Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (57)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Babymom, discutia vaccinarilor e una destul de ampla. Cred ca m-ai inteles putin gresit…eu nu ma refeream nicidecum la copii tai in particular, vorbeam generic de copiii nevaccinati. Stiu ca in RO multe dintre vaccinuri sint optionale. Nu despre acelea vorbeam, ci de schema obligatorie. Bineinteles ca iti respect dorinta sa nu discuti aici motivele anti-vaccinarii, inteleg ca unii parinti au personal sau religious beliefs (martorii lui Iehova, etc) . Ce n-am inteles eu totusi e pt. cine n-ar fi deontologic, eu credeam ca vorbim aici din punctul de vedere al mamicilor interesate de sanatatea copiilor lor. Stiu ca exista temerea ca autismul si alte boli neurologice ar avea legatura cu vaccinarea desi there’s no scientific evidence, mercurul constituia o temere, dar de-a lungul anilor acesta a fost indepartat din vaccinuri. Eu vad ca un copil nevaccinat este un pericol nu neaparat pt. ceilalti micuti din jurul sau ci si pt. diverse alte categorii cum ar fi gravide, oameni in varsta, etc. Si-ti pot exemplifica personal cu rubeola, pe care din motive necunoscute pana in prezent nu am facut-o. Eu sint cadru didactic si cand am fost insarcinata in primul trimestru traiam cu spaima ca unul din elevi ar putea raspandi boala. Dupa cum bine stii consecinta poate fi avortul spontan sau malformatii grave ale fatului. Nu cred ca e un aspect chiar asa usor de neglijat, cand e vorba sa fim afectati nevinovati in mod direct. Nu-ti mai spun ca pe la 11 luni ale fiemii am fost in RO si draguta s-a intors cu varicela, dupa ce auzisem ca fusese epidemie si urma sa o vaccinez la 12 luni. Este adevarat vaccinul nu garanteaza protectie 100%, dar daca s-ar recurge la vaccin nu ar mai aparea epidemii ci doar cazuri sporadice. Si asta va spune o mamica care a trecut déjà prin toata etapa gradinitei. Aaaa, si mai cred cu tarie in cultul de a-ti pasa si de cei de langa tine . My two cents…

Babytza, poate diversificarea voastra da roade si lapticul a trecut doar momentan pe planul doi.

CD, sa-ti traiasca crestinul …ce maricel a crescut dragul de el.

Joy, m-a binedispus dulceata ta, e ca la camera ascunsa, draga de ea.

Nikolici, tare reusit montajul vostru …i-ai vandut toate secretele Karinutzei acum.

Cristina

le bébé Chris Anthony

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lacribel

fetelor, bine v-am gasit si multumesc pt primire
e greu sa tina omu' pasul cu voi, cand nu prea are experienta intr-ale forumului, dar imi intru eu in mana pana la urma.

Lacrimioarade Sorana Daria - 18.10.2008

edit: eu mai scrisesem ceva

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lacribel

Ramona, ce tip de material ti-ai luat pt wrap? Mi se par interesante culorile. Nu stiu daca intr-adevar dau dureri de ochi, cum vroiai tu, dar sunt foarte vii culorile

In principiu doua de bumbac, ca de cearsaf asa, care lasa si pielea sa respire. O flanela usor elastica si inca un material rigid care nu stiu deocamdata cat va fi de purtabil pt ca tesatura e foarte deasa. Am pus si niste poze la semnatura, daca dai clic pe linkul cu puiul meu se vad.

Pe blogul gaiei nevia gasesti niste linkuri utile despre cum sa faci un wrap.

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata din tinutul plin de zapada A nins toata noaptea si acum inca ninge, e super afara . Babymom, sigur la Cavnic s-a depus klumea, cand faceti o expeditie incoace?

Tzitziri, am trimis 2 poze ale Carlei la "Clipe de viata" dar nu stiu cand se voteaza, am sa intru sa vad. Iti multumesc mult, esti o scumpa

Sabinel, un mare pentru comentariul de la poza

Nerantula, draguta ca intotdeauna . micii noastre vedete.

Lacribel, bine ai venit, sa-ti traiasca puiul.

Khristin, multumesc pentru raspuns re: Prevenar .

Claudinna, ma bucur ca i-a revenit pofta de mancare lui Razvanel.

Andy_galro, offff, imi pare rau de ce-ati patit.

Eva, si mie cine-mi mai da sfaturi atunci? Ca eu n-am facut rost de cartea lui Sears. Nu ma supara, eu si Carla ne bazam pe tine . Am trimis 2 poze ale Carlei la concursul www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=2" target="_blank">Clipe de viata, apar pe paginile 3/4. Nu stiu care e regulamentul si cand se pot vota. Am vazut ca nici nu-mi apare descrierea pe care eu am trimis-o la poze.

Mamidestefan, e super misto wrap-ul. Imi plac mult culorile.

CD, felicitari pentru botez. E un scump Mikul vostru

Joy, e atat de frumoasa Sophia

Kid, pe unde umbli mama draga? Nu ti-e dor de noi?

Babytza, Carla e mofturici la Nan asa ca ii pun cate o doza de cereale in fiecare bibe, asa il bea. Asta pentru ca nu sunt de acord sa schimb formula la fiecare fitza a bb-ului. Incearca si tu daca nu papa, oricum cerealele sunt bune pentru start-up diversificare. Acum insa ii voi schimba laptele, oricum trebuie sa-i iau formula no. 2 si cred ca optez pentru Aptamil.

Eu premergator nu cred ca voi cumpara in schimb am sa iau un patut pliant pe care-l voi folosi si ca tarc cand va fi nevoie. Avem de gand sa facem multe plimbari cu Carla la vara asa ca ii gasesc o dubla utilitate.

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babymom75

Ramo-zoozie ce fain spui tu acolo!!! M-am uitat mai cu atentie la chipul Andutei, pt. ca mi-a atras atentia din pozuca aia pe fond portocaliu. Mai, tu stii ca seamana cu Dragos al meu, da' bine de tot!! Aceeasi privire, aceleasi trasaturi, doar ca... Anda are... mai mult par si e mai blonda!

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Multumesc frumos. E posibil sa semene, in pozele de botez nu mi-am dat seama poate si pentru ca Dragos era bebe mic acolo.

Anamona faza cu mediocru era o gluma, mi-a adus aminte de ceva dar acum am uitat Iarasi si nu mai stiu ce asocieri a facut zoozie cand a creat pagina. Mi-e cam greu sa schimb titlul acum ca nu stiu ce sa-i spun - fostul blog mediocru? Ma mai gandesc.

Gaia aventuri in bebelandia mi se pare superfunny. Am dat de ea cand testam un browser de mobil cu afisaj de-ala rudimentar de browser incorporat si tot incercam sa iti citesc un raspuns dar zapacenia naibii ma arunca cine stie pe unde numai la textul mesajului nu

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sabinel

ie-te-te la ele... noctambulele ramo te urmaresc si io. is aia cu atata capu ai la avatar. am si io blog da mi-i lene rau sa-l bag la semnatura.
amalia m-a stors in seara asta si-a fost foarte agitata. ca niciodata. m-a terminat. trebuia sa sarbatoreasca si ea cumva cele 5 luni.

nasterea strumfitei mele
piticania creste
_
#8222;Mamelor, în mâinile voastre tineti salvarea lumii#8221;. Lev Tolstoi.

1 m-am uitat pe blog aseara dar profilul tau nu era vizibil si nici blogul- poate e private? Oricum ma gandeam ca esti tu, alta sabina nu cunosc.

Simodina multumesc frumos.

Am nevoie de un tip de la cele care au mai folosit blogspot. Nu reusesc sa fac vizibila optiunea trimite un comentariu. E ascunsa rau!

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Khristin tocmai pt. ca-mi pasa de cei de langa mine, si de oameni in general, si pt. ca sunt medic, consider ca nu e deontologic si profesional ( pt. mine ) sa generez o dezbatere pro anti-vaccinare ( daca pot sa spun asa ), nici aici si nici intr-un alt spatiu public. Am mai spus si repet: nu astea sunt informatiile si safturile pe care le dau eu mamelor. E hotararea pe care noi, ca familie, am luat-o, dupa indelungi dezbateri si discutii, si are legatura strict cu copiii nostri.

Nu ma supar daca vrei sa continuam discutia pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Good, sunny, morning!

Khristin, no offence, banuiesc ca stii povestea mea si chinul prin care am trecut, cu varicela in saptamana 10 de sarcina (la Teo).
Am avut varicela in copilarie. Si totusi am facut-o din nou, intr-o forma cumplita. Daca iti arat poze, nu gasesti nici pe siturile de specialitate ceva mai "expandat".
Nu am reusit sa dau vina pe nimeni pentru asta. Sunt sigura ca m-am imbolnavit la CMU pe coridoare (asta e super clinica privata unde suntem inscrisi), ori de la vreun copilas desi nu-mi aduc aminte sa fi intrat in contact cu vreunul, ori de la cineva care era doar purtator la momentul acela.
De asemenea, am fost vaccinata in copilarie impotriva oreionului. Si totusi l-am facut din nou, impreuna cu sora mea, mama si bunica, pe la 12 ani.

Am cumpanit din greu, mai precis m-am perpelit vreo 6 luni pana sa-i fac lui Teo ROR, am decis ca sa i-l fac doar cu speranta ca daca va face oreion, va face totusi o forma mai usoara. Oreionul e periculos pentru baieti.

Despre celelalte vaccinuri "obligatorii": nu m-am stresat prea tare, au venit atat de repede incat nu am avut timp sa ma gandesc, impotrivesc sau documentez. Antipolio mi se pare foarte important si ma bucur ca exista. Desi m-am temut tare, scrie prin diverse locuri ca dupa ce ai facut polio nu ai voie o luna sa faci nicio injectie IM parca si doctorita tot vroia sa il intepe pe Teo nu mai stiu de ce. Brrr ce frica mi-era si ce m-am straduit sa nu se intample asa ceva.
Daca i-am facut lui Teo toata schema obligatorie, o sa i-o fac si lui Radu, sanse egale, sau ceva de genul asta...

Despre cele ne-obligatorii, avand 2 copii si neputand sa-i vaccinez pe amandoi odata, mi se par un risc vaccinurile cu virusi atenuati vii. Daca se transmite de la vaccinat la nevaccinat?! Daca nevaccinatul imi face vreo forma grava si imi fac beleaua cu mana mea?
CINE POATE RASPUNDE LA ACEASTA INTREBARE?!

Rotarixul e primul pe lista "horror" la mine. V-am mai povestit scenariul de groaza cu pampersii imprastiati prin cartier... Nu asa se raspandesc epidemiile?! Mi se pare deja o modalitate de a starni epidemii doar ca sa ai un motiv de a vinde mai multe vaccinuri, sa faci un astfel de vaccin NEOBLIGATORIU intr-o societate ca a noastra unde igiena publica NU EXISTA. In plus mama a fost recent operata de cancer, socrul la fel si are si diabet... si ei au grija de copii. Mai e si Teo desigur, care nu mai are varsta, iar cand o avea nu era vaccinul (nu vb nimeni de Rotarix in 2007 la noi) si doamne, daca i-l faceam nu vreau sa ma gandesc la mama care era cu cancer la vremea aceea... dar nu stia. Deci am decis PAS la Rotrix pentru Radu.

Acum ma intreb ce facem cu Prevenarul. Daca i-l fac lui Teo la 2 ani cum propune pediatra, in ce fel de pericol in pun pe Radu?! In plus, daca se imbolnaveste de la vaccin chiar Teo? Asa scrie in prospect, ca pot aparea manifestari "mai usoare" ale bolii. Adica ale unei boli pe care n-o aveam... dar hai sa ne cumparam una.
La fel ca la Rotarix, vine intrebarea mea, poate tampita. Daca un copil vaccinat cu Prevenar intra in colectivitate (ca doar de aia i l-as face, nu, ca sa-l trimit la gradi cu mai mici riscuri) si devine sursa de pneumonie pentru alti copii nevaccinati, cum e?!
Chiar asa... cine poate sa imi dea un raspuns documentat, sa mi-l dea, poate imi iau grija asta de pe creieri.

Gata, ca m-am intins.
In concluzie, parerea mea este: atata timp cat cei care fac vaccin risca sa ii imbolnaveasca pe cei care nu l-au facut inca, in perioada de "instalare" a proprietatilor vaccinului, ori te lasi pagubas ori vaccinezi pe toata lumea (i.e obligatoriu pe bune, fara posibilitatea de evitare).
Altfel mi se pare ca vaccinul devine o metoda de raspandire a unor boli care de fapt nu se raspandesc asa de usor, si nici in forme atat de bine conturare ca cele create artificial pentru vaccin!
Deci Rotatix optional este doar prima faza prin care cine vinde vaccinul incearca sa-l impuna pe piata aratand cat de acuta si in floare e boala. Generata chiar de vaccin. Gee
Na ca am zis-o.
Cat despre cei care nu se vaccineaza... m-as teme mai putin de copiii lui Babymom decat de toti copiii sarmani care umbla pe la noi pe la metrou si cersesc prin tramvaie si care nu au acces in societatea nostra de kko la asistenta medical.

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

nikolici tocmai faceam un dus cand m-a traznit o idee: cumpara-ti capsule cu ulei de peste sau cu ulei din seminte de in, care contin o cantitate mare de acizi grasi omega 3 si 6 - fac laptele mai gras si... copilul mai destept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Legat de premergatoare am gasit un filmulet din emisiunea Oanei Cuzino - www.csid.ro/health/ce-se-intampla-doctore-21-01-09-video-3780197/" target="_blank">filmulet.

Multumim de urari

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput