Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (56)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

Dya, la intrebarea pusa de tine legata de nume: fii-mea are doar un sigur nume: Thea si ala scurt pt ca asa ni se pare noua ca suna mai frumos imoreuna cu numele de familie.

Noi o strigam Thea si o alintam Tzuki :)
Pana acum vreo luna, cand ne refeream la ea in discutiile dintre noi, ii spuneam din greseala Sofia - dupa nepotica mea de 6 ani de care sunt extraordinar de atasata - dupa mine - fetita perfecta: frumoasa, genial de inteligenta si multi talentata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Activitati de weekend, am fost cam ocupat
plec la cumparaturi
ma gandesc ce sa imi cumpar...
si...sunt dezamagit chiar nu mi-am cumparat nimic

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Fetelor, leaganul a costat 175ron. Nu are centuri de prindere pentru ca este pentru grupa de varsta 3+ ANI. Eu vreau sa-i fac un "wrap" pentru mai multa siguranta, si l-am montat atat de aproape de podea incat si daca cade bebe nu are ce pati. De fapt nu poate sa cada, si doar sa alunece jos.

Eva, Anamona, aveti perfecta dreptate in ceea ce spuneti. Eu m-am referit la situatia in care fortezi copilul sa manance doar pentru ca asa-i programul (de exemplu, chiar gradinita, de care si eu ma tem ingrozitor, sau viata intr-o familie ca a mea in care se manca in gasca la ore fixe, asta insemnana ca toata tineretea am fost prezenta la masa la 8jumate, indiferent din ce colt de Bucuresti ma intorceam dupa cine stie ce petrecere, betie...).
Teo nu cere intre mese nimic si eu nu sunt de acord cu snackurile si ciugulitul. Daca da semne de foame sau cere ceva anume (in ultima vreme, "ceale" aka cereale) si au trecut destule ore "de digestie" de la masa precedenta, il asez frumos in scaunel, ii dau ce cere daca nu sunt aberatii, dar o consideram masa si mai adaug ce se mai potriveste ca sa fie si consistent si cat de corect se poate. Dar ce nu-mi place este sa-l pun pe scaun la 2 sa-i dau pranzul no matter what, doar pentru ca asa e programul, cand copilul da semne clare ca NU vrea sa manance.
Adica, mi-ar placea sa-si formeze un reflex, sa-i fie intr-adevar foame in jur de ora X si sa ceara cumva de mancare. Dar cand il vad ca nu prea vrea... ma tem sa nu-l indoape bunicul si de fapt sa nu fie aia ora potrivita. Si sa nu dam in mai rau, refuz hrana, si altele.
Uuuf, complicat, sa stiti!

edit: grupa de varsta 3ani si peste, sa nu se inteleaga altceva

Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Buna fetele!

Am intrat sa va spun ca duntem ok. Belele multe am cu cel mare ca toata ziua e bolnav, ba de una, ba de alta. Lucia mea e tare cumintica si totul decurge cat se poate de normal. Acum ne luptam cu mancarea solida. Ii plac cerealele si fructele dar cu legumele... daca n-are morcov, nu prea vrea. Are cam 5 mese pe zi dintre care doua la san si restul diverse borcanele. Nu am timp sa gatesc si mai ales nu am timp sa umblu sa-mi achizitionez legume bio. Borcanele stiu insa ca-s controlate si sunt tare diverse combinatiile. De dormit, doarme de la 22 la 7 dimineata insa ziua doarme in reprize de 30-40 de minute. Se culca singurica, fara probleme, fara leganat, tinut in brate sau altceva. Cand e obosita, o pun in pat si se culca. DAr nu am timp sa fac nimic in juma' de ora cat doarme ea asa ca nu prea am timp de nimic. Tot ce fac trebuie sa fac cu ea. Dar e asa dulce incat ii trec totul cu vederea. Gata, fug la masa. Va pup pe toate si va urez numai bine!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

A, in afara de cum am zis c-o strig pe Anda mai este: mitzilna, pisulina, dudulina, tutulina, bubulina, bebelinda... tzutzulina, nu-mi mai aduc aminte. Cred c-o facem cum ne vine la gura :)).

Ada, sesizez un pic de tristete in vocea ta cand e vorba de Teo. Nu te invinovati asa de mult cum o faci, esti o mama tare buna si iti va fi mult mai usor cand si Radu va fi putin mai mare si-i vei putea pune de exemplu pe amandoi la masa.

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 300 spune:

Aha Oana deci eu sunt Ramona-wrap :))

de Anda Teodora din 10.10.2008

puiul meu dulce si mic Anda

pozne in asteptarea Andei

b de la bebe, blog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Multumesc tuturor ca va bucurati alaturi de mine pt. rama mea!

Eva m-am de ras, de fapt ne-am tavalit de ras atat eu cat si tati; cred c-am vazut filmuletul de 20x! Dar tati ( dr. si el ), pe la a 10-a vizionare, zice: Da' copilul ala n-are o problema? Zic, n-are e doar mic si asa a gasit el ca se poate deplasa. Ce ti-e si cu doctorii astia!!! Ca si despre Victor al nostru tot asa ar fi zis cine-l vedea cum se taraste, si asta doar dupa ce a invatat mersul biped, dupa 11 luni, ca pana atunci nu se taraia deloc si nici in 4 labe n-a umblat. Saracul isi punea piciorul stang indoit in fata, in timp de sedea in fundulet, piciorul drept intins in fata si cu trunchiul si mainile intinse inainte se tragea asa pe fundulet de zici ca era copilas din acela scos la cersit.

Ada si in plus fata de ce au spus Eva si Anamona in legatura cu programul de masa ( si nu numai) as mai adauga ca un copil are nevoie de niste repere, vesnic aceleasi, repetate la aceeasi ora, ca sa intelega ca lumea lui e stabila, ca sa capete incredere. Nu prea stiu sa ma exprim bine. E vorba de acele " ritualuri" recomandate de psihologi. Bineanteles e o greseala sa fortezi copilul sa manance ( ti-o spune una trecuta prin greseala asta - de-as putea da timpul inapoi... )

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Numele copilului: in certificat Dragos-Petru - Dragos pt. ca asa a vrut Victor, Petru pt. ca am vrut eu neaparat un nume de sfant si acesta mi s-a parut cel mai sugestiv. In plus pt. mine numele copiilor mei trebuie sa aiba o semnificatie: Dragos = dulce glorie, Petru = piatra, Victor =...evident victorie .

Lui Dragos ii spunem in muuulte feluri: iepuras, ursulet, soricel, gulie, maimutica... sa continui? Ambilor le spunem ca sa-i alintam: Victorila si Dragosila

Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CosmyB. spune:

Fetelor bebeii vostri transpira? Maya transpira cand suge, e uda pe cap, cateodata adoarme la san si trebuie sa o trezesc cu uscatorul de par ca nu o pot lasa asa La spate nu transpira, doar pe cap. Sa fie de la efort cand suge? Ca in camera nu e foarte cald.
Babymom poate fi transpiratul asta un semn ca ar fi o lipsa de fier?

Pozici
Mami super happy de Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Buna seara. Am intrat si eu sa spun ca am scapat de soacra..a plecat acasa la ea.
CosmyB si Raducu meu transpira la fel..mai ales seara cand mananca..si la somn..cand se trezeste e transpirat la caput ..nu stiu de ce

Referitor la nume de alint Radu e gurita, purselus..cand mananca repede iar la sfarsit zambeste cu gura pana la urechi plin de lapte pe botic, si 'ubitu lu mama

Si acum vreau sa urez La multi ani Babytza, numai bucurii si impliniri pentru pentru ziua de maine..(nush daca o sa pot intra).

Noapte buna fetelor..Radu s-a culcat..ma bag si eu langa el.
la toate

CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu

Radu Gabriel

Mergi la inceput