Dulceturi si papansi de sept-oct 2007 (272)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Acum mi-as spune si eu parerea de subiectul gradinita. Eu chiar cred ca un copil se dezvolta cu mult mai bine din punct de vedere intelectual in colectivitate, dar pe de alta parte isi pierde mult mai repede din inocenta. Oricum sunt studii care arata ca atata timp cat copilul este dus mai devreme in colectivitate si se insista pe partea educationala, acestia vor avea fata de copii care sunt tinuti acasa, un IQ mai ridicat. Acum bineinteles acest lucru ca depinde de gradinita si bineinteles de educatoare. Sunt tari cu mult mai dezvoltate decat noi, in care copii se duc la gradinita sau cresa de la 1 anisor sau cel tarziu 1,5 ani. Eu sunt pro gradinita daca ma gandesc din punct de vedere al educatiei intelectuale.
Pe de alta parte refuz inca sa accept gradinita, daca ma gandesc la sanatatea copilului. Acum fiecare isi creste copilul asa cum crede de cuviinta. Sper sa nu imi i-au niste rosii in cap

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Haideti sa va spun si de controlul nostru la doctor. Alex nu e cine stie ce racita, usor rosu in gat si muci, a primit picaturi de nas antiinflamatoare, sinupret si nurofen. Bubu nici atat, in afara de raguseala nu se vad semne de raceala, deci nu se stie ce e cu febra. Putza pare sa fie ok (ma rog, prea nedecalotata pentru madam dr), sumarul de urina a iesit perfect, deci nu pare sa fie infectie urinara (oricum roseata disparuse). Maine ii fac si o urocultura sa fim siguri. Asadar si doctorita a declarat ca probabil febra e de la dinti, dar mergem si la ORL pentru un control.

Si acum vine partea interesanta:
- pentru ca e nedecalotat si are aderente cica sa mergem la chirurg - da, da, sa astepte;
- pentru ca spune "ha ha" in loc de "pa pa" trebuie control ORL sa nu cumva sa nu auda bine;
- pentru ca nu spune minim 5 cuvinte, nu indica minim 3 parti ale corpului si nu raspunde la comenzi de a aduce jucarii (chestii pe care eu le-am zis, nu ca a remarcat ea, a fost un fel de chestionar al ei) trebuie sa mergem la neurolog.

Exceptand chirurgul, ma gandesc ca nu strica niste consultatii, asa ca o sa il duc, desi personal cred ca e de-a dreptul exagerata doctorita.

Chiar si la Alex a identificat o problema, eu ma indoiesc ca timp de 5 ani nu a observat nimeni, asa ca am ales sa ignor pur si simplu.

In rest Bubu are 12.4 kg si 87 cm, 48-49 PC (insa masurat cam dificil in plin proces de nervi si zbatere).

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Felicitari din inima Simona!!! Sa iti traiasca baiatul si sa te bucure toata viata! acum ai perechea perfecta si la o diferenta de virsta ideala!

Are doua din numele mele preferate! Te asteptam cu vesti si poze cu amindoua frumusetile!!!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Roxana hai ca este tare doctoritza asta a ta. Auzi acum am o mare intrebare: bona asta a ta sta cu Bubu si il invata cate ceva sau isi vede de treaba prin casa. Eu am observat ca Mario se dezvolta foarte bine cat este cu mine, f bine la gradi si mai putin cu cat sta cu mama mea. Si am inceput interogatoriul de rigoare si mi-am dat seama ca ea este foarte ocupata cu cat mananca copilul si aproape deloc de dezvoltarea lui. Dupa ce i-am atras atentia am observat ca se vede putin diferenta. Deci vezi de naiba face bona ta in perioada in care este cu Bubu.

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Sunt plina de draci. Sambata seara dupa ce mi-am facut ovitrell-ul si am ajuns acasa, m-am cantarit si aveam 47.5 kg. Azi m-am suit pe cantar si aveam 49.9 kg. Am crezut ca nu vad bine. M-am coborat si suit pe cantar de vreo cateva ori ca sa ma lamuresc daca nu cumva este o greseala. Nici nu am mancat mare lucru zilele astea....efectiv ma simt ca o gogoasa...sia cum cateva zile pe la un alt topic ii spuneam unei fete ca la 160 cm, 55 de kg nu sunt tocmai putin....in ritmul asta ma vad si eu in acel grafic

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Cecilia, ma bucur ca e Cristi sanatos, sper sa nu fie probleme cu amigdalele. Sa iti fie de bine tunsoarea. Aaa, si nu stiu nimic despre Pediavit.

Prisi, harnica mai esti mai cuscra, imi place, esti un model pentru nora mea.

Maruntzika, cred ca ai si tu ceva energie de ii faci fatza Energiei tale. Ai mei dorm dezveliti de tot, fara sac, fara patura, dar la noi in casa e ca vara.

Apropos de pus copiii in pat langa parinti, eu nu am reusit sa il tin pe Bubu niciodata. Mai nou s-a terminat si cu sechestrarea in camere, deschide frumusel usile cu clanta. Mai putin camera lui unde e teapana rau clanta si merge greu. In rest, adio usi!

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Roxana cred ca fie ai dat peste o doctorita prea zeloasa fie vroia sa te impresioneze.

Ce nu imi place cind vor sa incununeze deodata citeva informatii cu un diagnostic pompos!!!

Ma bucur ca sunt bine amindoi copiii.

Papanash sa iti fie de bine tunsoarea.

Cecilia, la fel.

Prisi dar ai fost harnicuta nu gluma!!! Eu am mincat o tarta cu orez de la Mega Image. Oare pofta era de la tine?
Pup cretulina care se spala singura pe par!!!

-------------------------------

Erina si Daria (18.09.2007)

Mergi la inceput

Betty, probabil ai retentie de apa, o sa se duca. Maine e zi importanta.

Si da, bona nu prea se ocupa de Bubu la nivel educational ca sa ma exprim mai pretentios, intelegi tu ce am vrut sa zic. Nu stiu daca se omoara cu treaba in casa, dar se gandeste la altele probabil, si Bubu sta mult singurel. In plus nu e prea sofisticata, ii mai zic eu ce si cum sa repete dar nu cred ca se omoara. Si la Andrei s-a vazut evolutia in concediu si de asemenea cat a stat cu parintii mei de Revelion. In rest...nicicum sa se puna baza pe mine, ca educatia nu se face 1-2 ore pe seara, asa ca se explica faptul ca e mai in urma. Nici nu ma asteptam sa stie partile corpului daca nu i le-a aratat nimeni, degeaba am incercat sa ii explic doctoritei. In fine, un control in plus nu strica, asa ca...

Rox , mamica

Mergi la inceput

Acum ca sa ma laud si eu si Mario se spala singur pe cap si pe burtica

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Erina, nu zelul m-a deranjat, daca ar fi toti asa atenti cred ca nu ar mai scapa probleme neidentificate la copii. Ci faptul ca nu a tinut cont de specificul fiecarui copil, e aiurea sa il compari cu media fara sa ii urmaresti evolutia, fara sa cunosti particularitati din viata lui sau chiar legate de sanatate. Uite, ca tot intreba Betty, nici nu a intrebat cu cine sta copilul ziua, ce stie altceva decat ce a intrebat, cum reactioneaza la oameni sau altele decat la comenzi. Neurologul acela este ok insa, o sa merg la el, am fost si la 9 luni cand nu statea in fundulet si se vedea ca are experienta si e mai flexibil.

Rox , mamica

Mergi la inceput