Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (6)
Raspunsuri - Pagina 9
Motana spune:
Am uitat sa va zic ca esti eu sunt la capitolul de "studiat" Attachment Parenting foarte interesant, cine e interesat, va pot da linkuri dragute.
Cinezee, la Bucuresti stiu si eu doar de CMU, nu stiu pe nimeni care sa fi fost inca acolo, as fi si eu interesata. Despre pret era in jur de 2200-2300 Euro, daca nu ma insel, super mult.
Numai bine!
21+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
Leeloo21 spune:
ana maria- baga un spatiu intre pupicuti k ai latit pagina..nu de alta dra eu scriu de pe laptop si imi este mai dificil sa ma misc cu dragutul cursor
am si nr tau scumpi, si al aurorei..deci o sa aflati despre nasterea mea cu siguranta!
imi pare rau ca sunt sanse doar de 50% pt nasterea naturala..uff..dar o sa fie bine cu siguranta..orice s-ar intampla pana la urma eu iti spun sa fii tare!
va pup fetelor si multumesc de incurajari! suntem f bine..si emotionati..si draguti..abia astept sa-l vad..stiu si simt k este gata sa scoata caputul la lumina!
Cristina cu bebe mic 38+
AMR 2 zile (12martie2009)
nasterea in apa
pozici dragute
cristina1980 spune:
Buna si La multi ani burtici!
Ana, ce sa fac ma descurc, la volan. Si mie imi place la nebunie. Acum invat.Am examen scris pe 17 si orasul pe 18 martie. Sper sa reusesc. Nu am emotii la sala ci la oras. Ma gandesc si eu ca daca ma vede dl.politist insarci, poate e mai dragut. Iti urez si tie multa bafta.
Bebita mea nu m-a deranjat la conducere, ci a stat foarte cuminte in timpul sedintelor.
Oricum prea bine nu ma simt acum. A inceput sa-mi apese in sus fierea si ma doare de turnez, ma arde de nu pot sta decat culcata. Dar astea sunt belelele unei sarcini. Trecem noi si peste ele.Va pup.
Cristina 26+ de Cosmina-Ioana
Pupici pe burtici si la cei mici !
ana_micu83 spune:
Motana, de regula diabetul gestational am inteles ca se instaleaza dupa 24 de sapt, dar exista si cazuri in care apare si in jurul sapt 20...eu nu am avut nicio simptoma...mi-am facut(repetat) analizele facute la inceputul sarcinii in jurul sapt 20 si m-am dus cu ele la DR B sa le interpreteze.Analiza in urma careia am facut investigatii mai amanuntite si am aflat ca am diabet gestational este banala "glicemie".La inceputul sarcinii gliciemia mea era 96 , iar atunci la 20 de sapt 104...dr B mi-a indicat sa fac TTGO (testul pentru toleranta la glucoza pe cale orala). Testul acesta se face cu ingerarea unei anumite cantitati de glucoza dizolvata in apa si repetarea analizei la 2h.Prima proba se face normal pe stomacul gol (practic se ia sange si se face prima proba de glicemie)...la interval de 5 min de la recoltarea primei probe se bea solutia aceea de glucoza.. se sta linistit/a 2h ...si apoi se face proba a 2a. Valoarea inregistrata la a doua proba a fost de 169..ceea ce inseamna diabet gestational (orice valoare intre 140-199 inseamna diabet gestational---peste 200 diabet zaharat).
Am tot citit pe f multe site-uri ce presupune acest tip de diabet gestational atat pt mama cat si pentru fat...partea buna este ca inceteaza imediat dupa nastere..partea proasta...sunt riscurile!
Diabetul gestational este rezultatul modificarilor hormonale din timpul sarcinii. Cresterea nivelului de hormoni produsi de placenta (organul care face legatura intre fat si mama prin intermediul cordonului ombilical si care serveste la schimbul de substante nutritive) impiedica activitatea insulinei de reglare a cantitatii de glucoza din sange. Acesta afectiune se numeste “rezistenta la insulina”.
Pe masura ce sarcina avanseaza, placenta se mareste si produce o cantitate mai mare de hormoni, determinand o accentuare a rezistentei la insulina.
In mod normal, pancreasul gravidei produce mai multa insulina (de trei ori cantitatea normala) pentru a depasi rezistenta la insulina.
Daca pancreasul nu reuseste sa produca o cantitate suficienta de insulina pentru a anula efectul produs de cresterea cantitatii de hormoni produsi in timpul sarcinii, nivelul zaharului din sange creste, provocand aparitia diabetului gestational.
Care sunt factorii de risc?
Femeile cu risc crescut de a dezvolta diabet gestational sunt:
- cele care au mai avut diabet gestational intr-o sarcina anterioara: 30% pana la 60% din femeile care au avut diabet gestational dezvolta diabet din nou la sarcina urmatoare; cele supraponderale, femeile care au nascut un copil cu greutate mare sau care au avut nevoie de insulina in cursul unei sarcini anterioare au risc mai mare de a dezvolta diabet.
- femeile care au in familie un parinte sau un frate sau sora cu diabet de tip II
- femeile care provin din grupuri etnice cu risc crescut: latini americani, africani, asiatici
- femeile care au mai mult de 25 de ani in momentul in care raman gravide: riscul creste cu 4% pe an, in fiecare an dupa 25 de ani
- cele care sunt sub varsta de 25 de ani dar sunt supraponderale
- femeile care au avut un copil cu o greutate mai mare de 4 kilograme sau mai mica de 2 kilograme la nastere
- femeile cu ovar polichistic: desi este destul de greu pentru o femeie cu aceasta boala sa ramana gravida, riscul de a dezvolta pe parcursul sarcinii diabet este mai mare decat la alte femei
- femeile care fumeaza.
Alti factori care indica un diabet gestational nediagnosticat sunt:
- copil cu greutate mare la nastere (mai mare de 4 kilograme)
- mama cu hipertensiune arteriala
- multiple avorturi spontane in antecedente
- copil mort la nastere fara o cauza anume.
Care sunt simptomele?
Cele mai frecvente simptome in diabetul gestational sunt setea, mictiuni (urinari) frecvente, senzatie de foame, vedere incetosata. Totusi la majoritatea pacientelor nu exista simptomatologie. Uneori simptomele pot trece neobservate, pentru ca urinarile frecvente si foamea crescuta apar frecvent in timpul sarcinii normale. In cazul in care simptomele sunt prezente, poate fi un indiciu ca diabetul era prezent inca inainte de sarcina.
Care sunt complicatiile?
Diabetul in timpul sarcinei poate afecta atat mama cat si fatul. In prima parte a sarcinii, diabetul gestational poate antrena anomalii congenitale ce afecteaza organe precum creierul si inima. De asemenea, afectiunea este asociata cu un risc crescut de avort spontan.
In trimestrele 2 si 3, diabetul de sarcina poate duce la cresterea excesiva a fatului, ceea ce reprezinta o contraindicatie pentru nasterile normale. In plus, macrosomia (dezvoltarea exagerata) este insotita de hiperinsulinemie si hipoglicemie.
Consecinte posibile pentru mama:
- infectii ale tractului urinar
- hipertensiune arteriala
- nastere prematura
- nastere prin cezariana (din cauza marimii copilului)
- risc crescut de aparitie a diabetului de tip 2
Consecinte posibile pentru copil:
- hipoglicemie neonatala
- accentuare a icterului la nou-nascut
- deficit de calciu sanguin
- sindrom de detresa respiratorie
- macrosomie (dezvoltare somatica exagerata)
- risc crescut de aparitie ulterioara a diabetului, cel mai adesea de tip 2.
Dr B mi-a expus toate riscurile ca sa le stiu, dar totodata mi-a zis ca o sarcina monitorizata si boala tratata corespunzator nu ar trebui sa puna probleme...si in consecinta sa nu-mi fac ganduri negre.
Mi-a spus ca dupa 32 de sapt sa-mi fac un caiet si sa-mi monitorizez miscarile lui bebe...si daca acestea scad sub 10/zi se intervine cu cezariana de urgenta...pt ca bebe poate atunci sa moara! Imi numar miscarile de pe acum si i-am spus ca intr-o zi pana la ora 14 erau 55 de miscari ...m-a intrebat cum le-am numarat...si i-am spus ca la fiecare miscare numaram...si mi-a zis ca nu e corecta numaratoarea asta. Corect este stiu /stim sa deosebim o lovitura de o intoarcere (la intoarcere sunt cam 3 -4 miscari)...mi-am reconsiderat sistemul de numarare si am ajuns pe la 25-30 miscari/zi.
Eu ca si masura de precautie fac cel putin o data pe luna eco sa-i vad greutatea ...pana acum este ok. Sa speram ca asa o sa se mentina pana la final.
Sapt asta merg si la diabetolog sa vedem ce ne spune si el.
Si cum moralul meu este sus, dupa ce DR B a terminat sa-mi spuna ce si cum e cu nasterea in cazul diabetului gestational eu l-am intrebat ce parere are despre nasterea provocata f aproape de termen daca totul decurge bine si nu ajungem la cezariana ...si mi-a zis ca este de acord si ca se poate face daca colul permite acest lucru...deci taras-gropis il facem si delfinas daca vrea!
In rest...toate bune..invat acum ca sa-mi pot conduce masina cu bebe la bord.
I-am lasat viitoarei mamici, Leeloo nr mele de tel! Sper sa aiba puterea sa ne dea vesti, dar cred ca o sa o faca sotul ei conform instructajului.
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 25+ ... Razvan Andrei !
ana_micu83 spune:
Gata, am sters mesajul anterior ...ca nu aveam ce sa le fac pupicilor zvapaiati care s-au intins pe toata pagina si l-am postat aici.
Va pup si va doresc o zi excelenta...la noi ploua si-i f urat afara!
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 25+ ... Razvan Andrei !
Aurorra spune:
buna fetele,ce faceti?Bine,sanatoase? Cum ati petrecut de 8 martie?
Sper ca ati primit cadouri si martisoare frumoase.
Ana noi suntem bine,multumim,tocmai ce am fost ieri la Bv la vaccin si nenea dr a zis ca e foarte multumit de evolutia noastra avem 8120g si 69 cm .Suntem barbati mari. Ti-am pus niste poze pe mail.
Leeloo,doar 2 zile si te intalnesti cu mica minune,multa bafta
Cris,multa sanatate iti doresc,pentru arsuri poti incerca cu lapte,la multe da rezultate,depinde acum,dar nu e rau daca incerci.Pup
Fetele va pupacim si va dorim o saptamana cat mai buna.
Aurora si delfinas minunat Robert Matei.
Robert Matei
Pozici
Mateut
sunshine_szb spune:
Buna fetelor! Eu iar am disparut un pic,...eram si bolnava ( ceva viroza respiratorie), dar mi-am revenit voiau chiar sa ma interneze in spital, pentru ca aveam temperatura, si in cazul acesta nu prea scapi de internare la noi la spital, dar eu n-am vrut si am semnat pe propria raspundere ca refuz internarea, si uite asa fara antibiotice mi-am revenit odihninduma acasa un pic. Acum sunt iar la lucru, cateodata si cu program prelungit, incat colega mea si-a luat concediu, fata ei acum a nascut o fetita sanatoasa. Ea a nascut aici la Tg-Mures cu medicul de garda, a ajuns la spital la 01:30, si inainte de 03:00 bebe era deja nascut. Umbla inainte la gimnastica prenatala si a spus, ca i-a fost chiar de folos.
Mi-am dat seama ca preturile practicate de la Eva sunt chiar ok. in comparatie cu cele practicate de alte spitale private, cred ca jumatate e suportata de Casa de Asigurari.
Leeloo21 iti tinem pumnii, si te asteptam cu detalii.
Motana spune:
Ana, merci de informatii, sper ca tu esti bine si vei putea naste delfinas. Cat despre lovituri sau intorsaturi in burtica, eu cel putin nu imi dau seama deloc ce e una ce e alta, poate mai incolo, e bine de stiut.
Leeloo, te asteptam cu sufletul la gura sa ne dai vesti!!!!
21+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
ana_micu83 spune:
Motana, dupa explicatiile Dr eu am inteles urmatoarele:
-o lovitura este simtita printr-o singura miscare (buf si gata);
-o miscare- este caracterizata intr-un interval de cateva secunde prin mai multe lovituri;
Va rog sa-mi tineti maine pumnii ca am examen de legislatie pt sc de soferi. Sper sa fac cele 22 obligatorii si sa fiu declarata "admis".
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 25+ ... Razvan Andrei !
ana_micu83 spune:
Leeloo, butica scumpa si draga...de vreo cateva zile gandul meu sta tot la tine...huh..a mai ramas asa de putin...esti pe ultimii metri (daca am putea spune asa) pana cand ai sa-ti tii in brate micutul.
Sa-ti faci astazi poze la burtica sa vada smecherasul cum era mami a lui cu burtica inainte sa-l "scoata" in lumea mare!
Eu scot de pe acum majoretele si iti transmitem toate gandurile bune! Sa fii curajoasa si sa-ti intampini ghiocelul asa cum ti-ai planuit.
Va pupam, va dorim o nastere usoara si va asteptam cu info!
Mami Ana-Maria, tati Valentin si 25+ ... Razvan Andrei !