Pepenasi de iulie - august 2008 (86)
Raspunsuri - Pagina 13
diarux spune:
BIRI ce ma bucur xca mai sunt si altii care se trezesc noaptea sa pape tzitziiiiii!!!
bai deci indiferent cat ii dau sau nu ii dau de papa (ca am incercat toate variantele) tot la 2 ore jumate se trezeste noaptea.
nu bea nimic lichid decat tzitzi!!!am incercat apa, ceai...supa...nik..ce ma faaaaaaaaaaac????
nu sta in fund . doar sprijinit asa...oleak. se plictiseste repede. in schimb ma dispera cu statul in picioare si am remuscari crunte cand ii fac pe plac.
TURTU un pupic pentru rabdare si eu ma intreb cu ce il mai adorm cand se trezeste la 2 ore njumate cand nu o sa mai am tzitzi.
CRIS si io ma plangeam acu o sapt ca nu papa legumele andrei. ia- mpus dovlecel si a papat si i-a dat taticred ca eu eram deja prea tensionata si mnu ii placea fatza mea. asa c aio am plecat la scoala si i-am trasat sarcina lu tati sa ii dea. dupa care i-am bagat carnita de pui si a papat tot.azi a papat chiar fara carnita.morcov, cartof dulce si dovlecel. de ieri puse la frigider.
Ruxandra,binecuvantata si Andrei Tudor
poezici pentru mamici si pepenasi
www.agonia.ro/index.php/author/0010820/index.html" target="_blank">poezii mai serioase
ANDREI TUDOR- minunea noastra -The Story
ankalaura spune:
Booonnn
Amendamente la COZO:
Mie nu mi-a crescut corect, si motivele sunt urmatoarele, dupa cate am investigat (l-am framantam manualmente, nu la masina de paine, si nici la robot pen' ca al meu are o hiba ce nu ma lasa sa framant aluaturi groase):
- la faina si drojdia romaneasca tre' musai incalzita bucataria. Mami Celeste, autoarea, il pune la crescut chiar in cuptorul dezmortit. Dar are cuptor strainez . Culmea e ca sta in Canada, dar ei ii cresc de trei ori nazdravanii!
Deci, la astea romanesti trebuie asa:
- faina foarte proaspata si cernuta musai. 500 g e cam mult. As merge pe 450, si la nevoie se mai adauga. Poate chiar 400 pentru inceput, ca depinde mult si de smantana folosita. Cu 500 puse din prima mi-a iesit tare si m-am chinuit apoi sa i-l dreg. Cica tre' sa fie de consistenta cam ca lobul urechii.
- drojdia, un plic intreg si nu doar o lingurita (nu cea de la masina de paine - merge una standard cu varf > deci tot plicul de pudra). Asta am aflat-o tot de la Celeste. Sau drojdie proaspata pur si simplu.
- toate ingredientele la temperatura camerei
- as fi pus putin mai mult zahar. Cu vreo 2 linguri mai mult. Sau pui deasupra. Sau in umplutura.
- la cozonac nu mai folosesc Titan niciodata. Naiba sa o ia ca din cauza ei nu mi-a crescut. Plus ca a fost putina drojdie.
Cam atata...
Dansul e super bun. L-a halit deja familia. Mici da' buni. Totusi, daca aveam alta faina, daca puneam mai multa drojdie si daca incalzeam inainte bucataria, ar fi fost de 3 ori mai mari. Daca am timp in weekend, ii mai fac o data.
ankalaura spune:
Si sa vedeti www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/6511/cozonacul-Celest/" target="_blank">COZO CELEST SI MESERIAS, crescut corect de trei ori
boticelina spune:
Moama, Anka ce-am mai cautat si eu pozele de la cozonacul celest, eu reteta o am de aici de pe forum, o scrisese Roxana, la inceput avea si un link pe culi dar apoi l-a sters. Nici mie nu mi-au iesit prea naltuti ultima data dar stiu de ce , am pus smantana cred ca dublu ca era cam teapana.
turtu eu si acuma mai ofer tzitzi chit ca nu cred ca mai scoate decat cu greu vreo 20 ml, da asa-mi place cum isi baga botu ca as dormi asa cu ea atarnata. Clar m-a lovit nostalgia, imi creste cupilu si cum zicea Biri, mai greu mi-e mie sa renunt la unele obiceiuri decat ei.
Mina baga un oki pe net si la qulle, acolo sigur au costume de baie intregi pt doamne bine. Daca vrei pot sa-ti trimit eu unul (intreg, visiniu, cu spate sport - in x) luat de la ei pe care nu l-am purtat niciodata si acum imi e f mare (e mar. 48 pe marimile nemtesti)
Vreau si io la balaceala
Ce retete misto ati inceput sa faceti la bebei, cred ca ma bag si io, eu i-am dat ieri pt prima data mazare cu piept de pui, i-a placut, nu stiu de ce ca io n-as fi pus botu pe melanjul ala...
Maryb si eu sunt de parere ca nu merita sa te incurci cu formula, am ajuns la concluzia c-am fost o norocoasa c-am putut alpta pina la 5 luni, acum imi e groaznic de peste mina sa ii fac noaptea formula, era asa bine cu dansele, doar ridicam tricou, nici macar nu deschideam okii, nic eu, nici ea. Acum sunt nopti cand sunt atat de adormita ca ma incurc si la facut biberoane desi mi le pregatesc pe toate linga pat...
Ooka imi pare rau ca pocu va da ignore cu lapticul, si a mea e uneori hamsteroaica , baga in pungi si tine acolo haleala...
Mi-am tras blog de branzar
Monica si gargaritza Nancy
blogul branzarului vesel
"If you are unware of your choices, then you have none"
ooka spune:
salutare
Ptiu Boti, blog. Viu si io cu painea me, la sectiunea senvisuri cu branza
merci pt intelegearea situatiei delicate cu purcelul
mami de Sofi
boticelina spune:
ah, si am uitat sa va spun ca azi, vineri 13, am fost o cereal killer . Am pus, ca de obicei, sa amestec cerealele copilului cu mixerul dar la un moment dat mi-a scapat biberonul din mina si a inceput sa se invarta antrenat de telul meu fantastic, fortele centripete si-au facut treaba... nu vreti sa stiti cum arata bucataria dupa asa isprava.
Ma consolez, e, totusi, vineri 13, bine ca n-am pocnit draq masina sau mai stiu io ce
blogul branzarului vesel
madina71 spune:
Anka, nu sunt doua chestii diferite, ci e una singura...ADica, poate n-am fost eu prea clara: brocoli fiert, cartof fiert, un galbenus fiert tare, o lingurita de ulei de masline si cateva fire de marar...
Cozonac si eu as face dar la robot... daca pun drojdie proaspata cam cata trebuie la 2 cozonaci? Cat o nuca?
mami de Lucian (05.07.2008) si Adrian (20.01.2007)
http://picasaweb.google.com/iulie.august/Madina71
boticelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madina71 Cozonac si eu as face dar la robot... daca pun drojdie proaspata cam cata trebuie la 2 cozonaci? Cat o nuca? |
25 de grame, un pachetel din ala de cumparat intreg
blogul branzarului vesel
ileanna spune:
Cine profa??? Tuuu??? Tu sa fii cu capu'????
Bai profa, eu cred ca tu stresezi rau vecinii aia. Ba sa nu faca hard secs cu strigaturi, ba sa foloseasca uscatoru la uscat rufe ...
ooka m-ai deprimat TOTAL cu articolul ala despre lapte!! Si l-am citit numa din 3 in 3 si REFUZ sa il citesc in amanunt. Daca mai fac un copil il dau la tziganci sa-l alapteze, e clar!!!
Biri 7 kile in 7 luni este deosebit de frumos si sanatos. Eu va admir pe toate care slabiti in mod natural, sanatos si fara repercursiuni. Eu una nu sunt capabila de un asemenea echilibru. La mine unele lucruri trebuie sa se intample ieri.