Chiriile cum mai merg?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Christel spune:
In cazul cumpararii-vanzarii asa este majoritatea apeleaza la agentii si din cauza ca au un pic de frica in privinta actelor sau din lipsa de timp, agentia se ocupa de tot desi si aici comisionul este substantial.
La inchiriere am vazut ca multe agentii acum nu percep comision de la propietar.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Iael spune:
Oare de ce nu percep comision la inchiriere ?
Sa fie asa de multi clienti interesati sa-si gaseasca un apartament cu chirie ?
Faptu ca pretul chiriilor a scazut in ultima vreme ar contrazice presupunerea de mai sus .
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Cred ca ACUM nu se cer comisioane la inchirieri, cu toate ca, ce mai fac agentii, munca patriotica? mi se pare ciudat...poate s-au redus, ca anul trecut se platea 50% din chiria pe o luna comision agentiei.
Dana mama lu'
Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
MihaelaV spune:
La ce agentii nu se mai plateste comision? Ma mir sa faca ei asa ceva, inseamna ca e foamete mare si ma bucur pentru ei. Eu ma chinuiam anul trecut pe vremea asta sa inchiriez un apartament de 3 camere in zona de care vorbesti si erau taare scarbiti agentii si fara chef. M-as bucura si mai tare daca ar disparea agentiile imobiliare ca ei controleaza toate tranzactiile si ca proprietar sau chirias nu poti face nimic fara sa sa apelezi la ei. Pentru 2-3 telefoane si cateva vizite isi iau mii de euro.
Si ca sa fiu on topic cred ca mai mult de 250 euro nu o sa primesti in aceasta perioada. Stiu pe cineva care a inchiriat in blocul de langa scoala o garsoniera cu 1000 lei.
Iael spune:
Credeti voi ca cineva ar fi dispus sa lucreze gratuit ?
Atunci care ar fi interesul ?
In strainatate oamenii nu fac nici o miscare fara agentul imobiliar de care sunt la fel de atasati ca si de avocatul sau doctorul familiei .
In Romania remarc ca exista o oarecare subapreciere a muncii agentului imobiliar , probabil din necunoastere.
In SUA este foarte greu sa poti profesa ca agent imobiliar si nu e deloc o meserie usoara care s-ar reduce la cateva telefoane .
Nu e deloc usor sa vinzi o casa ca nu-i un pachet de macaroane .
Un agent care da doar cateva telefoane nu ar avea cum sa supravietuiasca in aceasta bransa .
Stiti cati dintre clientii interesati sa cumpere incercand sa evite cumpararea printr-o agentie ajung sa plateasca unui proprietar sume mult mai mari decat daca ar fi cumparat prin agentie si ar fi platit chiar si comisionul ?
Priviti in ziare si o sa constatati ca anunturile cu mentiunea "particular " au cele mai mari preturi .
Agentiile selecteaza ofertele , caci interesul lor e sa vanda .Ei nu aleg oferte proaste ca raport calitate /pret pentru ca si-ar pierde vremea (vad sute de oferte , nu pe toate le promoveaza ).
Proprietarul are propria lui casa/apartament si are interes sa vanda cu cel mai mare pret si numai acea proprietate , nu alta .
De ce ofertele agentiilor sunt mai tentante ? Sunt oferte bune la preturi bune.Altfel nimeni nu ar cumpara si nu ar plati comision.
![](images/user_man.png)
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iael Credeti voi ca cineva ar fi dispus sa lucreze gratuit ? Atunci care ar fi interesul ? In strainatate oamenii nu fac nici o miscare fara agentul imobiliar de care sunt la fel de atasati ca si de avocatul sau doctorul familiei . In Romania remarc ca exista o oarecare subapreciere a muncii agentului imobiliar , probabil din necunoastere. In SUA este foarte greu sa poti profesa ca agent imobiliar si nu e deloc o meserie usoara care s-ar reduce la cateva telefoane . Nu e deloc usor sa vinzi o casa ca nu-i un pachet de macaroane . Un agent care da doar cateva telefoane nu ar avea cum sa supravietuiasca in aceasta bransa . Stiti cati dintre clientii interesati sa cumpere incercand sa evite cumpararea printr-o agentie ajung sa plateasca unui proprietar sume mult mai mari decat daca ar fi cumparat prin agentie si ar fi platit chiar si comisionul ? Priviti in ziare si o sa constatati ca anunturile cu mentiunea "particular " au cele mai mari preturi . Agentiile selecteaza ofertele , caci interesul lor e sa vanda .Ei nu aleg oferte proaste ca raport calitate /pret pentru ca si-ar pierde vremea (vad sute de oferte , nu pe toate le promoveaza ). Proprietarul are propria lui casa/apartament si are interes sa vanda cu cel mai mare pret si numai acea proprietate , nu alta . De ce ofertele agentiilor sunt mai tentante ? Sunt oferte bune la preturi bune.Altfel nimeni nu ar cumpara si nu ar plati comision. |
Asta face parte din gluma zilei, nu? Ce experienta ai tu in imobiliare in strainatate?
In USA e f. usor sa fi agent daca nu stiai... e greu sa fi economist, inginer, avocat sau doctor nu agent.. Pana si electrician sau sudor e mai greu decat agent. Sa dai un examen de electrician e ca un PhD in comparatie cu un examen de agent imobiliar. Cateva saptamani de cursuri part-time cat face un agent imobiliar nu inseamna educatie sau pregatire intr-o anumita meserie.
aaaa.... O casa se vinde la fel de usor ca un pachet de macaroane daca este evaluata la un pret corect.
Christel spune:
Referitor la faptul ca multe agentii nu percep comision propietarului la inchiriere, nu-i nici gluma si nici nu inseamna ca fac munca patriotica,iau comision numai de la chirias sau iau un comision mai mic care se imparte intre propietar si chirias asta in ideea de a face mai multe tranzactii, asta am vazut tot navigand siturile de imobiliare.
Inainte se lua comision chiria pe o luna(platita jumatate de chirias jumatate de propietar), deci in niciun caz nu fac munca patriotica asa cum s-a inteles.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
daca acum 3-4 luni luai 400 euro pe chirie, insemna ca ai 1400 lei (la 3,5 lei pe euro). acum daca iei tot 400 euro pe chirie, inseamna ca ti-au intrat in buzunar 1720 lei (la 4,3 lei pe un euro).
daca vrei ca suma in lei castigata sa fie aceeasi ca acum 3-4 luni, un simplu calcul arata ca ar trebui sa ceri 325 euro pe chirie (astfel incat banii in lei sa fie tot 1400 lei).
asta daca reusesti sa-l inchiriezi, daca nu, depinde de tine daca preferi sa mai lasi din pret sau sa il lasi nelocuit.
Ramonika
![](sofer.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Iael spune:
Edip ,
Am vazut si alte postari ale tale si am sesizat ca te cam pricepi la toate .
"Sa fi " mereu asa glumet !
MihaelaV spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iael Credeti voi ca cineva ar fi dispus sa lucreze gratuit ? Atunci care ar fi interesul ? In strainatate oamenii nu fac nici o miscare fara agentul imobiliar de care sunt la fel de atasati ca si de avocatul sau doctorul familiei . In Romania remarc ca exista o oarecare subapreciere a muncii agentului imobiliar , probabil din necunoastere. In SUA este foarte greu sa poti profesa ca agent imobiliar si nu e deloc o meserie usoara care s-ar reduce la cateva telefoane . Nu e deloc usor sa vinzi o casa ca nu-i un pachet de macaroane . Un agent care da doar cateva telefoane nu ar avea cum sa supravietuiasca in aceasta bransa . Stiti cati dintre clientii interesati sa cumpere incercand sa evite cumpararea printr-o agentie ajung sa plateasca unui proprietar sume mult mai mari decat daca ar fi cumparat prin agentie si ar fi platit chiar si comisionul ? Priviti in ziare si o sa constatati ca anunturile cu mentiunea "particular " au cele mai mari preturi . Agentiile selecteaza ofertele , caci interesul lor e sa vanda .Ei nu aleg oferte proaste ca raport calitate /pret pentru ca si-ar pierde vremea (vad sute de oferte , nu pe toate le promoveaza ). Proprietarul are propria lui casa/apartament si are interes sa vanda cu cel mai mare pret si numai acea proprietate , nu alta . De ce ofertele agentiilor sunt mai tentante ? Sunt oferte bune la preturi bune.Altfel nimeni nu ar cumpara si nu ar plati comision. |
In ultimii 6 ani am avut de-a face cu zeci de agenti imobiliari si doar unul era profesionist.
Nu e deloc subapreciata munca agentilor imobiliari care nu fac decat sa profite ca nu poti face o tranzactie fara ei. Care e rolul agentilor imobiliari in Romania?
De cele mai multe ori veneau niste tineri/e, fara experienta care erau plictisiti si le era lene sa vina cu 5 minute inaintea potentialilor chiriasi sa vada apartamentul.
Anunturile care scriu "particular" sunt tot date de agentii si sunt mai mult tepe.
Ce mai ma enerva pe mine e ca eu fixaxem un pret din care eram dispusa sa mai las in jur de 5% si ei imi aduceau clienti care erau dispusi sa plateasca jumatate din ce ceream eu, asa ca nu mai zice ca selecteaza ofertele si cererile.
Cum sa plateasca mai mult daca se face tranzactia fara agentii imobiliari? Ca in pret se include si comisionul lor luat pe nedrept?