Chiriile cum mai merg?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Daca aveti cunostinta de un apartament cu 3-4 camere de inchiriat pe termen lung la un pret decent sunt in cautare! Suntem o familie serioasa si numeroasa (5 la numar )

Multumesc anticipat!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Mihaela ,

Faptul ca acei clienti ofereau un pret mai mic decat cel solicitat de tine e un lucru firesc .Asa se procedeaza de regula ,preturile se negociaza .Chiar tu daca ai vrea sa cumperi un apartament ai incerca sa cumperi la un pret mai mic .
Tu , in calitate de proprietar (ca sa revin la exemplul dat de tine ) poti refuza oferta primita din partea potentialului cumparator gasit de catre agentia imobiliara .Daca accepti ,aceasta presupune ca e o oferta convenabila si esti multumita.Prin urmare agentul si-a facut bine meseria daca s-a ajuns la incheierea tranzactiei.
In fond daca aici in Romania oamenii au o parere proasta despre agenti si agentii cum se explica faptul ca accepta sa lucreze cu ei ?
Nu-i de mirare ca in incercarea lor de a nu plati acel comision multi ajung sa fie inselati si raman pe drumuri .
E optiunea fiecaruia sa aleaga cum sa-si vanda proprietatea .
Daca accepti serviciile unei agentii imobiliare inseamna ca intelegi si respecti munca agentului .
Ti-ai dorit vreodata sa castigi la fel de usor precum agentul care ti-a vandut casa ?






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Christel si ceilalti care au inchiriat,va rog sa-mi ziceti cum ati facut contractul de inchiriere?La notar?Cit e impozitul?
Eu vroiam sa-mi inchiriez apart din Timisoara dar oficial,cu contract si am avut 2 posibili candidati dar nu vroiau decit asa,sa-mi dea o garantie si ceva foi scrise intre noi.Eu nu locuiesc in tara si vreau sa fie legal insa in blocul unde am eu apart lumea zicea ca-s exagerata,e plin pe scara de apart inchiriate si nu are nimeni contract...oare?

Alta chestie,ce defineste confort de lux?Am avut o rezidenta care mi-a zis ca-i place mult apart dar ca nu-i lux.
Am un apart fara termopane si ac(o sa pun,daca inchiriez)dar in rest totul nou renovat,gresie,faianta,baie cu vana,parchet,bucatarie cu aragaz,frigider mare,microunde si alte aparate mici de bucatarie,semimobilat(nu am dulap de haine,e construit dressing in perete).
Multumesc pt raspunsuri!

_
Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Iael,
Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu mi se pare normal ca niste agenti sa isi bata joc si de mine si de ceilalti sa le spuna ca le-au gasit chirie la pretul oferit de ei, sa puna niste oameni pe drumuri care vin cu sotul/sotia si 1-2 copii dupa ei si cand ajungem sa discutam de pret ramaneau saracii cu gura cascata cand spuneam pretul si le bateau obrazul agentilor. Nu e vorba de nici o negociere aici, e vorba de tupeul agentilor.
Nu acceptam sa lucram cu ei, dar n-avem ce face pt ca nu poti posta un anunt fara sa il preia ei si nu am nici un pic de respect fata de munca lor.
Si in fond agentiile nu iti ofera nici o siguranta daca faci
tranzactia prin ei.
Iti iau banii si apoi nici nu se mai obosesc sa mearga la notariat cu tine.
Nu imi doresc sa castig banii fara sa depun efort, mie imi place sa muncesc pentru bani nu sa jecmanesc pe fata oamenii.

Alina noi de fiecare data cand am inchiriat am facut prin administratia financiara, dar si la notariat.
Din ce am vazut eu prin confort de lux se intelege termopane, parchet, aer conditionat, mobila moderna, zugraveli in culori diverse, instalatii de lux, pereti sparti si creat spatii mai mari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

Mihaela ,

Daca anuntul din ziar ti-ar fi adus un client cu siguranta nu ai mai fi platit comision .
Nu cunosc detaliile inchirierii decat din relatarea ta din care am inteles ca te enerva faptul ca iti aduceau clienti care "erau dispusi sa plateasca jumatate "din cat solicitai .
Si in aceasta profesie exista oameni mai bine sau mai putin pregatiti .
De regula cei buni nu prea accepta negocieri de comision , iar cei care accepta sa lucreze pe comisioane mici sunt exact cei de care te plangi .
Cu ce sa se dezvolte ? Exista o stransa legatura intre calitate si servicii.
Daca tu nu-i respecti pe cei cu care pornesti la drum intr-un parteneriat ,ce poti sa astepti ?
Un agent de vanzari (nu doar un agent imobiliar )care isi respecta munca stie sa-si califice clientii si sa aleaga pentru cine sa lucreze .

Mi-e greu sa cred ca agentul iti aduce clienti pentru inchiriere dand buzna in casa fara acceptul tau si iti baga mana in buzunar pentru comision.
In fond clientii nu cresc in agentie peste noapte ,cu atat mai putin in aceasta perioada de criza .
In acest moment sunt multe oferte de inchirieri /vanzari si putine cereri .Oare nu sunt destui proprietari care sa -si doreasca un client si sa solicite serviciile agentului ?
Pentru ce ar merge respectivul agent la un proprietar care prefera sa mai stea inca jumatate de an cu apartamentul liber decat sa plateasca un comision?
Sa presupunem ca inchiriaza un apt cu 2 camere ,chria solicitata 400 E .Comisionul agentului ar fi 200 E in cazul in care iti gaseste un client .Sute de agenti lucreaza pentru tine , iar tu in final nu vei plati decat pe cel ce a fost capabil sa concretizeze inchirierea cu doar 200 E.Probabil realizezi ca daca s-ar insuma cheltuielile tuturor cu telefoane , transport , timp pierdut ,promovare s.a.m.d ar depasi cu mult cei 200 E pe care tu ii platesti de fapt .
Sansele tale sa inchiriezi cresc evident.
Sa presupunem ca nu accepti colaborarea cu o agentie imobiliara atunci pierderea pentru fieacare luna in care apt este liber va fi de cel putin 400E (plus cheltuieli de intretinere ).
De aceea spuneam ca de fapt platesti un pret mai mare incercand sa economisesti comisionul.







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iael

Edip ,

Am vazut si alte postari ale tale si am sesizat ca te cam pricepi la toate .
"Sa fi " mereu asa glumet !


la imobiliare mai bine ca un agent imobiliar:)am ceva mai multa educatie in domeniu decat un agent. si la multe altele dar nu chiar la toate. nu le am cu mecanica de exemplu.
Spune-mi si mie ce nu e corect din ceea ce am zis? Ce educatie iti trebuie ca sa fi agent imobiliar? nici macar liceu... "meseriile" astea de boom fac boom de obicei... tin o perioada si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

[quote]citat din mesajul lui Nally

[purple][font=Comic Sans MS][b]Daca aveti cunostinta de un apartament cu 3-4 camere de inchiriat pe termen lung la un pret decent sunt in cautare! Suntem o familie serioasa si numeroasa (5 la numar )

Multumesc anticipat!

Vezi ca micha08 scria in pag.1 ca are apartament de inchiriat in zona Iancului, dar nu stiu cate camere, intreab-o, cine stie poate iese ceva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Alina impozitul este 16%(de fapt vreo 12% pentru ca se mai deduce ceva pentru reparatii eventuale pe care le face propietarul), dar trebuie sa ai pe cineva care sa se ocupe, sa plateasca, sa depuna declaratia pentru venitul global, etc.
Iar in cazul in care ai ghinionul sa dai peste chiriasi neseriosi, te judeci mult si bine cu ei, alti bani si nervi chiar daca ai contract, sper totusi sa nu fie cazul.
Eu te sfatuiesc sa verifici chiar tu personal sau daca ai pe cineva in oras care sa se ocupe(la intretinere, la curent) sa vezi sa plateasca lunar totul iar in cazul in care 1-2 luni nu platesc repejor scapi de ei, ca sa nu-ti faca paguba mai mare. Si nu uita de garantie(macar o luna de chirie, poate chiar mai mult daca ai apartamentul pus la punct).
Si daca ai pe cineva acolo in oras chiar sa le faca o vizita macar la cateva luni sa vada situatia casei.
Eu zic ca trebuie sa ai o relatie buna cu chiriasii dar macar pana ii cunosti mai bine sa verifici totul.

In privinta luxului cam asa e, cum ti-a spus Mihaela.

Multa bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Impozitul este de 16% din 75% din suma declarata (25% sunt deductibili). Contractul, semnat de ambele parti (nu neaparat la notar, ala nu garanteaza nimic in plus) se depune la Circa financiara, impreuna cu copii de pe actele ambelor parti; tot atunci se depune si o declaratie de venit estimat (daca plata e in valuta), pe baza careia iti face impunera de plata (impozit). La sfarsitul anului, se face o declaratie de corectare (cand suma e in valuta), in care calculul se face conform cursului mediu lunar afisat pe anul precedent si se plateste diferenta (daca iese mai mult decat ai estimat initial) sau se trece la pierderi diferenta in favoarea ta, pentru ca dracu' a vazut vreun ban inapoi.
Garantie (avans) poti cere linistita, trei luni: una pentru plata in avans, una pentru utilitati restante si una pentru bunuri din apartament. Cu alte cuvinte, la semnarea contractului primesti 3 chirii garantie si plata pe prima luna, la inceputul derularii ei. Daca, mai tarziu, nu-ti primesti banii, ii comunic preavizul tau, consideri ca a platit chiria (din cele trei luni de garantie) si la sfarsitul lunii pleaca, urmand sa-i restitui celelalte garantii dupa ce toate sunt in regula.
Pe parcursul derularii contractului, trebuie sa ai un administrator (ma rog, o cunostiinta) care sa-si faca simtita prezenta periodic (se trece clauza in contract).
Din pacate, practic nu prea merg lucrurile asa decat in cazul relatiilor amiabile.
Referitor la agentii, sunt un lucru util, mai ales daca nu ai timp sa faci munca lor. Cei care strica sunt clientii, pentru ca nu ar trebui sa te prezinti la o vizionare daca: agentia nu are sediu, telefoane si site pe Internet; nu au vazut ei inainte locatia si merg odata cu tine sa o vada, deci nu-ti pot da amanunte; nu se ocupa de acte si nu fixeaza programarea la notar, in cazul vanzarilor. Adica, eu cand am vandut, am dat anunt, am fost contactat de agentii (inainte sa apara anuntul), am fixat cate 2-3 ore pe zi de vizionare (cu programare), i-am spus agentului cat vreau eu, am negociat comisionul, apoi m-am prezentat cu actele originale la notar, cand mi-au spus ei, dupa care m-am dus sa semnez si sa-mi iau banii. Cand am avut banii in mana, le-am dat comisionul negociat. Cand am cumparat, a fost mai simplu, am negociat pretul, comisionul si am asteptat sa aud de la notar ca nu-s probleme cu actele. Am achitat avansul si am asteptat sa ma cheme sa semnez. Cand totul a fost parafat, am dat si comisionul agentului. Nu m-am deplasat la fata locului pana cand agentul nu mi-a spus si de unde rasare soarele la fereastra din baie. N-au fost probleme.
N-am incercat sa-i fentez, i-am testat, dar i-am respectat.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Rufus draga ai dreptate in ce ai scris,numai ca acum sunt foarte putini care vor sa mai plateasca cele 3 luni de garantie si avans, spun toti ca ei sunt seriosi si platesc totul la timp si n-au bani de garantie, e criza doar

Mergi la inceput