerere,oare si aici trebuie vreun extras?

31+ cu Maria-Natalia
Vine barza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Nu cred ca este vorba despre banci care lucreaza cu primaria, in cererea standard bifezi ca doresti sa primesti indemnizatia pe card si treci contul, uite gasesti detalii pe site-ul guvernului http://www.mmuncii.ro/ro/articole/2009-01-07/clarificari-privind-acordarea-indemnizatiei-pentru-cresterea-copilului-926-articol.html

36+ cu

Petra am intrat si eu pe site, dar mai tare m-am zapacit. N-am inteles exact nishte chestii. Zice acolo ca cererea tb depusa: "īncepānd cu ziua urm#259;toare celei īn care īnceteaz#259;, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data na#351;terii copilului, indiferent de persoana īndrept#259;#355;it#259; care solicit#259; dreptul, dac#259; cererea este depus#259; īn termen de 60 de zile lucr#259;toare de la acea dat#259;"
Adica dupa cele 42 de zile obligatorii din concediul de lauzie? (da' de ce-i zice de maternitate? e altul?) Oricum, nu inteleg nici sa ma tai partea pe care am bolduit-o (care este "acea data"? data nasterii lui bebe? Pai daca mi-au ramas mai mult de 60 de zile din concediul de sarcina si lauzie?)

Inca ceva: cei 2 ani de concediu se socotesc incepand din momentul nasterii puiului, de cand am intrat in prenatal ("sarcina si lauzie") sau de cand se termina "sarcina si lauzia" si intru in CIC ("ingrijirea copilului")?

Si ca sa termin cu intrebarile, a zis cineva ceva de o prima de nastere? Echivalenta cu un salariu? In ce conditii se da asta?

Daca tot suntem la dezvaluit profesii, io va pot ajuta daca aveti de gand sa va publicati memoriile de gravida am terminat Litere.

Monica Elefantica 37+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Rivali sanatate tie si puiului! Daca stai in sectorul 3 si ai zis de spital de pediatrie, ai fost la V. Gomoiu? Ca eu ma bucuram ca stau aproape de spitalul asta, in caz de Doamne fereste!...

Monica Elefantica 37+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alina.n

Petra si pt cazul in care vrei pe card cred ca este ultima optiune din cele 3 din cerere,oare si aici trebuie vreun extras?

Da, se ataseaza extras de cont si pentru cazurile cand se opteaza pentru virarea indemnizatiei pe card, citasem eu mai sus, dar din cauza ca textul continea diacritice nu se mai intelege nimic

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

io azi am reusit sa produc tensiune 14 cu 9...
am sunat la medic si mi-a zis sa iau Dopegyt, miine sa ma duc la el cu rezultatele de la analizele de azi. sper sa fie bune...

mi-e frica de nu mai pot, si asta sigur nu face sa scada tensiunea...

Doamne-ajuta !

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Rivali, multa sanatate lui Vladut! Si noi am reusit la 8 luni sa facem o laringita urata, care s-a lasat cu spitalizarea noastra o saptamana la Gomoiu, in fix aceleasi conditii ca ale tale (cu doar avantajul ca eu nu eram insarcintata!). Imi amintesc cu groaza ca m-am certat ingrozitor cu o asistenta, cand m-am dus sa ma spal pe maini pentru a-i da de mincare lui Eric, in singurul grup sanitar de pe etaj, intr-o stare cumplita de igiena (adica de... lipsa a ei!) iar la iesire nu am pus mina sa inchid usa, pentru ca manerul arata infiorator de jegos, iar scopul 'vizitei' fusese tocmai igienizarea. Am tras usa cu talpa piciorului usor dupa mine si am zis ca ma intorc cu un servetel sa o inchid dupa ce terminam masa. Numai ca m-a vazut o 'draguta' de asistenta care a inceput sa urle si a fost de neoprit (pana cand am tipat eu mai tare decat ea!)... mi-e groaza cand imi amintesc...

Monnvas, in contractul colectiv de munca la nivel national este scris ca institutia la care lucrezi are obligatia sa iti dea un salariu mediu pe unitate (Nu cel mediu pe economie, atentie) pentru nastere. Sigura exceptie este cand institutia la care lucrezi are un contract colectiv de munca la nivelul ei, insa acesta este obligatoriu in favoarea ta, deci minimum pe care il poti obtine este cel din contractul colectiv de munca national.

In plus, stiu ca mai este si o amarata de prima oferita de primarie pentru primele (parca) 4 nasteri, de vreo 2 milioane de lei vechi, pentru care trebuie sa depui 5 tone de hartii si sa faci 10000 de cozi... Adica exact ce ai chef sa faci dupa ce nasti :)

PS. La Eric am primit botosei. Super draguti, simpatici, imi venea sa ii mananc de drag. Nu i-a incaltat niciodata. De altfel, nici sosetutele. In primele cateva luni l-am tinut in salopetele cu tot cu talpite, care erau foarte comode pentru el (nu-l strangea nici un siretel) si foarte practice pentru mine!

Simona 33, mami de Eric Christian (02.03.05)

The 8th month = that month when you can no longer put on your shoes, or off your wedding ring...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Daca tot suntem la dezvaluit profesii, io va pot ajuta daca aveti de gand sa va publicati memoriile de gravida am terminat Litere.

Monica, si eu am inceput cu Litere... am contiunat cu Dreptul, practic deja de cativa ani, dar tot visez sa ma retrag undeva si sa scriu ... memoriile macar

Incerc sa-ti raspund punctual, stai putin sa ma lamuresc ca sa nu va induc in eroare

Revin asap.

36+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

io azi am reusit sa produc tensiune 14 cu 9...
am sunat la medic si mi-a zis sa iau Dopegyt, miine sa ma duc la el cu rezultatele de la analizele de azi. sper sa fie bune...

mi-e frica de nu mai pot, si asta sigur nu face sa scada tensiunea...

Doamne-ajuta !

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/

Morcovi cruzi razuiti sau doar curatati, fara nimic - scad tensiunea.
Daca inchizi ochii si iti imaginezi un tensiometru in functiune arataND 120 CU 70 --- o sa functioneze si asta. .... si imagineaza-l pe BB zambind in burtica
Serios, merita incercat

Clara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Pisigri

ultima parte din citat era raspunsul.

Clara

Mergi la inceput