Cinematografia europeana
Raspunsuri - Pagina 17
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sanca Recent am vazut si "Gloomy Sunday" - bun filmul, actiunea se petrece in anii '30 in Budapesta. |
Vad ca-l au si la noi la biblioteca, zici sa-l iau pe asta?
beshter spune:
Am vazut aseara www.imdb.com/title/tt0102426/" target="_blank">Mediterraneo - multumesc ingerului de peste mari si tari - si mi-a placut foarte mult. Povestea soldatilor italieni care se trezesc prinsi in 'capcana' pe o insulita greceasca in timpul celui de-al doilea rezbel, ca Ulise si ai lui pe 'insula uitarii' in Odiseea, e tocmai cat trebe de dulce si amara. Cum zice si pe imdb, soldatii invata acolo de ce e mai misto sa faci amor si nu razboi. Filmul e dedicat 'tuturor celor care fug de ceva' si e plin de imagini mminunate, umor si comic de situatie.
Trouve avant de chercher
buflea spune:
citat din mesajul lui Ramona J The "Diving Bell and the Butterfly" e fantastic si e fantastic de trist. Asa ca fii atenta cind il vezi, eu am ramas cu gindul la el zile in sir. Da-s mai sensibila asa. |
Iar nu gasesc la subiectul celalat unde ai scris de filmul asta si pentru ca este tot un film frantzuzesc scriu aici de el. L-am vazut si eu aseara si sa stii ca m-a cam dezamagit. Mi s-a parut prea monoton tinand cont de nucleul povestii. Pana la urma este un film care nu comunica nimic decat ca se poate scrie o carte "dictand" litera cu litera ... ma asteptam la ceva sentimente interioare, la ceva evenimente autobiografice, ma asteptam sa exprime lupta luiintre a se obisnui cu noua conditie si nevoia de a scrie cartea aia, la lupta de a supravietui ca sa o scrie ... una peste alta, a venit sfarsitul si eu tot asteptam sa aflu ceva mai mult despre personaj si sa simt ceva mai mult din durerea lui. Deci nu prea mi-a placut No offence ..
Ramona J spune:
Sorry Buflea. Mie mi-a placut foarte mult si nu mi s-a parut important sa aflu mai multe despre personaj.
Pentru mine in mare mesajul a fost sa traiesti frumos ca nu se stie ce te asteapta, chit ca esti tinar si aparent sanatos. Asta asa, ca sa nu intru in detalii... M-a inspirat in sensul ca m-am gindit la ceea ce e important pentru mine si ca ar trebui sa apreciez in fiecare zi si sa ma bucur de toate cele.
beshter spune:
Si mie mi-a placut foarte mult 'Le scaphandre et le papillon'. Aproape la fel de mult ca 'Mar adentro', desi la ultimul am avut o reactie mult mai 'emotionala'.
Trouve avant de chercher
buflea spune:
Interesant ... imi vine sa va provoc la un duel ca sa inteleg ce anume v-a atins, din invidie, ca pe mine m-a plictisit , si va jur ca la drame din astea umane, reale si biografice sunt extrem de senzitiva. Cred ca am perceput eu filmul gresit ... Argumentul Ramonai nu mi-a sarit in ochi in film, sigur ca trebuie sa ne bucuram de orice clipa ca nu stim ce ne aduce urmatoarea, dar nu mi s-a parut ca asta a fost ideea filmului, tocmai pentru ca nu a batut moneda pe accident in sine ... de fapt eu cred ca filmul nu a avut nici o idee, sau in fine, ideea s-a pierdut pe parcurs, eu l-am perceput strict ca pe o incercare de a face un film senzitiv dintr-un documentar zguduitor ... si a iesit nici una, nici alta.
M-am uitat apoi pe imdb unde spune :
During the next fourteen months, using a communication code developed by his therapist and his publisher's assistant, who transcribed this code, Bauby was able to compose, letter by letter, a lyrical and heartbreaking memoir of his life struggle. Bauby died in 1997, two days after its publication.
Eh ! Asta am crezut si eu ca trebui sa vad in film, the life struggle - ori sentimentul de "minte libera care gandeste, intr-un corp inutil" a lipsit cu desavarsire in film. Cred ca mi-ar fi placut ceva mai multa intensitate pe gandurile lui libere, accent pe panica de a nu fi inteles si pe greutatea exprimarii, as fi vrut sa-i simt neputinta, sa inteleg ce a pierdut - living the "good life" to the extreme (zice imdb) - ce i-a ramas neterminat, sa-i simt disperarea, dorinta de moarte sau dorinta de viata ca sa-si termine cartea ... in contradictie filmul a pus accent pe elemente strict materiale de genul - se uita la copiii lui care se jucau si atat, fara a zugravi neputinta, frustrarea sau resemnarea de a nu participa la joc, se uita la nevasta care plangea efectiv cand i-a pronuntat iubitei "este tot ceea ce astept, sa vii sa ma vizitezi" fara sa aflam cum a perceput mintea lui momentul ala cheie in care musca din sufletul uneia pentru a-si marturisi iubirea celeilalte.
Mai mult exista de ex o scena pe care vag am inteles-o - vizita amicului caruia ii cedase locul in avion afectandu-i viata pe urmatorii 4 ani - de ce au ales din multii prieteni pe care i-a avut fix pe acesta, ce semnificatie sau ce regret special a avut acest om pentru el ?
Singura chestie neobisnuita a filmului a fost, tehnic vorbind, modul de filmare - prin ochiul personajului principal - chestie care am apreciat-o la inceput dar a ajuns sa ma oboseasca in final ...
Ma intreb ce-o contine cartea, ca se pare ca in carte sunt descrise toate sentimentele care mi-au lipsit mie din film ...
Voua exact ce v-a placut ?
Macrina spune:
Buflea, daca te incalzeste cu ceva, nici mie nu mi-a placut.. Ce m-a deranjat foarte tare a fost intr-adevra atitudinea fata de nevasta si copii, a fost un sarman egoist pana la sfarsit.
eloise spune:
citat din mesajul lui Macrina Ce m-a deranjat foarte tare a fost intr-adevra atitudinea fata de nevasta si copii, a fost un sarman egoist pana la sfarsit. |
Sau cine stie? Se pare ca multe scene sint pe de-a-ntregul fictive pentru a spori dramatismul situatiilor si a contura un personaj cit mai, sa spunem, pitoresc si controversat. www.salon.com/ent/feature/2008/02/23/diving_bell/" target="_blank">Aici un articol care isi propune sa inlature denaturarile.
buflea spune:
... nu ma incalzeste pentru ca pe mine nu m-a deranjat personajul in sine, ci modul in care a fost prezentat / realizat filmul. Nu am auzit in viata mea despre acest Bauby si s-a terminat filmul si tot nimic nu am aflat, decat ca a scris o carte clipind din ochi ... ce a inseamnat pentru el ca sa scrie acea carte, cat efort a depus, cata determinare, cata durere, cate regrete - asta pot doar sa-mi imaginez, asa cum imi imaginez si ce efort a fost pentru duduia aia care i-a pronuntat literele zi de zi timp de un an si jumatate. Din film insa nu a reiesit nimic din astea ...
Ca sa ma intorc la scena care te-a deranjat - nici macar nu am inteles ce argument a fost ala al iubitei ca se gandeste la el si plange dupa el zilnic dar nu poate sa vina sa-l vada, adica in fine, e un argument dar mie imi suna ca l-a cam lasat balta in timp ce nevasta era trup si suflet acolo, cu copiii, cu rugaciunile ...deh, nevestele astea, intotdeauna sunt acolo sa sufere ... apoi ma gandesc ca practic nu stim nimic nici despre nevasta, nici despre iubita, ce a determinat-o pe una sa fie alaturi de el, de ce cealalata il iubea prin telefon, pentru ca nu stim nimic despre viata lui ... deci cum spuneam, niste scene aruncate in film care te lasa cu sentimentul ca trebuie sa il cunosti pe personajul principal si ramane la sfarsit la fel de anonim.
buflea spune:
Oh ! Minunat - acum am citit linkul eloisei si vad ca nici macar nu este adevarata scena aia, dupa ce ca filmul nu ne spune nimic despre viata lui, vad ca si ce ne spune este o adaptare ieftin romantata a realitatii ...