Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (56)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=813ab51766626ef9d102bc" target="_blank"> Draga Edwin asta este pentru tine special!!!

LA MULTE LUNITZE SCUMPUL MEU!!!

Nikole mami de Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Multumim de aprecieri pt poze!!!
LA MULTI ANI!!!TUTUROR BEBEILOR NASCUTI INTR-O ZI DE 16!!!
SI IN MOD SPECIAL LA MULTI ANI BABYTZA SA FII SANATOASA SI FERICITA ALATURI DE COPII TAI.Si da sa nu uit esti o baba de 30 de ani
Vesna ce biscuiti ii dai la 4 luni.De unde ii cumperi daca ii dai din aia pt 4 luni????
Mussettepinkce steamer ai achizitionat ca eu nu pot sa ma hotarasc???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Baby_boy, Nestle Burtica Sanatoasa - orez cu morcov i-am luat si eu. Pana acum doar pe astea le-am incercat. Dar grija mare daca vrei sa-i pui seara in lapte, Carla dupa ce a dat de gust nu mai vrea sa bea laptele fara. Asa ca ii pun in fiecare bibe cate o doza de cereale iar seara 2 - Babymom mi-a spus ca e OK.

Mai am o intrebare: gluten dupa 6 luni e OK? Ca as incerca cerealele 7 korn de la Milupa. Poate o ajuta pe Carla cu constipatia mai bine decat orezul cu morcov de la Nestle.

A baut fii-mea 200 ml de lapte - eveniment! I-o fi revenit pofta de mancare . Adevarul e ca saturandu-ma de fitele ei i-am redus numarul meselor de lapte la 4/zi si am incercat sa cresc cantitatea. Tot incercam sa-i bag laptele sub nas la 4 ore si rezulta un copil nervos, agitat si care impingea biberonul afara cu limba. Acum la 5-6 ore mananca ca disperata. Gresesc?

Mamica fericita de Carla Alexandra (13.08.2008)
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Nikolici e superb clipul !!!!!!!

Printesa mea iubita Valentina Soricelul meu iubit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Karinuta
Esti superba si cand razi, si cand esti trista, cand te ingrijesti, cand dormi .. esti superba mereu pt ca esti Karinuta mea!!

Nikolici - este superb clipul - sunteti superbi: nu numai scumpetea de Karinuta, ci si voi doi - tare m-am emotionat cand l-am vazut.
Pipici muultiiii pt voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babymom75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

Babymom, felicitari pentru "vitezoman"

Am cateva intrebari, daca aveti chef sa-mi raspundeti:

- este OK sa-i pun in piure putin piept de pui (are 6 luni implinite)? Si daca da, de cate ori pe saptamana se poate da. Stiu ca americanii recomanda proteinele dupa 8 luni dar tinand cont ca Carla nu prea bea lapte iar mancarea solida doar ciuguleste, am in vedere carnea de la varsta aceasta. Mai ales ca i-a si placut gustul.

- pentru consti ce e mai indicat - Lass Baby sau ceai de musetel. Iar daca e indicat ceaiul de musetel, cel la pliculet de la plafar sau cel instant?

- voi folositi cuptorul cu microunde pentru a incalzi putin macarica?

- ce cantitate de piure de fructe/legume se considera ca inlocuieste o masa de lapte? 50 g e mult sau putin?

Si un sondaj: faceti Prevenar picilor? Chiar nu stiu ce sa fac...

Piti mic se face mare

Anca -ici tie si Carlei!

Parerea mea la intrebarile tale:

1. - carnea poti sa o pui deja in piureul de legume, dar in loc de piept de pui, eu iti sugerez ceva mai moale, de ex. pulpe sau carnea de pe spatele pasarii - are fibra mai scurta si mai zemoasa. O cureti de pielite, tendoane si vase de sange ( astea din urma doar dupa ce ai fiert carnea ) si o fierbi de preferat la abur, daca nu, o fierbi impreuna cu legumele fara sa arunci apa, pt. ca o parte din proteine trec in apa de fierbere si e pacat sa le arunci. La fel se intampla si cu sarurile si mineralele din legume.

Carnea o poti da zilnic, cate 10g/zi, alternativ cu galbenusul de ou ( cand ai sa-l introduci )

2. - pt. constipatie as zice mai degraba Humana Milch-Zucker adaugat in lapte sau cereale. Daca e sa alegi, ceaiul de musetel e mai bine sa fie natural, adica pliculete de la plafar, nu instant.

3. - de incalzit poti la microunde ( de gatit nu e indicat pt. ca microundele afecteaza structura celulara a alimentelor ), dar atentie!! ca alimentele se incalzesc neuniform si de aceea trebuie bine amestecate inainte de a i le oferi bebelusului. Asta e motivul pt care, din precautie, se interzice incalzirea hranei bebelusilor la MW. Eu i-am incalzit lui Victor inclusiv biberoanele cu lapte, mai ales noaptea, ca mergea mult mai repede, dar aveam grija sa agit bine biberonul dupa incalzire.

4. - o masa, la varsta asta, inseamna aprox. 120-180 ml sau g., indiferent ce aliment mananca bebe solid sau lichid. Daca a papat 50g. piure completezi cu lapte pana la cant. indicata, sau pana refuza bebe .

5. - don't ask me Eu sunt contra.

LE: eu incepusem sa scriu asta cu mult inainte, dar am fost intrerupta de... bebe, asa ca scuzi... vad ca ti-au raspuns si fetele deja; oricum ai si parerea mea, chiar daca acum e in plus

Mergi la inceput

Nikolici, super povestea voastra. Mi-a placut mult.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca81

A baut fii-mea 200 ml de lapte - eveniment! I-o fi revenit pofta de mancare . Adevarul e ca saturandu-ma de fitele ei i-am redus numarul meselor de lapte la 4/zi si am incercat sa cresc cantitatea. Tot incercam sa-i bag laptele sub nas la 4 ore si rezulta un copil nervos, agitat si care impingea biberonul afara cu limba. Acum la 5-6 ore mananca ca disperata. Gresesc?

Noi tot 4 mese avem si daca nu sunt pe faza se transforma in 3 (rarisim). Dar la 4 mese "baloteaza cam 250 ml/masa iar la ultima cam 300 ml. Deci nu ma stresez. Daca asa vrea ea... Iar de greutatea nu ne plangem.

Victoria, binecuvantata de Anna Sofia

Poze Anna Sofia Ma fac mare

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa.g spune:

Nikolici – dupa frumoasele declaratii de dragoste dintre Karinuta si Edwinas nu cred ca se mai face vreo confuzie - asta apropos la post-ul anterior cu Eduard/Edwin

Andy_p – si noi va asteptam cu mare drag. Nu ezitati sa ne anuntati daca sunteti prin Constanta – o terasica, o plimbarica …
Musettepink – pupici pt voi. Ma bucur ca au trecut mucisorii.. Noi avem sa ne intarcam cam pe la 1 an ( daca avem laptic si daca vrea si bb) asa ca nu ne-am gandit inca la inlocuitori. Sper sa nu fie nevoie mai devreme.
Eva – si noi noaptea la fel suntem cu tzitzi nopatea - se miscoteste cu ochii inchisi si cu gurita deschisa si o cauta. La fel.. si el adoarme cu ea dar usor usor ma retrag si il las sa doarma pana peste maxim 2 ore cand se repeta faza.

Mergi la inceput

Babymom, multumesc . Iti stiam parerea despre vaccinuri

Carla refuza orice lapte dupa ce mananca cu lingurita, asa ca nu am ce sa fac cu ea. A papat la 11 - 45 g piure de fructe iar la 12.30 - 200 de lapte. Nu am ce sa-i fac, e o incapatanata si jumatate. Completarea cu lapte nu merge defel la noi.

Am fiert ieri carnea impreuna cu legumele, insa nu i-am dat sa bea supa. Doar am mixat totul impreuna. Sincer mi se pare aiurea sa fierb separat carnea si separat legumele. Dar de data viitoare bagam steamerul in priza. Sa stii ca si eu m-am gandit la pulpa de pui, fara piele.

Mergem la plimbare, e soare dar friiiiiig.

Piti mic se face mare

Mergi la inceput