Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (272)
Raspunsuri - Pagina 7
Roxana_G spune:
Yaia, multam de sfatul cu lampa, cred ca trebuie tinuta mai mult inchisa ca incalzeste prea tare. O sa iau si eu priza din aia cu programator. Incalzitorul nu e necesar, oricum e cald rau in casa, poate un chiller sa iau.
Sabina, felicitari pentru inscrierea fetei la scoala. Nu te ajuta sa fii asa vesnic nemultumita de sistem, asta este si incearca sa il iei cum e, ma indoiesc ca reusesti sa schimbi ceva semnificativ, asa ca nervii si frustrarile sunt inutile.
Valentina, cred ca after school e o solutie buna pentru clasele primare. Eu o sa o las pe fie-mea la mama, insa daca nu merge tot after school ramane.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
melaniatud spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Erina Melania, noua ne plac si hainutele de la Marcs&Spencer (cind sunt reduse mai ales). Cumnata mea comanda si pe net. Le aduce cineva si ia o taxa de transport si parca un adaos de 10%. Nu am link-ul aici dar cred ca e acelasi cu cel pus de Sabina acum vreo jumatate de an. In care mall e locul de joaca? S-ar putea sa venim duminica in Iasi si m-ar interesa sa o duc pe Daria. ![]() ------------------------------- Erina si Daria (18.09.2007) |
In Iulius in Tudor la subsol unde sunt si magazinele pt copii
Roxana_G spune:
Legat de gradinita, eu as opta totdeauna pentru aceasta varianta, chiar daca as fi stat acasa. Din punctul meu de vedere aduce cu ea lucruri pe care mama nu reuseste (din grija, mila, rasfat, imposibilitate de a impune sau altele asemenea) sa le transmita copilului. Copilul invata sa se adapteze societatii, invata ce este aceea o regula de convietuire (care sa fim seriosi, ma indoiesc ca o mama o impune, eu una nu!).
Pentru Alexandra a fost o explozie in dezvoltare. Nu eu am scos pampersul,ci la gradi au incercat sa o dezvete de el, trecerea la stat direct pe toaleta a fost fara probleme. Alex mananca foarte variat, a trecut de la 1-2 feluri pe care le manca ea la o multitudine de alimente. La gradi a invatat diversificarea in adevaratul sens, la gradi a invatat sa manance singura. Tot acolo a invatat sa se imbrace, sa isi stranga patul, eu eram prea ingaduitoare ca sa impun asta. Pentru mine gradinita a fost si este un lucru necesar pentru copii, in ciuda bolilor care oricum se reduc simtitor cu varsta (nu mai spun, ca am gasi suficiente exemple pe forum cu copilasi bolnaviori la fel de des, fara a frecventa o gradinita si fara a avea frati mai mari).
Copilul are nevoie de socializare, de relationare cu copii de varsta lui, de diversitate. Nu consider ca este suficienta relationarea cu mama pana la varsta scolara, cred ca asta ii creaza un handicap ulterior, si asta am simtit-o pe pielea mea. Sunt un copil crecut cu mama si cu bunica pana la 7 ani, am mers 2 luni la gradi si am fost retrasa din pricina bolilor. Mi-au luat 20 de ani sa pot sa ma integrez intr-un grup fara probleme, sa pot sa relationez cu oricine, sa nu am un stress in public sau in grupuri, sa leg usor prietenii. Integrarea in grup la scoala a fost un cosmar, imi amintesc si acum unele momente neplacute. Nu consider ca mama este suficienta pentru a da increderea copilului, cred ca se construieste in timp, si mai cred ca la scoala e deja cam tarziu sa incepi acest proces.
In ceea ce priveste partea intelectuala si abilitatile, in primii ani evolutia este evidenta. Poate ca am observat si eu un ritm mai lent la Alex in ultimul an, insa nu sunt sigura ca nu e doar impresia datorata faptului ca ea nu arata acasa ceea ce stie. De cele mai multe ori, atunci cand aflu ce au facut la gradi, imi raspunde si imi demonstreaza ca stie despre ce vorbesc. In orice caz, nu cred ca acasa poti face cu copiii varietatea de activitati de care dispun la gradi. Nu cred ca as putea, stand acasa, sa am grija mereu sa avem intr-o zi si activitati practice, si activitati educative, si miscare, si tot ceea ce presupune o zi la gradi.
Si hai sa fim seriosi, cred ca si copiii au nevoie de varietate. Poate vara e mai usor sa ii scoti in parc sau la joaca, dar cat e vremea urata nu pot gasi acasa zi de zi antrenul si ceva-ul acela care sa ii distreze.
Parerea mea. Astept rosiile si ouale fierte tare, mai ales ca mor de foame.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
melaniatud spune:
Teo iti sta f bine si nu este o tunsoare atat de iesita din comun incat sa te obisnuiesti greu cu ea…stii doar ca eu sunt adepta asimetriilor si suvitelor de tot felul asa ca pe mine ma incanta sa vad ca si alte mamici sunt curajoase. Care ucenica a Getei? Te-ai facut la Helot cumva…acolo ma fac eu cand vin la Buc.
Si ca tot vb de Geta Voinea un sfat prietenesc fetelor….nu va coafati/tundeti la salonul din Baneasac Shopping City…nu pot sa dau prea multe detalii dar momentan este riscant si pt aspectul fizic si pt buzunar.
Maruntika multa, multa sanatate!!
Yaia pb cu virusii de la gradi este relativa. Eu am fost la gradi si pana la 19 ani nu am avut o raceala puternica si nu am luat antibiotic. Ce-I drept am fost de pe la 4 ani pt ca pana atunci m-a crescut bunicul si acum daca ma gandesc bine a fost solutia cea mai buna pt ca s-a ocupat temeinic de educatia mea si de sanatate. Tudor v-am mai spus ca nu s-a imbolnavit de nimic pana acum a facut doar o roseola si o traheita usoara si crede-ma este expus continuu virusilor…ia contact cu copii si chiar si cei din jur au fost f bolnavi si el nu a avut nimic. Deci depinde de copil pt ca si aici sunt copilasi care au tot fost bolnaviori si nu cred ca au socializat continuu. Eu iti dau dreptate in ce priveste independenta dar si spritul de turma de la gradi care il ajuta pe copil sa invete multe lucruri doar din dorinta de competitie dar crede-ma ca in Iasi cred ca sunt doar vreo 2 gradinite in care sa ai incredere si de aceea prefer sa stea cu soacra mea care are 30 de ani de experienta cu copii pt ca a lucrat in centre de plasament. Si nu a suparat pe nimeni discutia voastra eu chiar am urmarit-o cu interes si am ajuns la concluzia ca niciuna nu aveti dreptate in totalitate. Na ca acum am si eu o noua pb!!
Si la final o sustin pe Betty:
“Haaaaaaide Betty!!!!
Betty sa fii tare,
Pt bebele cel mare!””
melaniatud spune:
Rox cum sa te invidiem pt "o dusa si-o venita" de la Roma? Daca bagai si tu asa 2 saptamani sa zic ca ma mai rodea invidia dar asa te compatimesc mai ales ca esti si racita!!
melaniatud spune:
Rox cum sa te invidiem pt "o dusa si-o venita" de la Roma? Daca bagai si tu asa 2 saptamani sa zic ca ma mai rodea invidia dar asa te compatimesc mai ales ca esti si racita!!
Sabina spune:
haha, melania, pai nu avem cum sa avem dreptate in toatlitate:))
eu nu am fost la gradi si am fost f sociabila de cand m-am nascut. Deci nici asta nu e un argument. A, ba din contra, cu cat am crescut si am socializat mai mult, cu atata m-am retras mai tare intr-un fel.
Rox tu stii parera mea despre societatea actuala. Mi se pare f f trist ca o mama nu "rezista" cu copilul acasa dpdv psihic. Eu fac parte din mamele care au clar nevoie si de altceva, dar macar imi dau seama nu e ok, primii 3, 4 ani ai copilului sunt esentiali, dezvoltarea lui (emotionala, acel atasament sanatos, nu olita si mancat) e atat de legata de mama incat de aia fac un efort si stau cu ei.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
mihailescu teodora spune:
| citat din mesajul lui melaniatud Care ucenica a Getei? Te-ai facut la Helot cumva…acolo ma fac eu cand vin la Buc. Melania, mamica lui Tudorica fara frica (05.10.2007) |
Ucenic al Getei-Emil!
www.emilio.ro
Am vizitat www.helot.ro
si-mi dau seama ca seamana f mult cele 2 saloane!
Teodora ,cea mai fericita
de
Mihnea Andrei(17.10.2007)Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii
melaniatud spune:
Chiar ca e trist sa alegi sa incepi serv pt ca te simti mai bine facand si altceva decat sa ingrijesti copilul!!
Eu una cam prin noiembrie simteam ca o iau razna desi initial stabilisem ca stau 2 ani acasa in conditiile in care am un job nu f flexibil si sunt prima care a stat asa mult cu bebe...iti dai seama ce ma asteapta la intoarcere!!!
Dar cu ajutorul sotului, care mi-a adus in mare parte argumentele Sabinei mi-am revenit si acum chiar ma simt ok! Sunt convinsa ca primii 2 ani alaturi de mama sunt importanti pt copil.
Si sa stiti ca nu blamez mamele care au inceput serv mai devreme pt ca pb financiara este esentiala si ea in dezvoltarea copilului (eu nu am resimtit modificari financiare pana acum sunt o norocoasa). Si mai e ceva ...daca mama e nervoasa si frustata mai bine merge la serv daca isi doreste pt ca acasa nu i-ar face tocmai bine lui bebe!
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui betty78 Revin cu vesti: am 6 embrioni din 7 ovocite (7 foliculasi babani) si maine am ET....am niste emotii cat casa. Betty78 de Mario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare pozele noastre asa creste bebe Mario |
Betty, sa dea D-zeu sa fie bine si totul sa mearga perfect!!!

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii

Mario-Alexandru 16 aug 2007