Pepenasi iulie-august 2008 (87)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Capri eu o puneam completare alaturi de alte legume fierte: telina. morcov si cartofel. Este dulcica asa si da un gust bun.
Mie mi-a copt-o maman a pus-o pe pachetele si a congelat-o.

Ne-am pus si noi cercei si am ramas fara aer de ce atre am plans, m-a traumatizat pe mine ce sa zic ca apoi dupa un somn de 30 de min ea era fresh.

Multumim Maitreyi de maine ne apucam de manjit peretii, ca nu prea cred ca am talent dar incerc. Sotul e oripilat si zice ca am dat in mintea copiilor ca am fost la raionul cu papetarie si mi-am ales tempera.

pe toata lumea!

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

fata, io fac poza si iti arat. ca ma enervez acu'!

Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor

poezici pentru mamici si pepenasi

www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase

ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Auzi mai Vio, da' altceva de desfundat nasul nu ti-a dat?
Sa stii ca draciile astea de uns pe piept sunt cu dus si intors. Mare branza nu fac, in schimb risti sa ii apara pete rosii...
Mai degraba as fi zis sa pui Karvol pe o batistuta alaturi de bebe. Tot asa miroase. Sau un ser ceva de eucalipt, un extract...
Hai ca n-o fi foc sa o aspiri mai des pana trece. Asa a fost si Er in octombrie, de nu putea sa suga si se sufoca... Mamaaa ce naspa a fost... Si era si mica frate, acuma mi se pare ca e mare la 7 luni fata de 3, atunci...

Eu am cerut chestii din astea de se pun pe perna ca sa desfunde nasul da cica lipsesc de ceva vreme.Ma rog , e duminica si o singura farmacie in tot cartierul.Mai incerc maine

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111

minunea care ne-a luminat viata

Violeta de Alexandra Valentina - 2.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

M-am predat de 2 ore ma chinui sa o adorm, nu mai pot, cand adormise si ea s-a dus Alex sa-si ia o jucarie si bineinteles ca a facut un pic de zgomot si imediat s-a sculat in patru labe

Vio, asa o sa fac, daca pana maine nu se schimba situatia, dimineta papa para, ca acum ma gandesc sa nu-i faca rau ca e seara si ea nu a papat para pana acum, ca facea prea des

Anka sa stii ca acum cand ai scris de Diana, mi-am adus aminte ca nu prea am inteles ce ai zis si nici cine era pe drumuri la ploiesti, dar nici eu nu am buton in picasa

Flo imi pare rau de intamplarile urate si eu il mai las pe Alex cu ea, cateodata ma cheama pt te miri ce, dar am gasit-o si acoperita in scaunul de masa cu cateva hainute, un pachet de servetele, o sticla goala de plastic, iar ea nu zicea nimic, se facuse mica si se uita mirata la fratisu ce-i face, daca sta in patut clar il gasesc langa ea, dar isi scoate sosetele pt ca merge fara papuci prin casa si sa nu-i murdareasca patutul Intr-o zi a vrut sa-si scoata si pantalonii si l-am gasit in fundul gol ca si-a scos si chilotei din grseala.
Merg sa mai citec din cap trecut ca n-am apucat

Piciulicii Alex Gabriel (22.08.05) si Andreea Maria (23.07.08)

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun azi a papat galbenus si i-a placut fff tare. Daca nu-i bagam in gura, tuguia buzele si scotea un "ououa" si incrca sa ma prinda de mana sa bage lingurita in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

salut

cine stie sa mai puna o vorba buna si pentru mine: am facut la poc analizele si a iesit hemoglobina 9,9 si proteine 5,5. Astea doua cica sunt problema. Mi s'a recomandat fier si carne. In rest celelalte analize de sange au iesit foarte bine. Mie mi'a spus dr sa nu ma ingrijorez, da nah, putea sa nu aiba nimic, mai ales ca acum nu vrea neam sa haleasca.

daca stiti ceva, orice spuneti'mi va rog si mie

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Anka si la mine tot numa de la scoala de soferi a aparut mesaju. Nu prea am inteles mare lucru
Iriss nici io nu cred ca primesti 2 indemnizatii. Nu cred ca o sa primeasca nici mamicile de gemeni si tripleti mai mult. Explicatia statului ar fi ca mama primeste 85% din venitul ei si nu ar fi normal sa primeasca x2 suma asta. Copiii oricum primesc fiecare alocatia lui. Ca e prea mica asta e partea a doua.
Iaca si cantecelu:

Capsunica-i suparata
Ca i-a mai iesit o pata.
Si pentru ca-i e rusine
Ea s-a inrosit mai bine.

O cireasa dolofana
Smiorcaie langa banana
Ca un graur fara haz
A piscat-o de obraz.

Si banana-i catranita
Fiindca are hepatita.
Asa crede si-i mirata
Ca s-a-ngalbenit deodata.

Portocala-i serioasa.
Si-ar dori sa stea retrasa.
Dar cum sade la gramada
Se si vede oranjada.

Para sta in cosulet.
Are chipul nataflet.
Nimeni nu o baga-n seama
Fiindca are multa zeama.

Marul s-a-nrosit si el
Si se crede voinicel.
Sta deasupra tuturor
Ca un rege-al fructelor.

Iara eu copil cuminte,
Ca sa fie multumite,
Sa se simta respectate
Le-am papat incet pe toate.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput

Daca tot nu doarme, o tin in brate si pierd vremea pe aci, ca doar e duminica, sotu' lucreaza, Alex se joaca singurel, s-a cam schimbat comprtamentul lui, in rau, zilele astea, cat a fost Andreea agitata. Toata ziua tre sa o car dupa mine, de dormit nu doarme mai mult de 30-45min timp in care mai fac ceva prin casa, cu el nu prea am mai pucat sa stau si se simte.

Asa si daca tot ma plang sa va spun ce mai fac eu printre altele. M-am apucat sa caut gradinita de stat. El mergea la una particulara care chipurile era aproape de casa, dar mergeam 30 min, cu totul faceam o ora. N-ar fi fost tragedie, dar nu exista comunicare, raspunsul pe care il primeam in fiecare zi era ca afost cuminte, a mancat tot, a fost bine. Iar el imi spunea acasa ca a plans, n-a vrut sa cante, s-a bagat sub masa si eu mergeam a doua zi sa descos educatoarea. dupa ce a facut conjunctivita si a si racit asa ca din luna ian a mers doar 10 zile la gradi si eu am dat 700 lei in felul asta mi s-a luat de particulara, ma gandesc ca se poate ca una de stat sa fie ai buna ca aceasta unde l-am dus.
Mi-am luat sotu' din dotare si am plecat sa vedem gradi din zona. Am ramas cu un gust amar, cu toate ca ma asteptam. In unele nici nu ne-au lasat sa intram iar in altele mai mult decat nu sunt locuri, nu se fac inscrieri nu ne-au zis nimic. Mie mi se parea normal sa pot afla detalii despre optionale, program, sa vad gradinita. E drept ca nu am dus nimic nicaieri, dar totusi. Daca aveti cumva "pile, cunostinte, relatii" la vreo gradi de stat sector 4 ajutati-ma si pe mine, dati cu un pm in mine. accept si idei, solutii pt rezolvarea inscrierii. Adica de unde sa apuc problema? Ma duc cu sacosa, cu plicu' direct sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ooka

salut

cine stie sa mai puna o vorba buna si pentru mine: am facut la poc analizele si a iesit hemoglobina 9,9 si proteine 5,5. Astea doua cica sunt problema. Mi s'a recomandat fier si carne. In rest celelalte analize de sange au iesit foarte bine. Mie mi'a spus dr sa nu ma ingrijorez, da nah, putea sa nu aiba nimic, mai ales ca acum nu vrea neam sa haleasca.

daca stiti ceva, orice spuneti'mi va rog si mie

mami de Sofi

ti s-a zis bine...se va regla din papica plus nitel ajutor adica fier dat si picaturi. si noi am fost luna trecuta in aceeasi situatie cu anemia si de cand ii dau carne si fier s-a mai rozit nitel ca era tare alba. acum mananca mai bine si a luat si bine in greutate (nemancatul si neluatul in greutate au legatura cu anemia). inca nu i-am repetat analiza da' eu zic ca s-a normalizat. ea avea 10,4 hemoglobina cu o limita de 11,8 la laboratorul unde le-am facut noi. la voi care sunt limitele la proteine si hemoglobina? pt ca la proteine nu mi se par f scazute dupa valoarea normala de 5,6 minim pe care o stiu eu. e la limita oricum.

-------

Ana-Maria de iepuras coconas

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

IROLF - nu as vrea sa te dezamagesc, dar din doua rele, aia privata e mai putin rea. Eliza e un copil sanatos si cu o imunitate buna. Crede-ma ca NICIODATA, dar NICIODATA in 4 ani de gradinita privata cu program pana seara la 6 nu s-a imbolnavit cum s-a imbolnavit la asta de stat, dupa o luna juma' de program pana la 12
Sa zicem ca am avut noi ghinion si ca Eliza nu e asa de 'imuna' cum cred io!
Pile n-am dar iti spun ce a functionat la mine - poate te ajuta.
Am fost la 3 gradinite. Aia unde a fost ea era departe de casa, si Ovidiu nu o poate duce, deci dincolo de disconfortul financiar (in perspectiva celor 600 de lei de pana mai ieri), era si problema dusului copilului. Ca el putea doar sa o ia. Deja gradinita costa 10 milioane, transportul si baletul o ridicau la 14-15, am zis pass!
Revenind - din alea 3 gradinita, 2 erau cu program lung. Ei, la alea era batalia, ca deh, lumea lucreaza. Am inscris-o la a treia, cu program scurt, intamplator si cea mai aproape de casa (doar traversez strada). M-am dus din prima zi a inscrierilor si nu am dat absolut nimic. Nu era nevoie, ca nu se inghesuia nimeni.
Am zis ca daca stau acasa, o iau la 12, ce sens are sa stea acolo pana la 6, ca i s-o fi luat si ei deja de atatia ani...
Daca il inscri la una cu program scurt, il poti transfera ulterior. Nu stiu clar care e procedura, dar stiu ca se poate. Acuma sper ca alea 2-3 cazuri pe care le stiu eu, sa nu imi fi zis doar asa, la misto... si sa fi dat vreo spaga grasa in schimb...
In sector la voi sunt probleme cu gradinitele, mai precis cu locurile, deci nu o sa fie usor. Poate gasesti totusi o pila.
La noi e simplu ca au construit acuma gramezi. La asta la noi, peste drum, sta de o luna juma' anuntul ca fac inscrieri si inca nu au ocupat locurile, asa de mare e gradinita....

In orice caz, bafta multa!

Mergi la inceput